joi, 4 august 2022

Se voteaza schimbarea de calendar a CN

In sedinta de azi A BF se voteaza schimbarea calendarului national, ca deh, sunt mai importante openurile comerciale decat competitiile nationale.

Mie mi se pare complet nepotrivit sa sacrifici 7 saptamani de competitii, pentru 2 openuri, pentru europenele de juniori si pentru  saptamana sportului european, de care nu prea stiu ce sa zic, ca nu stiu ce implica; o sa fie openul IDM atunci, probabil. 
PS: e turneul Dimitris Karetsos, din Atena, la care s-au inscris deja jucatori din Biroului Federal. Inscrieri AICI

Solutia rationala e sa mute CNI 6 si 7 peste europenele de juniori, iar juniorii sa dea separat, cum au facut si anul trecut (tot asa, dintr-o programare fara cap si coada), Cupa Romaniei peste "Saptamana Sportului" si CND 50+/juniori se pot pune linistit peste prima saptamana de la Sofia. 
 Asa nu intram in ianuarie si avem si un weekend jolly-joker.

Da voi: "Batman, batman"!
Ce e mai suparator e ca nu s-a decis ce e federatia asta: 

- e o federatie sportiva, care are un program competitional deidcat performantei, in care sunt trecute pe planul doi vacantele, sarbatorile religioase si costurile mici, in favoarea calitatii competitiilor si a conditiilor de joc
- e o asociatie a sportului pentru toti, unde scopul e sa participe cat mai multi si costurile sa fie cat mai mici
- e o asociatie pentru cativa care vor sa mearga la turnee scumpe si cu premii mari si la care  calendarul se face special pentru ei?

De aceea organizarea pare haotica: 
- se fac turnee in locuri in care costurile sunt mici, dar conditiile proaste
- se imparte campionatul in 8 etape ca sa fie costurile echitabile, dar formatul e inechitabil dpdv sportiv si mai face si ca bucurestenii sa plateasca cel mai putin, adica nu cei vizati de acesta masura
-favorizam participarea (tot a bucurestenilor) la turnee extrem de scumpe, in detrimentul competitiilor interne
Vrem sport, protectie sociala sau  club pentru elite?
S-a votat o varianta hibrida, pe care o gasiti AICI
A aparut din senin o competitie noua, de parabowling, care n-are niciun regulament.

3 comentarii:

  1. Nu ar fi normal sa voteze cluburile????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Genul asta de intrebare arata cat de multa confuzie si necunoastere zace in capul unora relativ la ce trebuie si poate face o federatie, diversele sale structuri si cluburile care compun federatia ! De ce ar trebui sa ne miram ca federatia e populata de incompetenta daca sunt persoane care cred ca un program competitional e ceva ce trebuie votat ?

      Ștergere
    2. In fiecare an cluburile au fost consultate in alcatuirea programului si multi se asteapta sa fie consultate si acum, la rectificarea majora a programului.
      Problemele sunt altele: ca oamenii nu se pricep sa faca un calendar neam si mai sunt si interese private foarte puternice

      Ștergere