sâmbătă, 23 ianuarie 2010

VINCI - ELCOMEX

7-2, cu o evolutie impresionanta din partea noastra, 2 jocuri consecutive - 3 si 4 - care au insemnat tot atatea recorduri pentru echipa - 1045 - 209 media si 1125- 225 media !!!

absolut impresionant.

la mine s-a produs saltul pe care il asteptam de mult - 1082-216,4 media, care e deasemenea un record de scor individual in echipa Vinci si a treia medie in campionat pana acum.

a fost rezultatul antrenamentelor individuale pe care le-am facut special ca sa le arat celor din jur ca pot sa si fac ce predau ...

altfel de la un jucator de 180 nu vrea nimeni sa invete...

asa poate mai castig si eu un sfert de elev...

7 comentarii:

  1. Bravo Vali! Dar nu uita, ce ai jucat tu nu e bowling!!! Tre' sa te duci la cei de la Elcomex sa te invete!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari Vali pentru scor si lovitura de spare
    asta ca esti antrenor cu patalama


    @Anonim
    cei de la Elcomex nu au certificari
    deci nu poate invata pe nimeni !

    sper sa nu te superi ca eu nu ma ascund sub Anonimat si ma semnez. Pentru mine toti anonimii care alimentati intrigi pe relatia
    Bucuresti - Constanta si invers sunteti "PARIA" din bowling. Daca esti CORECT sau ai de spus o parere nu trebuie sa te ascunzi
    sub anonimat, refulezi "basini de strut" pentru care tu anonimule te bucuri 5 min iar
    bowlingul din Romania sta pe loc
    eu Catalin GHEORGHE spun: Mitocaneala este facuta de MITOCANI iar prostia de PROSTI

    RăspundețiȘtergere
  3. eu m-am mirat foarte tare ca au fost atatea comentarii referitoare la lovitura mea, fiindca lovitura cu loft e o solutie legitima atunci cand sunt conditii in care trebuie "scurtata" pista.
    e o solutie tehnica ca oricare alta si sunt mai multi care o practica, cu lungimi variabile- Ioan Ionescu, Tariceanu si Mihai Ionescu la noi, Koivuniemi si Robert Smith la altii.
    e o lovitura ca oricare alta , care necesita precizie la target, viteza si la rotatie. in plus e foarte solicitanta fizic pentru flexori, umeri, spate si tot ce inseamna articulatii.
    sigur ca pentru unii e o ciudatenie, dar pentru mine a fost o solutie sa ajung in palnia dintre boardurile 1-7 si sa am suficienta reactie incat sa ajunga puternic in pocket.
    o lovitura la fel de buna ca oricare alta, cat timp da rezultate.
    am folosit-o si la meciul cu IDM, unde am avut deasemenea cea mai buna medie din sala...
    si primul lucru pe care l-am invatat la "bronze" e ca: prima regula e ca nu exista nicio regula (Fred Borden).
    iar daca ungerea era identica cu cea de la antrenamente (duminica a fost mult mai"lunga" pista) diferenta ar fi fost probabil mult mai mare, noi la antrenamente facand frecvent medii intre 225 si 240, dar rezultatele au fost pastrate secrete, tocmai ca sa pastram surpriza...) trebuie sa acceapte si jucatorii cu experienta ca pe ungeri house jucatorii cu solutii adecvate dau mult peste 200-le care era considerat" standard de performanta" pana acum.
    si n-are rost sa ne certam, fiidca suntem nevoiti sa colaboram, spre binele tuturor...

    RăspundețiȘtergere
  4. pentru mine o ungere care iti permite o marja de eroare mai mare de 3 borduri nu este benefica, nu duce la progres
    cu ce incalzeste pe jucatorul "X" daca el pe arena proprie are rezultate de peste 220 si pe alte arene munceste(fara ratari la spare) pentru un 175-180 ?
    in campionat e bine sa avem ungeri care sa nu permita o marja de eroare mai mare de 3 borduri
    si motivez:
    1. se va ajunge sa jucam pe o spircaiala de ulei lunga(scurta) conform regulamentului
    2. ne imbatam cu apa rece(dopam) la rezultate de 240 cand noi suntem constanti ca valoare jucatori de 180
    3. jucatoruii din echipa "X" joaca 5 meciuri acasa pe o ungere de 220 iar jucatorii din echipa "Y" joaca 5 meciuri acasa pe o ungere de 190.
    La final de campionat se trage linie si se aduna, un jucator din echipa X profita(diploma, medalie, lot) in detrimentul unui jucator din echipa Y pentru un punct sau o zecime. nu este CORECT !
    4. Uleierea(rezultatele) nu baga in sala spectatorii, ci mai degraba curiozitatea, afinitatile si interesele. si aici am zeci de exemple dar ma abtin


    Catalin GHEORGHE

    RăspundețiȘtergere
  5. -Ungerile folosite in marea majoritate a salilor din lume se numesc ungeri house si au raportul transversal al cantitatii de ulei intre 5:1 si 10:1, permitand marje de eroare foarte mari la strike.

    -Ungerile sport(de competitie) au raportul maxim 3:1, cu 2:1 in PBA (cele 5 ungeri cu nume de animale)ajungand chiar la 1:1 la US Open(ungere flat).

    - Motivul pentru care se folosesc ungeri usoare este comercial- scorurile sa fie mari, jucatorii obisnuiti, mediocri, sa dea scoruri aproape de potentialul lor maxim, astfel incat le faca placere jocul si sa revina oricand sa joace in acea sala.

    exista chiar competitie intre sali, deoarece o sala in care se dau scoruri mari atrage mai multi clienti decat o sala in care se dau scoruri mici.

    deobicei echipele participante la diverse ligi nu au posibilitatea sa influenteze alegerea ungerii ,aceasta fiind decizia patronatului.
    chiar daca o pot face, costurile pentru echipe(ligi) cresc odata cu alegerea altei ungeri, asa ca 99% din ligile din lumea asta se desfasoara pe ungeri house, nu pe ungeri de competitie.

    in ultima vreme se constata fenomenul invers : In Europa si in PBA au inceput sa se foloseasca ungeri intermediare , cu raport de ulei mai mare de 3:1 si chiar house -in ETBF: Ebonite Open 2010- raport 3,67; in PBA: Ultimate scoring championship 2009(house), Pepsi Red, White an Blue Open 2010 ( 3 ungeri house) etc.

    -Aceste ungeri genereaza scoruri foarte mari pentru jucatorii de performanta si cut-uri peste 230, medii de peste 260 nefiind o raritate...

    -Toate asociatiile si federatiile de bowling din lumea asta au interesul sa atraga cat mai multi jucatori, iar asta nu se poate face decat incurajand placerea jocului, inclusiv prin rezultate. asta e motivul pentru care 99% din ligi se desfasoara pe ungeri house.

    - cand o sa te uiti la clasamentul mediilor din orice campionat o sa observi sute, mii sau sute de mii de jucatori cu medii peste 200.
    Din acesta categorie se selecteaza jucatorii de performanta, care sunt o categorie deosebita, la fel cum sportivii profesionisti sunt diferiti de cei obisnuiti.

    ei sunt testati prin intermediul concursurilor cu ungeri sport, care sunt deobicei concursuri Open, cu premii in bani, sau concursuri nationale, unde se face si o selectie pentru loturile.

    -asta este sistemul acum si in Romania - la nationale avem ungeri foarte grele, unde se face diferenta intre jucatorii cu potential de performanta si cei fara.

    Iar campionatele nationale reprezinta criteriul cel mai puternic pentru selectie, 2 turnee si o finala dau un punctaj egal cu campionatul pe echipe cu minim 10 etape, deci ponderea Campionatelor nationale este mare in criteriile de selectie.

    RăspundețiȘtergere
  6. dar noi mai avem o problema in Romania- nimeni nu vrea sa faca sport de performanta, dar toti vor sa fie in lot.

    am facut un test (In Bucuresti): cine vrea performanta- sa se antreneze de minim trei ori pe saptamana, sa participe la 2 cantonamente anual, sa-si construiasca un arsenal complet de bile, sa urmeze cursuri de antrenament fizic, mental, cursuri teoretice despre bile, ungeri, strategie de joc etc
    raspunsul:0.

    toti joaca de placere, niciunul nu vrea performanta, dar toti vor in lot.

    In Constanta situatia e un pic diferita - sunt jucatori care ar vrea performanta, dar fara sa schimbe nimic in jocul sau in pregatirea lor, iar selectia sa se faca dupa criterii agreate de ei.

    Din fericire exista dl. Grecu, care a inteles necesitatea unei pregatiri profesioniste, deocamdata fiind si singurul care o si facut-o(partial), voi urmand sa beneficiati in curand de ea.

    din pacate a incercat si Claudio Pica sa va antreneze un an, cu rezultate nesatisfacatoare.

    tu, ca jucator cu certe vocatii de performanata, nu ai un motiv sa fii nemultumit in nicio imprejurare de ungere: e usoara dau foarte bine si scoruri foarte mari, e grea dau foarte bine si scoruri mari.

    jucatorii care dau aceleasi scoruri de 200 pe orice ungere nu sunt jucatori de performanta, pot doar sa fie perceputi ca atare in conditiile in care nu ai unii adevarati.

    iar niste jucatori de 180 care le-o trag pe ungeri usoare nu fac decat sa scoata la lumina aceste adevaruri.

    si ce te faci cu jucatori de 200 la concursuri unde performanta incepe de la 215?

    incepi sa te mandresti cu rezultate de genul(exemplu virtual): anul asta am terminat pe locul saptezecicizeci si ceva, nu ca anul trecut pe optzecisiceva...

    asa ca incepi sa pregatesti jucatori care inteleg si cate ceva despre bowling ca joc de performanta, care isi platesc antrenori, care inteleg ce e o ungere si cum se joaca, care isi cumpara bile adecvate etc.

    stii ce m-a intrebat Vali despre ungerea de la Unirea:
    cat e de lunga si unde incepe buff-erul.
    nimic despre profilul trnsversal..

    Pelicanu nu m-a intrebat nimic.
    nici tu.

    iar desenul ungerii si datele erau disponibile, puteam sa pornim masina si sa le vedem

    dar nimeni n-a vrut nimic, fiindca nimeni de la voi nu stie sa "citeasca o ungere"

    daca ati fi stiut, v-ar fi fost suficienta o jumatate de ora ca sa puteti da la potential maxim.

    asta presupunand ca solutia era si una pe care toti jucatorii o puteau executa.

    de asta ati pierdut, nu fiindca suntem noi jucatori mai buni.

    si apropo: hartia aia am luat-o nu pe ochi verzi, ci fiindca am si invatat cate ceva...

    RăspundețiȘtergere