marți, 9 iulie 2013

Adresa FRPB .Convocarea unei noi Adunari Generale.

 FRPB a trimis o adresa cum ca PV al Adunarii generale a cluburilor e nelegal.



CCB nici macar nu s-a apucat sa faca regulamentul campionatului, darmite sa-l prezinte Prezidiului, ca sa-l aprobe, asa ca regulamentul nu era schimbat.
PV consemneaza doar minuta intalnirii, prin care s-au luat niste hotarari,  prin vot.
asta nu inseamna ca procesul verbal e nelegal.

E clar doar ca e o penurie clara de juristi la FRPB.
Pe de alta parte, Ion Grecu vrea sa blocheze cu orice pret activitatea noii CCB si crearea noii federatii, care, daca nu s-a facut cum isi dorea Domnia sa, mai bine sa nu se faca deloc.

Avand in vedere ca noua federatie nu se poate face decat cu vointa cluburilor, exprimata cvasi-unanim, vointa lor e lege.
Singura cale pentru mine si pentru CCB e sa lucram cu cluburile, nu impotriva dorintei lor, asa ca am decis  sa le consultam din nou, sa vedem ce e de facut, ce anume isi doresc cu adevarat.

Asa ca voi convoca o noua Adunare Generala  joi 18 iulie, ora 18 la club IDM, ca sa stabilim odata pentru totdeauna ce formate de campionate doriti si daca proiectul FRB ramane in picioare.

Daca pica proiectul FRB, eu demisionez, asa ca puteti sa luati in considerare si alegerea unui nou Presedinte CCB si a unei noi Comisii Centrale.

As avea rugamintea ca sa Presedintii sa reprezinte direct cluburile, ca sa nu mai iasa discutii, ca una au votat delegatii si alta voiau presedintii de cluburi.

mie mi-e absolut indiferent de format de campionat doriti, iar Ion Grecu este complet impotriva mea, ca eu sa mai activez sub orice forma in bowling, fie doar ca si jucator(!).

asta ca sa stiti de pe ce pozitii  plecam.

propunerile va rog sa le faceti pe comisiacentralabowling@yahoo.com
le voi face publice imediat ce le primesc.

48 de comentarii:

  1. Acest act demonstreaza inca odata daca mai era nevoie cat de "inteligenti, culti si capabili" sunt oamenii de la federatie. CUM POATE UN PROCES VERBAL CARE DOAR CONSEMNEAZA CE S-A DISCUTAT IN FAIMOASA ADUNARE SA FIE NELEGAL?

    A nu se intelege ca ma afecteaza in vreun fel ca s-ar schimba CCB-ul sau formatul campionatului, dar nu pot sa nu ma minunez de atata "inteligenta"! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu am inaintat nici-o adresa la fedratie.Nu am discutat nici telephonic cu cineva,fie coleg de club,fie prieten.De ani buni Piros si-a luat libertatea sa ma denigreze.Nu vreau sa am in nici-un mod de-a face cu el.Drept pentru care ma retrag sub toate formele posibile din bowling.Nu este santaj,este expresia vointei mele de a nu ma mai intersecta cu acest gen ne oameni,Fireste SUPERSIX CONTINUA,MONDIALELE CONTINUA SI TOATE PROIECTELE DEMARATE CONTINUA.Nici macar nu am citit ce spun federalii,dor pe Raluca am citit-o si pe Marius.ION GRECU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur nu e santaj, doar va exprimati ca o sa retrageti echipa daca eu voi mai juca sau voi fi Presedintele CCB (citat exact, in scris, exista dovada). Cred ca nici eu nu mai vreau sa mai am de-a face cu Dvs

      Ștergere
  3. Acum am citit ce scrie dl PIROS si ma intareste in convingerea ca este dezimformator(sa ma exprim asa!)Atentie ,nu am zis nimanui ca trebuie sa aleaga intre el si mine.daca dl PIROS JOACA BOW SAU CONDUCE CCBul,eu ma retrag definitive.Atit am putut suporta.SCUZATI-MA DACA V-AM SUPARAT!ION GRECU

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu a fost nicio adresa de la Elcomex, ci doar raspunsul federatiei. Cum s-a ajuns la aceasta adresa nu e clar, cine si ce. Fac cuvenita rectificare


    RăspundețiȘtergere
  5. Florian Popescu- in calitate de participant la "faimoasa sedinta" :
    1) Am luat act de demisia lui Vali Fatu
    2) Am intrebat daca votam o noua CCB in vedera constituirii noii federatii. In acest sens am avut in vedere Hotararea Ad.Gen. a FRPB unde s-a votat in unanimitate SEPARAREA , un act public, prezentat in mai multe publicatii (vezi INTERNET) , un act public semnat in sediul MTS de toate cluburile de bowling si popice participante. S-a votat in UNANIMITATE ca DA, alegem o CCB cu sarcina clara de a se ocupa de formalitatile de inregistrare legala a noii federatii. Atunci a fost votat Vali Piros (cunoscatorii stiu ca sunt ultima persoana banuita de relatii de "dragoste" cu Piros) pentru simplul motiv ca a fost SINGURUL dispus sa se ocupe de aceste formalitati, deloc usoare.
    ATENTIE : NU S-A VOTAT CINE VA CONDUCE noua federatie ci doar cativa membrii care sa se ocupe de formalitati
    Pentru amatori : nu poti vota "contra" infiintarii unei federatii . Poti sa nu te afiliezi. Afilierea la o federatie este un act de vointa nu de "non-vointa". Eventual poti contesta la Judecatorie actul de infiintare...
    2) S-a STIUT foarte clar de ce ne intalnim. S-a spus foarte clar ca sedinta are ca scop, intre altele, discutarea si votarea noului campionat. Amintesc doar ca trebuia sa fie pe 01.07 si s-a mutat pe 04.07. Toate astea au fost anuntate. Aici, spre exemplu, solicit d-nului Dan Stefan , sa spuna public daca a stiut sau nu.
    Eu personal am avut intai, initiativa unui alt sistem, 2;3;5 similar Campionatului European si Mondial dar din simulari am realizat ca era foarte costisitor.
    Am preluat ,personal, IN ZIUA SEDINTEI, sistemul care s-a votat si care noua ni s-a parut forte bun.
    Avand mai multa experienta eu am intrebat inainte de sedinta pe d-nul Mihai Ionescu ce isi doresc dumnealor de la noul campionat, am sunat personal pe d-nul Grecu cu acelasi scop (nu a raspuns la telefon), am stiut ca ideile noului sistem erau cunoscute in zona Oxigen. Nu este vina noastra ca Cristi Calagiu si Dan Stefan au comunicat sau nu cu restul jucatorilor de acolo. Am rugat sa comunicam, inainte de sedinta, si colegilor de la Galati, Ciuc, Bobowling, etc., ideile noului sistem si l-am vazut si auzit personal pe Vali Piros cand a discutat la Galati si Ciuc. Dar stiu ca cei de la Galati si Ciuc au trimis imediat imputerniciri in acest sens.
    INAINTE de sedinta am comunicat d-nilor Fatu si Pavel ce se va discuta si idei despre acest nou sistem.
    FLORIAN POPESCU
    PARTEA I

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  6. Florian Popescu - II
    Intrucat DOMNILOR nimeni nu a comunicat CORECT ce doreste noul sistem o fac eu :
    - 14 etape se transforma in 8 + playoff. 14 meciuri (conform vechiului format) se transforma in 11 adica 8 meciuri in turnee de echipe + 3 meciuri playoff. Nu inteleg ce mare crima se intampla de la 14 la 11 mai ales ca si acestea 3(trei !) se vor ocupa cu mai multe intalniri la individual.
    - echipele joaca toate in aceleasi conditii (bune sau proaste). Ideea deplasarii (pentru 1-una- zi) la Galati sau Ciuc a unei masini de uns performante nu a fost si nu este ceva obligatoriu. S-a pus problema doar ca acele masini n-ar putea sa asigure corect unele ungeri iar IDM n-a facut decat sa-si manifeste disponibilitatea de a ajuta, nimic mai mult.
    - n-are nicio importanta ca pistele sunt mai scurte sau lungi in functie de ora, tocmai de aceea propunandu-se ideea cu 2 jucatori de la fiecare echipa, pentru ca joaca in conditii egale.
    - tocmai asa s-ar manifesta mai pregnant spiritul de echipa, avand in spate coechipierii (cel putin 4) ce nu joaca si te pot sustine si ajuta cu un sfat.
    - prezenta intr-o sala pe durata a 2-3 zile (etapa+antrenamente) a cel putin 60-70 de jucatori si simpatizanti aduce mai mult bowling-ului decat un meci la 10 dimineata ca pana acum unde n-am vazut mai niciodata pe nimeni in afara de jucatorii propriu-zisi.
    - comunicarea si daca vreti comuniunea jucatorilor din bowling ar fi mult imbunatatita prin participarea tuturor la astfel de intalniri.
    - nimeni nu se considera "vedeta" , ideea a fost doar de a juca toti in aceleasi conditii. Intr-o etapa pe vechiul sistem una era ungerea de 41 la IDM, alta la Oxigen, Galati, Ciuc, etc. In noul sistem toti joaca in aceleasi conditii , deci unde este "vedetismul" ?
    - se asigura in total cel putin acelasi numar de competitii oficiale. Diferenta este ca vor fi mai multe "individuale" unde te duci sau nu dupa vointa si telurile tale.
    - indiferent de vointa lui Ionescu sau Popescu , bowling-ul a fost si este un SPORT INDIVIDUAL. Asa este clasificat de Dictionarul international de termeni sportivi, asa este recunoscut de CIO, asa este trecut in Statutul NSBC si WTBA, asa este trecut in Wikipedia , la "individual sports".
    Sigur ca prin INSUMAREA rezultatelor individuale se pot obtine rezultatele unei "echipe". Asa este si la Gimnastica si la Scrima, sah, Cupa Davis etc. La gimnastica joaca 6 "in linie" pe barna ? Asta nu inseamna ca nu avem echipa de gimnastica Campioana. Dar in niciun caz nu face acel sport, "sport de echipa"
    DAR CEEA CE ERA CEL MAI IMPORTANT : S-A VOTAT DOAR O IDEE.
    CCB URMEAZA SA EDITEZE REGULAMENTUL ACESTUI TIP DE CAMPIONAT.
    IN MOMENTUL CAND VEZI REGULAMENTUL TE INSCRI SAU NU TE INSCRI IN CAMPIONAT.
    VOTUL A FOST CA ACEASTA IDEE SA FIE CEA PENTRU CARE COMISIA FACE REGULAMENTUL.
    NU S-A VOTAT INSCRIEREA IN CAMPIONAT !

    SI ATUNCI DOMNILOR, PENTRU CE VA INFLAMATI ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai fac urmatoarele remarci :
    - Nu ma intereseaza niciun post de conducere in bowling.
    - Nu comentez dialogurile pe axa D-nul Grecu – Piros- Piticariu pentru ca nu cunosc realitatile din relatia dumnealor
    - Remarc ca FRPB a declarat nelegal “regulamentul de joc” :))) adica al jocului de bowling si imi pare foarte rau pentru ca acel regulament l-am introdus eu in 2007 (pana atunci jucandu-se dupa regulamentul de la popice) in colaborare cu Costica Ardeleanu si d-nul Mihai Popescu (traducere din regulamentul jocului de bowling – variant oficiala si adaptarea in limba romana). Am ajuns "ilegalist" !
    - Remarc parerile de acum ale lui Bogdan Dobondi cum ca “ungerile nu conteaza” atat timp cat n-ai mai mult de 2-3 jucatori care sa puna bila la fel de 5-6 ori la rand. Cand juca pe aici nu judeca la fel (dovada fiind nenumaratele picioare in mecanisme si accesele de furie) iar cand eu spuneam acelasi lucru, eram un tampit care nu stie sa joace decat la “tinta” pe bordul 10. Asta in conditiile in care i-am platit multe antrenamente sa ma invete. Bogdanele sper sa nu te superi. Am ramas acelasi jucator de board 10. Dar cu aceleasi pareri….
    - Remarc parerile d-nului Piticariu. Marius, n-are si n-a avut nimeni niciun interes. Nimeni n-a impus nimic nimanui. Dintre actualii jucatori nu stiu pe cineva cu “interese” materiale in bowling cu exceptia celor de la Elcomex care sunt (erau) platiti pentru bowling (bravo lor !).
    Tu sti pe cineva acum cu interese financiare in bowling :))) ?
    - Remarc “mizeriile umane” emanate de d-nul Mihaita Gogoasa. Tine-le acasa la tine tinere domn…

    FLORIAN POPESCU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze si nu se mai intampla.
      Subiectul mizeriile umane nu este cu referire la dumneavoastră domnule Popescu.

      Ștergere
  8. Stimati colegi,
    Sunt de acord sa rediscutam cele stabilite in sedinta trecuta, la care nu m-am prezentat si am delegat pe D-ul Vali Piros si chiar nu sunt multumit nici eu cu rezultatul sedintei respective. Dar va rog frumos sa luati in calcul la organizarea acestor sedinte, ca eu trebuie sa fac un drum de 4-5 ore de dus si inca 4-5 ore de intors pana acasa si ar fi bine pentru mine, si colegii care vor venii cu masina mea, de exemplu dela M. Ciuc, sa organizam sedinta dela o ora mai tanara, de exemplu ora 15 sau 16. Stiu ca toata lumea lucreaza si e greu sa scapa acolo, dar va asigur ca si eu fac de obicei aceeasi lucru in fiecare zi. Dar daca trebuie sa ma duc la o sedinta si e important sa ma prezint acolo, atunci imi rezolv treburile de acasa in asa fel incat sa ajung la ora discutata la Bucuresti.
    Sper sa ma intelegeti si va rog sa analizati rugamintea mea. Eu va promit ,ca in orice caz, ma prezint la sedinta la ora la care suntem convocati.
    Cu respect,
    Verzár Lóránt Csongor

    RăspundețiȘtergere
  9. PIT-ul are dreptate, clar ca sistemul propus scade aderentii si vizibilitatea sportului Bowling , poate nu pe cea a DACIADEI bowling ce incearca a suplini lucrurile clare si pana acum stabile.
    Sustin inca o data ca in toate campionatele lumii la B se joaca acelasi sport ca si la la A ( nr de jucatori in echipa, dimensiuni teren, regulamente, mod de punctaj ... )
    ASTA E UN PRINCIPIU CARE NU CRED CA MAI TREBUIE VOTAT, SAU APROBAT...
    Bebe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 8 turnee mari, cu toti jucatorii importanti din tara, care stau minim 2 zile in oras, nu au cum sa scada vizibilitatea sportului, prin comparatie cu ce e acum. In saptamanile ramase libere de la echipe poti sa organizezi openuri sau orice tip de alt eveniment, iar vizibilitatea creste si mai mult. Bowlingul e sport individual, iar mutarea importantei competitiilor catre campionatul pe echipe e o chestiune endemica romaneasca.

      Ștergere
    2. Bebe, in ce priveste prima parte este discutabil. Clar avem pareri diferite. Tu nu uita ca Skol a adus in 8 turnee mai multi jucatori in bowling decat orice altceva. Numara-i si te convingi. Ei au venit pentru ca erau multi jucatori in sala si au vrut sa faca parte din "fenomen".
      Pentru a doua parte sunt 100% de acord. Ceea ce tu nu intelegi (sau nu vrei) este ca eu personal in sedinta am propus sisteme identice.

      OMULE, CLUBURILE CU ECHIPE IN "B" NU AU VRUT, nu noi !
      Dar oricum , problema cu "B"-ul a ramas oarecum in suspans pentru ca nu stie nimeni cate echipe vor fi.
      Asa ca rog, din nou, hai sa avem un pic de rabdare ca nu incepe niciun campionat maine!

      Florian Popescu

      Ștergere
  10. Ion Grecu a anuntat ca nu se mai implica cu nimic, dar comtinua proiectele incepute, inclusiv Super Six. Nu mai citeste ce scrie pe aici, spera sa ne intelegem intre noi si sa ajungem sa-i depasim performantele.

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca vb despre legalitate, este imposibil sa discutam in CCB , subordonata FRPB, modul de infiintare a FRB.
    Acest lucru , Adunarea de Constituire se desfasoara intre reprezentanti ai cluburilor ( stiti voi , 5 judete, doi ani de istoric consemnat ... )adunati in afara societatilor deja existente.
    Noi am inceput cu stangul , am facut sedinta de formare a CCB ( subordonata FRPB ) si am discutat cum sa carotam FRPB. Sigur ca au dreptul sa considere ilegala sedinta voastra.
    Eu sustin initiativa voastra, dar sa fie corecta si sa se inteleaga faptul ca doar campionatul regulat, cu minim 20 30 etape poate angrena un numar in crestere de jucatori.
    In orice alt scenariu ( cu oricate open-uri sau etape de individual ) ve-ti ramane un grup de oameni care aveti timp sa stati cate 10 ore in sala ( ca in proiectul propus ) pentru ca, poate , nu va intereseaza slujbele sau familiile si nici macar faptul ca teoria antrenamentului sportiv spune ca nivelul maxim de efort si concentrare nu trebuie sa depaseasca 120 minute.
    Bebe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bebe, in adresa FRPB se spune ca nu putem schimba regulamentul jocului de bowling, ceea ce e complet diferit de ce spui tu ( si oricum e o prostie, ca nimeni n-a vrut sa schimbe regulametul jocului de bowling, ci regulamentul CNE)

      numarul de jucatori nu creste odata cu numarul de etapenu exista niciun argument sau statistica pentru asta.

      din punct de vedere al numarului de jucatori implicati in competitii ierarhia pe plan mondial e e cam asa: ligi, turnee individuale, competitii pe echipe.

      si la noi in tara e fix la fel.

      daca vrei performanta, participi la turnee open cu premii mari, unde vin jucatori de elita.

      jocul pe echipe nu genereaza in mod necesar performeri individuali, e doar un campionat in care poti avea mai multe jocuri competitive.

      concentrarea in bowling se face in secvente de cate 5 secunde, in rest nivelul de concentrare este la un nivel suficient, cat sa nu pericliteze cele 5 secunde de nivel maxim.

      nu spune nimeni ca trebuie sa vina toti membrii echipei odata, pot veni succesiv, la ore diferite.

      asta asa, ca sa avem o discutie argumentata, fiindca nu sunt adeptul acelui sistem.

      Ștergere
    2. Bebe si Vali, amandoi aveti dreptate pe cate o parte. Numai ca jucatorii sunt impartiti destul de interesant si e greu sa-i impaci pe toti. Suntem exact ca la nunta cu meniurile :(
      Avem timp pana Joi sa facem ce va propun mai jos:
      As face un tabel in xcel (facut online) cu toti jucatorii din campionatul trecut pe coloana din stanga, iar in dreapta cateva variante "personale".
      Cred ca in urma acestui sondaj, toti vom declara public ce ne-am dori de la campionat
      Capul de tabel sa contina urmatoarele variante pe care le vor bifa jucatorii.

      1. In CN vreau sa joc:
      - ca si pana acum
      - mai putin
      - mai mult

      2. In sistemul:
      - individual
      - Duo
      - Trio
      - echipa (varianta actuala)
      - echipa (varianta noua)

      3. Pentru ca:
      - am timp
      - am buget special pentru bowling
      - nu mai am timp
      - am alte prioritati financiare
      - Nu-i treaba voastra

      4. Vreau sa joc la open-uri
      - in tara
      - in Europa
      - nu
      - da dar nu am fonduri

      5. Vreau performanta (Lot Natonal)
      - da
      - nu
      - va ramane un hobby

      Fiecare capitan de echipa sau presedinte de club va avea grija ca pana Luni sau Marti, sa trimita tabelul completat pe adresa de mail a lui Vali, comisie sau personala, iar noi sa vedem online ce vor jucatorii.
      Asa macar ne vom crea o imagine reala asupra bowlingului romanesc.
      PIT

      Ștergere
    3. e OK ce zici tu.

      eu mai spun inca o data: mi-e indiferent in ce sistem se joaca, sunt impartial.
      il mai combat pe Bebe, fiindca imi place si fiindca e usor, ca face greseli.
      dar decizia e a cluburilor, care trebuie sa-si consulte jucatorii si sa voteze conform dorintei lor.
      asa ca fiecare delegat trebuie sa vina cu lectiile facute si sa voteze conform intereselor/dorintelor jucatorilor/cluburilor proprii, fiindca la unele cluburi jucatorii sunt captivi, se supun deciziilor conducerii (poate chiar la majoritatea cluburilor)

      stii cum e cu performanta, vreo 20-30 declara ca vor sa faca, vreo 15 ajung sa aiba un program orientat spre performanta, dintre care doar 3-4 chiar ajung jucatori de elita.

      eu mi-as dori ca numarul de jucatori de hoobby sa creasca exponential, ca sa putem creste si numarul de jucatori care sa joace in campionatele nationale, ca sa creasca si numarul de jucatori care vin spre performanta.

      adica sa crestem sanatos, de jos in sus.
      ca jucam 2 odata, sau 6 odata, e o chestiune formala, la mana cluburilor.

      Ștergere
    4. Hai sa vedem unde suntem in acest moment. Teoretic stim deja dar e mai bine sa o facem public. Predintii de club poate vor ceva dar jucatorii altceva. Avem exemple clare in acest sens.
      PIT

      Ștergere
  12. Daca nu vin toti membrii echipei odata, cum ramane cu sustinerea colegilor care joaca?Dupa aceasta afirmatie a ta nu mai exista nici un dubiu.CNE se transforma in duo.
    Bebe

    RăspundețiȘtergere
  13. scuze pentru greseala -))

    RăspundețiȘtergere
  14. in formula actuala, e cu 6 jucatori si 3 rezerve, adica cel putin 3 jucatori prezenti odata.
    daca vin cu 2 masini, inseamna 5+4.
    duo curat.

    daca vor sa fie impreuna tot timpul, inseamna 9 jucatori/echipa si 72 in total, care vor sta toata ziua in bowling, ca la orice finala internationala, ignorand faptul ca expertul Bebe le spune ca mai mult de 2 ore nu pot duce.

    RăspundețiȘtergere
  15. Aici vroiam sa afisez propunerea cu sondajul de mai sus. Fa-l daca vrei articol separat in cazul in care vi se pare o varianta buna pt toti.
    PIT

    RăspundețiȘtergere
  16. Asa...si bagaje, gentile cu bile, cum crezi ca incap in doua masini?Si cum pot efectua un antrenament cu o zi inainte 72 de oameni? Odette P.

    RăspundețiȘtergere
  17. UPGRADE:
    Bebe si Vali, amandoi aveti dreptate pe cate o parte. Numai ca jucatorii sunt impartiti destul de interesant si e greu sa-i impaci pe toti. Suntem exact ca la nunta cu meniurile :(
    Avem timp pana Joi sa facem ce va propun mai jos:
    As face un tabel in xcel (facut online) cu toti jucatorii din campionatul trecut pe coloana din stanga, iar in dreapta cateva variante "personale".
    Cred ca in urma acestui sondaj, toti vom declara public ce ne-am dori de la campionat
    Capul de tabel sa contina urmatoarele variante pe care le vor bifa jucatorii.

    1. In CN vreau sa joc:
    - ca si pana acum
    - mai putin
    - mai mult
    - nu mai vreau CN

    2. In sistemul:
    - individual
    - Duo
    - Trio
    - echipa (varianta actuala)
    - echipa (varianta noua)
    - alta varianta

    3. Pentru ca:
    - am timp
    - am buget special pentru bowling
    - nu mai am timp
    - am alte prioritati financiare
    - Nu-i treaba voastra

    4. Vreau sa joc la open-uri
    - da
    - nu
    - in tara
    - in Europa
    - da dar nu am fonduri
    - 1-5 /an
    - peste 5/an

    5. Vreau performanta (Lot Natonal)
    - da
    - nu
    - va ramane un hobby

    6. Imi ofer serviciile pentru dezvoltarea bowl rom
    - da
    - nu
    - voluntar
    - platit
    - ma mai gandesc

    Fiecare capitan de echipa sau presedinte de club va avea grija ca pana Luni sau Marti, sa trimita tabelul completat pe adresa de mail a lui Vali, comisie sau personala, iar noi sa vedem online ce vor jucatorii.
    Asa macar ne vom crea o imagine reala asupra bowlingului romanesc.
    PIT

    RăspundețiȘtergere
  18. Oameni buni....STOP JOC, hai sa vedem ce vor toti si apoi ne punem la masa :)
    Tabelul va fi un chestionar.
    In urma acstui chestionar nu vom decide sistemul dar vom afla in ce punct am ajuns dupa x ani de bowling si ce trebuie facut in viitor.
    PIT

    RăspundețiȘtergere
  19. pai depinde de masini, 2 e varianta minima.

    antrenamentele se pot face bine mersi, mai stii cum ne antrenam in Oxygen anul trecut, toata echipa pe 2 piste?

    e loc si timp destul, dar e foarte diferit.

    nu inseamna ca sustin acest sistem.
    mai sper sa nu am delegatie de la niciun club la acesta adunare, ca sa fie decizia cluburilor 100%.

    RăspundețiȘtergere
  20. aproba comentariul cu UPGRADE ca sa se poata raspunde la el. mai sus este pus coment in coment si nu te lasa. thks
    PIT

    RăspundețiȘtergere
  21. Piticule, ca sondaj si pentru a-ti face anumite idei , propunerea ta este buna. Cu deferenta, ti-as propune inca o rubrica, importanta din punctul meu de vedere : - cati din jucatori se antreneaza si joaca oficial pe banii lor personali si cati pe banii cluburilor din care fac parte.
    Evident, sondajul, la modul general, va da rapoarte diferite ; unii vor mai mult, altii vor mai putin.
    Problema este : ce faci cu el.
    Exista la noi o cultura democratica in care minoritatea accepta votul majoritatii ? Evident NU.
    Anul trecut si acum doi ani, cand s-a discutat, la fel , sistemul de campionat, a fost un vot majoritar in care, spre exemplu, echipa mea nu s-a regasit. Cu toate astea ne-am conformat si am jucat. Ni s-a spus clar : nu va convine, nu jucati. Deci parerea noastra nu conta iar lipsa a doua - trei echipe nu interesa pe nimeni daca nu ne-am fi inscris.
    La sedinta din 04.07.2013 unele persoane care anul trecut s-au regasit in curentul majoritar, au avut surpriza sa se regaseasca in zona minoritara. Ce-au facut ele ? Si-au ridicat poalele-n cap si au spus : noi nu vrem asa, nu jucam decat cum vrem noi.
    Mesajul este clar : oamenii care au spus DA , pe 04.07.2013 sunt niste cretini incapabili sa judece, incapabili sa distinga binele de rau. Sau mai binezis : o propunere a IDM (prin tot ce inseamna IDM in sportul asta) si sustinuta clar de alte 5 sau 6 cluburi este considerata o "prostie" , o "mizerie umana', incarcata de "interese".

    O sa facem 100 de adunari pana cand unii vor ceda ?

    Si ca sa lamurim o problema "morala", mai fac inca o data apel : d-nul Dan Stefan si Cristi Calagiu au stiut sau n-au stiut despre ce vorbim in sedinta ? Ei sunt sau nu sunt reprezentativi pentru zona Oxigen ?Ca sa intelegem si noi inversunarea voastra.
    Florian Popescu

    RăspundețiȘtergere
  22. Vali , nu eu sunt expertul, eu doar spuneam si tu nu vrei sa intelegi ca valorile dintre astia 120 de oameni care jucam, s-au ales, daca vrei baza de selectie uite, 16 echipe in campionat, cu cate min 15 jucatori, de A sau de B si creste masa din care pot promova si cei care azi au talent dar nu au incredere sa participe, cum spui tu, la open-uri si altele. Ca sa-i raspund si lui Florian, ai dreptate Skol a adus multi oameni in sala, unde sunt ei acum ???
    Singurul lucru ramas in urma tuturor discutiilor este istoricul unui campionat de cca 40 de ani, campionat care a dat si valorile, Mihailescu, Antimirescu, Fatu....
    cu respect si inca odata scuze pt greseli
    Bebe
    PS daca vrei vb si de starea de concurs, stres , ritm cardiac, probleme de alimentatie ....

    RăspundețiȘtergere
  23. Gagenoiu Romeo, Balan Marius, Piros Valentin, Bejan Ion, Calagiu Cristian, Ionescu Ioan, Raluca Gindac, Abi Gindac, Vali Parcalab, Stancu Eugen, Giurca Florin, Nistor Andrei, Dan Gota, Marin Lucian, Predescu Catalin, Popescu Dragos, Bogdan Stoian , uite doar cativa aparuti sau certificati de SKOL.
    Mai vrei sa-ti mai spun ?
    Unde sunt ei ? Nu stiu ! Intreaba-i pe ei !
    Cat despre performanta , fara a minimaliza pe cei pomeniti de tine in fata carora scoatem palaria, hai sa-i lasam si pe acestia 40 de ani, poate o sa faca si ei, ce zici ?!?
    Mai sunt cateva zeci proveniti din Ligile organizate de Piticu si cativa care apar acum din Liga lui Piros.
    Cati jucatori a atras la sala campionatul pe echipe in ultimii ani in Bucuresti si Constanta comparativ cu cei enumerati ?

    Florian Popescu

    RăspundețiȘtergere
  24. Bebe referitor la Skol hai ca-ti raspund eu repede unde sunt aia multi: Incep cu subsemnatul si continui intr-o ordine aleatorie (sper sa nu uit pe nimeni): Cristi Calagiu, Marius Balan, Vali Piros, Ion Ionescu, Raluca Gindac, Alexandru Gindac, Alex Tariceanu, Dan Gota, Lucian Marin, Romeo Gagenoiu, Stoian Bogdan, Bejan Ion, Predescu Catalin, Zamfir Cristian, Piros Laura... Daca am uitat pe cine imi cer scuze. Si acum alta intrebare, cati dintre cei pe care i-am enumerat eu mai sus reprezinta piese importante pentru actualele lor echipe si implicit pentru campionatul national? Iti spun eu, MAJORITATEA!

    Restul jucatorilor activi, atat de A, cat si de B, crezi ca joaca acum bowling sau in campionat pentru ca au vazut ce mare filosifie este acest campionat? NU, joaca fie pentru ca au inceput acest sport prin ligile sau turneele private organizate de Marius la Oxygen, fie datorita turneelor lunare organizate de IDM. Si atunci cum poti tu sa spui ca acest campionat a dat valorile? Fara nici o tentativa de a stirbi meritele celor 3 medaliati (felicitari inca o data), dar daca iei orice ierarhie actuala, primii jucatori din tara nu sunt cei 3, deci nu campionatul ne da valorile pentru loturi, ci campionatul in care joaca jucatori pentru ca au prins acest microb in cu totul alte circumstante + nenumaratele turnee si ligi organizate in continuare.

    Atat am avut de spus, cu respect!

    RăspundețiȘtergere
  25. Si in continuarea celor spuse de Flop si Bogdan (ca asa suntem noi in echipa asta - UNITI), domnule Bebe poate ne spuneti cu ce ati contribuit dvs la dezvoltarea si imbunatatirea bowlingului in Rom.. De 5 ani de cand joc eu (si asta datorita unui turneu de care dvs acum spueti ca nu a insemnat nimic) nu v-am auzit decat sa criticati si sa aruncati cu noroi in oamenii care, chiar s-au straduit sa faca ceva (dl Grecu, Piros Valentin, Popescu Florian si altii), dar de facut ceva la modul concret nu imi amintesc. De sfaturi si comentarii suntem satui! Mai bine faceti sau ii lasati pe cei care, chiar vor sa faca ceva sa o faca nu sa trebuiasca sa suporte criticile, acuzele si alte comentarii ale unor oameni care sunt buni doar la a da cu gura ca in rest sunt zero!!! O seara buna! Raluca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu fac aici o paranteza, D-ul Bebe a contribuit mult, dupa parerea mea, cu inima lui mare si cu bilele lui secund hand, pe care le a dat unor jucatori amatori prinsi de virusul acesta, care au avut dorinta sa invete sa invarte bila, dar fiind la inceput nu au avut curajul sa investeasca mult bani in ceva necunoscut. Eu cred ca si asta este o contributie daca tot vrem sa inventariem cine cu ce a contribuit pana acum in dezvoltarea bowlingului romanesc. Fiecare a contribuit cu ce a putut. Va rog sa nu otraviti sportul cu astfel de afirmatii.
      Verzar Lorant

      Ștergere
  26. bowleri au adus si cei Miercurea Ciuc, prin inimosul Gabor Bonifert- openuri si maraton, Sf. Gheorghe- campionat judetean propriu, prin Bogdan, Odorhei, prin Lori, cu sprijin din toate partile, Dragos Teodoru, la Galati samd.

    multi contribuie la dezvoltare, dar campionatul pe echipe mai degraba preia dezvoltarea de pe alte directii, decat genereaza dezvoltate el insusi

    RăspundețiȘtergere
  27. Florine, eu sunt foarte curios de rezultatul acestui sondaj. Nu cred ca este un capat de tara daca-l facem. Il reluam dupa 1 an si vedem daca s-a schimbat ceva. Asta sa fie momentul T0 in noua federatie. Si app, adaugam si coloana de care spuneai.
    "Inversunare" este prea mult spus. Suntem si pro si contra, fiecare avand imagine diferita asupra noului sistem. Personal il accept si-mi place, d.p.d.v echipa nu. Iti pot face scenarii cu momentele unde se rupe "unitatea" si va incepe show-ul intre jucatori. Nu am chef sa scriu acum, dar iti voi spune personal.
    O sa-i dau lui Vali tabelul sa-l posteze si-l veti primi toti pe mail.
    PIT

    RăspundețiȘtergere
  28. Bebe, dam o bila?
    In primul an de participare echipa mea a smuls campioanei singurul punct imposibil: cel din mana campionului Vali Fatu ( pe atunci se dadeau puncte si in meciuri directe. nb )
    Anul urmator echipa de Skolisti (subtil, nu baieti? :) ) numita Vinci a smuls cu tactica si daruire si intelegere ce tinea de un trecut ce nu avea de a face cu popicele doua victorii rasunatoare acasa: IDM si ELCOMEX.
    Apoi fiecare pe la locurile lui pe unde a mai umblat a mai influentat campionatul asta. Ma rezum la mine si imi fac statuie: momentul de glorie al meu nu a fost cand am doborat intr un singur open cateva recorduri nationale pe ungere sport... de genul medii de peste 250 pe nus'cate jocuri ci momentul in care am jucat un rol decisiv anul trecut in egala masura cu colegii mei in castigarea campionatului in fata eternei rivale de pe meleaguri iradiante. Dar performante ca ale mele sunt cu mult trecute de cele ale unui Romy , sau altii. am memorie scurta ( selectiva ) doar sunt actor. Nu ma pune sa ii insir. Si era sa uit: sunt cativa care au dat niste 300.
    Sau pentru ca anul asta am facut 38 ma bagi direct la +40 ?!

    intrebarea e simpla: VREI FEDERATIE DE BOWLING, SAU AI ALTE INTERESE???!!
    Cine nu vrea sa verse tot. Inclusiv motivele reale, nu balmajeli ce jignesc inteligenta multora din pacate ( sau fericire )

    RăspundețiȘtergere
  29. cu sondajul in randul jucatorilor avem o mare problema, de principiu: regulile nu le fac jucatorii, ci cluburile.
    ele sunt cele stabilesc cadrul formal,jucatorii sunt prinsi in tesatura creata de cluburi.

    daca e sa judecam mai in profunzime, salile de bowling sunt cele care dirijeaza, in mare masura, jocul.
    opinia celor 200 de jucatori e importanta, dar ceea ce are greutate, cu adevarat, e vointa celor cativa proprietari/manageri de sali.
    acolo sunt mizele adevarate.
    apoi, in ordinea importantei, cluburile sportive si jucatorii.

    e important de stiut cam ce vor jucatorii, dar ei au spatiu limitat de manevra si de decizie.

    de aceea apar si o gramada de discutii intre jucatori ca "persoane fizice" si cei care voteaza/iau decizii.

    daca IDM-ul/Elcomexul/Oxygenul/Mc Ciuc-ul samd taie facilitatile acordate jucatorilor sau se retrag/blocheaza samd, se duce pe pustiu campionatul.

    eu i-as intreba pe cei 10-12 oameni cu greutate ce vor.
    din experienta stiu ca ei pot face/desface tot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La asta ma refeream cand spuneam "motivele reale"...
      Daca ele nu ies la iveala, respectiv vointa celor 12 vectori importanti, atunci ramanem la nivelul unei mase critice de balmajeala si malstina. O situatie atat de dorita de cei care pur si simplu nu vor decat daca sunt ei "motz" peste tot si toate.

      Ștergere
  30. Dan Stefan.----nu sunt interesat de ce se discuta ,nu emit pareri,am alte prioritati.

    RăspundețiȘtergere
  31. Raspud cu tristete unei domnisoare cu care am chiar incercat sa fac ceva in bowling
    Asa..., ca presedinte am condus cateva echipe ( unele campioane nationale ), am contribuit la mentinerea in competitie a altora ( si ele campioane nationale ), am organizat cu succes cateva turnee , unele internationale unele chiar in Bucuresti,am semnat cereri de legitimare pentru toti jucatorii unei echipe din CN,am ( cu scuze) fost pe podium in umltimii 11 ani , am fost pro sau contra( dar mi-am dat cu parerea in tot acesti ani),am legitimat-o ( impotriva tuturor ) pe Luminita Farcas ( treba buna ... NU... )sustin ( impreuna cu colegii mei ) o echipa care merita sa fie in prima divizie....
    si pentru altii
    am inghitit odata injuraturile actorului, nu-l cred capabil sa-si ceara scuze, dar pentru cei mentionati in SKOL, ei joaca in CN nu in alta parte.
    cand este urmatoarea etapa SKOL? hi hi...
    cu respect
    BEBE
    PS am si alte argumente dar sunteti prea tineri si impulsivi, si nu stiti sa spuneti pardon

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. spune le, Bebe. Varsa tot. Esti invitat de o lume intreaga, dar pe pagina asta nu am gasit ceva consistent in argumentatie.
      Aia cu injuraturile... zilele astea iti dau un telefon si ne lamurim. Nu mi place sa raman dator cu vreo scuza necesara. Oricum, sper ca nu te referi la comentariul de mai sus.

      Ștergere
  32. Domnule Bebe, nu vreau sa discut cu dvs in contradictoriu... Va multumesc pt informatiile oferite, dar alta era ideea. Raspundeti doar la ce doriti dvs si ca sa cadeti intr-o lumina buna. Referitor la SKOL era vorba ca a adus multi jucatori in bowling, spre deosebire de campionat care nu a adus jucatori, ci cei adusi de turneele private, indiferent care sunt ele, au optat sa joace in el. Campionatul are in componenta foarte multi jucatori adusi prin turnee, ligi etc... Pardon, nu am de ce sa spun. Cred ca fiecare are dreptul la o opinie atata timp cat o spune cu bun simt.
    O zi buna!
    Raluca

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna ziua,

    Observ cu o ingandurare crescanda faptul ca oameni cu cap (si bile :) ) cum lasa orgolii (mai mult sau mai putin indreptatite - nu sunt cel ce e menit sa judece acest lucru) personale sau de grup sa stea in fata unei cresteri calitative si cantitative a bowlingului romanesc. Imi cer scuze daca imi permit sa emit o opinie, multi nu ma cunoasteti, nici nu aveti de ce, sunt doar un incepator care insa ia aceea bila cu trei gauri in mana cu o placere distincta de fiecare data. In acelasi timp din pacate am impresia ca ne (scuzati ca ma includ si pe mine) indreptam spre un penibil joc de culise (sau de scena deschisa) "demn" de alte sporturi practicate cu obiecte rotunde... Pacat…

    Respectele mele pentru toti cei care au reusit prin vointa, daruinta, investitii sa puna ceva pe masa! Sper ca acele eforturi si realizari sa nu fi fost in van si sa fie inmultite si incoronate de succese continue. Dar asta numai daca vom incerca sa tragem caruta in aceeasi directie... oricare ar fi ea (ma refer la variante de cn/competitii/ligi/etc).

    In speranta ca vom/veti reusi sa trecem si acest hop, sa ne vedem pe approach cu fete destinse si intr-o atmosfera de prietenie si respect reciproc cat mai des posibil!

    Imre Csoma

    RăspundețiȘtergere
  34. Clubul sportiv 69 Bucuresti doreste mentinerea hotararilor din ultima sedinta.

    Presedinte club

    Briciu Marius

    PS. Clubul Elcomex inteleg ca are o problema cu persoana nu cu ceia ce s-a hotarat cu toate ca persoana resp. a fost propusa chiar de acel club in sedinta cand s-a hotarat sa ne despartim. Doar faptul ca cererea la federatie nu a fost semnata ne-a impiedicat sa-l votam inca de la adunarea generala.

    RăspundețiȘtergere
  35. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  36. nu mai puneti comentarii nesemnate, ca nu le mai public.

    RăspundețiȘtergere