marți, 28 mai 2013

Clasamentul mediilor individuale in CNE 2012-2013

s-a ordonat dupa cei care jucat minim jumatate din jocuri.
ceilalti sunt in a doua parte a clasamentului
cu lila sunt subliniate fetele

exista si clasamentul pt. Divizia B, dar astept terminarea campionatului, ca sa-l public pe cel definitiv.

multumiri mat. Gabriel Dumitrascu, autorul clasamentului.



14 comentarii:

  1. Oarecum mincinos, nu contest valoarea lui Piticariu, e singurul care se adapteaza acolo unde se tine jocul, restul au medii mari in Oxygen....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu e chiar un clasament al adevarului, Oxygen e high scoring, iar Miercurea Ciuc low scoring, restul fiind intre aceste extreme.

      referitor la Piticariu, 215 media pe tot campionatul e extrem de respectabil oriunde in lume.

      fara sa ma consider fo' scula de jucator, pot sa va ofer o comparatie:
      eu am acasa, la Miercurea Ciuc, media de 173, in deplasare (per total) - 197, iar in Oxygen - 205.
      avand in vedere ca fiecare isi desfasoara jumatate dintre meciuri acasa, e explicabil ca sala proprie poate face diferenta.

      sa vedeti la B, ce face Sf Gheorghe acasa la ei si ce fac ceilalti...

      Ștergere
    2. Asa e Vali, pistele din Oxygen sunt high-scoring, asta si daca se joaca pe unde trebuie, e adevarat si ca ofera marja de eroare unde alte piste/sali nu-ti dau (dar asta nu e un secret nu?), dar si pe noi cateodata ne surprind pistele de acasa in functie de factorii de mediu din acel moment. Mediile jucatorilor se datoreaza in mare parte antrenamentelor intensive din returul campionatului (aici ma refer la echipa Split). Echipa s-a pregatit foarte bine (atat individual cat si impreuna) pentru a doua jumatate a campionatului, victoriile de la Elcomex si IDM cred ca vorbesc de la sine. Pana la urma de aia se joaca tur-retur ca lumea sa aiba sanse egale nu? (acasa ai avantajul pistelor pe care te antrenezi, in deplasare ai sansa sa "citesti" ungerea in ziua anterioara meciului la sesiunea de practice si sa te adaptezi a doua zi la meci sau nu) Cu siguranta nu sunt eu cel mai potrivit sa vorbesc in numele echipei (fiind ultimul sosit si boboc in CNE) insa asta este parerea mea personala fara sa am nimic cu nimeni, pur si simplu sunt bucuros ca Split a castigat tot in retur ajungand pe locul 2, sunt foarte bucuros pentru ca m-au primit intre ei. Sebi Arcusi

      Ștergere
  2. n-a pus nimeni in discutie valoarea jucatorilor sau a echipelor.
    mai sus e un clasament ale caror cifre nu reflecta neparat ierarhia jucatorilor.

    la Miercurea Ciuc un singur jucator a reusit sezonul asta medie peste 200 - Lucian Paraschiv.
    si nu la echipe, la individual.

    iar in Oxygen face 200 practic oricine.
    despre asta vorbim, comparam lucruri inegale.

    din punctul meu de vedere, un clasament al adevarului este campionatul national la individual, unde, ca sa vezi, primii trei sunt aceeasi.
    dar mai departe e foarte diferit...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai da Vali...lucrurile egale intr-un campionat inseamna sa evaluezi tur-retur nu? In tabelul din acest articol sunt cifrele aferente turului si returului.Poate cei din Oxygen sa fie eventual avantajati prin faptul ca au fost 2 echipe de A care se antreneaza in aceasta sala asta implica 2 meciuri dintr-un sezon disputate pe aceleasi piste intre acele echipe...in rest nu vad unde este avantajul/dezavantajul in jocul pe echipe.
    Pana la urma...daca se doreste o evaluare corecta cred ca ar trebui sa se tina cont de toate jocurile oficiale la care participa un jucator in anul competitional, campionatul ar trebui sa se termine cu individualul nu cu duo si trio. Astfel s-ar contabiliza toate jocurile si nu ar mai fi dubii, plus ca ar mentine viu interesul jucatorilor pana la finalul competitiei, dupa cum vad lumea nu prea este la fel de entuziasmata de duo-trio ca de individual.
    Ce mi se pare ciudat putin este alegerea a 3 ungeri diferite in conditiile in care in disputele directe nu joci tur-retur decat 2 ungeri cu o echipa, aici vad un real dezavantaj pentru anumite echipe se descurca mai bine pe lunga, altii pe medie...altii pe scurta. Cred ca 2 ungeri ar fi suficient pentru campionatul nostru sau chiar una avand in vedere si conditiile de pista foarte diferite. Tu ce parere ai? Sebi

    RăspundețiȘtergere
  4. hai ca poti mai mult de atat, zau.
    daca tu joci 8 meciuri intr-o sala high scoring (7 ale tale acasa, plus unul in deplasare, dar in aceeasi sala) si unul intr-una low scoring, cum sa pui baza pe un clasament in care unii joaca 2 meciuri intr-o sala high scoring si 7 intr-una low scoring?
    despre ce vorbim noi aici?

    RăspundețiȘtergere
  5. Iar o chestiune interesanta si sper sa nu ma insel, parca la duo-trio nu se desemneaza echipele de la inceputul anului competitional...aici iar este putin anapoda. Ca jucator, vad cine e relativ in forma si ii propun sa joace cu mine la duo, poate luam acest titlu....Nu crezi ca echipele de duo si trio ar trebui stabilite tot de la inceputul anului competitional (principial vorbind)? Sebi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se anunta dupa primele 2 turnee.
      asa e regulamentul, asa a fost votat.
      parerea mea e ca nu face nicio diferenta, ca e la inceput, sau dupa 2.

      Ștergere
  6. Corect: am jucat 8 meciuri in Oxygen si 6 meciuri in alte sali (este exact diferenta despre care vorbeam cand am pomenit de faptul ca avantajul nostru este ca Oxygen 1 joaca in aceeasi sala). S-a pierdut mult in tur si s-a recuperat tot in retur, acum ce sa facem Vali, sa cerem disputarea meciurilor de acasa in alta sala pentru ca a noastra este high-scoring? Avem piste high-scoring si Split stie sa le foloseasca ca atare, cum...prin munca pe acele piste, doar nu cad popicele pentru ca le zambim frumos nu? In alta ordine de idei, vi ca adversar al Split-ului in Oxygen si vezi cum joaca echipa gazda si pe unde joaca echipa gazda (fata de ce ai jucat in antrenamentul oficial daca ai avut ocazia sau nu), ce te impiedica sa faci la fel ca sa te adaptezi conditiilor de joc? (intrebare are caracter general, nu este adresata cuiva anume)....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. faptul ca salile difera nu are nicio importanta in campionatul pe echipe, ambele joaca in aceleasi conditii meciul direct.

      dar semnificatia unui clasament individual al celor care au jucat in campionatul pe echipe e oarecum relativa.
      asta incerc sa-ti spun.



      Ștergere
    2. Da este oarecum relativ dar totodata iti ofera o imagine a valorii loturilor...desi se cunoaste valoarea adversarilor, un clasament de genul acestuia iti da ocazia la finalul campionatului, sau undeva pe parcurs sa vezi echilibrul din cadrul unei echipe (aici multumesc si eu pentru munca depusa de autor, stiu ce inseamna, eu ma ocup de statisticile echipei noastre). Acum, mai sus eu am dezvoltat putin discutia si vin cu o propunere:
      - in cadrul campionatelor pe echipe 1 ungere sport (tur/retur in conditii de pista diferite acasa/deplasare)
      - duo 4 etape, 1 ungere sport diferita de cea de la echipe)
      - trio 4 etape, 1 ungere sport, iar diferita de cele doua de mai sus
      Echipele sa se inscrie la inceputul anului competitional.
      - in cadrul individualului 1 ungere sport trasa la sorti din cele trei de mai sus (sincer m-am gandit aici la una separat si anume un flat pentru ca acolo se vede precizia unui bowler)
      Sa conteze toate cele 4 etape per competitie in clasamentele finale (nu 3/4 samd.)

      Clasamentele fiecarei competitii sa se realizeze separat.
      In clasamentul de individual pot fi luate in calcul:
      a) fie numai evolutiile din CN Individual.
      b) fie evolutia din CNE + CNI cuplate sub forma de coeficient 0.8CNI + 0.2CNE

      Nu stiu...e o propunere...o idee...
      Sebi

      Ștergere
  7. Hai ca plec si eu pe acasa...cica eram la munca acum, reluam comentariul mai tarziu :)))) Sebi

    RăspundețiȘtergere
  8. Clasamentul la individual, prin cele cinci turnee disputate pe cinci arene diferite, la varf seamana cu acest clasament al mediilor din campionat. In anul competitional 2012-2013 chiar daca puneam in calcul mediile din campionat cu mediile de la individuale ierarhia la podium ar fi fost aceeasi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pentru cele 2 clasamente podiumul e identic la baieti, la fete nu.
      iar mai jos in clasament, diferentele sunt totale

      Ștergere