sâmbătă, 29 decembrie 2018

Pe unde se joaca o ungere?

Raspuns: in principiu cam pe oriunde, in functie de particularitatile jucatorului, ale bilei, ale topografiei si frictiei pistei, precum si in functie de ungere.
Jucatorii au "prostul" obicei de a-si gasi zone de joc personale, independent unii de ceilalti.
In cazul ungerilor medii (38-42 ft), varietatea de trase e uluitoare.

Aveti mai jos trasele primelor bile date la PBA Clash, masurate cu Specto, care masoara pozitia bilei cu un sistem LIDAR,  aproximativ din ft in ft, determinand si viteza de lansare. Rpm este determinata prin calcul, nu e masurata.
1mph=1,6 km/h, adica 18,6 mile egal aproximativ 30 km/h

Pistele din Romania care au vitezometru masoara viteza in zona back-end-ului, care este cu 2-5 km/h mai mica decat viteza de lansare masurata aici, datorita faptului ca viteza scade spre finalul pistei, iar uneori e masurata in zona curba a traiectoriei, dand valori mai mici decat cele reale.

Aveti mai jos trasa celor mai buni  8 jucatori din PBA, pe aceeasi ungere  de 40 ft si pe aceeasi pista, pe fresh (un singur frame, eliminatoriu).
Putem observa diferente uluitoare intre trase, lucru foarte bine cunoscut si de catre jucatorii romani cu experienta internationala.
Diferente sunt peste tot, incepand de la linie, sageti,  exit point(EP), break point(BP), lungimea BP samd.
Nu sunt doi care sa dea identic!!!!

EP sunt intre (aproximativ) 6 si 10, iar BP intre 5 si 9.
Pe Tackett nu l-am luat in considerare, ca el a ratat.

Sunt 2 perechi de jucatori care folosesc cam aceeasi zona de intoarcere, prima fiind Barett si Anderson, dar le difera lungimea BP (push-ul).

A doua pereche e Kent si cu Butturff, un dreptaci si un stangaci, primul dand tare cu reactiva si al doilea mai incet, dar cu mai multe rpm si cu uretanul.
Evident zona lor e similara doar in oglinda.

3 dintre cei 8 au push negativ, adica BP e inainte de EP- Belmonte, Butturff si Kent. (adica BP e inainte de finalul ungerii)

Cand mai auziti pe cineva spunand ca o anumita ungere se joaca pe o anumita trasa sau printr-un anumit punct, ignorati-l, fiindca nu stie nimic!

Ignorati teoriile legate de exit point, break point samd!
Intrati pe pista, testati si jucati ce e optim pentru voi.
Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu