sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Analiza tehnica a ungerii Beijing si a meciului SPLIT - IDM

WTBA Beijing 35 face parte din noua familie de ungeri scurte, cu un canal uscat la dreapta, intre 1 si 4 si o balta imensa de ulei la stanga- de la boardul 5-6 incolo, in cazul de fata.
varianta 2011 a ungerii a fost schimbata doar pentru Kegel, ca sa fie mai aproape de Brunswick.

dealtfel, cam toate ungerile WTBA  de anul asta se pliaza pe filosofia Brunswick de ungeri, cu marea majoritate a uleiului pus la dus si foarte putin la intors.

teroretic, ungerea se joaca pe canalul uscat 1-4,  iar dupa "deschiderea" ungerii si uscarea boardului 5, te poti muta usor in interior , cu break-point mai la stanga (5-6 si mai incolo, depinde de situatie)

bila "normala" pentru acesta ungere este o bila medie, usor matuita.
in plus e nevoie de rotatie medie-mare, cat mai end-over-end.

pentru jucatorii dominati de viteza e recomandabila o bila agresiva (cum a facut Obada- extrordinar azi!), iar pentru cei dominati de rotatie una moale, eventual uretan (Calagiu si Ioan Ionescu), ambele usor matuite, ca sa se impace bine cu fenomenul de oil carry.

Ioan Ionescu a avut probleme mari de concentrare si de executie, ceea ce ne-a facut viata mult mai usoara.

pentru Cristi Zamfir a fost necesar,  din jocul 3, sa dea cu spare-ul, fiind jucator de 2 degete, cu rotatie extrem de dominanta.

Marius Piticariu a ales sa dea cu Virtual Energy (medie -agresiva) si apoi Nano (agresiva), care l-au iertat primele 2 jocuri pe pistele cele mai uleioase, fiindca dadea  tare si cu unghi de rotatie aproape 0, scotandu-si apoi "coltii", cand s-a uscat.

Odette a dat cu Nano, neavand reactie in bila, iar Catalin cu un Inferno batran, matuit la 1500 (agresiva- e usor dominat de viteza). La sfarsit a schimbat cu Anaconda- medie. Eu am dat cu o Columbia medie la 1000, gaurita long and flippy.

Simut (viteza mica, rotatie putina) a dat cu Anarhy- agresiva  - a fost nevoit sa joace prin ulei cu ea 5-7 si l-a penalizat consistent.

Mihai Ionescu,  Marius  Briciu si Gabi Deaconu au dat cu agresive, primii doi fiind penalizati, pe alocuri, de jocul relativ lent, pe care l-au deprins  de la antrenamentele cu Karetsos, de saptamana trecuta.
Pe Mihai Ionescu asta l-a costat mult la spare, franarea mainii la linie producand ravagii (7 ratari doar la izolate, dupa spusele lui).

Marius Balan a dat cu medii si agresive, pe trase usor inside.
Releasul de buna calitate si un ultim joc foarte mare, cand lovitura se potrivea ungerii, au facut ca sa sara de 200 media.

Gabi Deaconu a jucat  destul de bine, facand mutari inspirate, cateodata fiind fortat de bila sa joace prea la stanga (lung de 8!)

turneul IDM de saptamana trecuta a dus la niste concluzii gresite, pe alocuri, cum ca Beijing  ar fi very high scoring, deoarece  in ultimele 3-4 jocuri din cele 6, s-au inregistrat niste scoruri astronomice, facandu-se palnie intre boardurile 2 si 8!!!

asta a fost posibil doar in anumite conditii, care au fost indeplinite in duminica finalei- spalare separata si ungere separata, ambele efectuate cu destul de mult timp inainte de joc.

aceasta a fost  optiunea IDM-ului pentru turneul lor, in fisa tehnica a ungerii neaparand separarea ungerii de spalare.
asta a facut ca ungerea sa para foarte "uscata" la inceput, jocul de tranzitie sa apara mult mai devreme, in  jocul 1 sau 2, iar trasele sa se deschida aproape imediat, permitand scoruri foarte mari.

cand procedura de spalare-ungere era standard, adica la squadurile de seara, toti au remarcat diferentele, ungerea parea mai lunga, iar scorurile scadeau corespunzator.

la noi a fost simialr cu squadurile de seara din IDM.

pe ungerea Brunswick boardurile 1-4 sunt foarte uscate, iar de la 5 incolo extrem de uleioase.
o mentiune speciala la Oxygen, unde boardul 1 este complet uscat, fiind util doar ca sa nu dai bila in sant.

asta face ca la Oxygen sa nu poti juca decat in zona 2-4, preferabil 3-4, deoarece de la 5 incolo face oil carry, iar 1 si 2 sunt prea uscate.

 Avand in minte solutiile de la IDM si indicatiile tehnice ale antrenorului lor, sa joace banana cu boardul 3-4, cu bile agresive, roatatie laterala si viteza mica, IDM-ul a pornit foarte increzator pentru meciul asta.

dar au fost 2 probleme de principiu:

- la antrenamente toti cam jucau aceeasi solutie, potentandu-si reciproc scorurile si nu tineau deloc cont de ce o sa fie duminica, cu o echipa care poate joaca altceva.
- ignorau total fenomenul de oil carry generat de o astfel de solutie, ca si de pericolul dat de oil carry-ul facut de bilele de spare, care avantajeaza usoarele diagonale si incurca "bananele".

oil-carry-ul face ca prima mutare, dupa ce incepe tranzitia, sa fie la dreapta, spre exterior!!!
ca pun un pic sare pe rana, am dat la incalzire aproape fiecare frame cu plasticul....

Eu si Catalin porneam lung de linie 3 pe canalul uscat, mutandu-ne numai foarte tarziu, prin jocul 4-5, cand pista s- deschis corespunzator.
Zamfir pornea banana si se muta la stanga, iar Piticariu a fost mort dupa bananutze- pseudo- lung de linie, dar cu bile "tari".
Odette lung de 4-5.
Calagiu incerca sa intorca prin 3, dar azi a avut viteza prea mica si roatie prea mare, ajungand prea inside cu trasa.

adversarii nostri s-au alarmat joi, cand au vazut solutia noastra si scorurile noastre, incercand, cu oarecare succes, sa joace mai la dreapta, dar fara sa umble corespunzator la arsenal - trebuiau sa foloseasca bile mai moi, sau la lovitura- era necesara o viteza mai mare.

in plus, intotdeauna dimineata pistele sunt mai lungi, mai ales toamna-iarna, iar singura solutie logica pe ungerea asta era inceperea jocului cat mai la dreapta, pe boardurile 2-3-4 , care erau uscate.

nu e de mirare ca zona 5-7, unde juca Simut sau Briciu, sau boardul 5, pe care l-a mai incercat si Ioan Ionescu, nu mai dadeau rezultate.

fiindca ungerea era exact ca la carte: 1-4!!!

restul era hazard.

in plus noi am avut o strategie de joc individuala si de echipa.
la echipa ne-am pus pe pista astfel incat sa ne potentam scorurile reciproc, eu cu Catalin eram cu mate la 1000-1500, si eram pe post de "uscatori" pentru Odette si Calagiu, care si-au dat scorurile maxime pe perechea pe care am inceput noi.
ei joaca mai bine cand au o zona uscata cat mai consistenta.

Piticariu si Zamfir erau la dreapta, fiindca eu cu Catalin nu aveam nevoie de nimic, stand tot timpul pe boardul 3, iar Piticu avea cea mai buna lovitura pe pistele cele mai uleioase si diferite intre ele (7 si 8).
in plus el s-a antrenat extensiv pe acele piste, de aia a si dat maxim, in primele 2 jocuri.

de la meciul cu Lake View am schimbat ordinea de ungere a pistelor, de la stanga la dreapta, ca sa atenuam diferenta dintre 7 -8 si ca sa compensam lungimea pistei 3, care acum, cand e unsa prima,
arata normal.

am adus si un alt ulei, mai vascos, care sa mentina mai bine profilul ungerii si sa avantajeze echipa care joaca solutia "A", in esenta echipa gazda, care isi cunoaste mai bine sala.

uleiul standard facea oil carry ca la balamuc, fiind foarte subtire, iar anul acesta toate ungerile din campionatul pe echipe sunt predispuse la asa ceva.

pe scurt, noi ne-am pregatit meciul in amanunt, desi nu am avut zecile de ore de antrenament pe care le-au avut ei (saptamana asta s-au antrenat mai mult ei in sala noastra, decat noi!!!!).

am jucat ce trebuie, pe unde trebuie si cu ce trebuie si am castigat.
stiam de la inceput ca victoria se decide in jocurile 1-2, ca pe orice ungere sport, fiindca dupa se se "deschid " pistele, incep sa devina high -scoring.
noi am preferat sa jucam safe ultimele 2 jocuri, altfel diferenta ar fi fost mai mare.

pot sa ma laud acum ca am fost in spatele celor care au batut IDM-ul 3 ani la rand- Vinci la Unirea, si Split de doua ori la rand, in Oxygen.
victoriile nu sunt deloc intamplatoare, sunt rodul unei strategii bine gandite si  a unei expertize foarte bune in materie de ungeri,  pe care n-o gasiti in tara, nici pe la romani, nici pe la straini.

fara modestie!

multumesc coechipierilor mei, care au jucat ca niste profesionisti, fara emotii.
o echipa frumoasa, cum ar zice Anton!

INREGISTRAREA MECIULUI O GASITI AICI

25 de comentarii:

  1. Vali draga, nu vreau sa-ti rapesc din valoarea analizei meciului, dar noi am ratat 29 de izolate.

    Le-am numarat.

    Si alte fix 29 de splituri.

    Cred ca baietii s-au antrenat zilele trecute pe o ungere de casa de 35 de picioare, care avea solutii lejere si din interior.

    Ne-a luat 2 jocuri sa ne adaptam, dar este Ok, invatam.

    Felicitari Split-ului!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga X, eu am ratat 5 spare-uri azi, in media IDM-ului. Catalin a ratat si el 2(cred), iar cei 2 Cristi au ratat masiv. Odette si Marius au ratat si ei, deci diferenta nu e din spare.
    spliturile sunt consecinta jocului peste carry.

    deci diferenta a facut-o prima bila, nu a doua.

    RăspundețiȘtergere
  3. ungerea din timpul saptamanii nu a avut legatura cu ce s a intimplat azi. cred ca a fost diferenta mare de densitate de ulei... poate de la vreme, poate de la schimbarea uleiului... nu stiu, dar clar diferenta dintre bordul 4-5 si bordul 6 era de neexplicat altfel. ma bazez si pe faptul ca masina aia de uns, de altfel performanta, are primele duze (bordurile 1-3) infundate progresiv. deci prapastia la un ulei mai viscos e si mai mare intre 4-5 si 6. practic ce parea de jucat in antrenamente nu mai avea nici o legatura cu ce era azi pe pista. astfel singura solutie plauzibila era sa iau o bila noua , de uscat si gaurita fff lung si cu reactie si sa i ard tare pe bordul 3-4. (cam la 100 granulatia) ceea ce nu aveam ( multumesc tutz ) . nenorocirea a facut sa pic cu piticu pe pista care ( neoprit de regulament N.B. !!! a scapat la antrenament si jocul 1 din magneziul din saculetz pe suprafata bilei. bilele mele de uscat si asa sunt niste mortaciuni... sa intilneasca in primele picioare niste "praf de stele" a fost moarte curata. iar cele 5 spearuri ratate la stinga toate isi au aceeasi explicatie ( erau 4 ul sau 7 ul si spearul meu cadea direct pe magneziul cu pricina). deci mai bine ca am iesit. ATENTIE!!! aici nu e o scuza ci o incercare de analiza a propriului joc. ioio

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca cineva reuseste o medie de 230/4 jocuri cu un partener de pista si cand schimba partenerul ajunge numai la 170 inseamna ca e schimbata ungerea? De ce nu seanana squad cu squad pe aceeasi ungere? Pentru ca niciodata jucatorii dinaintea ta nu joaca la fel ca sa-ti faca palnii sau sa-ti strice trasele. Voi ati jucat singuri la antrenamente si prin aceleasi locuri.
    E uite ca jucand cu noi pistele s-au modificat. Daca ne acuzi de ceva spune-o direct.
    Alta treaba nu aveam decat sa schimbam ungerea la antrenamentele voastre.
    Adu-ti aminte ca la primul antr cu Takis in primele 15 minute majoritatea ati jucat pe 3-5 lung de linie. Din cauza bordului 1 v-a mutat in interior cu iesire in 2-4 astfel incat bordul 1 sa fie ''greseala iertata'' Inafara de D-l Ionescu Mihai, nici unul nu ati iesit in 2-4. V-ati oprit in 6, adica pe bucata flat a ungerii.
    Oricum pentru flat chiar ati avut scor bun. In jocul 4 si 5 palniile au ajuns pe traseelele voastre si ati reusit jocuri foarte bune.
    O singura persoana din Clubul IDM nu este capabila sa-si asume o infrangere si incearca sa cauta galceava. Tind sa cred ca tot acea persoana este si autorul comentariului de mai sus.
    Felicitari Bulanel, felicitari IDM pentru media constanta pe care o dati de cand a inceput campionatul. Tot respectul. Chiar ati jucat bine. 197 medie..este o medie de echipa foarte buna.
    Ne scuzati ca v-am incurcat putin dar avem si noi ambitiosi in echipa.
    App, din cate stiu eu orice ungere scurta de 35 picioare (sport sau house) se joaca cu break-point in 3-4.
    O seara buna.

    RăspundețiȘtergere
  5. uleiul e schimbat de mai mult de o luna, nu a fost pentru meciul asta.

    utilizarea gripului in gaurile de la bila e perfect legala, jucatorul fiind obligat sa stearga bila dupa aplicare.
    daca nu a facut-o, puteai sa sesizezi arbitrul.

    nu sunt prevazute sanctiuni explicite pentru asa ceva, fiindca nu este o modificare a suprafetei bilei.

    iar depunerea de praf de grip pe pista este contraproductiva pentru oricine, nu numai pentru tine.

    din ce vad eu pe video, sunt cu totul si cu totul alte explicatii pentru ce ai facut tu, toate tinand de tehnica de aruncare si de control mental.

    infundat este doar primul injector restul functionand normal.

    nu stiu cum pentru toti ai nostri Beijingul se juca la fel in fiecare zi, si la IDM si la Oxygen (cu diferente extrem de mici) si numai pentru voi au fost foarte diferite in fiecare zi.
    de ex: joi va plangeati ca e mai lunga...

    oare nu fiindca o jucati ca pe o medie, nu ca pe o scurta?

    iar ungerile peste tot in lumea asta au mici diferente tot timpul, nu-ti inchipui ca avem noi o ungere secreta, pe care o livram fix in ziua meciului?

    nu, doar jucam ce trebuie, incearca sa accepti.

    si pe la Unirea faceai scandal ca intr-o zi ungerea era prea lunga, alteori prea scurta si cereai sa ne caram de acolo.

    scuzele pe care le incercau cei de la IDM acum 2 ani pe house, le cauti tu acum.

    uita-te si tu pe video cum jucatorii vostri migreaza treptat spre dreapta, astfel incat la sfarsit toti cei din sala joaca cam prin acelasi loc.

    iar de la noi singurul care se "arde" la sfarsit, e Piticu, in interior, cu o bila foarte agresiva si cu hiper-rotatie.

    iar tu arunci groaznic cu bila, ceea ce face ca orice efort de a da lungime bilei sa dispara.

    la toate spare-ruile ratate ori ai dat cu loft si rotatie, ori ai fost dezechilibrat.

    praful ala e doar scuza pe care ti-ai gasit-o singur...

    intreaba si pe altii, care te-au vazut jucand si ieri, stiam de la inceput ca o sa fii praf, luai numai decizii gresite.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ioaneeee mi-am dat cu saculetul in gaura de la degetul mare. Cum poti sa aberezi ca spare-ul tau intorcea pe magneziul meu. Esti fantastic. Zi ca ai ratat targetul cu 5 borduri la stanga sau la dreapta si te cred!
    Daca ai nevoie de pudra tot pt degetul mare nu-ti dai ca atinge bila sau pui cu pipeta direct in gaura?
    Ioaneeee asta e maxima zilei pe cuvant ''spare-ul meu cadea direct pe magneziul cu pricina'' ''intalnea praful de stele in primele picioare''. Daca vrei iti las pista cu primele 5 picioare si daca-ti deviaza spare-ul iti dau o bere. PIT

    RăspundețiȘtergere
  7. o sa mi dai mai multe.... stii f bine ca asa ai facut ca sa scapi de intinderea uleiului. nu am sanctionat asta in mesajul meu, ci faptul ca regulamentul o permite. imi pare rau ca nu am facut o si eu. cit despre modificarile de comportament ale ungerii... iertati ma, dar nu le gasesc alta explicatie decit densitatea uleiului si/sau injectoarele infundate. sau poate ne ati servit vreo ungere de casa la antrenamente ( dupa banuiala unui coleg, nefiind si parerea mea ) . sa fie clar, eu imi caut propriile explicatii, in afara faptului ca nu eram concentrat. poate suna ca si cum caut scuze sau gilceava... dar nu e asa, va asigur si va felicit din toata inima pentru rezultatul exceptional pe care nu vreau sa l stirbesc cu nimic. BRAVO SPLIT. iar analiza mea ma privea strict pe mine. nu implica vreun alt jucator de la idm. cu atit mai putin pe vreunul de la split. ioio

    RăspundețiȘtergere
  8. + ca ieri se putea juca din interior. pus bila pe 10 chiar

    RăspundețiȘtergere
  9. Azi se putea juca si din 35 daca vroiai. Nu te oprea nimeni numai ca aveai nevoie de alt unghi de rotatie ca sa mai ajungi si la poket

    RăspundețiȘtergere
  10. Bravo Split!!!! Felicitari!!!!!

    Petrisor I.

    RăspundețiȘtergere
  11. ce a facut Karetsos cu cei de la IDM? pt ce i-a antrenat? cate zile au pierdut....pardon au practicat? in afara de fatul ca le-a spus probabil pe unde sa dea, nu vad nici o schimbare esentiala....la fel ca saptamana trecuta

    RăspundețiȘtergere
  12. schimbarile esentiale nu se fac peste noapte.

    Balan si Gabi Deaconu au bile noi, gaurite intr-un mod foarte potrivit pentru ei.
    s-a vazut si la medie.

    Mihai Ionescu si Marius Briciu au fost dusi inspre viteze mai mici, ceea ce mie mi se pare complet neindicat, mai ales la primul.

    tehnic, cele mai multe modificari sunt la Mihai Ionescu, dar "pachetul" de modificari arata foarte rau in raport cu ce era inainte.

    cam astea sunt schimbarile vizibile.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru insul care se intreaba ce a facut Karetsos pentru noi, il invit sa se uite la media noastra din campionat. Cu exceptia meciului de la Miercurea Ciuc nu am avut medie de echipa sub 190. Asta a facut Karetsos cu noi. E alegerea noastra cu cine ne antrenam si cum o facem. Mai vorbim la sfarsitul campionatului si, daca nu-l castigam pe asta, vine urmatorul. In afara de asta mai e proverbul romanesc cu cainele la drum lung si prostul care are grija altora. Din punctul meu de vedere s-a intamplat ce a spus Vali in analiza lui, insa am rezerve ca ar fi fost rezultatul unei premeditari. Ar trebui sa il ironizez pe Vali si sa-i spun ca sunt totusi rare premeditarile astea si se intampla odata pe sezon. Ca se intampla doar cu IDM-ul, asta este ! ne asumam rolul de catalizator al campionatului. Fara noi, mediile de peste 200 ale echipelor Split sau Vinci ar fi fost vise umede in noapte. Pur si simplu la Split au jucat in acest meci foarte, foarte bine Catalin Predescu ( daca dadea medie de 190, de pilda, nu era rau de deloc, insa scorul general era cam egal), asa cum si Vali si Odette au jucat bine. Chestia cu am lasat-o mai moale la final, hai ma Vali, chiar crezi sa suntem toti ca asta de se mira mai sus. Adica cum ? Ati aruncat cu bila spre popice, da mai moale sa nu fie strike. Pur si simplu s-au schimbat si pentru voi pistele si nu ati mai stiut cum. Da, a fost o eroare a noastra sa nu ne imaginam ce s-ar putea intampla in mod real in meci si sa reactionam ca atare. Banuiala mea este ca, daca mai era un meci, al saselea, ( nici acum nu inteleg de ce naiba nu sunt 6 meciuri) neste chiloti de pe la Split incepeau sa se umezeasca.
    Asadar, Dl. Vali las-o p-asta cu premeditarea, umbresti meritele lui Catalin Predescu, care v-a castigat meciul. Lasa-l sa se bucure, o merita. Cu respect, Cataline.

    RăspundețiȘtergere
  14. bai baieti,nu prea imi mai place de voi!ca si la mecuiul IDM-Elcomex s-a stins "focul" prea repede.Mogulule!,fa ceva ca nu mai e pic de "exciting" prin zona.Nu stiu ,mai musca-l pe vreunul ca a scazut ratingul.In ce hal ne-a adus Basescu:nici de scandal nu mai avem chef,e clar, e de la saracie si de la Basescu.hhahahhaha

    RăspundețiȘtergere
  15. Catalin Predescu n-a rasarit asa, pur si simplu, s-a antrenat si a fost antrenat.

    ca si Cristi Zamfir, care era pe nicaieri pana de curand.
    ca si pustii, care dadeau 130-150 pe sport samd...

    singurul de mai sus sub 200 la openul IDM a fost Arbanas...

    Tot Karestsos a antrenat IDM-ul si anul trecut si media lor era mult mai mica.

    tot el a antrenat si Extreme, care a avut 150 medie in campionat.

    diferenta importanta nu a facut-o Karetsos, ci faptul ca anul asta echipa IDM are alti jucatori.
    Au venit Ioan Ionescu si Balan, iar Simut si Obada dau ca in vremurile lor bune.

    si n-ati jucat inca la Cernavoda, unde vedeti si voi cam ce medii se fac.

    iar eu fac ce pot, cu oamenii care vor.

    altfel era foarte posibil sa fi luat bataie si de la Sports Palace, daca nu pregateam meciul cum trebuie.

    fiindca nu e usor sa joci avand titulari un junior fara experienta si un jucator cu 2 degete.

    orice victorie pentru noi e un efort imens.

    nici nu va dati seama ce diferenta este intre lotul nostru si al IDM-ului.

    voi aveti 2 jucatori in lot care pentru Vinci au fost piese de rezistenta- Pircalabu si Lupu, iar la voi s-au pierdut printre ceilalti, mult mai buni.

    de la Split a plecat Balan, care era una dintre cele 4 locomotive ale echipei si pe care a trebuit sa-l inlocuiesc eu.
    si nu sunt chiar de valoarea lui, sa fim seriosi.

    toata vara l-am antrenat pe Ioan Ionescu, uneori fiindu-i prieten, uneori dusman, cateodata antrenor si cateodata psihiatru.

    uitati-va ce a facut la Open!

    dar noi, Split-ul, suntem inimosi si ambitiosi, ca o mare familie.
    ne iubim, ne mai certam (e o familie cu 2 tati), ne impacam, dar la meci suntem ca unul.

    noi speram sa luam campionatul, dar suntem realisti.

    deocamdata ne bucuram sa-i "suparam" pe cei mari.

    iar cu cele 6 jocuri posibile, stati linistiti, ultimele 2 jocuri pentru noi n-au contat, nu mai aveam nicio motivatie.

    numai Marius a facut cadou vreo 100 de popice...
    si l-ati vazut cum da cand e motivat.
    dar a oprit motoarele si a coborat din 230 medie pe primele 3(media lui de pe la antrenamente) la 160 pe ultimele doua.

    noi mai aveam rezerve mari...

    RăspundețiȘtergere
  16. Vali, clar ti-au murit laudatori!!:))) Nu ar fi mai draguta sa lasi sau sa ajungi sa fi laudat decat sa o faci tu!! Esti penibil sincer!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Cerem drept la replica pt Mogul!!!!!Eu sincer cred ca meciul a fost castigat de Catalin ,care a fost intrebat de Vali:Cataline premeditam ceva?Piticu, care auzind discutia,zice:taceti,ca premeditez si eu ceva si pac:praf de stele in ochii lui Ioan,de n-a mai vazut saracu nimic si s-a prafuit si la propriu si la figurat.Apoi,Split-isti zic :hai ba s-o lasam mai moale ca pleaca IDM-isti de pe piste.Simtind miros de sange, IDM-isti recupereaza frenetic, dar avantul le taiat brusc si brutal de jocul cinci,care e ultimul!Aici pot completa cei de la Split zicand:alo,baiatul cu jocul 6!daca erau 4 se termina mai nashpa!hahaha!Privind la inregistrarea meciului observ cu usurinta de unde vine premeditarea atent calculata de care ne vorbea Vali mai devreme,adica din multitudinea de brook-uri si strike-uri norocoase ,pe care le-au dat unii jucatori de la Split.Personal vad meciul in felul urmator:IDM si-a dat media,197,iar Split-ul condusa de orgoliul de a demonstra ceva si de o zi buna ,a castigat.Daca te poti detasa si poti privi din "afara",toate discutiile astea sunt de o ilaritate iesita din comun.

    RăspundețiȘtergere
  18. Coechipierii tai stiu ce scrii tu pe aici?.Fiind al doilea "tata" al echipei ma asteptam sa te sustina cineva din echipa, sa plloua cu mesaje de aprobare si lauda, da'vad ca te lupti singur sa sustii strategia ...si bla bla

    RăspundețiȘtergere
  19. Vrei ilaritate ?

    Ia de aici !!!

    "pot sa ma laud acum ca am fost in spatele celor care au batut IDM-ul 3 ani la rand- Vinci la Unirea, si Split de doua ori la rand, in Oxygen.
    victoriile nu sunt deloc intamplatoare, sunt rodul unei strategii bine gandite si a unei expertize foarte bune in materie de ungeri, pe care n-o gasiti in tara, nici pe la romani, nici pe la straini. "


    fara modestie!

    RăspundețiȘtergere
  20. ma bucur ca va distrati, umorul e binevenit intr-o lume trista.

    in rest, discutiile sunt un pic sterile, 95% din rezultatele unui jucator sunt datorate lui insusi, iar 5% reprezinta toate celelalte influente cumulate.

    ma bucur sa pot face parte din cei 5% ai anumitor jucatori.
    iar discutia se poarta pe o portiune foarte ingusta din cei 5%, pe care o inteleg pana la capat doar cativa.
    restul e umor, distractie, scandal, ca asta prinde...
    cancan de bowling.

    am incercat sa eutanasiez blogul, dar inca nu am gasit pe cineva caruia sa-i predau stafeta.
    credeam ca poate fi Piticu, dar e confuz si dezorganizat, ideile bune pe care le are cateodata se pierd in executie si in firea lui mereu schimbatoare...

    iar satisfactia mea e pista, cand vad oameni fericiti, care descopera intr-o ora lucruri care le cauatau de ani.
    e o satisfactie artistica, sau poate initiatica, cand vezi oameni fericiti, fiindca au deschis o poarta din ei insisi, pe care o cautau febril de mult.

    asta e fericirea mea acum, de ghid al unor cautari interioare, de "sherpa" catre inaltimi nebanuite, de regizor, cateodata.
    si asta e mai greu sa va transmit si sa va fac sa intelegeti.
    prefer mai degraba sa-i enervez pe unii, ca asta provoaca o satisfactie garantata si publica.

    si flegmele aferente, desigur...

    o tara trista, plina de umor

    RăspundețiȘtergere
  21. Nu ai nevoie de aparare, vedem ca faci fata cu brio.
    Glumim, ne certam, ne intrecem pe pista si tot la o bere ne vedem.
    Asa e frumos! Cum o sa fie daca ne inmultim? Sa vezi atunci scandalul naibi ca o sa mai apara draci de pe undeva hahahaha.
    Tot inainte vrednici pionieri si "Sa vina beeereaaa"
    Semnat: Betivul echipei

    RăspundețiȘtergere
  22. vali nu are nevoie de aparare "fata cu brio" asa cum spune cineva.

    vreau sa va spun doar ce face vali la antrenamentele noastre:

    - martea; nu se antreneaza ci urmareste toti jucatorii de la SPLIT, ii ajuta sa isi aleaga bilele, ne spune pe unde ar trebui sa jucam si cum ar trebui sa ne mutam

    - joia jucam toti si incercam sa stabilim echipa care va juca, cum ne vom aseza pe piste

    cred ca este printre putinii care stiu atat de multe despre bowling si ca pune f mult suflet in ceea ce face

    eu zic ca sambata am avut "o strategie de joc" si mult noroc (sper sa mai avem zile asa bune)

    CP

    RăspundețiȘtergere
  23. interesant strategie de joc in ghilimele si mult noroc fara...cei destepti inteleg aluzia

    RăspundețiȘtergere