duminică, 16 octombrie 2022

Finala IBIBO

Pasul 1 incepe la 9.30. 
Finala va fi comentata de mine live pe YouTube, pe toate canalele, din primul pas pana in ultimul, in romana si engleza.
In primul pas vor juca 4 jocuri jucatorii calificati pe 21-48 si mai departe se vor califica 12.
Turul 1
Turul 1 a fost un pic mai low scoring pentru majoritatea, iarasi A-urile fiind un pic mai sus, cu 6 jucatori/12 calificati din A si 6/16 din B. Santu s-a chinuit pana in ultimul joc, la fel si Stathatos,calificat ultimul. A ciupit-o cu 4 popice pe Laura, care a inceput catastrofal, si a terminat fenomenal.
Multi au dat mult mai slab decat in calificari, dimineata pistele fiind mai putin reactive.
Mihai Elena a trecut in turul 2,  in mod remarcabil, de pe locul 5, cu 193 medie.
Nu e de B, v-am mai spus, de cand a aparut in bowling, este?
Turul 2 s-a disputat pana la ultima bila, Tavi Craciun terminand pe 12, la egalitate cu Romeo, dar cu ultimul joc mai bun. 
Dominic a inceput slab, dar a recuperat rapid.
Parintele Nicolae ne arata ca Dom poate fi invins, terminand primul in turul 2.
Santu si Stathatos n-au mai avut nicio problema acum, iar Piticu s-a calificat cu emotii, in ultimul joc. Avem 7 romani in turul 3!
A-urile domina din nou, 7 jucatori calificati de acolo!
Turul 3 nu e lipsit de surprize, Martin Larsen fiind eliminat, iar Flori Naghi intra pe ultimul loc calificant, in fata lui Piticariu. Parapini ii ia fata lui Barrett, in fruntea clasamentului.
Rezultatele din pasul 3 se aduna cu cele din pasul 4.
Aici aveti rezultatele doar din turul 4, nu rezultatele totale, care au decis cei 4 finalisti. 
Dupa jdemii de ani, IDM-ul nu a reusit sa faca softul necesar, ca sa genereze clasamentul dupa tururile 3 si 4. In sala aparea clasamentul,  dar pe site, nu!
Primii 4 la totalul pe cele 8 jocuri sunt Barrett, Parapini, Santu si Stefanidis.

Romanii nu reusesc sa intre intre primii 4, datorita lipsei de experienta din jocul pe "burn", fiindca nu s-a mai uns intre tururile 3 si 4.  Au stralucit Barrett si Parapini, unul peste sant, unul cu uretanul.
Florentina era cat pe-aci sa termine prima dintre romani, Catalin a fost doar cu 4 popice in fata ei. 
Cam asa se intampla cand ai ungeri extrem de grele, le dai o sansa mare jucatorilor (exceptionali) de drept sa vina in fata si, pe de alta parte, te asiguri ca niciun roman nu va face finala de 4, decat foarte rar. De 3 ori in 11 editii.

Iar Flori e absolut iesita din comun, tocmai a iesit vicecampioana national la popice vineri, venind de la turneul final duminica dimineata, dupa ce a condus noaptea de la Cluj. 
Si a iesit pe locul 6 la IBIBO!!!!

Finala e "televizată" pe YouTube, pentru cei care intreaba
Finala are o poveste interesanta, Stefanidis l-a distrus pe Santu, care parea terminat fizic, fiindca a inceput din turul 1 si avea deja 16 jocuri "la bord".
Iar Stefanidis a dat de-a rupt pe fresh, 262!!
Parapini a venit cu uretanul si i-a distrus trasa lui Stefanidis  incepand de la incalzire, asa ca  a controlat meciul pana in ultimul frame, cand a ratat si i-a dat sansa adversarului sa castige, daca lega.
Dar nici macar n-a ajuns in pocket, ca a dat tot pe trasa cu carry ...

Vedeti la min 25.21 si 25.48 cum Marco cu spinner release, ca sa-i intinda uleiul, si apoi se uita la grec sa vada daca a observat!!! 
E si mult mai la stanga la incalzire, ca sa pregateasca capcana pentru mutarea adversarului la stanga. Efectul il vedem la 40.51, cand bila lui Stefanidis se duce ata. Si la 50.21, deasemenea

In finala povestea a fost aproape identica, nici Dominic nu s-a prins de antijocul lui Marco.
Cand  s-a prins, prin frameul 5, era deja prea tarziu.
S-a mutat la dreapta, unde e nevoie de precizie absoluta, dar n-a legat. Frustrat, a ratat si izolata.
Marco castiga pe merit, datorita executiei fenomenale de-a lungul turneului si datorita strategiei stralucite din finala!
Bravo, Marco!

Am avut prilejul sa urmaresc incalzirea lui Marco din B-uri, din timpul finalei, si are baiatul asta un talent iesit din comun, poate juca perfect drept, sa-si inchida decarul cu lung de 3, sau poate sa dea peste sant, poate sa- si varieze viteza pe o plaja enorma s.a. Iar releasul? E unul dintre cele mai bune din lume!!!

La fel si Barett, care a jucat inclusiv cu BP 1 cu uretanul... 
Bila de plastic pentru spare? Ce-o fi aia?

Fara versatilitate, la nivelul asta n-ai nicio sansa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu