marți, 14 ianuarie 2014

Mastersul IDM 2013

incepe miercuri pe 22.
cei calificati trebuie sa confirme participarea, altfel vor intra urmatorii din clasament.
se va disputa pe ungere mixta - ungere scurta (sub 36 ft) pe pista din stanga si ungere lunga (peste 42 ft) pe pista din dreapta,
ungerile vor fi anuntate luni, pe 20 ianuarie.
calificarile pentru cele 6 locuri ramase vor fi miercuri-vineri, iar finalele sambata.
mai jos aveti regulamentul:

MASTERS IDM OPEN
22.01.2014 – 25.01.2014
REGULAMENT DE DESFASURARE

1. REGULI GENERALE

INSCRIEREA ÎN COMPETITIE:

Se poate efectua astfel:

- La receptia Clubului IDM
- Telefonic la nr.: 072BOWLING (0722-695464)
- La piste la oficialii turneului.

Competitia va fi organizata pe trei categorii: A, B si C. Categoriile sunt definite in regulamentul open-ului IDM, editia lunara.
Ungerea va fi anuntata luni, 20.01.2014 ora 9:00.
Vor fi doua ungeri, pe pista para ungere lunga, pe pista impara ungere scurta.
Un jucator va fi considerat efectiv inscris in competitie odata cu achitarea taxei de intrare.
Componenta squad – urilor se va stabili in ordinea cronologica a inscrierilor. In cazul in care un squad este completat integral, jucatorii se pot inscrie pe lista de asteptare. In functie de locurile ramase libere si de afluenta de jucatori, squad-urile vor fi completate cu ½ ora inainte de ora de start cu pana la 4 jucatori / pista. In cazul in care un jucator inscris se retrage de pe lista sau nu se prezinta cu minim 30 minute inainte de ora de start, locul sau poate fi atribuit, in ordine, jucatorilor aflati pe lista de asteptare. Locurile in squad – uri nu pot fi cedate benevol de jucatori unei terte persoane.

2. ECHIPAMENTUL DE JOC

Echipamentul de joc trebuie in mod obligatoriu sa se incadreze in limitele general acceptate ca decente. Echipamentul jucatorilor calificati in finala turneului va fi compus din:
·       tricou tip „polo”
·       pantalon lung sau fusta pentru femei
·       pantalon lung pentru barbati (exclus pantalon trening )
 Este interzis accesul jucatorilor pe pista, sub rezerva indepartarii din competitie, in urmatoarele cazuri:
·        lipsa pantofilor speciali de bowling sau prezentarea acestora uzi, cu pete de ulei sau noroi
·        echipament murdar sau rupt
·        in maiou sau tricou fara maneci
·        prezenta pe echipamentul de joc a unor slogan – uri, logo – uri sau inscrisuri rasiste, extremiste, sovine sau explicit sexuale sau intrarea in spatiul de joc cu obiecte sau alte materiale care pot sugera cele de mai sus
·        prezenta sacilor sau gentilor de sport sau a gentilor de echipament in spatiul de joc sau langa mesele pentru jucatori (acestea vor fi depozitate in spatiile etajate corespunzatoare montate in mesele pentru spectatori, de la limita spatiului de joc sau langa acestea)

3. REGULI DE JOC

Regulile de joc sunt cele acceptate de Regulamentul WTBA in vigoare de la data de 01.10.2011, completate cu regulile particulare ale turneului IDM dupa cum urmeaza:
·        In cazul in care echipamentul tehnic al arenei pe una din piste se strica, generand o pauza necesara repararii ce depaseste 30 minute, atunci jocul (si scorul inregistrat pana la momentul respectiv pe acea pista) va fi reluat la momentul repararii pistei, conform deciziei Oficialilor Turneului;
·        In cazul lovirii cu intentie (din orice motiv) a aparatelor, mecanismelor de joc, mobilierului aflat in spatiul de joc jucatorul in culpa va fi atentionat iar frame-ul urmator va fi notat cu 0 (zero). Daca greseala se repeta atunci jucatorul in culpa va fi eliminat din joc.
·        Este strict interzisa aplicarea pe talpile pantofilor de bowling a oricarei substante gen „talc” sau a oricarei substante similare.
·        Este strict interzisa folosirea de orice substante chimice (talc, alcool, ball-cleaning, acetone, etc) in spatiul de joc.
·        Este strict interzisa aplicarea, in timpul jocului, pe suprafata bilelor de joc a oricaror substante de curatare care contin alcool. De asemenea este interzisa folosirea prosoapelor sau servetelor de curatat bile imbibate cu astfel de substante. In cazul nerespectarii acestui paragraf si a celui anterior, jucatorii in culpa vor fi sanctionati cu punctarea „zero” a jocului respectiv.
·        Pentru orice nemultumire legata de joc, cauzata de echipamentul tehnic al salii sau de manifestarile sau atitudinile celorlalti jucatori, cel sau cei lezati se vor adresa Oficialilor Turneului, singurii in masura sa ia decizii cu privire la joc.
·        Daca dupa tragerea la sorti a pistelor, un jucator refuza sa mai joace, acesta nu are dreptul la returnarea taxei de intrare (sau reintrare dupa caz).
·        Jucatorii care au primit sanctiunea de excludere din squad datorita unei infractiuni de joc din vina lor, nu pot solicita returnarea taxei de participare
·        Este strict interzisa, sub sanctiunea excluderii din competitie, prezenta in spatiul de joc sub influenta bauturilor alcoolice, a drogurilor sau alte substante halucinogene, proferarea de cuvinte injurioase la adresa competitorilor, oficialilor turneului sau a spectatorilor, violenta fizica sau verbala.
·        Este strict interzis consumul de bauturi alcoolice si fumatul in spatiul de joc .
·        Avand in vedere ca aceasta competitie este una de masa si nu profesionista, raspunderea asupra starii de sanatate generate de participarea la aceasta competitie revine in totalitate participantilor. Prin inscrierea in concurs fiecare participant certifica pe propria raspundere ca este apt fizic, psihiatric si psihologic pentru competitia la care ia parte, a luat la cunostinta prevederile prezentului regulament si le-a acceptat.
·        Jucatorii inscrisi in competitie sunt obligati sa ia la cunostinta notificarile prezentate in materialul „Riscuri de (auto) accidentare” prezente in sala de joc si poarta intreaga responsabilitate pentru nerespectarea acestora.

NOTA: Niciun participant nu poate obiecta asupra reclamelor si locurilor de dispunere a acestora sau asupra activitatilor de fotografiere sau filmare organizate de sponsori. Reclamele vor fi dispuse in locuri care nu vor impiedica buna desfasurare a jocurilor. Drepturile de imagine ale competitiei apartin organizatorilor.

4. PARTICIPANTI

La Masters pot participa toti jucatorii care au participat la cel putin 1 editie a openuri-lor IDM, in anul calendaristic 2013.
Categoria la care se pot inscrie jucatorii pentru Masters este cea la care au participat la ultimul Open IDM lunar la care au fost prezenti.
La fiecare Open IDM lunar se atribuie puncte pentru pozitia ocupata in clasamentul final.
Se califica automat in pasul 1 al finalei Mastersului primii zece sportivi din clasamentul anual.
Se iau in calcul numai punctele obtinute pentru cateogoria la care jucatorii participa la Masters.

Punctajele atribuite sunt urmatoarele:

Locul 1:      50 puncte
Locul 2:      40 puncte
Locul 3:      32 puncte
Locul 4:      27 puncte
Locul 5:      24 puncte
Locul 6:      22 puncte
Locul 7:      20 puncte
Locul 8:      18 puncte
Locul 9:      17 puncte
Locul 10:    16 puncte
Locul 11:    15 puncte
Locul 12:    14 puncte
Locul 13:    13 puncte
Locul 14:    12 puncte
Locul 15:    11 puncte
Locul 16:    10 puncte
Locul 17:      9 puncte
Locul 18:      8 puncte
Locul 19:      7 puncte
Locul 20:      6 puncte
Locul 21:      5 puncte
Locul 22:      4 puncte
Locul 23:      3 puncte
Locul 24:      2 puncte
Locul 25:      1 punct

Jucatorii care au urcat o categorie primesc la categoria superioara puncte echivalate, astfel: locul 1 de la categoria inferioara = locul 16 la categoria superioara.
De exemplu, cine a obtinul locul 1 la C si promoveaza la B primeste pentru acea editie 10 puncte corespunzatoare locului 16, cine a terminat pe 2 primeste 9 puncte corespunzatoare locului 17, samd.

5. FORMATUL MASTERSULUI

Tabloul este de 16 jucatori, 10 din clasamentul anual si 6 rezultati din calificarile pentru Masters.

6. CALIFICARI

PENTRU TOATE CATEGORIILE

Se joaca squad-uri de 4 locuri, in cross, mutare dupa 2 jocuri la dreapta, 2 piste. Se iau in calcul cele mai bune squad-uri, iar primii 6 din clasament se califica in finala. Criteriul de departajare in caz de egalitate: jucatorul cu pozitia mai buna in clasamentul pentru Masters (cele mai bune puncte la total, iar in caz de egalitate, cele mai multe puncte intr-un turneu, iar in cel de-al doilea cel mai bun turneu, samd.).
Squad-urile se organizeaza miercuri, joi si vineri la orele 12, 14, 16, 18, 20.
Taxa de intrare pentru miercuri si joi este de 70 lei, iar cea de reintrare de 60 lei.
Taxa de intrare pentru vineri este de 80 lei, iar cea de reintrare de 70 lei.
Juniorii si pensionarii au reducere 10 lei.
In limita locurilor disponibile, pot juca si jucatorii calificati direct pe tabloul final.

7. FINALE

PASUL 1 (A, B, C)

Participa toti cei 16 jucatori, 10 din clasamentul anual si 6 din calificari.
Se joaca in cross, 4 jucatori pe perechea de piste, mutare dupa 2 jocuri 2 piste la dreapta.

Categoria A: 6 jocuri total popice.

Categoria B si C: 4 jocuri total popice.

La A, se califica mai departe primii 8, la B primii 4, la C clasamentul rezultat este final.
In caz de egalitate se da o bila de departajare (roll-off).


PASUL 2 (doar la A) – SFERTURI

Joaca cate 2 jucatori pe o pereche de piste, 2 din 3 jocuri, cross.
Se joaca eliminatoriu, in sistem piramidal, locul 1 cu 8, 2 cu 7, 3 cu 6, 4 cu 5.
Se califica mai departe cei 4 invingatori. Invinsii sunt clasati 5 - 8 in functie de scorul realizat in acest pas. In caz de egalitate se da o bila de roll-off.

PASUL 3 (A si B) - SEMIFINALE

Joaca cate 2 jucatori pe o pereche de piste, 2 din 3 jocuri, cross.
Se joaca eliminatoriu, in sistem piramidal, intre castigatorii meciurilor din pasul 2, castigatorul din primul sfert cu cel din al treilea, si cel din al doilea cu cel din al patrulea.
Invinsii se claseaza pe locurile 3 – 4, in functie de mediile realizate in acest pas.
In caz de egalitate se da o bila de roll-off.

PASUL 4 (A si B) - FINALE

Joaca cate 2 jucatori pe o pereche de piste, 3 jocuri, cross.
Invingatorii din pasul 3 joaca intre ei, cine castiga 2 jocuri este declarat Campion.
In caz de egalitate se da o bila de roll-off.

8. ABSENTE

Primii 10 jucatori calificati la Masters trebuie sa confirme participarea pana miercuri, 22.01.2014 la dl. Ene Manole tel: 0721-249.503.
Locurile care raman de la jucatorii care nu au confirmat se adauga la cele 6 locuri.
Daca in ziua finalei sunt absenti, locurile raman libere si vor juca paceri. Se aplica un sistem cu puncte de penalizare pentru turneele lunare si Masters, pentru absentii nemotivati din finale – 1 punct la turneul lunar, 2 la Masters.
Cine acumuleaza 2 puncte pierde dreptul de a participa la turneul imediat urmator.

9. HANDICAPURI

-         tinere sub 18 ani – 10 puncte/joc.
-         tinere sub 15 ani – 16 puncte/joc.
-         tineri sub 18 ani – 8 puncte/joc.
-         femei – 8 puncte/joc.

10. ORAR DE DESFASURARE

Pasul 1 de la C se joaca sambata, 25.01.2014, ora 9:00.
Pasul 1 de la B se joaca sambata, 25.01.2014, ora 11:00.
Pasul 1 de la A se joaca sambata, 25.01.2014, ora 13:00.
Pasul 2 de la A se joaca sambata, 25.01.2014, ora 16:00.
Pasul 3 de la A si B se joaca sambata, 25.01.2014, ora 17:30.

Pasul 4 de la A si B se joaca sambata, 25.01.2014, ora 19:00.

Festivitate de premiere, sambata, 25.01.2014, ora 20:00.

11. REZULTATE


12. PREMII

CATEGORIA A:

Locul
Premiul
Total (lei)
1
1000
1000
2
700
700
3-4
400
800
5-8
250
1000
9-16
150
1200


4.700

FOND DE PREMIERE 4.700 lei

CATEGORIA B:

Locul
Premiul
Total (lei)
1
600
600
2
400
400
3-4
250
500
5-8
150
600
9-16
100
800


2.900

FOND DE PREMIERE 2.900 lei

CATEGORIA C:

Locul
Premiul
Total (lei)
1
300
300
2
200
200
3
150
150
4
150
150


800

FOND DE PREMIERE 800 lei

Tombola: 5 carduri IDM Welness pentru 6 luni in valoare de 540 lei fiecare, total 2.700 lei.

Premiul special 400 lei, pentru primul 300 dat la Masters-ul IDM.


TOTAL FOND DE PREMII           11.500 lei


OFICIALII TURNEULUI: Briciu Marius, Tigoianu Dragos, Ene Manole, Lupului Stanescu Ovidiu.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu