vineri, 14 aprilie 2023

Elitele din PBA pe Cheetah, 35 ft

Mai jos aveti meciul de departajare pentru finala televizata din World Series of Bowling, pe ungere scurta, Cheetah, de 35 ft, intre AJ Johnson, considerat cel mai bun jucator din PBA care nu are inca un titlu si James Blomgren, campionul mondial en-titre.
Sa ne intelegem, AJ Johnson e un jucator de top, campion mondial, continental samd, dar in PBA nu a castigat decat campionate regionale, iar in concursurile PBA Tour a iesit de 6 ori pe 2.
In Romania nu o sa vedeti niciun jucator pe trasa lui AJ, pe de o parte fiindca toti stiu exact cum se joaca scurta, din dreapta 😆😆😆, si, pe de alta parte, nimeni nu e in stare sa execute precis asa ceva.
Faptul ca AJ folosește și bile diferite pe cele 2 piste e aproape SF pentru noi, ce să zic...
Enjoy!
AJ a dat si un 300 pe drumul spre top 5 pe Cheetah

PBA si-a schimbat politica si acum permite downloadarea ungerilor, dar sunt pentru masini Brunswick Authority.

Bonus:
Aici il avem pe Simonsen pe ungere Scorpion, 42 ft, care a ramas fara ulei dupa 4 jocuri si joaca  aproape ca Flori, cu plasticul!!!
A facut finala televizata de pe locul 3, dand in ultimul joc 236 cu plasticul.
Pentru cine nu stie, Belmonte a castigat primul lui titlu PBA tot jucand cu plasticul pe pista din dreapta.
Cand mai vedeti vreo "vedeta" din Romania privind cu dispret jucatorii de drept, puneti-i sa se uite la acest video. 
Un lucru esential pe care trebuie sa-l inveti in bowling e sa dai drept, iar daca nu esti in stare, n-are rost sa-ti bati capul cu lucruri mai complicate, inseamna ca jocul fizic e precar si trebuie sa-l pui la punct.
Update
EJ Tackett câștigă titlul pe Cheetah, jucând același tip de soluție ca AJ Johnson și tot cu bilă reactivă.
Q.E.D.
Daca va intrebati cu ce bila a jucat EJ este aceasta, Motiv Blue Coral Venom de 16 lb.
Bila este una inovativa, un hibrid asimetric moale, pentru light medium oil.
Mai pe romaneste, lucreaza cam ca o simetrica, e un benchmark ball pentru jucatorii dominati de rotatie.

Mai apare o chestie instructiva pentru arbitrii nostri, de data asta, care nu prea citesc regulamentele: Grondin joaca in pantofi sport, de baschet, nu in pantofi de bowling.
Oroare, nu?
😆😆😆
Si proprietarii romani de sali, scrupulosi cu obligativitatea pantofilor de bowling pentru sportivii de performanta, pot sa ia drept model ce se intampla prin USA, unde l-au lasat cu pantofii de baschet.
Nike, for the record

Nu orice pantof sport e permis, e important sa nu lase nimic pe approach (urme), deci trebuie aprobat, in principiu, lucru care s-a si intamplat la WSOB.
O chestiune la limita regulamentului este ce se intampla cand jucatorii lasa urme cu pantofii de bowling propriu-zisi. 
In cazul asta este indicat sa-i bandajeze (cu benzi adezive) astfel incat acest lucru sa nu se mai intample.

4 comentarii:

  1. Blomgren s-a relaxat în 9 crezându-se învingător și a lăsat viteza cu 1 mph.
    I-a lucrat bila prea mult, split.
    Nu era târziu, dar a fost afectat de ratare. 9/X.
    Soluția lui este corectă.
    Urethan din "dreapta". Linie de 7X.

    Celălalt nu. 2 sincope.
    Jocul a fost decis mental.

    Mentalul.
    Cea mai puternică armă.
    La nivelul ăsta toți sunt atleți.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ha, ha, ha!
    Ce-mi place mie Mihai Ionescu cand comenteaza profesionisti, ma distrez maxim!
    In primul rand ca viteza de pe pista din dreapta o tinea mereu mai mica, cam 17.5 mph, iar viteza inregistrata la split a fost 17.22, o diferenta de 0,28 mph, infima, nici vorba de 1 mph.
    Nu vorbesc ca e o fluctuatie de viteza absolut normala, dar diferenta poate fi datorita faptului ca bila i-a lucrat mai devreme, a fost o idee spre dreapta. La ochi, bila era perfecta!
    Asta cu psihicul e pe post de bau-bau, de cate ori da unul prost, avem o explicatie care nu explica nimic, fiindca nu se bazeaza pe nimic, nu exista niciun indiciu sau dovada, e o chestie care umbla doar prin capul spectatorului, o supozitie.
    Rutina lui pre-shot a aratat la fel, lovitura a fost aproape identica, dar out of the blue concluzia: "s-a considerat castigator".
    Toti joaca pana in ultima bila, face parte din conduita standard a profesionistilor.
    Dar toti cei de pe margine stiu mai bine decat profesionistii!
    Ha, ha, ha!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bune postarile pe blog. In ultimele zile ma tot uit la jucătorii din liga "superioara". Tot incearca sa "reproduca" ce se joacă pe afara. Fără un "mic" ajutor de la o persoană califificata sunt "pe langa"........dar macar incearca. Este de apreciat si munca asta fără finalizare!
    Nu sunt antrenor, nu sunt expert în ale bowlingu-ului, dar cand vad o "gloata de asa zisi experți cu punctele lor de vadere nejustificate parca ma apuca si pe mine sa fiu "expertul p...lui in mijlocul padurii".Vorba aia: mergem cu turma! Sau dupa turma. LF

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o discutie lunga aici.
      Ideea e ca profesionistii pe care ii vedem in PBA sau la varf in competitiile internationale sunt atleti de elita cu skilluri incredibile, adevarate elite ale domeniului, care au ajuns acolo printre mii de alti jucatori de valoare ridicata.
      Sunt jucatori cu talent nativ ridicat, care au inceput de tineri sportul si care au ajuns la varf in competitii dure cu altii comparabili cu ei.
      Antrenorii sunt utili in optimizarea progresului jucatorilor, dar nu pot face minuni.
      Realitatea romaneasca este ca jucatorii de top romani sunt, cu cateva exceptii, jucatori de peste 40 de ani, care deja si-au depasit varful de performanta.
      Sunt putini juniori sau tineri care vin din spate si trebuie sa avem rabdare ca sa construim generatii noi, pornind de la baza redusa de selectie pe care o avem.
      Avem cativa antrenori cu experienta care pot demara acest proces, dar trebuie sa fim realisti, avem doar 2-300 de jucatori activi, mai putini decat exista in mod normal intr-o singura sala de bowling dintr-o tara cu traditie.
      Europenii au zeci de mii de jucatori legitimati in fiecare tara, iar americanii milioane.
      E greu sa patrunzi la varf in astfel de conditii, e nevoie de eforturi sistemice incredibile si nu putem miza deocamdata decat pe talente native exceptionale, ca in multe din sporturile romanesti.
      Eu privesc pozitiv, tinerii jucatorii romani au parte de echipamente, informatii si antrenori de care actualele generatii n-au avut parte si asteptam sa apara acele talente extraordinare care sa miste sportul catre elita internationale,
      E un drum lung, un jucator se construieste in multi ani.

      Ștergere