marți, 13 octombrie 2020

Bowlingul romanesc este o exceptie nefericita

Nu exista niciun sport si niciun regulament in care o echipa care castiga pe teren in mod regulamentar, sa fie declarata invinsa.

Nicaieri, in niciun sport.

In bowling, cine are scor mai mare (total pins sau popice doborate, in argoul romanesc) castiga!

Scorul mai mare invinge!

Cine nu intelege si nu accepta acest principiu de baza al oricarui sport, nu are ce cauta in sport.

Este esenta oricarui sport!

Cand ai un meci pe echipe, atunci echipa cu cele mai multe goluri, cosuri, popice samd castiga!
Intotdeauna.

Mai putin in Romania. 

Orice regulament sau orice sistem de scor care declara invinsa o echipa castigatoare este un rebut care trebuie aruncat la cosul istoriei.


10 comentarii:

  1. Este singurul sport in care in fiecare an se schimba regulamentul in functie de ce vor unii jucatori. Asa este cand in Federatie sunt jucatori activi! Nici un jucator care joaca in campionat n-ar trebui sa aiba drept de vot la deciziile din Federatie. Este singurul sport in lume, si asta numai la noi in tara, ca jucatorii fac regulamentele. Si la programarea meciurilor din etape nimeni nu tine cont de care echipa de unde vine, cati kilometri face mai ales cand ai etapa in Bucuresti, ne-ati pus sa jucam de la ora 13.00, trebuie sa pornim in cea mai mare aglomeratie si nu stim cate ore facem pe valea prahovei, de ce nu era bine orele de dimineata? Dimineta nu este aglomeratie si ajungem in cel mult 3 ore, asa nu stim cand sa pornim si cate ore facem. Dar asta e, pornim de dimineta la ora 8 si ajungem cumva acolo, terminam la ora 17.00 si speram ca ajungem acasa la ora 22.00! Foarte bine gandit, multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema nu e ca jucatorii activi fac regulamentul, ci ca il fac in interesul lor.
      Pe de alta parte, BF-ul l-a votat, asa ca nu poti sa invinuiesti pe nimeni in mod particular.
      Asta cu deplasarile e discutabila, Constructorul a vrut la pranz, dupa aia s-au razgandit, voiau dimineata. Uneori nu poti sa-i impaci pe toti.

      Ștergere
    2. Noi IDM-ul, propusesem să închidem campionatul cu rezultatele după 4 etape și la anul să începem noul campionat după 1 martie, să putem juca normal.

      Ștergere
    3. pentru unii normal inseamna campionat pe an calendaristic.
      s-a votat asa cum e acum.

      Ștergere
  2. Ce Spuneti de faptul ca jucătorii de la iasi au meciuri sâmbătă de la ora 16.30 in bucuresti?? Terminam la 20.00 apoi hai acasă. Absurd

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu inteleg ca nu poti sa-l impaci pe toti dar se stie ca cel mai greu si aglomerat traseu din tara este Valea Prahovei!!! Din Constanta este autostrada, acolo nu este problema.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dar la Ciuc tot pe Valea Prahovei vin si ei.
      Programarile sunt complicat de facut si de aia e nevoie de cineva cu experienta si un bun comunicator, care sa vorbeasca cu fiecare.

      Ștergere
  4. Ca tot vorbim de alte sporturi și programări: în ce alt sport o echipa condiționează programarea? În ce campionat național echipele accepta regulamentul (se înscriu și se obliga sa îl respecte) după care îl comentează și încearcă schimbari? În ce campionat se pune problema aglomerației de pe șosele? Vii din timp și te cazezi astfel încât sa nu ai problema aglomerației. De aceea bowling-ul nu o sa aibă progresul dorit. Partea sportiva, a performantei este lăsată la urma, în detrimentul interesului personal, de grup, etc. Când se merge la vreo Liga particulara se sta 3 zile. Nu mai comentează nimeni de costuri, programări sau alte cheltuieli suplimentare. Ăștia suntem!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In liga lui Piticu nu esti obligat sa te duci, e o chestie voluntara si la fiecare editie participa alti jucatori.
      FRB a inceput ca o democratie directa, in care la fiecare decizie importanta se voteaza.
      Fiind o mica asociatie de sportivi amatori, ar fi util ca sa fie servite interesele celor mai multi si sa fie facute programarile corespunzator.
      Nu se poate ascunde incompetenta sugerand ca sportivii n-ar trebui sa aiba un cuvant de spus.
      In mod normal, sportivii activi nu ar trebui sa fie sefi de comisii.
      Dar de unde sa iei altii, care sa lucreze voluntar?


      Ștergere