miercuri, 8 februarie 2023

Adunarea Generala Extraordinara a FRB

 

Are loc azi, de la ora 19, online, sau de la 19,30, reconvocata, daca nu e cvorum.
Pe ordinea de zi e un singur punct, modificarea taxelor de inscriere la individuale, duo, trio, de la fixe la variabile, dupa un mod de calcul cheltuieli+15 lei la federatie.
Asta vine pe fondul scaderii abrupte a bugetului alocat de Ministerul Sportului si de cresterea enorma  a tarifelor cerute de unele sali, mai ales IDM, care face imposibil de estimat o taxa fixa pentru tot campionatul.

RezultatulAGE este ca s-a adoptat, la propunerea mea, sa se plateasca tot ce se joaca, inclusiv finalele(!), cu suma de 20 lei/joc. 
In principiu, 20 lei  va acoperi toate costurile, sau va genera pierderi foarte mici pentru federatie.
La sfarsitul anului federatia va decide daca finanteaza, total sau partial,  anumite finale, in functie de ce mai are disponibil. Ar trebui sa ramana ceva bani.

Acum injurati-ma, dar alta solutie mai buna nu s-a gasit, asa ca asta a fost adoptata, cu un singur vot impotriva.

Ce se propusese initial, cu 10/15 lei peste costuri, genera un venit anual suplimentar de doar cateva mii de lei, presupunea o manopera birocratica stufoasa si nu rezolva problema, in conditiile in care bugetul primit de la MS e la jumatate, practic, adica 200.000 lei.

10 comentarii:

  1. Totul se invarte in jurul IDM ului

    RăspundețiȘtergere
  2. Te gândești că la o finală dai 480 de lei din buzunar? Plus transport, cazare, masa. La cat ajungi sa joci la o finală, unde te poți umple de nervi? Mai bine te duci intr.un concediu. Curiozitatea mea este, care o sa fie participarea la aceste individuale !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Finalele de anul asta vor fi cu 6 jocuri in turul 1 si inca 12 in turul 2, pentru primii 12. Daca faci primii 12, e vorba de18 jocuri, adica 360 de lei. Daca federatia isi gestioneaza bine banii va suporta macar partial aceasta suma, sau va oferi premii. Din pacate, sportul de performanta costa mult.

      Ștergere
    2. Nu sportul de performanta, unele sporturi sunt costisitoare, printre care și acesta . Îți spune o sportivă de performanta, care face acest lucru de ffffff multi ani

      Ștergere
    3. Toate sporturile de performanta sunt scumpe, dar nu la toate costurile ajung sa fie suportate de catre sportivi, cluburile suporta deobicei costurile, La bowling costurile ajung cel mai desea pe umerii sportivului. E o problema de sistem, federatie si cluburi deopotriva. Cheltuieli mari sunt, cine le plateste?

      Ștergere
  3. Pina cind(si daca) Bowlingul v-a deveni un sport Olimpic, spre marea parere de rau,cheltuielile(si sint mari) v-or fi din buzunarul sportivilor sau sponsori

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are nicio legătură. Sunt sporturi olimpice fara bani și sporturi neolimpice cu multi bani

      Ștergere
    2. Corect. Sunt sporturi olimpice la care familiile duc greul, cum e tenisul. Sunt si sporturi olimpice care au buget mai mic decat al nostru: badmintonul, de exemplu. Nici macar nu-i enumera la sporturi olimpice!!!!

      Ștergere
  4. Pe de alta parte, sunt federatii care au buget foarte mare, avand acelasi ordin de marime cu federatiile olimpice, majoritatea fiind federatii de arte martiale, care s-au dezvoltat enorm. Si la scoala de antrenori sunt extrem de multi studenti de la arte martiale.

    RăspundețiȘtergere