duminică, 21 ianuarie 2018

Cine a fost de vina la Lake View?

Incerc sa inteleg dezvoltarea acestei spirale descendente din ultima perioada.
Nu eram in tara cand s-a desfasurat etapa a 3-a de la B, de la Lake View, unde echipele s-au trezit ca nu pot juca pe ungerea prevazuta de regulament.

In primul rand sa vedem cine e responsabil cu ungerea:

3.1.47 Ungerea pistelor se va afla în sarcina FRB prin Comisia Tehnică. Atât pentru Divizia A cât şi pentru Divizia B, înainte te startul CNE vor fi alese de către FRB prin Comisia Tehnică ungeri Challenge pentru fiecare turneu competiţional în parte, ungeri compatibile cu maşinile de uns din fiecare arena de bowling unde se desfăşoare un turneu competiţional.

Comisia tehnica insemna Catalin Gheorghe, de fapt, care si-a dat demisia nu stiu exact cand.

Cu toate astea Catalin s-a ocupat ca ungerea sa existe in masina.
Ungerea era in masina de mai multe saptamani, se folosise la un alt concurs din Lake View.

Varianta 1

cineva a dat dispozitie sa fie inlocuita in saptamana de dinaintea etapei.
Viorel Pavel!!!!

A pus in locul ei o ungere pentru antrenamentul pentru etapa 3 a div. A.

Asta e varianta echipei CFR (nu am putut verifica din mai multe surse)

Varianta 2

In masina sunt 3 ungeri din septembrie- IBIBO, 37 ft si 45 ft si nimeni nu s-a ocupat sa o bage pe cea corecta.

De verificarea ungerii trebui sa se ocupe arbitrul, adica Felicia Bianu, care a consemnat ca nu e cea valida.
Tehnicianul salii nu avea laptop sa reintroduca ungerea si a refuzat sa permita sa fie introdusa manual de catre Tavi Babiciu, pe care l-am invatat eu (o introdusese si in masina de la Bran, care e alt model, dar procedura e similara).

Deci cine e de vina?
Daca ungerea e in sarcina FRB????

Cine e in biroul Federal si a votat in chestiunea corespunzatoare?

Viorel Pavel.
E normal?
Nu.
Nu zic ca e vinovat, ca el nu era imputernicit de FRB, nu e in comisia tehnica samd, dar putea sa spuna ce s-a intamplat si, eventual, sa se abtina la vot. El stie tot ce misca in Lake View.

Astept ca Sandu Dragomir sa fac public raportul Comisiei de disciplina, care nu apare in procesul verbal al BF.
Dupa regulament,  Comisia  de disciplina e indreptatita pentru sesizarile de pe foaia de arbitraj.
Nu stiu de ce e asa regulamentul, ar trebui competitiile sa se ocupe, dar asa e regulamentul.

Si, daca ma intrebati, etapa nu trebuie anulata, fiindca au acceptat sa joace asa, dar vinovatii trebui identificati corect si penalizati.

Si uite asa ajungem la Biroul Federal care trebuie urgent completat.
Trebuie imbunatatite regulamentele si, dupa parerea mea, schimbata structura de conducere a FRB, prin modificarea statutului.

Biroul federal e prea mare ca sa poata functiona eficient, iar  o parte din "Comisii" ar trebui inlocuite cu un singur membru, fiindca  nu am reusit niciodata sa le avem complete pe toate.

De asemena ierarhia ar trebui schimbata, pe structura Comisie (sau delegat), Comisie Apel, Birou Federal, Comisia de apel sa nu poata decide asupra hotarilor BF, cum e acum, fiindca practic Comisia de Apel ajunge sa conduca federatia, la limita.

3 comentarii:

  1. Buna ziua!

    Imi permit si eu sa vin la completarea celor de mai sus si asi spune ca problema era si aici lipsa factorului "uman", adica al factorului decident, adica al unui for suprem deasupra regulamentului scris, care asuma responsabilitatea conducerii.
    Regulamntul nu va nici o data atat de bine redactat incat sa functioneze singur, fara decizii umane care sa fiecondusi de statutul federatiei. Aceste decizii daca sunt luati de oameni responsabili cu principiile statutare, atunci este permis sa se abata in anumite cazuri de la regulament.

    In paralel asi reveni si la perioadapremergatoare al turneului si asi face o precizare ca echipa gazda (cum este la noi si la anumite alte echipe dar nu la toate) inteleg responsabilitatea asupra notiunii "Echipa gazda" si acesta nu numai ca face rezervarea pistelor ca se asigura ca masinile sunt functionale, ca sala are consumabilele necesare, ungerea daca este in masina salii, adica toate conditiile tehnice pentru organizarea in conditii regulamentare al unor competitii care nu se aseamana cu cele gen liga sau open, competitii la care fac si ei parte si si-au asumat aceasta responsabilitate in momentul inscrierii in campionatul respectiv.

    Echipa Gazda este co-organizator cu FRB, este mana dreapta in momentul respectiv al FRB-lui care daca cu e in stare sa-si indeplineasca functia atunci e cel mai responsabil lucru daca anunta FRB-ul in prealabil ca nu se pricele, nu are resursele necesare sau chiar nu vrea sa-si asume responsabilitatea acesta si pentru binele competitiei anunta organizatorul ca sa ia masuri in prealabil si sa nu ia prin surprindere pe arbitrul care poate in ziua respectiva afla ca ea sau el este cel care trebuie sa arbitreze, deci acela nu poate decat sa constate ceea ce se gaseste pe loc.

    Dupa parerea mea, in momentul de fata ceea ce face Biroul Federal incomplet este absolut inutil si fara orice responsabilitate pentru ca se incearga sa fie evitata orice decizie luata in contrariu cu anumite prevederi ale regulamentului, desi acesta ar fi rostul lor.
    In acest fel eu am spus ca asi prefera mai bine ca sa se introduca un check-list de 95 de puncte (ca atate articole sunt de exemplu in capitolul "Campionatul National de Bowling pe Echipe, ediţia 2017 - 2018 (CNE)") care sa fie completat de arbitru si atunci nu are nici un sens sa mai intrebam un for suprem ca daca evenimentele care s-au produs daca sunt sau nu in folosul comunitatii sau in conformitate cu principiile Federatiei.

    Comisia de arbitraj - dupa parerea mea nu ar fi trebuit sa studieze prea mult regulamentul (timp de 2 luni) ci mai bine cateva ore eventual Statutul, care spune clar ca ne am intrunit in aceasta federatie pentru dezvoltarea acestui sport. Cand se constata ca cineva nu baga in seama aceste principii, cand uni fac parte din aceasta gasca doar ca sa petreaca timpul, atunci ar trebui sa intervina Biroul nostru cel mare Federal si sa spuna ca STOP.

    Aceste lucruri nu au fost absolut regasite in evenimentele din trecut.
    Poate ca ma insel in privinta ca asta ar fi scopul principal al Federatiei Romane de Bowling.

    Daca considerati ca parerea mea este prea extrema sau este gresita, atunci eu imi cer scuze, dar fara aceste responsabilitati si principii nu pot sa consider ca am eu loc eu in jocul vostru.

    M-ati intrebat de cateva ori ca daca sunt atat de destept atunci de ce nu preiau conducerea!
    Nu preiau ca nu am timpul necesar, nu iau ca familia mea nu permite, am sarcini de executat in dezvoltarea copiilor mei unde se doreste sa petrec mai mult timp, dar nu accept si din motivul ca in acest moment bowlingul, pentru majoritatea sportivilor reprezinta doar petrecerea timpului liber propriu. Majoritatea nu pune peste hobilul propriu un scop mai nobil si anume dezvoltarea sportului, dezvoltarea comunitatii. Majoritatea nu doreste schimbarea!
    Cand se va dori atunci nu veti mai avea nevoie de mine ca conducator, ca veti avea nui mai buni si pana atunci eu nu vreau sa fac parte din ceea ce se intampla acum.

    Toate cele bune!
    Verzar Lorant

    RăspundețiȘtergere
  2. Scurt istoric:

    - slotul 4: rezervat ungere intretinrere sala (nu se schimba niciodata)

    - slotul 3: ungere 45 feet Mircurea Ciuc CNI T3 2016 - 2017 (neschimbata de foarte mult timp, cred ca este ultima ungere atat de lunga care s-a jucat)

    - slotul 2 shimbat cu cateva zile inainte de a incepe CNE: ungere 41 feet Lake View CNE T1 2017 - 2018

    - slotul 2 modificat cu o saptamana inainte de IBIBO: ungere IBIBO

    - slotul 1 schimbat cu cateva zile inainte de a incepe CNE: ungere 37 feet Lake View CNE T6 2017 - 2018

    1. Are el domnul Pavel multe pentru care te poti certa, dar acum chiar n-are nicio treaba cu ce s-a intamplat

    2. Nu cred ca a existat vreodata in masina ungerea de la CNE div. B 2017 - 2018

    Cum s-ar spune la reclama, restul e can-can

    Cu stima,
    Mircea

    RăspundețiȘtergere
  3. Rectificare si completare!

    Ungerea de la div. B T3 era aceeasi cu cea de la div. A T1, deci ungerea a existat in masina si a fost scoasa inainte de IBIBO cu o saptamana.

    Cu stima,
    Mircea

    RăspundețiȘtergere