miercuri, 29 noiembrie 2017

Campionatele mondiale- concursul de trio


Site oficial
Rezultate
Live streaming

Dana si Roxana joaca de la 22.50, iar trioul Luminita- Eugenia- Oana joi, de la 2.30.
Dana face 404, iar Roxana 462

Trioul face 163 media si e pe ultimul loc, la egalitate(!) cu Italia si Tara Galilor.
Luminita 172 media, Oana 164 si Eugenia 154.

Luminita si Oana sunt foarte constante, celelalte trei au fluctuatii mari.
Nimeni nu face 180 media.
Nu stiu la ce am putea spera.
Trio-squad 2
Dana si Roxana joaca joi de la 19, iar trio-ul de la 22.50.
Roxana are o criza de sciatica.
Amandoua au dat catastrofal azi.

trioul a dat ceva mai bine, suficient cat sa depasim 2 3 alte triouri.
cam tot in zona aia de scor: Luminita 170 si ceva, Oana 160 si ceva si Eugenia 150 si ceva, 165 medie de trio, azi.

Ne mai antrenam in seara asta, in sala comerciala, ca sa incercam sa remediem cate ceva, in vederea concursului la echipe.





17 comentarii:

  1. “Fuck it! The glove didn’t fit”

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa avem comentarii doar pe placul dumneavoastra? Altfel, nu postati? Ce blog misto! Cum se numeste? “The communist manifesto”?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pacat ca ne-am dus la un campionat mondial sa ne prezentam intr-un asemenea mod. Scoruri de 100... Fetele care stiau ca joaca foarte slab in tara trebuia sa refuze clar plecarea, nu sa mearga si sa se faca de ras!

    LVM

    RăspundețiȘtergere
  4. Fetele si-au castigat dreptul de a participa, prin concurs.
    Din lotul care s-a calificat, doar Luminita mai era disponibila, iar restul au declinat participarea, din diverse motive.
    Si la ultimul mondial am iesit pe 27/27, in 2011, asa ca nu e o situatie noua.
    E un drept castigat, iin timp ce altii nu au reusit, inclusiv baietii nostri, care au dat 202 medie de echipa.
    Scorul e doar un numar, daca ai o conditie medicala severa, cum e cazul acum, poti sa abandonezi, sau sa dai ceva peste 100.
    Aici sunt echipe care si-au adus de acasa un alt jucator, fiindca unul s-a imbolnavit.
    noi pe cine sa aducem?
    cu ce bani?

    Dar fetele noastre au rezistat, in conditii vitrege pentru ele.
    Fiindca e mai bine sa participi, decat sa abandonezi
    Asta e spiritul adevarat in sport!

    RăspundețiȘtergere
  5. Motivul pt. care fetele care au adus calificarea au declinat participarea este legat de bani ? S-a stiut inainte de a fi intrebate ca sunt sanse sa se faca rost de bani de deplasare ? "Spiritul adevarat in sport" inseamna sa-ti platesti, "sponsorizata fiind", o deplasare luand locul cuiva care merita ? Spiritul sportiv inseamna sa stai cu tricoul pe care scrie "Romania" pe ultimul loc ? Eventual si o sticla de bere in mana ?!? Luminita trebuia sa fie indiscutabil, doua au fost "sponsorizate" , dar locul 176 ce cauta acolo ? Nu putea fi luata, de exemplu, Dora ? Macar avea ce sa arate ! Sau probabil cineva spera sa obtina o impacare si s-a traficat un loc in lot ? Daca si un singur leu din banii comuni ai federatiei s-a cheltuit pentru a fi pe locul 176 , in conditiile in care majoritatea pariau ca acela va fi locul , mai vorbim de "spirit in sport" sau de susanele ca unii sa-si faca poza cu ROmania pe piept si altii sa pozeze in antrenorii secolului cu cele mai multe ultime locuri la activ ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Partea I

      FRB a incercat s-o sustina pe Dora Soos sa participe la competitie, chiar daca nu se incadra in art.4.9.5 al Statutului si Regulamentului de joc al World Bowling (nu implinise 15 ani pana pe 1 ianuarie 2017). Astfel,FRB a incercat pe de o parte sa obtina o derogare de la acel articol,pe de alta parte sa obtina acordul parintilor. Raspunsul World Bowling a determinat FRB sa insiste sa-i convinga pe parintii Dorei sa o lase sa faca deplasarea, FRB putand-o incadra (de la momentul sponsorizarii) in bugetul competitiei obtinut de la sponsori. Din pacate, parintii Dorei Soos, dupa o prima confirmare, au declinat in final acordul din motive legate de educatia scolara (teze, lucrari, etc.).
      Conditionarile obiective ale acoperirii celor 6 locuri ale lotului au fost cele anuntate initial si comunicate tuturor jucatoarelor active de bowling: calitatea sportiva,posibilitatea autosustinerii (in final aprox.700$),activitatea recenta ca interes de joc in campionat,disponibilitate in per.competitiei cat si in cea de pregatire, primirea vizei turistice in timp util (max 2 saptamani deoarece sponsorizarile sosit cu doar 2,5 saptamani inainte de plecare).
      Astfel, s-au primit confirmari de la 4 pers.: Oana Vlad (sponsorizata integral de Euro Master One si Dip Express), Roxana Buga (sponsorizata integral de P3 Logistic Parks), Daniela Nitu (autosustinere si sponsorizare partiala de P3 Logistic Parks), Luminita Farkas-Bucin (autosustinere si sponsorizare partiala de P3 Logistic Parks).
      Geanina Dumitrascu si Irina Butnarescu nu puteau participa (nastere copii), Ibolya Karaman a declinat participarea de mai multe ori, direct si indirect, in scris si telefonic (ultima fiind comunicata telefonic de sotul ei, Geza Karaman, din motive personale grave (si nu financiare); s-a incercat convingerea unor sportivel potential participante, acestea declinand toate participarea din cauze personale si nu financiare (Patrisia Ene, Felicia Bianu, Diana Enculescu, Bacila Manuela); al 5-lea loc a fost ocupat de Eugenia Dumitrascu (campioana Romaniei +50),care participar doar daca FRB nu ar fi gasit sa trimita o alta sportiva mai tanara si cu potential mai mare de joc pentru viitor; de la un moment dat a fost evident ca acest lucru nu este posibil, asa ca d-na Eugenia Dumitrascu a fost considerata membra a lotului, dupa o ultima confirmare (autofinantare).
      Dupa formarea lotului de 5 pers.s-a incercat completarea cu Maria Ursu sau Raluca Piciu-Gandac (foste membre ale lotului national cu experienta de joc,indeplinind potential si conditia de viza, avuta de la ultima participare la camp.mondiale tot la Las Vegas). Maria a declinat tot din motive obiective personale,iar participarea Ralucai a avut anumite coditionari- preschimbarea pasaportului/obtinerea unei noi vize in regim de max.urgenta (casatorie cu schimbare de nume), o conditionare personala,etc. Avand in vedere ca FRB cauta ocuparea unui singur loc in echipa, in conditiile principiilor de mai sus,avand totusi in vedere timpul scurt (2 sapt. pana la plecare), lotul a fost declarat la World Bowling ca fiind de 5 sportive (min.oblig.). Valentin Piros a confirmat si el participarea ca antrenor (dupa aceleasi principii-experienta,autosustinere,disponibilitate.


      Ștergere
    2. Partea a II-a

      In concluzie:
      1. Nu s-a traficat nici un loc in lot, participarea a fost solicitata in ordinea calitatii sportive a jucatoarelor (campionatul trecut si/sau cel prezent) si a capacitatii lor de autosustinere cu aproximativ 700 $;
      2. Sponsorizarile principale au fost "pentru eveniment" (P3 Logistic Parks, Euro Master One si Dip Express) si nu "generale", pentru activitatea FRB, adica au fost efectuate cu anumite conditii, legate de sustinerea integrala a 2 din membrele lotului (care totusi indeplineau si celelalte principii aplicate), restul banilor fiind utilizati pentru sustinerea celorlalte membre ale echipei care confirmasera deja si a antrenorului; totalul sponsorizarilor "externe" sportivilor au fost de echivalentul in lei a 9600 Euro, restul fiind obtinut din autofinantarea sportivelor si antrenorului.
      3. Echipa feminina a fost invitata sa participe de World Bowling fiindca s-a calificat (Slovacia declinand participarea).
      4. FRB a facut toate eforturile necesare sa determine participarea la competitie, in primul rand, pentru ca asa o cer toate principiile sportivitatii si pentru ca acesta este obiectivul sau principal (vezi prevederile Statutului postate pe pagina FB a FRB); modul in care a facut-o a fost legat atat de conditionarile sponsorilor, de capacitatea de finantare a deplasarii (autofinantarea efectuata de membrii lotului), cat si a optimizarii calitatii sportive (experienta si activitatea sportiva a Eugeniei Dumitrascu, Danielei Nitu si nu in ultimul rand a Luminitei Farkas-Bucin);
      5. S-au depus toate eforturile ca Ibolya Karaman, Dora Soos si chiar Felicia Bianu sa participe,insistentele depasind cadrul de normalitate pe care federatiile nationale il accepta. Din pacate, declinarea participarii lor a fost decisa de conditii obiective,mentionate chiar de catre sportive (sau tutorii lor).
      6. Posibilitatea participarii a fost conditionata si de primirea efectiva a sponsorizarilor, care s-a finalizat cu doar 2,5 saptamani inainte de plecare.
      Participarea Romaniei, asa de dificil efectuata, a fost de bun augur si a indeplinit unul din obiectivele importante ale FRB, motivand poate astfel chiar eforturile facute pentru infiintarea ei. Cu buget propriu, FRB va putea lua decizii stricte si obiective in totalitate in functie de calitatea sportiva, potentialul si experienta sportivilor, in selectiile sale pentru echipele reprezentative romanesti. Cat despre rezultate si despre posibilitatea obtinerii unora mai bune, Valentin Piros poate lamuri mai bine lucrurile, ca un bun cunoscator atat al jucatoarelor, al potentialului lor trecut si prezent, cat si al dificultatilor intampinate acolo, inclusiv de conditionarile tehnice ale competitiei.
      Membrii loturilor nationale au sacrificat atat timpul lor, vacantele lor, au renuntat la anumite sume de bani care s-ar fi regasit in confortul lor, al familiilor lor. Au facut un efort fizic complex (antrenamente suplimentare, modificarea fusului orar), au acceptat frustrari reale si dure datorate companiei jucatorilor/jucatoarelor de nivel tehnic mult superior, au acceptat toate acestea neconditionand participarea. In definitiv, cele 5 sportive au dat tot ce-au putut pentru a cinsti in felul lor ziua nationala a Romaniei, asa cum de fapt am afirmat-o noi toti ca o facem; dar ele au reprezentat efectiv Romania pe plan mondial! Aceasta reprezentare neconditionata atrage RESPECT-ul nostru al tuturor! Cine nu ofera acest respect, nici nu merita sa-l primeasca din partea altora!

      Ștergere
    3. Daca acest campionat era organizat in Bulgaria, tot asa se agitau fetele? Si la ce au reprezentat Romania? Dar daca ne-ati spus sa oferim respect ca altfel nu-l meritam noi la randul nostru, gata ne-ati convins. Parca sunteti o fetita de clasa a IX a care scrie in oracolul colegei. Ne permiteți sa respectam pe cine vrem si sa credem ce vedem si ce vrem?

      Ștergere
  6. Cum s-a format lotul va lamureste federatia, eu am fost informat cu o saptamana inainte de plecare, cand le-am si intalnit pe fete. Dora nu poate particaipa, fiindca nu are 15 ani impliniti.
    Indiferent ce ehipa am fi aliniat, mai mult de a treia, a patra echipa din coada, nu eram, Fiindca nu suntem competitivi la mondiale sub nicio forma, nici la baieti, nici la fete.

    Eu n-am vrut sa plec, dar Roxana a insistat si a gasit si finantare.
    In ceea ce priveste partea cu antrenorul secolului si cu ultimul loc, e prima data cand sunt antrenor si echipa iese ultima, fetele au mai iesit ultimele si in 2011, cand era Janos antrenor.

    Si e si mai greu sa intelegi ca antrenorul e responsabil 1% din rezultate, jucatorul e 99 %.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai atunci hai sa nu mai vb de spirit de echipa. Au avut chef fetele de o iesire si cum in Bulgaria au mai fost, s-au gandit la Las Vegas. Se apropie Craciunul, luminite, baieti... ca povestiti de pe acolo de parca sunteti in Botosani si s-a luat curentul.
    Nu e mare lucru ca n-au luat premiul intai, nu se astepta nimeni dar nu mai faceti din povestea asta, o istorisire a femeii puternice din Europa de est.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumin pentrun incurajari!
      Orice sustinere venita din tara a fost extrem de importanta!
      Romanii sunt intotdeauna foarte uniti, la bine si la greu...

      Ștergere
  8. Incurajam minciuni, pile, preferinte. Pt ca sunt din Romania toate astea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, a fost o concurenta deosebita in a scoate minim 1000 de dolari din buzunar, ca sa participam!
      asa de mare, ca nici nu s-a completat echipa.
      a fost nevoie de megapile!

      Ștergere
  9. Da, nici n-au vrut sa plece in Vegas. E greu ce li s-a intamplat. Sa vezi ce greu e sa pleci pe banii tai in totalitate. Cand mai au sansa sa vada Las Vegas-ul asa? Hai sa nu aberam. Au plecat pt Romania si pt bowling-ul-ul romanesc, nu? Nu s-au gandit la ele. Ce fete “bune”. Doar in ghilimele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lista a fost deschisa pentru toata lumea, incepand de la cele mai bune in jos.
      Pana cu 10 zile inainte de plecare nu erau decat 3 capabile/disponibile sa plece.
      Faptul ca am putut deplasa un lot la Las Vegas trebie salutat drept o reusita.
      Rezultatul sportiv dezamagitoe este conform valorii lotului, lucru care era evident de cand am plecat.
      Si nu prea exista miracole, nu poti inventa nimic care sa creasca rezultatele cuiva peste noapte, e vorba numai de talent si de munca pe multi ani.
      Singura necunoscuta era Luminita, care nu stiam la ce nivel mai e.
      De data asta n-a mai putut tracta toata echipa, ca la Europene.

      Ștergere
  10. Ar trebui sa felicitam efortul fetelor care au jucat la acest campionat mondial, nu sa stam acasă și sa criticam ca nu au făcut un scor de 300 ca și asiatici, care din punctul meu de vedere sunt jucatori profesioniști,ar trebui sa te uiți mai bine sa vezi câta sponsorizare a dat federația și sa nu mai comentezi aiurea. Dacă ești un hater și te roade ca nu ți-ai permis sa pleci pe bani tai,așa cum au făcut fetele mai bine nu comenta. Te roade și te mănâncă de viu/ vie ca,acolo sunt alte persoane decât preferintele tale? Taci si stai liniștit in canapeaua ta si nu mai comenta aiurea.

    RăspundețiȘtergere