Masters IDM 2018

MASTERS IDM OPEN
24.01.2018 – 28.01.2018
REGULAMENTUL DE DESFASURARE

 1. REGULI GENERALE INSCRIEREA ÎN COMPETITIE:
Se poate efectua astfel:

 • La recepţia Clubului IDM

 • Telefonic la nr.: 072BOWLING (0722-695464)

 • La piste la oficialii turneului.

Competiţia va fi organizata pe două categorii: A şi B. Categoriile sunt definite în

regulamentul open-ului IDM, ediţia lunara.

Ungerile vor fi anunţate luni, 22.01.2018 ora 9:00.

Un jucător va fi considerat efectiv înscris în competiţie odată cu achitarea taxei de intrare. Componenta squad – urilor se va stabili în ordinea cronologica a înscrierilor. În cazul în care un squad este completat integral, jucătorii se pot înscrie pe lista de aşteptare. În funcţie de locurile ramase libere şi de afluenta de jucători, squad-urile vor fi completate cu ½ ora înainte de ora de start cu pana la 4 jucători / pista. În cazul în care un jucător înscris se retrage de pe lista sau nu se prezintă cu minim 30 minute înainte de ora de start, locul sau poate fi atribuit, în ordine, jucătorilor aflaţi pe lista de aşteptare. Locurile în squad – uri nu pot fi cedate benevol de jucători unei terte persoane.

2. ECHIPAMENTUL DE JOC

Echipamentul de joc trebuie în mod obligatoriu sa se încadreze în limitele general acceptate ca decente. Echipamentul jucătorilor din finala va fi compus din:

 • tricou tip „polo”, cămaşa sau bluza

 • pantalon sau fusta pentru femei

 • pantalon lung pentru bărbaţi (exclus pantalon trening)

Este interzis accesul jucătorilor pe pista, sub rezerva îndepărtării din competiţie, în următoarele cazuri:

 • lipsa pantofilor speciali de bowling sau prezentarea acestora uzi, cu pete de ulei sau noroi

 • echipament murdar sau rupt

 • în maiou sau tricou fără mâneci

 • prezenta pe echipamentul de joc a unor slogan – uri, logo – uri, imagini sau înscrisuri rasiste, extremiste, şovine sau explicit sexuale ori când doreşte sa intre în spaţiul de joc cu obiecte sau alte materiale care pot sugera cele de mai sus
 • este interzisa prezenta sacilor sau genţilor de sport în spaţiul de joc sau lângă mesele pentru jucători (acestea vor fi depozitate în spatiile etajate

1
corespunzătoare montate în mesele pentru spectatori, de la limita spaţiului de joc sau lângă acestea)

3. REGULI DE JOC

Regulile de joc sunt cele acceptate de Regulamentul WTBA în vigoare de la data de 01.01.2014, completate cu regulile particulare ale turneului IDM după cum urmează:

 • În cazul in care apar defecţiuni tehnice, generând o pauza necesara reparării ce depăşeşte 30 minute, atunci jocul (şi scorul înregistrat pana la momentul respectiv pe acea pista) va fi reluat la momentul reparării pistei, conform deciziei Oficialilor Turneului;

 • În cazul lovirii cu intenţie (din orice motiv) a aparatelor, mecanismelor de joc, mobilierului aflat în spaţiul de joc jucătorul în culpa va fi atenţionat iar frame-ul următor va fi notat cu 0 (zero). Dacă greşeala se repeta atunci jucătorul in culpa va fi eliminat din joc.

 • Este strict interzisa aplicarea pe tălpile pantofilor de bowling a pudrei de „talc” sau a oricărei substanţe similare.

 • Este strict interzisa folosirea de orice substanţe chimice (pudra de talc, alcool, ball-cleaning, acetone, etc) în spaţiul de joc.

 • Este strict interzisa aplicarea, în timpul jocului, pe suprafaţa bilelor de joc a oricăror substanţe de curăţare care conţin alcool. De asemenea este interzisa folosirea prosoapelor sau şervetelor de curăţat bile îmbibate cu astfel de substanţe. În cazul nerespectării acestui paragraf şi a celui anterior, jucătorii în culpa vor fi sancţionaţi cu punctarea „zero” a jocului respectiv.

 • Pentru orice nemulţumire legata de joc, cauzata de echipamentul tehnic al sălii sau de manifestările sau atitudinile celorlalţi jucători, cel sau cei lezaţi se vor adresa Oficialilor Turneului, singurii în măsura sa ia decizii cu privire la joc.

 • Dacă după tragerea la sorti a pistelor, un jucător refuza sa mai joace, acesta nu are dreptul la returnarea taxei de intrare (sau reintrare după caz).

 • Jucătorii care au primit sancţiunea de excludere din squad datorita unei infracţiuni de joc din vina lor, nu pot solicita returnarea taxei de participare

 • Este strict interzisa, sub sancţiunea excluderii din competiţie, prezenta în spaţiul de joc sub influenta băuturilor alcoolice, a drogurilor sau alte substanţe halucinogene, proferarea de cuvinte injurioase la adresa competitorilor, oficialilor turneului sau a spectatorilor, violenta fizica sau verbala.
 • Este strict interzis consumul de băuturi alcoolice şi fumatul în spaţiul de joc .

 • Având în vedere ca aceasta competiţie este una de masa şi nu profesionista, răspunderea asupra stării de sănătate generate de participarea la aceasta competiţie revine în totalitate participanţilor. Prin înscrierea în concurs fiecare participant certifica pe propria răspundere ca este apt fizic, psihiatric şi psihologic pentru competiţia la care ia parte, a luat la cunoştinţa prevederile prezentului regulament şi le-a acceptat.
 • Jucătorii înscrişi în competiţie sunt obligaţi sa ia la cunoştinţa notificările prezentate în materialul „Riscuri de (auto) accidentare” prezente în sala de joc şi poarta întreaga responsabilitate pentru nerespectarea acestora.

NOTA: Niciun participant nu poate obiecta asupra reclamelor şi locurilor de dispunere a acestora sau asupra activităţilor de fotografiere sau filmare organizate de sponsori. Reclamele vor fi dispuse în locuri care nu vor împiedica buna desfăşurare a jocurilor. Drepturile de imagine ale competiţiei aparţin organizatorilor.

4. PARTICIPANTI

La Masters pot participa toţi jucătorii care au participat la cel puţin o ediţie a openuri-lor IDM, în anul calendaristic 2017.

Categoria la care se pot înscrie jucătorii pentru Masters este cea la care au participat la ultimul Open IDM lunar la care au fost prezenţi.

La fiecare Open IDM lunar se atribuie puncte pentru poziţia ocupata în clasamentul final. Se atribuie puncte şi pentru IBIBO, extrăgând din clasament jucătorii străini şi cei care n-au mai participat la vreun open lunar în 2017, apoi se realizează clasamente pentru cele 3 categorii.

Se califica automat în pasul 1 al finalei Masters-ului primii zece sportivi din clasamentul anual pentru fiecare categorie.

Se iau în calcul numai punctele obţinute pentru categoria la care jucătorii participa la Masters.

Punctajele atribuite sunt următoarele:

Locul 1: 50 puncte

Locul 2: 40 puncte

Locul 3: 32 puncte

Locul 4: 27 puncte

Locul 5: 24 puncte

Locul 6: 22 puncte

Locul 7: 20 puncte

Locul 8: 18 puncte

Locul 9: 17 puncte

Locul 10: 16 puncte

Locul 11: 15 puncte

Locul 12: 14 puncte

Locul 13: 13 puncte

Locul 14: 12 puncte

Locul 15: 11 puncte

Locul 16: 10 puncte

Locul 17: 9 puncte

Locul 18: 8 puncte

Locul 19: 7 puncte
Locul 20: 6 puncte

Locul 21: 5 puncte

Locul 22: 4 puncte

Locul 23: 3 puncte

Locul 24: 2 puncte

Locul 25: 1 punct

Jucătorii care au urcat o categorie primesc la categoria superioara puncte echivalate, astfel: locul 1 de la categoria inferioara = locul 16 la categoria superioara.

De exemplu, cine a obţinutul locul 1 la C si promovează la B primeşte pentru acea ediţie 10 puncte, corespunzătoare locului 16, cine a terminat pe 2 primeşte 9 puncte corespunzătoare locului 17, şamd.

5. FORMATUL MASTERSULUI

Tabloul este de 16 jucători, 10 din clasamentul anual şi 6 rezultaţi din calificările pentru Masters.

6. CALIFICARI

PENTRU TOATE CATEGORIILE

Se joaca squad-uri de 4 jocuri, în cross, mutare după 2 jocuri la dreapta, 2 piste, maxim 5 jucători pe perechea de piste. Numărul minim de jucători în squad este de 5, altfel squadul nu se mai organizează. Se iau în calcul cele mai bune squad-uri, iar primii 6 din clasament se califica în finala. Criteriul de departajare în caz de egalitate: jucătorul cu poziţia mai buna în clasamentul pentru Masters (cele mai bune puncte la total, iar în caz de egalitate, cele mai multe puncte într-un turneu, iar in cel de-al doilea cel mai bun turneu, şamd.).

Squad-urile se organizează miercuri, joi, vineri şi sâmbăta la orele 14, 16:15, 18:30, 20:30.

Taxa de intrare pentru joi este de 70 lei, iar cea de reintrare de 60 lei.

Taxa de intrare pentru vineri şi sâmbăta este de 80 lei, iar cea de reintrare de 70 lei.

Juniorii şi pensionarii au reducere 10 lei.

În limita locurilor disponibile, pot juca şi jucătorii calificaţi direct pe tabloul final.

 1. FINALE PASUL 1 (A, B)
Participa toţi cei 16 jucători, 10 din clasamentul anual şi 6 din calificări.

Se joaca în cross, 4 jucători pe perechea de piste, mutare după 2 jocuri 2 piste la dreapta.

Categoria A: 6 jocuri total popice.

Categoria B: 6 jocuri total popice.

4
Se califica mai departe primii 8, la ambele categorii.

In caz de egalitate se da o bila de departajare (roll-off).

Se face ungere.

PASUL 2 – SFERTURI

Joaca cate 4 jucători pe o pereche de piste, 2 din 3 jocuri, cross.

Se joaca eliminatoriu, in sistem piramidal, locul 1 cu 8, 2 cu 7, 3 cu 6, 4 cu 5.

Categoria A: 1 cu 8 pe B4; 4 cu 5 pe B3, 2 cu 7 pe B2, 3 cu 6 pe B1.

Categoria B: 1 cu 8 pe B5, 4 cu 5 pe B6, 2 cu 7 pe B7, 3 cu 6 pe B8.

Se califica mai departe cei 4 învingători.

Învinşii sunt clasaţi 5 - 8 în funcţie de poziţia pe care s-au calificat în acest pas.

În caz de egalitate se da o bila de roll-off.

Se face ungere.

PASUL 3 - SEMIFINALE

Joaca cate 2 jucători pe o pereche de piste, 2 din 3 jocuri, cross.

Se joaca eliminatoriu, în sistem piramidal, intre câştigătorii meciurilor din Pasul 2.

Învinşii joacă pentru locurile 3 – 4 (tot 2 din 3 în cross).

În caz de egalitate se da o bila de roll-off.

Se joacă pe aceleaşi piste pe care s-au jucat sferturile.

PASUL 4 - FINALE

Joaca cate 2 jucători pe o pereche de piste, 3 jocuri, cross.

Învingătorii din Pasul 3 joaca intre ei, cine castiga 2 jocuri este declarat Campion.

In caz de egalitate se da o bila de roll-off.

Petru locurile 1 – 2, categoria A joacă pe B5 – B6, pentru locurile 3 – 4 joacă pe pistele B7 – B8.

8. ABSENTE

Dacă sunt jucători dintre cei 10 care s-au calificat direct în finala de la Masters dar nu pot participa la Masters, dreptul de a juca aluneca la următorii clasaţi (de la locul 10 în jos). Dacă în ziua finalei sunt absenţi, locurile rămân libere şi vor juca paceri.
Se aplica un sistem cu puncte de penalizare pentru turneele lunare şi Masters, pentru absenţii nemotivaţi din finale – 1 punct la turneul lunar, 2 la Masters.

Cine acumulează 2 puncte pierde dreptul de a participa la turneul imediat următor.

Absenţii nemotivaţi din finala nu vor mai primi premii.

 1. HANDICAPURI

  • femei – 8 puncte/joc.

10. ORAR DE DESFASURARE Finală, 28.01.2018

Pasul 1 de la B ora 9:30.

Pasul 1 de la A ora 12:30.

Pasul 2 ora 15:30.

Pasul 3 ora 17:00.

Pasul 4 ora 18:30.

Festivitate de premiere ora 20:00.

11. REZULTATE

Rezultatele se publica pe: www.idmclub.ro

12. PREMII

CATEGORIA A:Locul
Premiul
Total (lei)


1


1500
1500


2


1000
1000


3-4


800-600
1400


5-8


250
1000


9-16


150
1200
6.100
FOND DE PREMIERE
6.100 lei


CATEGORIA B:Locul
Premiul
Total (lei)


1


1200
1200


2


800
800


3-4


600-400
1000


5-8


200
800


9-16


100
800
4.600
FOND DE PREMIERE
4.600 lei


Tombola: 5 carduri IDM Welness pentru 6 luni in valoare de 540 lei fiecare Total valoare carduri 2.700 lei.

Două bile bowling câte o bilă pe categorie.

TOTAL FOND DE PREMII
15.000 leiOFICIALII TURNEULUI: Briciu Marius, Ene Manole, Lupului Stanescu Ovidiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu