sâmbătă, 23 februarie 2013

Fotogalerie de la IDM OPEN

IDM Junior Gold- calificare in corpore pe tabloul de A, la primul lor concurs!

Mihaela Anton si Silviu Popescu- liderii categoriei C

 Mereu tanarul Nea Sandu, parintele Nicolae si brasoveanul Andrei Danila, la prima lui cupa (cat.B)

Viorel Simut, Lucian Paraschiv si Bogdan Obada: cei mai buni din februarie (cat A)!

Viitorul ne priveste prin ochii lor: David, Laura, Arbi si Cosmin...

43 de comentarii:

  1. Doar buga si arbanas au fost pe tabloul final.Nu ne mai aburi degeaba.Ceilanti 2 ar trebui sa multumeasca celor care au renuntat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laura a intrat pe tablou normal, ca oricine altcineva de pana acum, fiindca Mihai Ionescu nu a participat la nicio finala niciodata.

      David a beneficiat de absenta celorlati trei, dar evolutia lui de-a lungul saptamanii si din finala arata ca isi merita locul cu prisosinta.

      carcotasii sa se abtina, progresul copiiilor e evident si pentru autisti.

      Ștergere
  2. Da, acum am observat laura era pe un tablou de picaso,ca pe tabloul de la sfarsitu calificarilor era pe 17.Normal este fata tati si trebuie sustinuta.Ia vezi nu poti sai dai vre-o cateva zeci de popice handicap?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Retardule , abtine-te!!!

      Vali am inteles ca dai libet pentru carcotasi dar nu mai publica retarzi....

      Ștergere
    2. Corectie : liber nu libet

      Ștergere
  3. ce guri spurcate au unii si maracini pe creier, nici macar pe acesti copii cu adevarat talentati nu ii scutesc de magariile astea ... Frustrati mai sunt unii ...

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am saturat de cacaturile astea pana peste cap. M-am plictisit ca oamenii care nu sustin copiii in general, nu iubesc florile , animalele si pe semenii lor , sa aiba un cuvant de spus impotriva acsetor copii.Cred ca ai avut o copilarie nefericita si niste parinti care nu te-au sustinut indiferent de ceea ce ai facut. Eu imi iubesc copii si in situatia data le multumesc celor ce se ocupa de antrenamentul lui David , de orele lui de bowling gratuite , de sustinerea lui cu echipament performant. In rest nu trebuie sa multumeasca nimanui. Isi merita locul si numai Dumnezeu stie cate eforturi facem cu totii pntru ca el sa ajunga cu adevarat jucator profesionist. Si daca nu vezi evolutia evidenta a acestor copii este fix problema ta dar nu ne mai plictisi pe noi cu astfel de rahaturi.
    Semnat : mama lui David Orlanda

    RăspundețiȘtergere
  5. corect...dar ce sa faci...rebuturi multe!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo lor copiilor! Dar fiecare trebuie sa-si merite un loc intr-o finala sau laudele. Nu sa umble piros cu vrajeli in toate partile nu veni tu nu anunta nici tu ca sa intre juniorii. Dau bine si se califica bravo lor, dau bine dar nu se califica exista turneul urmator ca pentru fiecare jucator.

    Semnat : tata bowlingului

    RăspundețiȘtergere
  7. Piros ai stricat poza copiilor!

    RăspundețiȘtergere
  8. Din articolele scrise , in afara de frustrari, se simte totusi ceva. Turneul IDM Masters atrage si este normal sa fie asa. Probabil ca Romeo G. a jucat pentru punctele de Masters si probabil ca n-a fost singurul. Pentru a se evita astfel de luari de pozitie, responsabilii IDM trebuie sa clarifice cum se puncteaza pentru Masters, acum, la inceputul anului, si sa publice clar si raspicat. De asemenea trebuie lamurita principial chestia cu Pacer-ul. Sigur ca uneori nu sunt variante dar nu este normal nici ca cineva sa joace in timpul saptamanii de turneu de 5-6-7 ori pacer si apoi sa puncteze oficial. Se creeaza totusi un avantaj. Si categoric, in unele situatii mai erau si alti jucatori in sala care puteau (si poate ar fi dorit sa aiba ocazia) sa joace pacer.
    Concluzie : clarificati si stabiliti reguli clare si numarul celor nemultumiti se va diminua (acestia, nemultumitii, nu vor disparea niciodata oricum)
    Altfel este pacat de stradania IDM care oricum asigura acest turneu, in singura sala in care se poate juca in conditii apropiate de ceea ce ar trebui sa fie.

    RăspundețiȘtergere
  9. mihai vladimir anton24 februarie 2013 la 21:58

    IDM a fost si o sa ramana reperul in bowlingul romanesc. Acolo a inceput povestea bowlingului nostru. Pe masura ce se dezvolta, ajungand la pubertate apar problemele varstei care se pot clarifica insa foarte lucid si calm si matur. Mihai Ionescu este omul care a facut posibil ca noi sa fim aici!
    Federatia nu are nicio legatura cu IDM-ul si vice versa. IDM a construit constant in timp ce Federatia a batut pasul pe loc si a profitat de rezultate stand cu mana-n san, oarecum. Dovada site-ul federatiei care promoveaza doar popicele. Nu exista rezultatele in timp real, clasamente si nici alte informatii actualizate.
    Pasul doi.
    Domnul Grecu, cu tot respectul banilor domniei sale, nu are suflet. Se simte asta. Este un om rau care nu face decat ce vrea, cand vrea si mai ales CUM vrea. Si daca nu ii iese ii pedepseste pe toata lumea. Pentru ca notiunile de "vina mea" si "echipa" ii sunt straine lui. Asta am observat eu din afara. Din atitudine si comentarii. CApriciile sunt evidente. Banii combinati cu capricii ...
    Pasul trei.
    Si visul meu, ca si al multor alti oameni care jucam, este sa ne putem antrena in liniste fara grija banilor. Doar o mana de oameni au sansa asta. Domnul Grecu este extrem de subiectiv si asta i-l face sa nu vada talentele reale. Tu, Vali esti la fel. Subiectiv. Si nu promovezi decat ceea ce iti convine tie si iti aduce beneficii directe. Slowinski a fost la fel. Nu stiu cum se face ca toti oamenii care ajung sa conduca sau sa poata promova si ajuta sa se dezvolte tineri sau potentiali jucatori, sunt niste egoisti.
    Mai apoi.
    Personal cred ca ar trebui separate sporturile astea doua. Una e sa joci popice, chiar cu bile de bowling si alta e sa joci bowling de-adevaratelea. M-au batut de-a lungul timpului multi jucatori de popice. Nu infrangerea ma supara ci faptul ca incerc sa gasesc solutii delicate care tin de un board sau doua in timp ce popicarii dau drept si tare pe orice ungere, ca si cum conteaza ungerea pentru ei. Mi se pare ridicol. Plus bilele de plastic care, din cate am inteles mai nou fac ciulamaua sa fie mic copil in comparatie cu ce se intampla pe piste. Si DA, sunt frustrat din pricina asta.
    Pasul patru.
    Daca Romeo a cazut la pace cu IDM sa joace pacer e ok. Daca Piticariu e suparat pe asta iarasi e ok. E dreptul fiecaruia. Piticariu nu e vreun reper de fairplay sau eleganta sau decenta. E doar un jucator de bowling.
    Pasul cinci.
    Tinerii trebuie protejati. Sunt doar cinci daca nu ma insel. Si ar fi pacat sa ii pierdem. Da, au intrat in calificari aiurea insa asta nu le submizeaza valoarea. Dar de aici pana a le construi o statuie e cale lunga. Sunt buni, au talent, le place (si asta este cel mai important). Dar ce o sa faca cu bowlingul in viata este alegerea lor si a famililor lor care o sa decida daca o sa investeasca intr-o pregatire serioasa sau nu. Piros nu este antrenor. Tu Vali nu poti antrena pana nu te retragi din micile sau marile competitii si pana nu devii un exemplu pentru ei.
    Pasul sase.
    Ca sa inchei intr-un spirit ludic si pentru cantitatea asa de mare de anonimi pot sa anunt asa. Sunt un jucator care o sa stea pe pista si o sa creada in sansa lui pana in frame-ul 10 a treia lovitura. Imi place bowlingul si cu fiecare lovitura simt ca invat ceva. Gresesc pana nu mai gresesc.
    Va salut pe toti, trist dar paradoxal fericit.
    Si sunt doar doua maini de oameni pe care ii respect pentru atitudine, tinuta si joc. Unii dintre ei ma considera dusmanul lor. Ceilalti, nu. Insa apreciez fiecare om care pune mana pe bila de bowling si se chinuie sa dea cu efect si sa citeasca ungerile.

    ps: stupidul comentariu de Piros facut ca "am cazut din A" m-a facut sa ma gandesc mai bine si sa raspund. Am jucat la A anul trecut pentru ca am considerat, chiar neavand medie de A, ca e mai bine ultimul la A decat primul la B. Insa nu este asa. De asta vreau sa bat(la scor) tot ce pot la B, si tocmai am inceput, dupa care sa trec la A si sa fac acelasi lucru, daca binenteles o sa am bani de antrenamente.


    mihai anton si vladimir

    RăspundețiȘtergere
  10. Singurul lucru care ma deranjeaza este ca ma asemeni cu Slowinski, care e un sadic infatuat, incapabil sa comunice cu oamenii.

    in rest, punctul tau de vedere este mereu original, subiectiv si spumos, asemeni unei sampanii rare si scumpe.

    daca n-ai exista, ar trebui sa fii inventat, esti de neinlocuit in peisajul pestrit din bowlingul romanesc.

    un geniu romantic intr-un peisaj caragialesc postmodern, de sec. 21.

    pe de alta parte, pe cand aplicam regulamentele "strictly by the book" toti ma tratau drept un nazist nebun.

    niciodata nu-i bine, nici obiectiv, nici subiectiv.

    dar eu pun suflet in ce fac cu copiii astia si sunt foarte fericit cu ce au/am realizat.
    ei sunt multumiti, familiile lor la fel.

    pentru mine asta sunt lucrurile cele mai importante din bowling.

    restul e doar verb gol, futil...

    RăspundețiȘtergere
  11. mihai anton si vladimir24 februarie 2013 la 23:54

    Vali, Slowinski a tratat romanii ca pe niste jamaicani care incercau sa castige cupa mondiala la bob. Nu a inteles si constientizat ca nici Grecu, nici echipa actuala Elcomex nu doreau asta si nu erau mental pregatiti penrtu asta. Si nu aveau inima si sufletul in directia aia. Dar Slow e un gold, fapt care nu trebuie uitat. Nu e vina lui 100% de ratarea respectiva de obiective.
    Aia cu subiectiv, stii bine ca asa esti. Nu tipi si nu faci scandal cand joaca Laura. Si inteleg si respect si eu asta.
    Insa nu ai limite cand joaca altcineva. Stii bine ca nu scrii nimic, absolut nimic de nicio alta evolutie personala, daca nu e in avantajul tau.
    Si e pacat.
    In Oxygen e asa. Scandal. Am cazut si eu in capcana asta. Acum , dupa experientele Oxygen nu ma mai afecteaza nimic. Poa' sa tipe toti. Sunt blindat.
    Apoi.
    Poti sa pui suflet cat vrei. Daca TU esti in competitie cu ei pe piste/open-uri/calificari le creezi niste frustrari imense. Ca antrenor ar fi bine sa intelegi ca mentalul este 90% din joc la nivelul lor. Ar trebui sa se simta protejati de tine nu amenintati de tine.

    Tot eu.
    mihai vladimir si anton

    RăspundețiȘtergere
  12. MIHAITA,ai mintea la fel de incilcita ,asa cum ti-e si coafura.Destul de confuz.Ai vrea sa nu ai nici grija banilor,dar si sa-i bati pe toti.Flacau,nu ma costa nimic sa te sfatuiesc si nici pe tine sa ignori sfatul;daca ti-ai schimba profesorul de psihologie,s-ar putea chiar sa rodeasca ceva intr-un loc numit minte-inima,din fericire locul este virgin,adica nimic!

    RăspundețiȘtergere
  13. oare cine s-o fi simtit amenintat de mine? David, Laura, Cosmin?

    ai vorbit cu copii aia, sa vezi daca au simtit asta, sau e doar o proiectie a mintii tale?
    stii ca eu ii consiliam in timp ce jucam impotriva lor si ei impotriva mea?

    eu l-am setat si pe Marius Balan, care era cu mine pe pista, dupa ce a dat 122,dand apoi 214, desi eram concurent cu el si ma intreba, mirat, de ce nu i-am spus mai devreme...

    e o dimensiune a generozitatii pe care n-o intelegi.
    Karetsos n-ar trebui sa mai joace impotriva celor pe care-i antreneaza?
    nici Thomas Leandersson?

    tu stii ca eu ma ocup mai mult de 2/3 din timp doar de pregatirea lor mentala?
    cine mai face asta?

    RăspundețiȘtergere
  14. mihai anton si vladimir25 februarie 2013 la 00:25

    Hai Vali, Balan da 214 cand vrea el. Pe bune! Vorbesti de unul dintre cei mai buni! Balan este unul dintre acei talentati. Are caderi de forma, da' e unul dintre cei mai buni!
    Karetsos la IDM la Open-ul international bate tot, daca e in forma. Nu mai tine cont de "elevi". Karetsos e o masina de bowling. Si aproposito, singurul antrenor adevarat pe care l-am intalnit in Romania. Spun asta de mult timp si am avut onoarea sa fiu antrenat de el tot datorita lui Mihai Ionescu.
    Cat despre juniori, vrei sa iti spuna ei ceva ??? LE este rusine! Laura te-a rugat de multe ori sa o lasi in pace, fapt care inseamna tensiune extra. Te iubeste la fel de tare! Multe comentarii au venit mai apoi cum ca tipi la ei in timpul jocului. O fi vreo metoda, insa din ce am observat eu, in liniste toti au functionat mai bine.
    Tu esti foarte respectat de juniori, insa ei fiind mici, necopti nu au solutii si nu stiu ce se intampla cu ei deocamdata. Tu ar trebui sa fi un pas inaintea lor.
    Daca iti asumi conditia de profesor iti asumi conditia suprema!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. spun lucruri reale, nu supozitii, nu deductii, nu generalizari etc.
      ce spun despre Balan e adevarat, ce spun despre ceilalti la fel.

      ce crezi tu e bun pentru tine.

      pe Laura am antrenat-o cu metodele mele si a avut rezultatele cunoscute (toate le-a obtinut asistata de mine)
      o cunosc mai bine decat ma cunosc pe mine insumi si stiu ce functioneaza la ea si ce nu.
      ca tie iti place sau nu, asta e o alta poveste si e o perceptie personala.
      daca ai fi in cantonamentul oricarui sport de performanta(gimnastica, de exemplu), o sa ti se para, prin comparatie, ca eu sunt un tip chiar civilizat.
      ca tu consideri ca Takis e un mare antrenor, e iarasi opinia ta.
      opinia mea e ca in unele zone e un mare antrenor - comunicare, arsenal, drilling, iar in altele nu.
      pana acum un an-doi el ii invata pe toti stilul clasic- umeri drepti, coloana dreapta, si deplasare pe 4 pasi.

      dupa ce absolvit cursurile de antrwnori ETBF, conduse de Juha Maja, in 2011, toamna, a trecut pe stil modern si pe 5 pasi.

      mai de demult erai discipolul lui Slowinski, care era un mare antrenor, acume e un pic mai mititel (dpar e Gold, trebuie sa fie bun)

      cu cat stii mai multe, cu atat o sa constati ca adevarul trebuie sa-l cauti tot mai adanc, si cu o lupa tot mai puternica.

      Ștergere
    2. mihai vladimir anton25 februarie 2013 la 01:12

      Cu Slow m-ai prins. Da, l-am admirat pana l-am cuoscut. Asa este. Greseala mea. ii cumparasem cartile, le citisem si ma gandeam ca este o minune de om. Am gresit. Dar cu mister K nu gresesc. E masina. A stiut sa castige o finala extrem de importanta. E OM. Am vorbit cu el de multe ori si are acel ceva magic. Pune mana pe al, ca poate se ia.
      Cat despre adevar, ai dreptate. Trebuie cautat! E greu! Te iubesc si te urasc in egala masura!

      mihai anton

      Ștergere
  15. Fiind la pubertate(tu ai ajuns?)cum poti judeca lucid si matur?!
    Poate ca ai totusi un mesaj si noi nu-l intelegem!Care este mesajul tau,ce ai vrea sa ne sugerezi?Mai sti ,poate putem invata ceva de la tine!
    "E USOR A SCRIE VERSURI,CIND NIMIC NU AI A SPUNE"

    RăspundețiȘtergere
  16. mihai anton si vladimir25 februarie 2013 la 00:46

    Ma semnez!

    mihai anton

    RăspundețiȘtergere
  17. mesajul meu e clar pentru toti: sunt antrenor profesionist de bowling, am 5 diplome diferite obtinute pana acum, americane si europene.

    sunt primul antrenor roman de bowling cu diploma.

    antrenez zeci de ore pe luna, uneori peste o suta, am o multime de elevi/studenti multumiti, ale caror rezultate se vad, in cifre si in gradul ridicat de satisfactie personala.

    mesajul tau care o fi?

    RăspundețiȘtergere
  18. In seara asta m-a apucat literatura...Da` nu pot sa rezist. Ma uit si ma crucesc cate aberatii pot sa apara si nu este drept ca lucrurile sa ramana asa.

    Baietica !

    Stiu ca nu ma suporti de cand te-am dat afara din doua turnee datorita exceselor alcoolice dar deja intreci masura.
    Pe rand acum :
    1) Povestea bowling-ului n-a inceput in IDM .Nici IDM ca institutie nici Mihai Ionescu nu au nevoie de asa ceva. Cand vorbesti de bowling in Romania spui in primul rand Constanta. Este pacat de oamenii aia care joaca in campionat din anii 60` sa spui asa prostii. Dupa aia vorbesti de generatia Texas (n-am spatiu sa-i scriu pe toti desi este pacat). Sigur ca IDM contribuie decisiv la punerea bazelor in bowling-ul actual, modern daca vrei. Sigur ca este singura sala (pana acum) in care se poate juca bine atat calitativ cat si ambiental (acolo unde Oxigen sufera fiind mai mult inclinat spre comercial), cea mai dotata tehnic, etc, etc. Sigur ca asta se datoreaza in special spiritului perfectionist al lui Mihai Ionescu. Dar sa spui ca acolo a inceput povestea.... e prea mult.
    2) Spui ca Federatia "a profitat" de rezultate ? Cu ce ? Pe aia ii doare in spate si de bowling si de IDM si de tine si de mine (reciproca e valabila) dar nu este vorba de "profitat de rezultate". Care rezultate ? Habar n-ai da` vorbesti. Daca sti si poti dovedi vorbeste de magariile din federatie , de deturnarile odioase de fonduri , de jalea financiara, da nu de profit...
    3) Domnul Grecu "n-are suflet". Il cunosti personal ? Nu, nu sunt avocatul dumnealui dar sa spui o asa aberatie e socant. Poti sa comentezi despre deciziile din bowling dar sa vorbesti despre suflet, tu ??? Pai nu ajung 10 site-uri ale lui Vali Piros sa vorbesti despre cat a facut Ion Grecu cu sufletul. Si ma opresc aici.
    4) Cine esti tu sa vorbesti asa de Piticariu ca jucator de bowling ? Ai macar decenta sa cunosti numarul celor la care Piticariu le-a pus bila de bowling in mana ? Daca nu primul perfomer , macar in primii trei perfomeri din bowling-ul romanesc se trezeste improscat de neica nimeni !!! Cand o sa faci a mia parte din ce a facut el pentru bowling atunci deschide gura !
    A !!! Despre omul Piticariu gasesc rapid macar 10-15 oameni care in mod legitim pot sa-si dea cu parerea (fiind om are si el pacatele lui ca oricare dintre noi) dar asta este altceva si se regleaza barbateste fata in fata. Da` vorbesti tu despre jucatorul Piticariu ?

    Florin Popescu - I

    RăspundețiȘtergere
  19. 5) Cu ce "au intrat in calificari aiurea" aia micii ? Ce au facut ei aiurea ? L-au batut pe Mihai Ionescu , Costin Preda sau mai stiu pe cine sa nu vina la finala ? Au furat , au jefuit, ce-au facut ? N-ai macar un dram de minte si sa nu afectezi sufletul lor ponegrindu-i pe nedrept ?
    6) Ce tot ingrosi randurile celor care reclama jocul "pe drept" ? Pana acum 4-5 ani (nu stiu daca nu si acum) erau jucatori pana si in PBA care jucau drept. Toata (dar absolut toata) generatia care joaca bowling anterior anului 2006 a inceput si a jucat ani de zile "pe drept". Inclusiv Telejman, Piticariu, Catalin Gheorghe, Odette,Mihai Ionescu, nu mai vorbesc de toti din Constanta. Fiecare a inceput sa "invarta bila" atunci cand a considerat de cuviinta si a avut mijloacele si motivatia necesare. Asa o sa se intample , probabil, si cu altii, inclusiv din Galati. Dar problema mea este : cine esti tu sa-i judeci ? Esti cumva unul din "talentele" nebagate in seama pana acum ? Du-te baiatule la culcare ca e tarziu, zau !

    Final : nici macar sa nu te gandesti ca am depus efortul sa scriu pentru tine. Am scris pentru ca este un pericol, cat de mic, ca cineva, in special cei tineri sau mai nou veniti in bowling, sa bage in seama aberatiile tale.
    Am fost si sunt cativa care au muncit, impreuna sau pe rand, de ne-a luat gaia ca sa existe acest bowling, acest campionat sau turnee , asa bune/rele cum sunt, iar eu unul, desi nu mai am absolut nici un interes in bowling decat sa joc uneori, nu am sa permit niciodata sa vina un neica-nimeni si sa-si bata joc asa cum o faci tu fara macar sa iau o pozitie, fie ea verb gol... sau futil.

    Florin Popescu - II

    RăspundețiȘtergere
  20. mihai vladimir anton25 februarie 2013 la 01:53

    Baietca?
    Da. Nu te suport Florinele.
    Dar nu imi aduc aminte cand am fost dat afara. Si daca ar fi asa nu cred ca m-as fi suparat vreodata. Eram student la Academia De Arta, deci e o chestiune normala sa nu am repere ingineresti. Dimpotriva! Cred ca ma confunzi DOMNULE FLORIN. Ar fi fost o onoare. Si te-as fi iubit.
    "Baietica" poate sa fie fiul dvs. Si daca vreti ne injuram pe fata cand ne vedem cu prima ocazie!!! Tot te iubesc!
    Eu m-am intors in tara in 2004. Si am cunoscut Federatia de atunci cu certurile si demisile si concedierile care m-au facut sa ma gandesc ca intelepciunea nu are nicio legatura cu varsta.
    Poate aveti dreptate. Poate bowlingul adevarat a inceput mai devreme. Poate. Dumneavoastra stiti mai bine. Dar jigniti prea repede. Da, cred ca Grecu Ion nu are suflet. Si ce? E vreo problema? L-am vazut cum se comporta/comenteaza/vorbeste si e parerea mea pe care mi-o asum 100%. Semnat, parafat etc. Cu "cojones". Sunt eu! Mihai Anton!. Cu bune si rele. Nu detin adevarul suprem si nici nu candidez la vreo functie. Vorbesc, scriu liber pe un blog de scandal!!! SUNT EU!!!
    Apoi.
    Federatia nu face nimic. Eu gasesc rezulatele meciurilor pe blogul de aici. Actualitatile, le aflu tot de aici. Ciudat, nu?
    Cat desire Piticariu, nu are sens sa vorbim. E meseria lui, traieste din bowling si bowlingul traieste cu el. Afacere. Nu as vrea sa beau o bere cu el, cum nu as vrea sa beau o bere cu DVS! Nici asta nu cred ca este vreo problema!
    Intr-o tara civilizata, departe de Romania ideea, fiecare poate sa gandeasca LIBER! Intr-o tara de trogloditi trebuie sa fim sclavii ideilor preconcepute si a ideilor impuse de ceilalti chiar daca nu au nicio legatura cu realitatea!
    EU sunt LIBER!!! SI GANDESC LIBER!!! M-am nascut in '70. Asta e.

    Juniorii, domnule, au intrat prin neprezentare celorlalti calificati. Atat. Stiu ca este normal asta. Dar sunt buni. FOARTE BUNI!
    Stiu ca este normal si aia cu jucatu' drept. Ciudat insa. Acum 12 ani eu eram in SUA, orasul NY si nimeni nu juca drept.

    Domnule Florian ma duc la culcare. Iertati-ma ca gandesc !!!

    SA TRAITI!

    ps- puteti sa chemati garda finaciara sau politia sau derbedeii din cartier, tot eu raman! Si chiar daca sunt cel mai prost jucator de bowling legitimat, inseamna ca am dreptul la opinie!

    RăspundețiȘtergere
  21. mihai vladimir anton25 februarie 2013 la 02:47

    Sa corectez despre calificare.
    "Unii juniori."
    Ca sa nu zica zica cineva ceva...
    Cosmin imi este foarte drag de acum doi ani.
    La David tin enorm!
    Iar Laura imi este si ea foarte draga!
    Arbanas e splendid!
    Toti sunt talentati.

    Insa mai este Mihai a lui Pavel. Extraordinar!
    Avem o mana de talentati!

    Ei sunt baza noastra. Si sper sa nu invete de la noi!

    RăspundețiȘtergere
  22. Ce e foarte interesant e ca daca va uitati cu atentie la comentariile de mai sus nu e niciun jucator de bowling ,doar cetateni care au legatura tangential cu jocul de bowling.Unul judeca altul il judeca .....Te astepti ca pe un site dedicat bowlingului sa fie ca pe un forum dedicat "nebunilor" dupa masini de exemplu :acolo unu' intreaba :frate daca imi pun niste cai chipuiti ,niste roti mai mari si mai scot din tobe "baga" mai tare?si ceilalti incearca sa-l lamureasca cum pot mai bine.Ideea de baza e ca daca ai vreo nelamurire cu loganu-tehnic vorbind-dai pe net logan club (e doar un exemplu, poti face acelasi lucru cu orice masina)dai cu search pe site si gasesti un raspuns ,sigur ,sigur gasesti ceva legat de problema.Aici de cand stiu site-ul asta doar Vali a mai publicat articole dedicate cu tehnici de drilling,relese etc restul "baga" caternica ,frustrari,chestii personale etc.
    Daca vrei sa dai cu search cu probleme de bowling o sa gasesti raspunsuri care au legatura cu psihiatria ,nicidecum cu bowlingul .
    Daca mai intreaba cate unul ceva si raspunde Piros ,se gaseste un altul, nu sa-l completeze ,ci sa-l ia la misto si uite ce site dedicat avem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai psihologia/psihiatria este de baza in bowling.
      si datul cu parerea...

      dupa ce a dat David 279 au sarit vreo trei sa-i dea sfaturi, in timpul jocului urmator, cand devenise victima tranzitiei pistei.

      desi toata lumea stie ca eu il antrenez si ma preocup 99% din timp de pregatirea lui psihologica, "oamenii de bine" au sarit pe capul lui, "sa-l ajute"
      e ca la fotbal, toata lumea se pricepe.

      asa ca datul cu parerea e sport national, inclusiv la bowling.
      daca unul considera ca asa trebuie sa se joace, sa se antreneze, asta e, pac la gazeta.

      la blog, ma rog...

      Ștergere
    2. unde vezi tu ca am acuzat pe cineva ca a dat David 159x2? prima faza in care poti sa aduci un junior este sa-l faci sa dea mult.

      apoi trebuie sa ai grija sa nu se "rasufle", lucru care s-a si intamplat. daca era lasat in pace isi revenea mai repede.

      ceva similar s-a intamplat si in finala, dar stia deja despre ce e vorba si a dat mai bine si mai sigur.
      iar daca m-ai cunoaste ai stii ca intotdeauna spun ca jucatorul e responsabil de ce face, antrenorul ere maxim 1% din contributie.

      Ștergere
  23. Vali ,problema nu e datul cu parerea ,ci datul cu parerea despre oamenii care joaca sau care incearca sa joace bowling ,nu se discuta chestii tehnice ci doar ca unul n-are suflet ,altul n-are habar ,n-are dreptul ,unu-i baietzica altu-i cojonica etc.

    RăspundețiȘtergere
  24. Te contrazici singur Domnule Anton.
    TU zici ca ai dreptul sa-ti exprimi parerile. "Am dreptul la opinie" zici.
    NUMAI tu ? Cand cineva a exprimat un alt punct de vedere ai sarit de fund in sus. Cum ramane cu dreptul la opinie ?
    SI , DA. e adevarat ca Popescu te-a dat afara de 2 ori de la turneul SKOLL. Am fost martor. Ai daramat berea pe piste , vroiai sa dai cu bila de pe scaun, nici nu puteai sa te tii pe picioare. Probabil de aia nici nu-ti amintesti. Dar nici nu este foarte important.
    Important este ca fiecare poate sa-si exprime un punct de vedere iar ceilalti sunt liberi sa discearna.
    Piros gazduieste cu buna stiinta "datul cu parerea" de la bun inceput. Daca nu i-ar fii placut ar inchide aceste dialoguri si gata.

    RăspundețiȘtergere
  25. Camd a dat David 279 te laudai prin sala ca este meritul tau ca antrenor,cand a dat 159,159 ai spus ca sau bagat alti sa-i dea indicati.Un antrenor cu caracter nici nu se afiseaza,antreneaza din umbra si isi asuma toate rezultatele in special cele rele.Din cate vad semeni leit cu joe slowinski iti asumi dor rezultatele bune.

    RăspundețiȘtergere
  26. 1) Mihai Anton - daca citeai cu atentie ce am scris la "Final" intelegeai ca de fapt nu vorbeam cu tine. Dar n-ai citit, deci n-ai inteles. Ai dreptul la opinie. Indiscutabil. Numai ca si eu am acelasi drept. N-am de gand sa polemizez cu tine si inchid aici. Reciteste finalul.
    2) Anonim - 09,28 ; 10,06- cred ca este aceeasi persoana dupa stereotipiile de formare a frazei (probabil SA sau AS). Domnule , cine v-a spus ca site-ul acesta este unul despre tehnica bowling-ului ? V-a mintit !
    Sunteti liber si in viitor sa cereti parerea lui Vali Piros pe unde sa jucati la Open sau sa va desluseasca ungerile. Ce spun eu sunteti liber sa cititi sau nu. Un blog de comunicare este...la naiba...ghici ce...de comunicare. Nu va obliga nimeni sa dati click pe el si nici sa impartasiti opiniile cuiva.
    O zi buna !
    Florin Popescu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Popescu
      Nu va mai dati cunoscator cu stereotipiile....Mesajul de la 10.06.e continuarea celui de la 09.28 ,care pe deasupra mai e si un dialog cu dl Piros.
      Si apropos ,nu m-a mintit nimeni, spuneam doar ca, tastand pentru prima data www.bowlingromanesc.blogspot.ro ,te astepti la cu totul altceva decat ceea ce se discuta .
      Vis-a-vis de opinii ,stiu ca nu ma obliga nimeni sa le impartasesc sau sa dau click pe site;nici n-am clamat asta. Mai faceti un review si veti vedea ca am spus doar ca e "interesant" ce se discuta pe site,nimic mai mult.Nu e niciun substrat ,e doar ce am spus.

      O zi la fel de buna

      Ștergere
  27. Buna ziua...numele meu este Sebastian Arcusi si semnez de regula Sebi sau SA...va asigur ca nu eu am conceput aceste comentarii...nu ma bag niciodata in polemici...nu ma intereseaza...o zi buna va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  28. Cum draq se face ca desi e "prostan" asta de ne credea Jamaicani
    (ca de, noi stim cel mai bine)
    inca antreneaza prin Bulgaria, Slovenia, Irlanda, Belgia, Cipru, Franta ...
    sa inteleg ca pune aceasi stampila si acestora, cu trimitere la "bob" ?
    sau respectivi ne calca pe urme ?
    :D

    Joe limonada de are "gold-ul" la setat de curand pe Slovenul, Anže Grabrijan si asta nu are ce face si castiga satellitul din Polonia
    ba nenicule, cata prostie poti scoate pe gura sa ajungi sa-ti iasa pasienta in astfel de situatie.
    si din ce banuiesc mai le ia si Euro-i pentru prostiile de le scoate pe gura

    btw... Joe nu e perfect(are si defecte) !, insa e antrenor!! ;)
    sorry

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. diploma te face sa fii primit peste tot.

      Anze avea rezultate internationale cu mult inainte de a-l cunoate pe Slowinski, vezi aici: http://www.bowlwithbrunswick.com/pros/anzhe-grabrijan/.
      tot asa, si tu aveai rezultate internationale inca din 2008, cand castigai B-ul la Eurochallenge, iar Piticariu a fost locul 6 la Sofia International, ceea ce e un rezultat cu mult mai bun decat sa castigi un satelit ETBF polonez, unde s-a batut cu polonezii si cu juniorii suedezi.

      iar Slowinski se lauda acum ce mult l-a imbunatatit pe Anze DUPA ce a castigat titlul.
      ha,ha!

      iar pentru 40 de ani de cariera, cum zice el, sa mor daca nu e putin, a gasit si el pe cineva care a facut un rezultat.
      pe langa Juha Maja, cu aproape 100 de medalii la europene si mondiale, si care e si nun pic mai tanar, e cam inexistent.
      o sa spui: da, da, el a antrenat finlandezi si suedezi...
      bineinteles, calitatea jucatorilor primeaza (99%)
      dar si in America e la fel, iar acolo Slowinski n-a produs nimic, ba a fost si dat afara cu un sut in fund, de la Kegel.

      e ca si cum m-as lauda eu ca am prods campioni nationali la juniori.

      ai avut curiozitatea sa vezi ceilalti "gold" ce palamares au si cu cine lucreaza?

      Ștergere
  29. O parere,nu o competenta.
    Am avut 7 antrenori de bowling,doi greci,un italian,un suedez,un finlandez si doi americani si am fost consiliat de trei jucatori top 10 europa.La toti am pus o intrebare;a-ti citit cartea lui John Jowdy?Si daca raspunsul a fost da,a urmat intrebarea,cu ce nu sunteti de acord?1,Voss a zis,cu un singur lucru,modalitatea de impingere a bilei in balans.Juha Maja a zis,recomand impingerea bilei ca in aceasta carte(model de urmat ca in carte este D.Bareet).Opusul lui D. B.este M. Larssen.care impinge bila in jos.Fireste ca sint multe de adaugat,dar ma limitez laceste citeva ex.Si acum indraznesc ,nu fara teama,sa opinez.
    1.Jocul fizic ,a 'suferit"schimbari majore,prin antrenarea intregului sistem muscular,facindu-l mult mai fluid si usor de practicat,dar matricea de baza ramine ca in acea carte.O recomand pentru studiu,dupa care consultati un antrnor,pe teme precise,concrete.Vizionati diferitele stiluri de joc si alegeti-l pe care va este mai confortabil.Toti antrenorii pe care i-am avut au fost grozavi(am omis pe acela care este cel mai drag mie,Roman)am avut multe de invatat de la toti si le multumesc si cu aceasta ocazie.
    2.Mai ales pe tine Vali te rog sa te abtii de la mai face aprecieri ,la adresa unuia sau altuia.Nu este deontologic.Ce-ai zice ca intr-o zi sa auzi ca un fost elev,vorbeste despre tine cum vorbesti tu de Joe?Afla ca in opinia mea de nestiutor,Joe Slowinski,este unul din Titani in materie de bile si ungeri,asa cum Juha este cel mai cel in materie de joc fizic.
    este o parere care nu se doreste si nu se impune ca fiind autoritate!

    RăspundețiȘtergere
  30. Postarea de mai sus ti-e adresata.Daca nu este utila altora ,nu o afisa.Cu drag si din inima!

    RăspundețiȘtergere