miercuri, 6 octombrie 2021

Corect e sa se amane etapa

 
E vorba de etapa CNE din weekendul acesta, de la IDM.
Motivul principal este hotararea CMBSU din 2 octombrie 2021, ca urmare ca HG 1050/02 octombrie, care stabileste ca in salile de sport nu mai pot intra decat vaccinatii si cei trecuti prin boala.

Problema e ca hotararile au fost date pe 2 octombrie si etapa are loc pe 9 si 10. 
Nici daca vrei sa te vaccinezi, n-au cum sa treaca 10 zile de la schema completa, de la data  vaccinului pana la etapa. 
Vaccinul n-a fost obligatoriu si brusc devine, daca vrei sa joci, punandu-te in imposibilitate sa participi la aceasta etapa.

FRB nu poate incalca legea, dar nici nu poate accepta ca unei parti a jucatorilor sa li se interzica dreptul de joc.
Nu e fair play ca Guvernul le da practic interdictie unor jucatori si FRB asista pasiva, acceptand ca rezultatele sa fie denaturate si ierarhiile schimbate printr-un act legal.

Etapa trebuie amanata, astfel incat toti jucatorii sa poata participa. 
Trebuie sa lasi macar 10 zile, timp in care jucatorii sa se poata vaccina.
Amanarea poate face, intrebati-ma cum.
Se poate juca si in alt oras, care nu are peste 6%. 
Miercurea Ciuc, de exemplu, care e o locatie neutra.

Al doilea motiv e ca Djokovici & BF nu vor sa amane meciul lui Lake View cu Vinci, pe motiv ca nu se poate amana pentru un turneu 50+.
Ha, ha, ha!
Adica distrugi tot calendarul pentru festivalul turistic 50+ de la Dubai, unde in afara de Catalin, nimeni nu prea are ce cauta, dar nu accepti sa amani un meci cand 2 titulari pleaca la un turneu prestigios din Malta, unde chiar au sanse?

De fapt e domnia bunului plac in BF, iau hotarari interesate. 
Nu cred ca Djokovici e prea prietenos cu Lake View, dupa etapa trecuta.

Neamanarea meciului (sau a etapei) cam face cadou locul din playoff echipei Vinci, care a mai beneficiat de deciziile la bunul plac BF si anul trecut, de la sfarsitul campionatului.
Nimic nu e intamplator!
Se pare ultimul lucru care intereseaza BF-ul e ca meciurile sa se decida pe pista, unde echipele joaca cu echipe complete, neafectate de decizii administrative sau legale.
Daca BF nu reprezinta interesele jucatorilor si ale echipelor, pe-ale cui le reprezinta de fapt?

Cine apara fair playul in campionatul asta?
Doar eu?
Eu il apar chiar si impotriva mea insumi, fiindca se stie ce parere proasta am despre cei care nu s-au vaccinat.

PS: Am fost supus unor atacuri și insulte nemaivăzute azi, fiindca oamenii sunt incapabili sa dezbată idei și principii, sunt tribali, fiecare cu interesul lui, iar ura apare instant.
Pentru Djokovici sunt schizofren și cel mai idiot om posibil, asta de fata cu martori.
E ca în politica, avem conducătorii pe care ii meritam.
Vreți drept prim ministru un șofer de taxi, ca tot e vacant postul?

Am aflat ca au mai fost voci care au propus încă de pe 3 amanarea etapei. Liviu Stan Onu a cerut asta pe grupul arbitrilor, dar a fost copleșit numeric.
In alta ordine de idei, cf. art. 3.1.73 din Regulamentul CN amanarea este de competența Comisiei de Competitii, din care Liviu face parte, alaturi de Popav si Romeo. 
S-a votat, sau doar Romeo ia hotărârile? Cum se iau hotărârile? Exista un regulament al Comisiei de competitii, făcut de mine și Zoltan Racosi, prin care CC care trebuie sa urmeze o procedură, un vot, există posibil un apel șamd. A văzut cineva  o hotarăre luată de CC conform propriului regulament? UNA?

40 de comentarii:

  1. Este corect sa se amane etapa,astfel sa se dea peste cap campionatul,din cauza unor ignoranți?Din cunostintele mele cam 80% din jucatori sunt vaccinați, restul sunt cei pe care nu ii intereseaza sau nu le pasa de ceea ce se intampla in jurul lor(Facebook-ciști)!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt mai mulți, dar nu stii tu.
      Dar ma amuza ca vrei sa scoți ignorantii din sport!

      Ștergere
    2. :))) ce băiat bun ești tu acum...până acum aruncai cu pietre in cei nevaccinați și îi jigneai acum vrei sa se amâne etapa sau sa se mute. Nu este un motiv bine întemeiat, punct.

      Ștergere
    3. Nu ii scoatem, ii marginalizam, poate le vine mintea la cap! La noi nu merge cu vorba buna, biciul este cel care dictează!

      Ștergere
    4. Si cu CFR cum facem, ca sa fie fair play? Se mai joaca inca o data? Situatii in care titilari ai echipelor au lipsit din diverse motive, s-au mai intalnit. Iar daca echipele participante la etapa au cate 6 jucatori vaccinati, care e problema?

      Ștergere
    5. habar, n-am eu de-abia azi am aflat de ce au jucat în 3.
      Nici n-am realizat atunci ca trebuiau sa fie vaccinati.

      Ștergere
  2. Dar ai siguranta ca cei pentru care amani etapa se vor vaccina? Sau s-au vaccinat deja si nu trece termenul de 10 zile? Daca amani etapa si ajungi sa joci peste 30 de zile, dand peste cap tot calendarul, iar cei pentru care ai amanat se afla in aceeasi situatie?

    RăspundețiȘtergere
  3. E greu de crezut ca vor amana. "Federatia" hotărăște mereu in functie de interese de grup. Sunt multe exemple

    RăspundețiȘtergere
  4. Gluma zilei, open international prestigios! :))
    Ce treaba au competitiile private, parca erai impotriva, atunci cand se tinea cont de ele in alcatuirea calendarului!
    Jucatorii in cauza au luat decizia sa mearga in Malta stiind ca in aceiasi perioada este programata si etapa in CNE.
    Daca nu era problema cu vaccinul, nu se mai discuta pe aceasta tema!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. întotdeauna s-a lăsat loc pentru openuri in calendar, chiar și internaționale, Sofia de exemplu

      Ștergere
  5. Asta inseamna ca Bobowling nu mai joaca in campionat! La noi numai doi jucatori sunt vaccinati si atat! Am ajuns in situatia cand un om sanatos nu mai poate sa faca sport. Bravo FRB!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu FRB Aa decis asta, ci guvernul. FRB e dator să le lase timp nevaccinatilor să se vaccineze

      Ștergere
    2. Intr-adevar, e vina FRB! Bravo! Ar trebui cineva sa ghiceasca in stele ca voi aveti doar 2 vaccinati, nu?

      Ștergere
    3. Te rog sa nu mai comentezi ca anonim. Daca ai ceva de spus semneaza cu numele tau. Si daca este vb de sanatate atunci de ce nu se cere test si de la cei vaccinati??? Se transmite la fel virusul de la vaccinat si de la nevaccinat! Eu fac test, ma duc sa joc si vine unul vaccinat si ma imbolnaveste ... cine raspunde pt asta???

      Ștergere
    4. Ești în eroare, nu se transmite la fel, vaccinatii au sanse mult mai mici de a transmite virusul

      Ștergere
    5. Geza, cearta-te cu autoritatile, ele au decis interzicerea accesului pe baza de test!

      Cristi

      Ștergere
    6. Autoritățile au interzis întrarea în sălile din Bucuresti.
      Faptul ca jucatorii pot sau nu pot juca în campionat e responsabilitatea FRB, care poate acorda timp jucatorilor sa se conformeze, sau poate muta etapa în alt oraș.

      Ștergere
    7. Vali ... aici nu este vorba de mai mult sau mai putin transmite cineva, este vorba ca poate sa te imbolnaveasca si un vaccinat din moment ce nu are test la zi pt ca nu stii daca e infectat sau nu!!! In al doilea rand un om sanatos nu transmite nici o boala.

      Ștergere
    8. Vaccinatii au sanse de 10 ori mai mici sa transmita boala.

      Un test cu 72 de ore inainte nu e concludent, fiindca bolnavii devin deobicei contagiosi cu o zi inainte sa apara simptomele, cand se pozitiveaza si testul (rapid) pe care il folosesc toti, ca e mai ieftin.
      Testul nu arata ca esti sanatos, ci ca nu esti pozitiv in momentul testarii, dar poti fi deja infectat si molipsitor, dar o sa-ti apara la test de-abia in ziua urmatoare.

      Deci riscurile sunt infinit mai mari la cei cu test, decat la vaccinati.

      Ștergere
  6. Mai bine intrebi care dintre cei nevaccinati se vor vaccina!Iti raspund eu:
    10procente!🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Habar n-am cati se vor vaccina. Pot sa-ti spun ca exista deja un jucator care s-a vaccinat cu Jonson&Johnson,ca sa poata juca in playoff.

      Ștergere
  7. Cam cat ar trebui amanata etapa? Cam cat dureaza sa te decizi daca vrei sau nu sa te vaccinezi? Daca motivul pentru care vrei sa te vaccinezi este doar sa joci in ultima etapa din campionatul de bowling inseamna ca ori esti Belmonte si castigi bani din asta ori nu prea intelegi care e treaba cu viata ta. Nu incerc sa zic ca e bine sau nu sa te vaccinezi. Zic doar ca daca ai ales sa nu te vaccinezi pana acum nu cred ca te decizi acum sa te vaccinezi ca sa joci bowling. Altfel, ar trebui sa te intrebi daca esti intreg la minte.

    Sau vrei sa se amane etapa pana cand se schimba restrictiile?

    Fiecare din noi trebuie sa fie responsabil pentru deciziile pe care le luam. Asta e noua realitate globala in care traim.

    Sa fim sanatosi! Ne vedem pe piste! Candva...eu voi fi acolo ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. primul mecibafectat de aceast decizie a fost CFR-Reinvent 2. Incepand cu 2 octombrie ar fi trebuit amanat totul cu minim 2 săptămâni.

      Ștergere
  8. Ca ce chestie? In baza a ce?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 3.1.73 litera f- modificări de evenimente. Oricum 3.1.73 lasă poarta deschisa pentru orice fel de amânări, e la bunul plac al Comisiei de Competitii.

      Ștergere
  9. Scurt si la obiect
    in cazul meu, decizia de participare la open-ul din Malta a fost luata inainte de schimbarea calendarului, iar scopul principal e altul(concediu cu familia) !
    Echipa Lake View nu e afectata deloc de lipsa a 2 jucatori (poate pierde la 0 ultima etapa)nu coboara mai jos de locul 6 ! si DA are tot dreptul conform regulamentului sa ceara amanarea. o v-a face daca e cazul dupa decizia BF dar e conditionata de acordul echipei adverse !!!
    problema care apare acum este de etica sportiva (Fair play) .... legat de ultimile 2 echipe participante la Play Off , si mai exact.....
    un 6-0 pt Vinci completat de un rezultat bun in etapa topeste instant diferenta de 12 puncte pana la locul 3
    iar Reinvent poate ajunge chiar pe loc 5 !!! .... matematic !
    spun asta pentru ca am citit aici ca 3 echipe(PMB, Vinci si Lake View) se lupta pentru un loc in Play Off

    dpmdv. faptul ca la etapa programata in week-end participarea jucatorilor este conditionata de vaccin sau trecerea prin boala (asta e MAREA problema) face ca decizia BF-ului sa fie una *delicata* pentru ca, avem impunerea de 10 zile de la schema completa .... nu trebuie comentat de nimeni la adresa celorlalti (vaccinati vs. nevaccinati)
    iar sportul NU FACE POLITICA sau DISCRIMINARE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amanarea etapei nu e condiționată de acordul echipei adverse, nu apare nicaieri asta în regulament. Decizia e exclusiv la Comisia de Competiții. Nici n-are sens acordul echipei adverse, fiecare își urmărește propriul interes.

      Ștergere
    2. "3.1.37 Se permit maxim 2 amanari de echipa/sezon competitional. Fiecare amanare trebuie sa se joace pana la etapa urmatoare (CNE). Imediat dupa ce AU HOTARAT AMANAREA, CELE 2 ECHIPE SUNT OBLIGATE SA COMUNICE CC DATA LA CARE VOR JUCA"
      Daca nu exista acordul echipei adverse insemna ca prea pot hotara amanarea!
      Asa ca in regulament este specificat ca e nevoie de acordul echipei adverse!

      Ștergere
    3. Aici nu scrie ca e necesar acordul, atentie!
      Scrie ce se intampla dacă 2 echipe se pun de acord.
      Capitolul incepe cu "este de competența Comisiei de Competiții decizia amânării".
      Dacă 2 echipe hotărăsc amanarea, comunica CC.
      Dacă doar una cere, factorul de decizie e CC.

      Ștergere
  10. Eu am discutat despre amanare, dar nu pe grupul arbitrilor! Am discutat pe terasa la Lake View cu Catalin si cu ceilalti care erau acolo, iar mai apoi cu colegii de la competitii! Eu eram putin in necunostiinta de cauza, referitor la openul din Malta! Dar am inteles despre ce este vorba! Asta a fost cu propunerea mea despre amanare.
    In alta ordine de idei, echipa noastra va analiza consecintele disputatarii etapei fara cei care lipsesc sau care nu au drept de joc (atat cat stim), din cauza interdictiilor aplicate in acest moment, iar daca vom considera ca este necesara amanarea etapei, va exista o solicitare oficiala in acest sens!
    Liviu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sursele mele mai scartie, cu comisia de arbitri etc.
      Nu stiu cat mai analizati voi, ca e deja marti.
      Am grabit un pic procesul

      Ștergere
  11. acordul echipei adverse pt amanarea meciului Vinci - Lake View
    astept decizia BF si ulterior acesteia voi face demersul de amanare a meciului. de ce sa fac acest demers inainte de sedinta de BF ? si mai ales ca anticipez raspunsul echipei Vinci ! :))
    amanarea etapei e altceva, e data de conditionare vaccin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Catalin Gheorghe, emoticonul ala zambaret de la finalul propozitiei cu anticiparea raspunsului Vinci e mai degraba un ranjet prostesc !! Felicitari oricum, esti exact catelul din spatele gardului prin care Vali Piros agita un bat !!
      Gabi Deaconu

      Ștergere
    2. Gabita, tu nu stii ca deja Cristel fusese intrebat daca e de acord si nu era?
      S-a tot discutat pe telefoane, da BF-ul vrea hartii.
      Si eu nu bag batul prin gard, sunt probleme cunoscute de pe data de 3, dar BF-ul se face ca ploua.
      Eu am fost cel mai retardat din toata povestea asta, am aflat printre ultimii

      Ștergere
    3. DAi informatii neadevarate. Cine m-a intrebat si cui i-am spus ca nu sunt de acord? Ajungi intr-o zona derizorie. Verifica informatiile care zboara, daca imi permiti un sfat, inainte sa le scrii.

      Ștergere
    4. Romeo te-a intrebat, tu mi-ai zis in ziua crepusculara de marti

      Ștergere
  12. Da, sunt 2 chestiuni diferite.
    Și, încă o dată, nu apare nicăieri ca fiind necesar acordul echipei adverse, apare numai ce se intampla cand se pun de acord.
    O fi vrut cineva sa scrie ceva, dar n-a ieșit.
    Oricum, n-are sens acordul echipei adverse.

    RăspundețiȘtergere
  13. Da cei vaccinati, cu ce au gresit sa li se amane etapa sau sa se plimbe prin alt oras? Le platesc cei nevaccinati? Mai exista vreun sport care a amant o etapa pentru a se vaccina cineva? Si cat o amani? 2-3 ani?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orice hotarare are niste costuri.
      De crezi ca vaccinatii vor plati mai mult?
      Daca se amana, nu exista costuri suplimentare. Daca se muta intr-un alt oras, unii vor plati mai mult sau mai putin.
      Costul as zice ca e una dintre ultimele lucruri care ar trebui sa ne preocupe acum.
      Riscul este ca federatia sa-si injumatateasca brusc efectivele

      Ștergere