joi, 5 octombrie 2023

CNE A, CNE B, mondiale

In weekend se joaca ultima etapa din sezonul regulat la echipe, Divizia A si Divizia B
Rezultatele si clasamentele le gasiti AICI

Intre 03 si 16 octombrie se desfasoara mondialele masculine si feminine, in Kuweit.
Numarul de tari participante e redus, 23 in total, 23 la masculin si 12 la feminin(!).
Multe tari au ales sa nu participe, datorita organizarii haotice si costurilor enorme, de aceea calificarile continentale n-au mai contat la nimic, s-a dus cine a vrut, pana la urma.
Din Europa participa doar 4 tari  si din Americi doar 2.
S-a nascut si Zona africana a IBF, de unde participa Egiptul.
Ungerea e foarte grea, cu ulei mult si raport mic, e cam antiuretan, dar dintre baieti tot il vor incerca unii, probabil.
Acum s-a ajuns la ciudatenia maxima, nu numai ca fiecare jucator are un numar de hartie pe spate, dar scorurile sunt afisate dupa numere, nu dupa nume!
Aproape imposibil de urmarit si complet dezumanizant, au transformat jucatorii in numere.

Formatul turneului e extrem de "labartat", mai ales datorita individualelor, care dureaza 5 zile!
Jucatorii care nu s-au calificat mai departe din prima zi de individuale,  pe 5 octombrie, vor sta degeaba 5 zile, mai joaca pe 10!!!!
Avand in vedere ca sala are 48 de piste, concursul se putea scurta cu minim 3 zile.
Iar intensitatea programului e ridicola: joci 5 jocuri, mai stai pana la cinci zile, mai joci 5 jocuri Baker, adica 2,5 de caciula, mai stai 2 zile, mai joci 5 jocuri baker la trio, mai stai 2 zile mai bagi 7 jocuri la echipe, tot Baker. Adica ai toate sansele sa joci mai putin de 11 jocuri in 12 zile, daca nu treci mai departe in nicio competitie. Si 300 de dolari inscrierea. Afacere, taica!
Initial era programat  3-18 octombrie, de aceea multi nici n-au mai dorit sa participe, 15 zile si 200 de dolari camera pe zi era mult prea mult.

Dar nu se compara nimic cu rugbyul, unde mondialele dureaza 50 de zile si joci odata pe saptamana!
Putem sa-l mai lungim si noi!

La masculin, cele mai mari medii de pana acum, de peste 240, le-au dat stangaciul de o mana Rafiq Ismail, campion mondial la individual, in 2018,  si dreptaciul 2hander Narusis, fost campion mondial de dublu in 2021, ambii jucand cu uretanul pe exterior, cu viteze extrem de mari.
Mare lucru nu s-a schimbat in bowling, in 2010 stangaciul Bok-Eum Choi juca la mondiale pe langa sant, pe ungerea lunga, cu break point 1-2-3, spre surpriza tuturor, luand argintul la individual si bronz la Masters. Si pe atunci nu existau uretane...

In B2, Sport's Palace invinge Lake View 2 cu 6-0, 182 la 147 media, cu Dan Nastasescu 195.
Cred ca avem parte de o premiera nationala, e prima data cand o echipa are antrenor in mod oficial, trecut pe foaie: Catalin Gheorghe.

Poate revizuiește  BF prevederea prin care antrenorii nu pot fi simultan și jucatori, fiindca nu are nicio eficienta. 
Antrenorii nu se declara antrenori pe foaie și-și vad oricum de treaba.
Nu mai zic ca e prevedere originala romaneasca.

La MGM, IDM castiga 6-0 cu PBM, 213 la 196 media, cu Mehmet punandu-l sub o presiune fantastica pe Romeo, care intoarce rezultatul in jocul 5, dand 266 si Mehmet 173. 
Romeo 237 medie, Mehmet 229.
Geto-Dacii inving Vinci Old Boys 5-1, 166 la 161 media, cu Bogdan Stoian 184 media.
In div A, Ciuc invinge Constructorul 6-0, 181 la 158 media, cu Mate 197. Constructorul retrogradeaza si Ciucul merge la baraj
La mondiale, coreeanca Ka Yun Mi, o grasuta cu genunchiera si manusa, spre 40 de ani, cred, da 246 media. Robotel. Fara uretan, desigur. Pare ca joaca cu bile solid, o trasa cam lung de 7-8, cu unghi mare, hook mic si tarziu, cu cate o izolata cazand cu intarziere
Un caz tipic, in care precizia bate reactia.
Sunt curios sa vad ce face mai departe.
Chinezii arata un progres fantastic, si la feminin si la masculin, stiluri bune, scoruri mari, pe alocuri.

Vali Fatu participa la turneul de seniori Malta Open, unde s-a calificat in finala al 3-lea, cu 229 media, fara handicap.
Va partipa direct in turul al treilea al finalei, adica va fi minim in Top 16.
Fondul de premiere depaseste 15.000 de euro.
Split invinge Reinvent 4-2, 211 la 194, cu parintele Nicolae 244 si joc de 300!!!

Vinci invinge Lake View 190 la 188, 4-2, cu Mihai Dragnia 233 media si joc de 300.  Fantastic!
Jocul rezultatelor duce Reinvent in play-off, cu 1 punct in fata lui Lake View.

Au fost probleme tehnice mari la MGM, datorita faptului ca s-a schimbat tehnicianul si au reaparut problemele cu spalarea. 
Split s-a trezit dupa ce a inceput jocul ca ungerea nu e ce trebuie si a durat ceva pana s-a gasit asistenta telefonica la distanta ca sa rezolve problema, care era, in esenta, nivelul prea jos al cleanerului din rezervor. S-a reuns si meciul a inceput cu o intarziere de o ora jumatate. 
Nimeni n-a verificat ungerea inainte de joc.

Situatia s-a repetat la meciul nostru, am constatat-o eu la verificarea ungerii, s-a refacut, s-a remediat problema cu back endul, mai putin scurgerile de cleaner pe care le-am sters manual in back end, dar au aparut si dungi uscate peste ungere, care au pus probleme jucatorilor care nu s-au adaptat, adica cam tuturor dreptacilor. 
Dungile devenisera un zid uscat din care ricosau bilele si erau mai pronuntate pe 1-2 si estompate pe 7-8, adica si diferente mari intre perechi. 
Teoretic, raportul ungerii crescuse la infinit, dar modul de joc trebuia adaptat puternic, fiindca era o diferenta colosala de reactie intre 2 zone foarte apropiate, una intorcea de-ti lua aerul si una extrem de putin. 


Meciul nostru a inceput si s-a terminat cu cu 2 h si jumate intarziere.

In B3, Santa Gracia invinge Brenndorf 175 la 173, 3-3, cu Balos Adrian 193. 
Avva invinge Pol Gal Danub 5-1, 185 la 170, cu Ion Cercel 208.
In B1, CFR invinge AB Team 5-1, cu 172 medie, dar nu stiu ce s-a intamplat ca apare un sigur jucator la AB team, probabil n-au bagat inca rezultatele.
in B2, Pro Venus invinge IDM 2 188 la 173, cu George Midisan 205.
In play-offul diviziei B se califica CFR, Sport's Palace si Avva.

In Malta, Vali Fatu a terminat pe 2, cel mai bun rezultat al carierei de senior si cel mai bun rezultat al unui roman in openuri de seniori.



Finalistii
E mai greu sa castigi la totale din 2 jocuri cand adversarul da 308 in primul joc!!!
In Germania, Laura Piros si Bodo Konieczny sunt campionii landului Bavaria la dublu mixt si s-au calificat in finala nationala. Au participat 54 de perechi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu