marți, 2 decembrie 2014

Sedinta Prezidiului FRPB

are loc astazi, de la 10.00
Eu ma duc la stilist, sa-mi fac suvite...

PS: un mic atac capilar: Catalin Gherghe si-a dat demisia din CCB

Update: S-a terminat sedinta Prezidiului, care, ca de obicei, s-a bagat peste comisii.
S-au mentinut pedepsele aplicate celor 2, dar s-a hotarat suspendarea arbitrului!!!!
Adica s-au razbunat pe cel slab, care si-a facut datoria.
Eu nu consider ca s-a facut dreptate, fiindca abuzurile persista!

O singura data s-a mai dat rosu, cand i-am dat eu lui Lucian Iacob pentru fumat si am fost suspendat 6 luni.
Adica cei care-si fac datoria sunt pedepsiti!

Imi pare rau pentru fanii cheliei, dar dreptate nu s-a facut.

Si ma scoate din minti pasivitatea tuturor cluburilor, care tac malc cand federatia isi face de cap, Prezidiul isi aroga drepturile CCB-ului, ale Comisiei de Apel, fiindca ei sunt Dumnezeu.

Iar pedepsirea lui Tusz este in mare masura contributia lui Pavel, care nu stie cum sa se mai gudure pe langa Elcomex: ca nu a facut arbitrul raportul regulamentar, ca nu a scris aia si aia.

Sa vi le spun pe alea drepte: Viorel uitase sa delege arbitrii pana in dimineata competitiei (a trimis mail cu delegarile la 12.21, pe data de 21 noiembrie), nu au existat niciun fel de formulare pentru CNI, nici fise de scor, nici foi de joc, iar raportul nu are o forma prevazuta de vreun regulament.
Plus ca i-a cerut ulterior lui Tusz sa schimbe raportul!!!!

Totul este un abuz si o demonstratie de vointa.
Pavel trebuie sa fie primul care sa-si dea demisia, fiindca este un incompetent intrigant!

Jos palaria in fata lui Romeo si Mircea Nicolescu, care au facut maxim, in situatia data.

Restul jucatorilor si cluburilor isi merita soarta, daca accepta astfel de situatii, o sa decida Prezidiul ce vrea, cand vrea, impotriva statutului si regulamentelor, iar noi o sa stam incolonati ca oile, condusi de popice toata viata.
Amin!

PS2: Tusz nu este suspendat efectiv, fiindca au fost doar "discutii", a se citi: s-au dat doar indicatii.
Dupa cum bine stim, PV ale Prezidiului nu se publica, decat in cazuri de scandal maxim
Penalizarea arbitrilor se face doar de catre Subcomisia de disciplina (de Romeo), in colaborare cu un reprezentant al Subcomisiei de arbitraj (cf. Regulamentului FRPB).

Sunt curios ce sanctiune o sa primeasca Presedintele Subcomisiei de arbitraj, care nu a furnizat niciun fel de tipizat pentru CNI, nici foi de arbitraj, nici foi de scor, nimic, iar nominalizarea arbitrilor a facut-o cu 40 de min inainte de inceputul competitiei.

Mai sunt curios si pe baza caror documente va fi judecat arbitrul, nefiind depusa nicio contestatie in termenul de o ora prevazut de regulament si neexistand niciun apel.
Singurul document existent este raportul arbitrului!!!!

Si acum, lectura suplimentara pentru expertii in regulamente: la Europenele din 2011, Catalin Gheorghe a fost fix in aceeasi situatie cu cei doi, a fost prins fumand intre jocurile 2 si 3 de la echipe (ultimele 2), a continuat sa joace, a dat peste 200, nu a fost scos de pe pista, dar jocul 3 i-a fost trecut cu 0.
Niciun arbitru nu a fost penalizat.
Si daca nici nemtii de la europene nu stiu sa arbitreze!!!!!

sa va dau si explicatia: daca jucatorul face contestatie si e aprobata, ce scor ii treci?


11 comentarii:

  1. Faptele in urma carora au fost suspendati cei doi ,Marcel si Piticu ,se stiu ,dar ce i se imputa lui Tusz ?
    Eu vad lucrurile ca la amenda auto:daca PV-ul de constatare are vicii de procedura sanctiunea se anuleaza .Deci, daca Tusz nu a intocmit ca la carte raportul atunci cei doi "scapa" ,logic si legal.Ori il supenda pe Tusz pt .abuz,ori pe Marcel si Piticu pt.contraventie.Dar sa-i sanctionezi pe toti trei,asta e dreptate romaneasca : si capra si varza...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum se face ca vedeti lucrurile numai cum va convine? Cum vedeti lucrurile urmatoare? Fotbal, fault de galben, arbitrul considera de rosu, acorda rosu, jucatorul este eliminat, mai apoi amendat ca in orice federatie din lume se practica amenzi pentru cartonase, suspendat, echipa lui joaca in 10. Arbitrul dupa meci sanctionat ca a gresit pentru ca a acordat rosu in loc de galben. Cum e cu dreptatea romaneasca?? Nu cumva e si frantuzeasca, nemteasca, turceasca, etc.?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru inceput, se poate sa stim si noi care au fost motivele suspendarii arbitrului?
    Si ma refer aici la toti cei care citesc acest blog, in fiecare zi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aici iti pot da dreptate.E un punct de vedere la care nu m-am gandit.
    Bine ,poate am facut analogia gresit...se prea poate...
    Dar sa ne spuna cineva care e greseala lui Tusz?pentru informare strict.

    RăspundețiȘtergere
  5. in Prezidiu a avut loc doar "o discutie", ale carei efecte se vor vedea zilele urmatoare, nu s-a luat decizia efectiva, doar s-a discutat care va fi
    suspendarea nu poate fi facuta decat tot de Subcomisia de disciplina.
    motivele ar fi ca nu i-a scos din joc si ca nu le-a luat carnetele.

    RăspundețiȘtergere
  6. Tusz nu a gresit cu nimic....Viorel nu avea niciun drept sa-i ceara sa modifice raportul...nu exista procedura referitoare la intocmirea raportului, nu exista un draft, nu exista fraze tip sau informatiile absolut necesare care trebuie trecute in raport...raportul, indiferent cum este el intocmit, reprezinta viziunea arbitrului fata de cele intamplate...raportul refacut dupa niste indicatii reprezinta viziunea celui care a dat indicatiile. Singura scapare a lui Cristi, care ar fi putut (poate) simplifica lucrurile este ca nu a pus si partile implicate sa-si scrie (si sa semneze) parerea referitoare la cele intamplate. Daca arbitrul va fi suspendat, nu ar fi decat un mare abuz, o alta situatie cand se scot pietrele din foc cu mana arbitrului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. raportul a fost facut a doua zi dupa meci (nu exista un termen pentru el, sau un formular), nu exista foaie de joc, ca la echipe.
      prin extrapolare de la echipe, cine avea ceva de spus sau de contestat avea termen de o ora dupa terminare, respectiv 2 ore pentru analize.

      problema e ca NIMENI nu stie regulamentul, iar unele lipsuri si chestiuni interpretabile de prin el sunt analizate de abia acum,

      Ștergere
  7. Eu vreu sa ne spuna Piros, el cum a procedat cand a dat cartonas rosu.

    RăspundețiȘtergere
  8. era meci la echipe, s-a stricat o pista si pana a venit mecanicul (cateva minute), Lucian Iacob si-a aprins o tigara la o masa din dreptul darts-urilor (se juca in A-uri).
    I-am aratat cartonasul rosu, a iesit din joc si a fost scandal.
    Am fost suspendat 6 luni de catre Florin Popescu

    Imi facusem singur cartonase colorate, iar cand am fost sef CCB (la primul mandat) le-am facut tuturor arbitrilor din Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  9. Avem prea multi arbitrii, care la examen copiaza astfel nu cunosc nici regulamentul.

    RăspundețiȘtergere
  10. nu stiu daca se copiaza, dar regulamentul e complicat si admite multe interpretari.
    trebuie facut instructaj arbitrilor, macar de doua ori pe sezon.
    pentru asta trebuie stabilita o maniera unica de interpretare si trebuie ales cineva care sa stie regulamentele si sa fie disponibil/dispus sa se ocupe de treaba asta.

    arbitii ar avea nevoie si de cunostinte tehnice, fiind in atributiile lor.

    RăspundețiȘtergere