Toate cluburile au primit mailul de mai jos.
De aici reiese clar ca Ploiestiul si Elcomexul inca mai votau duminica seara, cand ea a centralizat voturile, ceea ce face ca raspunsurile valide sa fie in numar de 7 pana la deadline (care era ziua de 12, ora 23.59), ceea ce inseamna ca votul e nul, fiindca nu s-a intrunit cvorumul de 9.
Tot din anexele mailului (nu le pot posta, e un attachment lung, cu formate diferite), reiese, ca pe langa vot, sau in loc de vot, fiecare a mai propus tot felul de alte chestii (Elcomexul are o adresa de 6 pagini), adica e un soi de vot cu variante, negocieri si cu interpretari(!).
Imi pare rau, dar eu, ca inginer de formatie, nu pot accepta un mod de lucru atat de haotic.
Textul complet al mailului:
"Buna seara,
Urmare a discuțiilor apărute in urma centralizării voturilor dvs, ma vad nevoita sa vin cu câteva completări pentru a va asigura de transparenta totala in aceasta problema. Va rog sa aveți in vedere ca la ora la care am trimis centralizatorul catre dvs nici clubul Elcomex si nici Ploieștiului nu imi puseseră la dispoziție opțiunea dumnealor sub forma pro/contra/abținere la toate propunerile, motiv pentru care, pentru a evita orice fel de discuții v-am trimis situația fără votul acestora (mi-am permis sa va trimit situația fara aceste voturi deoarece nu mai influențau in vreun fel rezultatul). Ulterior trimiterii mailului am primit si clarificările dumnealor (inițial îmi trimiseseră votul sub forma de propuneri sau completare la propunere, fapt ce ma obliga sa interpretez răspunsul primit). Situația pe care o atașez acestui mail este cea care include si opțiunea celor doua cluburi mai sus menționate. Dupa cum veți putea observa, un singur club (M. Ciuc) din cele 9 care au votat, si-a exprimat dezaprobarea privind organizarea noului CN sub forma de turnee.
Ținând cont de cele menționate, as aprecia dacă v-ati canaliza energia pentru a elabora un nou regulament. Sunt convinsa ca este mai usor sa arătam cu degetul si sa comentam, însa fără implicare in masa nu vom ajunge nicăieri. Propun sa profitam de Openul IDM si sa ne strângem in număr cat mai mare (fac aici apel atat la membrii CCB , cat si la reprezentanții cluburilor care doresc sa participe in următorul CN) miercuri începând cu orele 18:00 in zona B a clubului IDM.
Sperând ca împreună vom reuși sa gândim un sistem care sa răspundă nevoilor cat mai multor persoane, va doresc o seara buna!
PS: in partea de jos a fișierului veți regăsi si completările primite din partea clubului din Ploiești, IDM respectiv ELCOMEX.
Cu stima,
Geanina Dumitrașcu"
Clubul Sport's Palace nu aprimit mesaje pe aceasta tema si nici eu
RăspundețiȘtergereBebe
a fost trimis lui Mircea Nicolescu
RăspundețiȘtergereCine este reprezentantul clubului Sport's Palace ?
RăspundețiȘtergereDaca nu gresesc fiecare club trebuia sa desemneze un reprezentant.
Sport's Palace a desemnat pe Nicolescu ?
Geanina s-a ocupat de mailuri si de vot
ȘtergerePirose daca iti convenea tie ce se vota nu mai faceai atata tamtam! Esti o nulitate tu, asa cum sustin in continuare toti vechii bowling-ului care stiu ca esti doar un manipulator si un ahtiat dupa putere.
RăspundețiȘtergereLasa-ne!!!
Am anuntat si scris si verbal ca reprezentantul clubului sunt eu
RăspundețiȘtergereMircea nu reprezinta clubul dimpotrivas spune a fost informat in prezenta tuturor ca noi nu dorim acest mod de desfasurare
Mircea te rog nu mai dezinforma cine te-a rugat pe tine sa reprezinti clubul ssu cand te-a propus ca membru in CCB
Simpatici sau nu hai sa respectam niste reguli
Bebe
In condiile prezentate clubul SSP considera adunarea incorect constituita si cere refacerea ei cu respectarea procedurilor de convocare si desfasurare
RăspundețiȘtergereCu stima
Bebe
Deci saptamana viitoare incepe CN, nu sunt echipe inscrise, nu avem format,nu avem Ccb legitim,nu avem site,nu avem regulament. Si va asteptati ca jucatorii sa fie interesati de tigania asta! Sunteti de cacat!
RăspundețiȘtergereDe ce dracu nu fac campionat separat cei din bucuresti??? Sa nici nu intrebati pe nimeni, votati voi, decideti voi si apoi transmiteti ce ati decis. Vad ca si anul trecut si in acest an tot se-nvart unii sa fie turnee. Cine nu are timp sa joace in campionat, sa nu joace, nu este obligatoriu pentru nimeni. Individualele sunt turnee, campionatul e campionat. De ce nu vreti sa intelegeti????? A zis bine Piros, pentru o federatie trebuiesc cel putin 5 judete! sa vedem cine mai vrea cu turnee sa mai intre in "turneu" (zis campionat).
RăspundețiȘtergerestimate domn, vad ca, nivelul dvs de inteligenta este limitat, dar exceptand absurditatile pe care le propuneti si faptul ca daca tot aveti o problema puteti sa va creati dvs un campionat separat, ar trebui sa cititi cu atentie inainte sa bateti campii. Sunt echipe si din alte judete care au votat, sau poate Romania este Bucuresti pt dvs.Si mai mult cum ati spus nu este obligatoriu sa se joace in campionat, puteti sa va retrageti oricand, decat sa ii indemnati pe altii. Si pe langa 5 judete pentru federatie, o conditie e mai esentiala, sa existe si oameni cu creier in ea, asa ca, reprofileaza-te
ȘtergerePirose...se pare ca Romeo posteaza si anonim...ca sa te injure!:)))))))
RăspundețiȘtergereA-si dori sa expun motivele pentru care suntem total impotriva campionatului organizat in sistem turnee.
RăspundețiȘtergere1.Jucatori noi se pot aduce in sistemul competitional, daca pentru cheltuieli relativ mici poate juca cat mai mult, fara a fi necesara deplasarea
2.In sistemul vechi, numarul meciurilor de acasa si din deplasare a fost egal, in sistemul nou este un singur meci acasa si 7 deplasari.
3.Orice pista poate acorda ajutor clubului sportiv propriu prin acordarea de reduceri substantiale sau gratuitate pentru meciurile de acasa.
Daca numai un singur meci se disputa acasa, aceasta reducere raportat la cheltuielile generale pentru campionat sunt infime.
4.Cluburile care au echipa in divizia A si B , cu noul sistem cheltuielile vor creste exponential , echipa din B va fi nevoit sa se deplaseze la cele 7 meciuri din deplasare cu 2 autoturisme.
5.Ajutorul acordat de pista pentru meciurile de acasa, care de obicei se disputa de la ora 10 sau 11 nu reprezinta o pierdere esentiala in cazul in care acestea se disputa in 2 ore , si meciurile din deplasare sunt gratuite. In cazul turneelor, acestea se disputa nu in 2 ore ci in 6-7 ore (toate echipele) , iar meciurile din deplasare vor trebuiesc platite de fiecare echipa.
Pentru jucatori acestea se vor traduce in cheltuieli mai mari pe sezon.
Cu stima ,
Bonifert Gábor
ACS Bowling M.Ciuc (Presedinte)
si 300 Bowling Club M.Ciuc ( Director)
Si noi de la echipa Bobowling suntem de aceeasi parere cu Gábor, nici noi nu am platit pentru sala pt. ca meciurile erau de la ora 10 sau 11 dimineata. Acum va trebui sa platim si in deplasare. Decideti-va, vreti sa marim cheltuielile sau vreti sa scadem. In afara de asta, echipa a primit sponsorizare de la Consiliul Local pentru campionat, divizia A, nu pentru turneuri!!!!!!!!!! Daca nu avem campionat trebuie sa trimitem inapoi banii. Eu nu inteleg de ce in fiecare an cu doua saptamani inainte de inceperea campionatului, trebuie modificat ceva? In acest sport daca ceva merge bine, trebuie sa dam peste cap. Sa stiti ca foarte multi jucatori o sa se sature de acest sport, cum a zis si Vali, aici este haos total.
RăspundețiȘtergere1) In primul rand nu sunt turnee ci sunt meciuri de campionat in care toti joaca in conditii egale.
Ștergere2) Se poate foarte bine ca echipa gazda sa plateasca etapa care se joaca la ea acasa (o cheltuiala pe an) si se termina cu discutia cu cheltuielile (eventual ramane cheltuiala cu 2 masini). Te costa doar deplasarea.
3) Reproduc : "In acest sport daca ceva merge bine....). Tocmai asta este problema ca nu merge bine. Daca toate erau bune nu se retrageau atatea echipe si oameni in ultimii ani. Daca toate erau bune nu se chinuia nimeni sa se faca o schimbare.
Ceea ce am dorit sa explic, ca pista nu cere aceasi suma pentru meciuri de la ora 10-11 din 2 in 2 saptamani, sau 2 zile complet (cazul turneului).
ȘtergereConditii identice ? hmmm .... numai in cazul in care uleiul ar fi extras in dimineata turneului, si toate echipele ar juca in acelasi squad :)
Cu stima ,
Bonifert Gábor
Informativ cred ca in orice fel ati juca - campionat sau turnee - atat timp cat campionatul se desfasoara sub egida unui club/asociatii sportive si nu a unei structuri sportive la nivel national recunoscute de MTS, va trebui sa returnati banii Consiliului Local, daca nu vreti sa aveti probleme.
ȘtergereIndiferent de numele/denumirea turneului pana la definitivarea documentelor pentru noua federatie de bowling, orice campionat organizat de un club/asociatie este unul privat si e echivalent cu finantarea de catre Consiliul Local a unei ligi amicale.
1) conditii egale nu sunt, sunt dictate de squadul in care esti, cu cine joci in squad
RăspundețiȘtergere2) cheltuielile tot mai mari sunt, fiindca platesti una sau doua zile de week-end, la tarife mari, fiindca nu se mai joaca doar dimineata. in plus trebuie sa platesti, apropae obligatoriu 1 sau 2 zile de hotel. e posibil unele sali sa nu poata sa puna la dispozitie sala o zi intreaga in week-end, sa u o zi jumatate
3) numarul de jucatori a crescut in ultimii 2 ani, nu s-a redus. unii au plecat, altii au venit
4) daca sunt cazuri in care din motive tehnice, meteo samd trebuie sa se reprogrameze din scurt, se genereaza niste costuri enorme.
o singura echipa daca nu poate ajunge iarna la meci, gata
si aici nu e pe baza de negociere, e pe baza de vot, s-a propus ceva si s-a votat, dupa o procedura stabilita in prealabil.
Ștergeremaine o sa aveti dovezile ca votul e nul
1) Conditiile pot fi egale pentru toate echipele prin programare. Este extrem de simplu dar poate nu vezi tu algoritmul
Ștergere2) Hotel platesti doar daca vrei. Echipele care au dorit sa se si antreneze au platit oricum hotel. Vorbesc de echipele care au luat in serios competitia.
3) Au plecat multi jucatori in special din cei vechi si care s-au saturat de atmosfera. Uita-te pe filmuletele care mai exista pe net si vezi care era atmosfera acum 6,7-10 ani. Au venit , adevarat , unii noi. Sunt buni mai ales pentru antrenat de catre antrenorii cu diplome. Si pentru ca nu stiu prea multe din trecut sunt buni si ca masa de manevra.
4) Aici poate ai dreptate. Dar etapele pe echipe pot fi programate ca sa se evite astfel de probleme.
!) conditiile nu pot fi egale prin programare, cat timp ai sali cu 6 si cu 8 piste
Ștergere2)daca esti in ultimul squad la Septimia, poti dormi sin masina, desigur. sau poti plati o extra-noapte
3) entuziasmul nu poate fi programat si este prezent mai ales latineri si la cei care joaca de putin timp. eu imi aduc aminjte si de faze mai putin placute din trecut, cand jucatorii zbierau in patele tau. nu prea o sa vezi manisfestari exuberante pe la competitiile internationale, nu e genul ala de sport.
4) nu e nimic mai plicticos decat sa dai la scor, in loc sa te confrunti direct cu echipa adversa!!!!
1. Nu vad algoritmul
Ștergere2. Cateodata e nevoie si de bani nu numai de dorinta de competitie.
Fiind 8 echipe în divizia A, înseamnă 4 perechi.
RăspundețiȘtergereSe vor juca într-un oraș, în aceeași sală cu 6 piste valide, într-un weekend, pe aceeași ungere conform programării, (scurtă, medie, lungă) 4 meciuri.
Sâmbătă de la 9 și de la 12, duminică de la 9 și de la 12, cate 2 echipe fiecare meci, (eventual în ordinea inversă a clasamentului anului anterior, adica primul meci, locurile 8 și 7, al 2-lea 6 și 5 etc.)
După același sistem, 6 jucători, 6 piste, aceleași pentru toate meciurile, câte un jucător de la aceeași echipă pe pistă, cu deplasare la dreapta o pereche de piste după 2 jocuri.
Ca și până acum.
Se va compara total popice obținute de fiecare echipă pe parcursul weekend-ului, și se va face un clasament de la 1 la 8.
Prima va obține 8 puncte etc...
Cine nu vine, 1 pct., zero la popicaveraj.
Primele 4 play-off la sfârșit.
(Va fi o problema daca numărul 4 bate, 3, 2 și joacă și cu 1, apropo de organizare și de cât pot ei juca)
Avantaje:
Vor fi doar 8 etape, cheltuieli mai puține.
Toti vor juca, (aproape) în aceleași condiții, deci pot fi comparate rezultatele.
Necesar săli cu 6 piste functionale, (toate au).
Cele 4 echipe care joacă sâmbătă, se vor antrena vineri, după ora 15, iar cele care joacă duminica, sâmbătă dupa 15.
2 etape pe lună, din 2 în 2 săptămâni.
Te rog Vali sa nu mai publici nici un anonim. Vorbim si nu stim cu cine.
RăspundețiȘtergereas vrea, dar nu se semneaza.
Ștergereau curaj doar daca se ascund
Mai trebuie sa pun o intrebare ... in ce sport a mai vazut cineva ca se voteaza desfasurarea campionatului??? ... in toate sporturile campionatul se desfasoara tur-retur si nimeni nu vrea sa schimbe acest sistem, numai in bowling se poate orice, nu degeaba se spune ca Romania este tara tuturor posibilitatilor.
RăspundețiȘtergereDomnule Toth Geza , in unele cazuri numele chiar nu conteaza.
ȘtergerePentru corecta Dvs. informare va anunt ca in multe tari din Europa campionatele de Bowling sunt organizate pe formatul de 2,3,5 adica exact ca la Campionatele Europene sau Mondiale.
In general notiunea de tur-retur se foloseste la sporturile DE ECHIPA. Bowlingul nu a fost si nici nu va fi sport de echipa. Genul acesta de meciuri (ca la noi) se intalneste in general in Ligile locale sau regionale.
Stim ca aveti alergie la notiunea de turneu dar ramane fapt implinit ca marile performante din bowling sunt cele legate de turneele tip OPEN. Nu ati fi auzit niciodata de Palermaa, Koivunemi, sau marea pleiada de jucatori americani daca acestia jucau in campionate gen ca al nostru.
Incercam sa intelegem interesele Dvs. locale dar daca vrem sa avem vreodata performante in bowling haideti totusi sa urmam exemplele care conteaza. Repet, Palermaa de exemplu nu a ajuns mare jucand 6 contra 6.
Vorbim aici de campionat national ECHIPE ??????????
ȘtergereDaca da atunci notiunea de tur-retur este normal.
Daca vorbim de Campionat national individual aveti dreptate.....asa si este formatul
:) :)
Anul trecut campion a fost persoana IDM , sau echipa IDM ? ? ?
Ștergerewww.bowl.com e adresa web a USBC si cred ca nu are rost sa mai adaugi cuvinte cand vine vorba de USBC...profesionalism, profesionisti, profitabilitate,etc ....ca sa intelegi la ce se referea anonimul de mai sus, te provoc sa ne zici daca USBC organizeaza in USA campionat national de bowling pe echipe.
ȘtergereUn alt Anonim
USBC are campionat national pe echipe, pentru colegii, sunt sute de echipe participante.
Ștergerein Europa cei mai buni sunt suedezii, care au campionate nationale pe echipe, de 8 jucatori.
Echivalentul Diviziei A de la noi are 12 echipe si 22 meciuri. Se joaca tur retur
vezi aici: http://bits.swebowl.se/Matches/Standings.aspx
Acum nu am zis ca nici o tara nu organizeaza campionat pe echipe;..... USBC organizeaza campionat pe echipe DOAR la nivelul facultatilor, dar acolo e alta mancare de peste, e vorba de burse de sport de un sistem deja functional de crestere a viitorilor profesionisti,...la noi in Romania a picat si regula cu obligativitatea unui junior in echipa, ce sa mai vorbim de alte initiative si demersuri in acest sens....Dar DA, sunt de parere ca formatul trebuie adaptat la stadiul de dezvoltare al bowlingului si la strategia de dezvoltare a acestui sport.
ȘtergereDar joaca si in campionat pe echipe asa cu e campionat pe echipe la sah box tenis ......
RăspundețiȘtergereNu este vorba de niciun interes, Bebe.
RăspundețiȘtergereUnii chiar cred cu tarie ca formatul acesta propus este mai atractiv.
Pana la urma cineva trebuie sa spuna si adevarul si acesta este ca acest format (cel vechi) este considerat perimat. O gramada de jocuri sunt cu rezultat dinainte stiut. Nu mai este nicio placere sa faci o deplasare
si sa joci intr-un anonimat total , fara nicio placere, la 10 dimineata. IDM castiga 80-90 % din meciuri, Elcomex la fel.
Ideea este ca 50-70 jucatori aflati in acelasi timp in aceeasi sala ar fi ceva, poate mai atractiv.
Pana la urma problema se reduce la ceva extrem de simplu :
- Domnilor , am jucat pana acum pe acest format. De ce parerea celor din Bucuresti este de neluat in seama iar parerea celorlalti e sfanta ? Cine va da acest drept de a va considera fara de prihana ?
revino-ti, ca nu sunt mai mult de 18-24 de jucatori pe pista simultan, fata de 12, acum.
RăspundețiȘtergerenu e cu nimic mai atractiv sa joci la scor, decat sa joci echipa contra echipa.
din punct de vedere al spectatorilor e complet plictisitor sa mai urmareasca echipa locala, nu se mai concureaza cu nimeni, spectacolul e aproape nul.
meciurile nu sunt castigate dinainte, IDM-ul si Elcomexul se chinuie destul de tare ca sa-si castige meciurile din deplasare.
schimbarea formatului nu schimba distanta intre ele si celelalte echipe.
nu exista format perimat, la mondiale si europene se joaca de multi ani in acelasi format, dar acolo e o singura sala si multe echipe, sunt siliti sa joace calificari plus finale in meciuri directe.
aici ai un sezon intreg de jocuri doar de calificari, nu de "turnee".
nu formatul aduce valoare, ci jucatorii.
numarul de jocuri totale scade pana la jumatate, ceea ce contraproductiv pentru jucatori de performanta, care au nevoie de mai multe jocuri, nu de mai putine.
In Romania se joaca oricum prea putine jocuri in competitie, in raport cu nordicii, de exemplu, care joaca pana la 1.000 de jocuri in competitie/an, iar la noi nici macar Romeo nu cred ca depaseste 500.
daca jucatorii au progresat pe acest format, iar numarul de jucatori a crescut, care o fi problema?
SI OARE CE SALA SE BAGA INTR-UN CAMPIONAT IN CARE SE VA JUCA DOAR O DATA PE AN LA EI?