vineri, 4 iunie 2021

Calificari pt. World Cup QubicaAMF, care e incerta

Anuntul federatiei:

OPEN FRB & TURNEU CALIFICARE LA EDITIA 56 A CUPEI MONDIALE DE BOWLING QubicaAMF, 24-27.06.2021, CENTRUL DE AGREMENT SI DIVERTISMENT POIANA BRAȘOV
Avand in vedere ultimul anunt al QubicaAMF privind desfasurarea Cupei Mondiale de Bowling QubicaAMF (WCQAMF) in luna octombrie 2021 in Kuwait (https://www.qubicaamf.com/.../postponement-of-the-56th...), FRB organizeaza la Centrul de Agrement si Divertisment Poiana Brasov, in perioada 24-27.06.2021 un turneu tip Open contand si pentru calificarea jucatorilor ce vor participa la WCQAMF. FRB va publica in timp util regulamentul complet al competitiei ce va contine urmatoarele prevederi de baza:
- Jucatorii (legitimati sau nelegitimati), indiferent de varsta, gen si/sau cetatenie, se vor inscrie in 2 categorii, A și B. 
- Inscrierea se va face prin email la competitii@frbowling.ro in perioada 17-22.06.2021 precizandu-se categoria, squadul/urile, participarea/neparticiparea la calificarile WCQAMF.
- Vor fi permise maxim 2 reintrari.
- Atat la inscriere (intrare si/sau reintrare), cat si in lista de asteptare vor avea prioritate jucatorii cu mai putine squaduri jucate. 
- Taxa de intrare este de 80 lei si cea de reintrare 70 lei, dand dreptul participarii la squaduri formate din 4 jocuri. Juniorii au reducere 50%.
- Taxa de participare la calificarile WCQAMF este 110 lei. Taxa va reprezenta sustinerea FRB pentru jucatorii care vor participa la WCQAMF. Precizam ca participarea la WCQAMF este nationala, deci permisa doar jucatorilor de cetatenie romana.
- Squadurile vor fi valide cu cel putin 9 si cel mult 20 jucatori.
- Se vor respecta regulile de joc din Regulamentul FRB, care respecta regulamentele IBF (ex-WB) si ETBF.
- Calificarile se joaca joi 24 iunie de la orele 17:00 si 19:00, vineri 25 iunie de la orele 13:00, 15:00, 17:00 si 19:00, sambata 26 iunie de la orele 10:00, 12:00, 15:00, 17:00 și 19:00.
- Squadurile de calificare se joaca in cross, jucatorii schimband pistele cu mutare cu 2 piste la stanga (inceput pista impara) sau 2 piste la dreapta (inceput pista para). Timp de incalzire 10 minute (calificari, Pas 1 si inceputul Pasului 2).
- Scorizarea se face prin totalizarea celor 4 jocuri care formeaza un squad. Cel mai bun squad din cele maxim 3 se contabilizeaza si reprezinta scorul jucatorului, luat in calcul la clasamentul general; in caz de egalitate se claseaza cel cu cel mai bun ultim joc, apoi penultim joc s.a.m.d.
- Se va face un singur clasament general (jucatori de A si B ). Clasamentul final al categoriei B se face in ordinea jucatorilor de B din clasamentul general.
- Finalele (Pasii 1 si 2) se joaca duminica 27 iunie incepand cu ora 10:00, de catre primii 16 jucatori din clasamentul general. Invinsii din calificari se claseaza in ordinea totalurilor.
- Finalele incep de la scorul avut de fiecare in calificari (carry over).
- Finala Pas 1 se joaca la fel ca in calificari de catre primii 16 jucatori din clasamentul general. 8 invingatori merg mai departe. Invinsii din Pasul 1 se claseaza in ordinea totalurilor.
- Finala Pas 2 se joaca sistem Round-Robin de catre primii 8 jucatori invingatori din Pasul 1, duminica 27 iunie incepand cu ora 13:00. Se acorda 30 puncte la victorie si 15 la egal.
- Clasamentul general final va fi cel rezultat din Round-Robin.
- Castigatorii calificarilor pentru WCQAMF sunt primul jucator si prima jucatoare din clasamentul general final care si-au achitat taxa suplimentara de 110 lei, in momentul inscrierii in turneu.
- Ungerea va fi de tip challenge, se va trage la sorti si se va anunta pe 21 iunie ora 13:00.
- Ungerea se face inaintea fiecarui squad in calificari si in finale, inaintea pasilor 1 si 2.
- Competitia va asigura un barem minim de premiere pentru primii 16 jucatori clasati, care va fi publicat in regulament.
- Jucatorii castigatori ai calificarilor pentru WCQAMF (sau cei care vor participa in final la WCQAMF), vor primi un premiu separat, constituit din taxele de intrare specifice. Premiul va fi inmanat inaintea plecarii la WCQAMF, jucatorilor care vor pleca efectiv.
- La sfarsitul competitiei se va organiza o ceremonie de premiere. Se vor premia primele 3 locuri la ambele categorii.
- Oficialii turneului vor fi membrii Biroului Federal al FRB.

Observatii:

-Vor fi existand regulamente IBF, dar nu sunt publicate pe nicaieri. Vechiul site worldbowling nu mai exista nici el.
- Ultima comunicare de la IBF (pe mail) propunea defasurarea Cupei Mondiale pe echipe de 4
- Cupa Mondiala inca nu e anuntata, nu are regulament, formular de inscriere samd, e incerta
- Conditiile tehnice de la Poiana nu sunt corespunzatoare. Le va remedia cineva, va aduce masina de uns, se va revizui cea de acolo?

PS: A mai aparut si Cupa Romaniei prin calendar, pe la sfarsitul lui august.
Niciuna dintre competitii nu era in calendarul aprobat. 
Acum, ce sa zic, orice competitie in plus e utila, dar Cupa de la sfarsitul lui august ramane de vazut ce succes o sa aiba.

Play-off-ul de la B s-a mutat pe 2-3 octombrie.
Nu stiu exact cand au aparut modificarile astea, eu am cum le-am vazut.
Noul program competitional e AICI

Meciul Split- Septimia nu s-a stabilit cand se joaca, in schimb

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu