duminică, 22 noiembrie 2009

Finala Cupei Toamnei IDM

Finala a fost foarte palpitanta, ata la A , cat si la B.

La B a castigat pe merit Valentin Parcalabu (al doilea succes aceasta toamna, din 3 turnee), in fata unui Lucian Paraschiv in mare crestere de forma, cel din urma apucandu-se de bowling in iulie...

Inainte de ultimul joc erau la egalitate.

Pe trei a venit Cristi Tusz, al doilea bronz din aceasta toamna.

La A s-a detasat in primul tur Marius Piticariu, care a inceput cu doua  jocuri de peste 250, fiind depasit dupa 5 jocuri de Dimitrios Karetsos.

In jocul 6 Marius a dat iarasi foarte bine, recapatandu-si primul loc.

Pe trei a venit Romeo Gagenoiu, cu doua jocuri 5 si 6 foarte bune, sarind peste mai bine clasatii din primele 4 jocuri- Bogdan Obada, Vali Piros si Alexandru Tariceanu.

Eu am trecut de Bogdan in ultimul joc, terminand pe 4, el pe 5 si Tariceanu pe 6.

In meciul pentru locurile 2-3, Karetsos avea nevoie de doua strikeuri legate in frame-ul 10, il da pe primul si  lasa in mod suspect un 7-10 (daduse numai strike-uri pana atunci pe acea pista si a dat vizibil mai la dreapta si fara rotatie), permitandu-i lui Romeo sa castige la 3 popice.

In final Romeo a declarat forfait in fata lui Piticariu, ca multumire pentru faptul ca el e  cel "care i-a pus bila in mana". 

toata lumea a fost extrem de dezamagita, finala pentru locurile 1-2 avand un caracter demonstrativ...

2 comentarii:

  1. Ce a făcut Romeo?? Incredibil! În alte sporturi, însă evident că nu în bowlingul românesc, aşa ceva este considerat un fapt demn de suspendare. FIFA şi UEFA, să numesc doar un exemplu, se confruntă cu aceeaşi problemă şi la finalizarea anchetelor cu siguranţă vor exista suspendări.

    Ceea ce a facut Romeo, daca este adevărat, nu este un gest nobil. Să aranjezi meciuri, din orice motiv, este un gest nesportiv care în mod normal poartă anumite consecinţe federale. Este pur şi simplu o bătaie de joc la adresa fair-play-ului şi un asemenea fapt trebuie sancţionat. În mod normal, şi dacă n-ar fi vorba de locul geografic respectiv, se iau măsuri. Dar mă gândesc că mentalitatea "lasă regulamentul şi codul etic fiindcă suntem între prieteni" câştigă din nou.

    Cum credeţi că poate evolua bowling-ul în România dacă nu se joacă pe bune? Un pas înainte şi zece paşi înapoi este ceea ce mentalitatea aceea face pentru bowling-ul românesc. Ca să nu spun că este o bătaie de joc faţa de cei care au muncit la organizarea turneului.

    Pentru cei care acuma sau pornit împotriva mea şi vor începe cu jignirile caracteristice - vă transmit toate cele bune. Nu mă priveşte dacă vouă vă place să înapoiaţi de fiecare dată când încercaţi să mergeţi înainte. Se poate într-adevăr trăi o viaţa întreagă în iluzii...

    Puţin mă interesează reacţia la acest comentar şi de aia îmi permit să-l postez. Închei cu trei întrebări:
    Pe asemenea rezultate se bazează selecţionarea la echipa naţională?
    Chiar credeţi că aşa se face performanţă?
    Dacă un blat (să nu încerci să câştigi este blat, oricare ar fi motivul) în ultimul meci al unui turneu naţional nu este sancţionat, ce semnale trimite federaţia către jucători?

    Întrebarile sunt oarecum retorice deoarece cred că ştiu deja răspunsul; doar suntem între prieteni şi atunci reguli îşi pierd rostul, da?

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti dau dreptate. Am o problema aici, fiindca este un turneu privat,dar care conteaza pentru clasamentul la zi al jucatorilor.
    va trebui sa ma consult cu cei din CCB, sa vedem daca putem sa luam o decizie si care va fi aceea.
    oricum situatia a fost jalnica si toti ne-am simtit jigniti.
    asta pe langa faptul ca l-a lasat Karetsos pe Romeo sa castige meciul direct, o urmare si a comentariilor negative de anul trecut(Vicky si Dorel printre altii), cum ca a venit grecul sa ne ia banii...
    Acest fapt a fost evident pentru cei care se pricep si deloc vizibil pentru ceilalti(inclusiv Romeo)...

    RăspundețiȘtergere