sâmbătă, 20 ianuarie 2018

Septimia se retrage din campionat


Parerea mea e ca Biroul federal a luat niste decizii gresite, ca se intruneste mult timp dupa ce e sesizat, iar reactia Septimiei mi se pare mult prea brutala.

Dar asta e cand faci reguli care nu se servesc comunitatea, iar cei care le aplica nu sunt calificati, sau sunt rau intentionati.

Sau nu sunt, pur si simplu, fiindca in Birou sunt doar 4 membri activi, in momentul de fata, iar deciziile de la competitii le-au luat 3- Sandu Dragomir, Pavel Viorel si Zoltan Racosi
Ionut Nitu nu voteaza in astefel de stuatii.
Parerea mea e ca trebuie schimbari majore in statutul FRB, micsorarea numarului de membri ai Biroului FRB si alegerea unor oameni responsabili.

Mai trebuie si un secretar, care va fi posibil de angajat dupa primirea unui buget de la MTS, lucru de care se ocupa intens Ionut Nitu, care trebuie ajutat cu proiecte de pus pe lista de finantare.
Deadline-ul e marti.

 Lorant catre FRB

Stimati colegi, prieteni!

Va adresez prin acest mesaj pentru a va linisti si pentru a-i servi cu explicatii privind cele intamplate.

Ceea ce s-a intamplat este un rezultat al mai multor evenimente care au dus pe noi, pe totii impreuna cu echipa, sa reevaluam relatia noastra cu bowlingul, relatia noastra cu Federatia Romana de Bowling.

In primul rand, motivele pentru care jucam bowling:
1. Placerea de a vedea bila cum doboara popicele
2. Invingerea conditiilor intampinate pe piste si gasirea unor solutii de a dobora toate popicele dintr-o lovitura si repetarea acesteia
3. Ne place atmosfera care se creeaza in sala de conpetitie
4. Ne place spiritul de competitie
5. Ne place sa vedem cum se dezvolta performantele noastre
6. Dorinta de a fi cei mai bun
7. si de ce nu pentru a face reclama pentru Septimia Resort
… si poate asi putea sa mai enumar cateva motive dar deocamdata cred ca am enumerat suficiente.

Stim cu totii ca ceea ce facem in acest sport nu aduc rezultate materiale, nu vom trai nici un minut din castigurile obtinute din acesta. Ne pot aduce relatii interpersonale, eventual rezultate morale, dar totul poate sa se indeplineasca doar daca ne indreptam spre dezvoltarea si nu distrugerea calitatii in ceea ce priveste jocul numt bowling.

In viziunea mea pentru ca sa functioneze o competitie in primul rand trebuie sa existe un organizator, care trebuie sa stabileasca regulile, principiile, pe baza carora va functiona competitia si trebuie sa asigure acest organizator ca TOTI concurentii se vor supune regulilor. Daca aceasta functie nu este indeplinita atunci rezultatele competitiei devin irelevante, rezultatel si incomparabile.

In noiembrie cu ocazia turneului de echipe la Constanta, eram pe drum, cand am aflat prin blogul lui Vali Piros ca ungerea care s-a aplicat pe piste in ziua de sambata era diferit fata de cel publicat prin regulametul competitiei. Am luat legatura cu Pavel Viorel prin telefon, cu Cornel Antimirescu prin telefon si email si am incercat sa aflu ce se intampla.
Ne-a luat prin surprindere faptul ca domnul Antimirescu si-a aratat o atitudine de total indiferenta fata de regulament ba mai mult a incercat sa se scapa de responsabilitatea statutului de organizator al turneului. Dupa ce nu a mai avut alte argumente mi-a exprimat in fata si punctul lui de vedere ca “… oricum pe noi nu ne intereseaza ungerea pentru ca noi totii arunca drept bila si astfel nu sunt afectati de ungere. Nu ne-am antrenat nici o data pe unngere si nici nu am verificat ungerea inainte de concurs” Aceste explicatii au fost auzite si de colegii mei de echipa duminica dimineata inainte de a incepe competitia.

Aceasta atitudine era profund contra oricarui principiu pe care se bazeaza un sport, o competitie. Pe langa faptul material cat cheltuiesc uni si altii, daca toti concurentii nu intra intr-o competitie cu aceleasi sanse sau macar nu se incearca sa se asigure conditii cat mai apropiate de cele numite standarde sau regulamentare, atunci competitia devine falsa.

Astfel de lucruri sau mai intamplat, se intampla si acum si se vor intampla si in viitor, dar faptul care ne-a pus in situatia sa renuntam era ca am constatat irelevanta si incapacitatea biroului federal de a decide corect asupra situatiei.
Decizia biroului federal a fost luata cu doua luni in urma la evenimentului propriuzis, cand deja toti uitasera faptele si fara orice rationament.
Daca pentru federatie nu este important ca regulamentul sa fie aplicat intr-un mod corect, daca nu exista un for suprem care este capabil sa decida dupa niste principii de baza al sportului sunt sau nu puse in pericol, adica cinste si respect fata de adversari si dezvoltarea catre un nivel superior al acestui sport, atunci noi trebuie sa recunoastem ca am gresit cand am ales sa concuram in acest sistem.

Pe langa problema de mai sus, faptul ca desi am semnalat inca la constituirea calendarului competitional ca turneul nr 5 se suprapune cu vacanta intersemetriala ale scolarilor, si noi care avem copii stim ca atat copii cat si adultii au nevoie de pauza de odihna si recreere, noi nu dorim sa scoatem copii din scoala si sa le modificam programul scolar din motive neintemeiate pe care nu ar accepta nici scoala, pur si simplu vrem sa conformam regulilor sistemului scolar. Daca acest drept omenesc ne este blocat si suntem fortati sa facem lucrurile altfel decat credem noi corect atunci devenim si mai intoleranti. Aceasta problema ar fi fost posibil sa fie rezolvat cu putin bun simt care a lipsit in momentul luarii deciziei biroului federal in aceasta privinta.

In urma celor de mai sus am constatat ca pentru a indeplini scopurile noastre pe care am enumerat mai sus, de a juca bowling, de a perfectiona in bowling, de a concura, nu avem nevoie sa facem parte dintr-un sistem care ne fura placerea de a juca bowling.

Deci in consecinta noi vom juca bowling in continuare dar alegem noi mediul in care vom face acesta.
1. Vom organiza competitii locale mai des decat pana acum
2. Vom participa la competitii organizate de terti, unde regulamentele vor fi aplicate si respectate in masuri egale pentru toti participantii
3. Avem posibilitati de perfectionare si in viitor, deoarece avem sala de bowling unde sa antrenam si oricum noi finantam antrenamentele noastre
4. Noi ca club sportiv, nu vom dispare, vom ramane activi, vom juca in campionatul individual daca ne veti accepta in continuare.
5. Pe viitor vom urmari evolutia campionatului de echipe si cand vom constata ca principiile de baza sunt respectate, si vom simti siguranta ca cele intamplate nu se vor repeta atunci vom cere permisiunea sa intram in competitie

Pana atunci va doresc tuturor bafta si spor la treaba.

Verzar Lorant
Asociatia Club Sportiv Septimia

3 comentarii:

  1. 3.  hotărârile Biroului federal sunt valabile dacă sunt adoptate cu majoritatea voturilor membrilor prezenţi la şedinţă, cu condiţia ca numărul acestora să fie minim jumătate plus 1 din numărul total al membrilor; in caz de egalitate, votul Presedintelui sau al înlocuitorului acestuia este determinant.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vali, sa inteleg ca actualii membrii ai biroului federal sunt iresponsabili??????? Cred ca te joci prea mult cu parerile tale, care oricum nu conteaza, inteleg ca deciziile biroului sunt conforme cu regulamentul, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. nu stiu cu care regulament sunt conforme deciziile.

    BF nu are decat 4 membri si nu mai poate lua nicio decizie.
    trebuia convocata de mult o AG exceptionala pentru alegerea altor membri.

    Mai jos ai procedura pentru contestatii pe foaia de arbitraj

    3.3.52 Eventualele contestaţii asupra jocului sau împotriva jucătorilor sau arbitrului pot fi făcute într-un interval de maxim o oră după terminarea fiecarui squad din cadrul turneului şi vor fi consemnate în foaia de arbitraj. Arbitrul are obligaţia să prezinte către Comisia de Disciplina contestaţia în cauză în termen de 2 zile lucrătoare, alături de raportul său personal asupra evenimentelor care au generat contestaţia.
    3.3.53 Apelul la decizia Comisiei de Disciplină se poate face la Comisia de Apel a FRB în 2 zile lucrătoare de la comunicarea deciziei Comisiei de Disciplină, în condiţiile statutului şi regulamentelor în vigoare, însoţit de taxa de contestaţie. Neachitarea taxei duce la anularea contestaţiei.

    Asadar, decizia trebuia luata de Comisia de disciplina, care putea fi contestata la Comisia de Apel.
    Comisia de disciplina, aka Sandu Dragomir, a luat o decizie, dar care n-a fost facuta publica niciunde si care e foarte diferita de ce s-a votat in BF, care nu avea nicaieri prevazute competente in aceasta chestiune.

    Nimic nu este regulamentar, incepand de la componenta BF care a luat decizia.

    Iar decizia referitoare la meciul de la Lake View e absolut revoltatoare, CFR-ul ramanan practic nepedepsit, iar rezultatele omologate (probabil, ca nu stim), desi s-au desfasurat in conditii necorespunzatoare dpdv tehnic, lucru consemnat pe foaia de arbitraj.

    Au trecut atatia ani si nimeni se pare ca nu intelege de ce trebuie respectat regulamentul in mod strict.
    Daca nu ai BF regulamentar, decizia e la mana a doi votanti dintre cei trei care voteaza, Nitu hotarand sa nu mai voteze in chestiuni legate de competitii (desi aici era de disciplina).
    Daca ii menajezi pe unii (CFR), ii nedreptatesti pe altii(toti cei din B), iar asta numai justitie nu se numeste.
    Dar ce sa ne mai miram, politicienii romani contemporani lupta impotriva justitiei pe toate caile.
    Iar in bowling e fix la fel: poti sa joci fara vize medicale- (Galati acum 3 ani, poti sa joci cu bila neomologata- Calagiu, poti sa joci in conditii neregulamentare (turneul de la Lake View)

    Cu merge si asa mergem spre faliment!!

    RăspundețiȘtergere