marți, 20 aprilie 2021

Adunarea generala a FRB

Este o adunare generala ordinara si a fost convocata pentru 27.04, ora 18.00.
Convocarea o gasiti AICI
Bilantul si propunerile pentru planul de activitate si bugetul de venituri si cheltuieli pt 2021 nu au fost trimise catre cluburi, ca sa aiba timp sa le studieze si sa formuleze obiectii si propruneri, desi mai e mai putin de o saptamana.
Se intentioneaza cresterea taxelor si cotizatiilor cu 10%, pe fondul scaderii finantarii de la MTS.

Update:
Au aparut  actele. 

Concluzia e simpla: veniturile au scazut catastrofal fata de 2019 si am fost pe pierdere in 2020. Capitalul FRB e negativ, de minus 4.800 de lei la sfarsitul lui  2020.
Datoriile sunt de 9500 de lei, platibile intr-un an.

La cate inteleg eu din balanta, veniturile FRB au fost de 115.000 de lei, dintre care 89.000 (probabil) de la MTS, iar principala cheltuiala a fost cu salariile, de 51.000 lei.

La veniturile astea atat de mici e si ridicol sa ne certam intre noi despre cum se repartizeaza banii. Care bani?

Nu exista inca niciun proiect de buget pe 2021.

MTS a aprobat o finantare de 80.000 pentru 2021, dar anul va fi un pic diferit, veniturile proprii ale FRB din taxe vor fi mai mari, dar si cheltuielile, fiindca se pare ca vom avea si competitii internationale (Europeanul de juniori, Cupa campionilor, Mondialul de seniori, Cupa Mondiala?).

12 comentarii:

  1. Dar o scădere de măcar 10% a taxelor pe fondul incompetenței când???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar care incompetenta, dragul meu anonim sau draga mea anonima?

      Si daca tot esti tu asa competent/a si nemultumit/a, de ce nu te semnezi si de ce nu candidezi pentru un post?

      Ștergere
    2. Incompetenta nu este o injurie, este lipsa unei competente.
      A afirma legat de FRB si organele ei pe baza rezultatelor ca este incompetent, nu consider a fi gresit sau atac la persoana, faptele vorbesc de la sine.
      La fel observarea rezultatelor nesatisfacatoare nu inseamna ca observatorul este competent in a le face intr-un mod satisfacator. Deci logica ta de mai devreme legat "de ce nu faci tu?" este fundamental gresita.
      Si "rezultatele" FRB-ului pot fi observate in posturile lui Vali care a fost binevoitor sa le semnaleze, nu cred ca e ceva de adaugat aici.

      My 2 cents,
      Imi (aka Imre Csoma - daca iti dai numele, pot sa-ti trimit si CNP-ul daca ajuta...)

      Ștergere
    3. In fapt, logica ta prin care cataloghezi “FRB si organele ei de conducere incompetente” prin prisma observatiilor unui personaj, pe blogul lui personal, denota lacune evidente in pregatire si o subiectivitate partinitoare.
      Te rog sa imi trimiti CNP-ul, dar intr-un fisier criptat, ca sa nu incalcam GDPR-ul. In rest, destepti suntem toti in fata calculatorului.

      Ștergere
    4. Eu am încercat sa prezint starea de fapt, nu sa acuz pe cineva.
      2020 a fost un an groaznic pentru mulți dintre noi, anul pandemiei.
      V-am pus datele și ideile aici, ca să luați hotărâri în cunoștință de cauza.
      Nu acuz nimic și pe nimeni, contrar obisnuintei...

      Ștergere
    5. Draga Anonim,

      daca era doar "prin prisma observatiilor unui personaj", FRB nu era in litigiu cu unul din cluburile fondatoare a FRB. Asta asa pentru tine, soptit.
      Din pacate nu este singura ocazie din sirul lung de "activitati" ale FRB-ului ducand la nemultumiri, injustitii, decizii luate pe genunchi fara a lua seama de situatie, etc. Dar nici macar din experienta anilor trecuti n-a invatat nimic, insista sa se impotmoleasca in propria incompetenta. Deci despre ce discutam??? Chiar te invit sa platesti tu taxele marite, eventual sa mai si donezi un +50% ca au facut multe si bine! Si mai iau si salariu!

      A', si daca nu te semnezi, las-o balta, nu ma intereseaza ce ai mai avea de zis ;)
      Imi

      Ștergere
  2. Iar creștem taxele? Altceva mai știm? Se pare ca nu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai AGA hotaraste. Poate ca da, poate ca nu. Mai sunt si altele, cresterea numarului de legitimati, numarul cluburilor, finalizare si desfasurare campionat in plina pandemie, etc., dar vedem doar ceea ce nu ne convine. Cum zice si domnul de mai jos, e loc pentru toata lumea in cadrul federatiei.

      Ștergere
    2. Discutiile sunt futile, in lipsa cifrelor.
      Cat timp nu ai bilantul, cu executia bugetara detaliata, discutiile sunt in orb.
      Iar bugetul pentru anul in curs trebuie propus si, eventual, aprobat tinand cont de o viziune si de programul competitional.
      Mizez pe un buget de X lei pe care vreau sa-l cheltui astfel: salarii, dezvoltare, investitii(?) competitii interne si internationale samd.

      Ștergere
    3. Daca tot este loc, va rog sa ocupati unul! Asta daca nu cumva faceti deja parte din federatie, dar fiind anonim, nu avem de unde sa stim.
      Da Vali, ai perfecta dreptate.

      Ștergere
  3. Voi astia competenti si mai ales anonimi, de ce nu va aratati competenta in cadrul federatiei? e loc pentru toata lumea. nu spun ca suntem in cea mai buna varianta, se pot schimba multe in bine, dar sa tot stai pe margine si sa comentezi e cel mai simplu.

    Un anonim, Mircea!

    RăspundețiȘtergere