luni, 10 decembrie 2018

Rezultatele primului turneu CNI/CND

Vor fi gata mai tarziu in cateva zile, deoarece in regulamentul CNI s-a strecurat o eroare, datorata mediei de 180 pentru categoria A, care a fost respinsa de AG, de fapt.

Varianta de lucru pentru regulament a fost redactata inainte de AG, in ea erau deja incluse toate modificarile propuse (dar nevotate) si nimeni din BF n-a observat pana acum cateva zile ca partea cu media 180 fusese respinsa.

Limita pentru A va ramane 170, ca si anul trecut, asa ca multi jucatori vor fi acum de A, nu de B.

Ca fapt divers, limita de 170 vine de cand jucam pe ungeri sport, iar noi am schimbat ungerile in challenge, dar limita a ramas tot la 170.

Un jucator care face 170 si un pic pe challenge nu poate fi considerat jucator de A, indiferent ce, de aceea cam toata lumea considera limita de 180 (indiferent de ungeri) intre cat. A si B, la IBIBO, Sofia, Brunswick Eurochallenge samd.

180 ar evita si procedurile stufoase cu adeverinte la fiecare turneu.

De aceea o sa propun, din nou, la urmatoarea AG ridicarea limitei, fiindca 170 nu are o justificare sportiva si niciun echivalent extern.
Si ne-ar arata, cu adevarat, si cam cati jucatori  de A avem in tara.

La feminin, de exemplu,  doar 3 au medie anuala de peste 180, inclusiv handicap, iar la masculin in jur de 35 (anul trecut).

Peste 170 sunt fara numar!

PS: categoriile si rezultatele turneului au fost actualizate pe siteul FRB, urmeaza si clasamentele generale.

3 comentarii:

  1. Am si eu o curiozitate. Si care ar fi avantajul sa fii jucator de A in acest CNI, mai ales la fete? Clasament separat la A nu exista, iar in echipa nationala oricum, cel putin jumatate, vor fi jucatoare de B. Suntem doar 3 fete cu medii generale peste 180... o situatie destul de trista pentru FRB. Nu mai bine uniti aceste categorii (la fete)?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu exista un avantaj sa fii categoria A, e un nivel de performanta pe care ti-l recunoaste federatia sau ti-l autoasumi. Categoria B a fost creata ca sa existe o competitie pentru mmajoritatea jucatorilor, ca sa existe un interes la CNI si pentru ei.
    Referitor la loturile nationale e adevarat ca au fost multe jucatoare de B in trecut, dar s-ar putea situatia sa se schimbe, avand in vedere ultimele rezultate, care au fost dezastruoase. Viziunea mea este ca FRB trebuie sa finanteze 100% deplasarile loturilor, inclusiv diurna, dar numai pentru juniorii de perspectiva si pentru jucatorii cu potential de rezultat la respectiva competitie, chiar daca asta inseamna sa trimiti/finantezi mai putini jucatori. Asta e doar viziunea mea, va fi subiect de dezbatere si vot in BF. Putini si buni, care au toate costurile platite, in loc de multi, finantati partial si cu valoare discutabila.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere