marți, 15 septembrie 2015

Demisiile Geaninei Dumitrascu, a mea si retragerea Ralucai ca organizator

"Buna ziua,

    Constat cu dezamagire natura tendentioasa a unor colegi si ma vad nevoita sa iau atitudine. Pe cale de consecinta, va rog sa luati la cunostinta de demisia mea din functia de presedinte CCB din acest moment. Asa cum bine preciza cineva, membrii CCB alesi la 21.06.2015 aveau mandat doar pentru a putea organiza Turneul final Individual, respectiv DUO/TRIO si pentru a incheia situatia Campionatului National trecut, asa ca teoretic nici macar nu mai este valid CCB-ul in forma sa actuala (asta daca tot vrem sa fim mai crestini decat Papa). Am acceptat sa ma ocup de aceste aspecte organizatorice privind noul CN constienta fiind de nevoia de implicare din randul jucatorilor, dar mocirla in care sunt trasa atat eu cat si alti colegi, nici nu ma ajuta si nici nu imi face cinste. Invit asadar doritorii sa preia fraiele acestor demersuri. Mie una mi-au ajuns spectatorii ce stiu doar sa arunce cu pietre!

PS1: atat Ploiestiul cat si Elcomexul mi-au trimis raspunsuri in termenul prevazut, au intarziat doar cu raspunsul simplificat

PS2: Elcomex a avut doar acele propuneri pe care vi le-am atasat (nu 6 pagini!), va trimit pagina intreaga spre edificare

PS3: Sunt convinsa ca vor exista impedimente in orice sistem de joc, dar dacă opțiunea a 8 cluburi (din 15 cate au fost in CN trecut si 17 cate se preconizeaza a fi anul acesta) nu este de luat in calcul, atunci care se dorește a fi principiul de funcționare a noii federații??? My way or the highway?!? parca de acolo plecasem ... ca tot veni vorba de cercuri vicioase!"

Cu stima,
Geanina Dumitrașcu"


Raspunsul meu:

Ar fi fost bine daca ai fi si facut ceva in acesta pozitie, dar, din pacate te-ai comportat ca si cum nu ai fi avut  nicio responsabilitate, avand, in schimb, multe ambitii.

Eu am muncit ca sa fac treaba intregii Comisii, cu stabilirea regulamentului, al sistemului de desfasurare a campionatului, cu punerea voastra in miscare, care ati fost in vacanta perpetua peste vara si dormeati linistiti la inceputul lui septembrie

La intrebarea mea: " de ce nu ne punem in miscare?", mi-ai raspuns ca oricum nu trebuie sa ne grabim, ca vom juca pe alt format!!!
Deci tu erai hotarata sa schimbi, de una singura.

CCB-ul a fost de alta parere, in sedinta in care s-a aprobat propunerea de regulament.

Am reusit sa fac un calendar si o structura de incepere a campionatului, dupa o formula moderna, cu vot electronic, registru digital al legitimatarilor samd.
A fost aprobat de CCB fara niciun vot impotriva.

Dar aici mai conta si implementarea, iar tu nu ai reusit nici macar sa faci o lista de mailurilor oficiale a tuturor cluburilor!
Lipseau 3, din care 2 le-am depistat eu pe 10 septembrie, scapandu-mi  Sport's Palace, nestiind ca Mircea Nicolescu nu-i reprezinta.
Cu toate ca era o lista de  24 de adrese de mail si avem doar 17 cluburi, lipseau 3!

Ce este mai grav este ca nu ai inteles ce inseamna un vot, ca trebuie sa ai o lista de intrebari simple la care sa se poata raspunde cu da si nu (Raluca si altii au cerut precizari, pe care nu le-ai dat)

Sintetizarea propunerilor de la cluburi a fost total inexistenta si a facut ca raspunsurile cluburilor sa fie insirate pe zeci de randuri, sau sa nu fie de loc.

Nu poti vota ceva care sa aiba 5 pagini de polologhii trimise de cluburi, unele superflue, unele care excludeau  si unele care se presupuneau (la care Elcomexul a raspuns pe a 6-a pagina !)

Totul a devenit o negociere personala, a ta cu cateva cluburi, ignorand interesele bowlingului, per ansamblu, si creand o falie adanca.

Este o ruptura pe care incercasem s-o evit, propunandu-va sa nu schimbam nimic anul asta, pana se face federatia, ca sa evitam scandalul.

Dar scandalul n-a fost evitat, fiindca echipele de B nu pot suporta cheltuielile, devine foarte costisitor sa intri in campionatul national, sunt sali in care nu se va mai joaca bowling (Galati), joci bowling la tine acasa doar o data pe an, sezonul o sa fie extrem de plictisitor fiindca se joaca la scor si nu o echipa contra celeilalte samd.

Nici macar nu am apucat sa validam votul, fiindca da, CCB-ul trebuia sa valideze votul, si ti-ai si dat demisia.

Acum vine haosul!
Multumim!

PS Aici aveti materialele trimise de Geanina, referitoare la  vot.

Acolo pare ca Elcomex nu a votat cu da si nu, ci a scris diverse chestii.

pe data de 13 ar fi trebuit modificat conform votului echipelor, iar in saptamana 14-20 ar fi trebuit sa se inscrie in campionat.
dar, dupa ce s-a "votat", Geanina convoaca pe toata lumea miercuri, sa "facem regulamentul".

deci votul echipelor nu a fost vot, a fost o lunga lista de propuneri noi si ajungem sa punem iar tara la cale in IDM.
totul a fost o mare inutilitate, cum sa facem sa fie ca "noi", daca n-a iesit anul trecut, poate iese anul asta.

Eu vreau in continuare sa vad restul voturilor propriu-zise, cu da si nu, si cu data trimiterii.
Asta ca sa vedem cum se poate fi o organizare precisa transformata intr-o debandada totala.

Dar tot raul spre bine, fiindca si viata a inceput din haos, o sa se organizeze si bowlingul romanesc, cand o sa-i ajunga cutitul la os si o sa inteleaga ca federatia nu este o liga elitista, ci o federatie pentru toti.

Si ca bowlingul se joaca in tot felul de conditii, si mai bune si mai proaste, nu toti pot fi la nivelul IDM, unul dintre cele mai ridicate din lume....

Cine a umblat pe afara poate confirma, inclusiv Romica, care a dat 180 si ceva media printr-o sala din Franta, in liga a IV-a, care nu se poate compara cu 180 media la Sf Gheorghe, deh!
Si mizeria de la Roma, care e complet diferita de cea din Galati
Iar prostii de prin PBA care arunca cu bilele, fiindca n-au ulei, ar fi consternati sa afle ca lucrul asta e posibil si in Galati, deasemenea.

PS 2
-Raluca a anuntat ca nu-si mai pune clubul la dispozitie pentru organizarea campionatului, dar continua sa faca actele pentru infiintarea federatiei
- eu imi dau demisia din CCB, iar pentru federatie doar imi mai pun la dispozitie casa ca sediu, fara ca sa puteti lucra in ea.
in rest, nu ma mai implic in absolut nimic, m-am saturat sa fiu mereu cel care incearca sa fac ceva si toti sa-i sara la beregata. 
Imi ajunge!

Va trebui sa mai treaga mult timp pana cand bowlingul romanesc isi va crea o expertiza si o cultura organizationala, acum sunt prea multe pasiuni si prea putine competente.

31 de comentarii:

  1. Superb
    Facem un haos, dupa care la prima problema ivita demisionam.
    Dealtfel nu este prima data, numai ca acum ati lasat bowlingul in AER !!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa organizam CN dupa regulile de anul trecut, altfel ramanem fara campionat, fara nimic, si totul va fi inceput de la 0.

    RăspundețiȘtergere
  3. Propun sa se organizeze un campionat de Beata cu echipa ei pana facem ffederatir daca nu mai vrea Raluca
    Sa vedem cu e organizat si de si

    RăspundețiȘtergere
  4. Pirose parca nu mai aprobai anonimi?

    IG

    RăspundețiȘtergere
  5. In această viitoare federaţie care publică pe acest site sunt numai câţiva jucători: Geanina, Vali, Gabor, Lori, Geza, Beata, nea Bebe (cu respect) şi restul sunt ANONIMI. Cu anonimi vreţi să încropiţi o federaţie? Aveţi iluzii. Păcat că ne-aţi dezafiliat. S-a distrus şi ce mai exista. Acum sunt ferm convins că trăim în România: cu lipsă de responsabilitate, cu neimplicare, cu renunţare, cu aşteptare, fără remuşcare, cu demisii, cu promisiuni deşarte, etc.
    Vă salut pe toţi, inclusiv pe cei anonimi.
    NICA GABRIEL - Miercurea Ciuc 2

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vad legatura dintre un blog personal, al carui "titular" lasa anonimii, intrucat ii place scandalul si federatia?!? Poate ne explici si eventual...care este implicatia ta in bowling in afara de a ne tine predici?

      Ștergere
    2. poate ne explici tu cine esti si ce faci

      Ștergere
    3. practic popicele ne-au dezafiliat pe noi, ca noi singuri n-am fi reusit in veci, datorita dezorganizarii si fractionarii care exista de cand lumea in bowlingul romanesc.

      ar fi mers lucrurile relativ lin si cu campionatul si cu federatia daca ar fi mers pe drumul pe care li-l propusesem si la care am muncit din greu (alaturi de Raluca, pe partea de federatie).
      in schimb au preferat iarasi sa creeze un gruop de presiune, IDM, Elcomex si Split, ca sa faca schimbari majore inainte de a face federatia.

      asta printr-un vot fara cvorum, de fapt (Geanina a votat pentru Oxygen,profitand de faptul ca stampila a ramas la ea, desi clubul habar n-are ce s-a intamplat, iar echipa e practic desfiintata)

      asa zisul vot poate fi predat in orice facultate de sociologie ca un monument de incompetenta.

      totul are un aspect foarte neplacut, de dovada de forta, fiindca IDM-ul s-a opus federatiei, dar vrea sa-si impuna vointa in schimbarea formatului, pe Raluca n-o intereseaza de fapt campionatul, dar a utilizat dreptul ei de vot, ca sa -i multumeasca pe prietenii din Split si IDM,

      nu le pasa decat de ei insisi si de impunerea vointei proprii asupra celorlalti, invocand argumente sportive, chiar tehnice, dar a caror valoare e discutabila, dar a caror efecte sunt devastatoare.
      s-au apucat sa schimbe dimensiunea echipelor de B si formatul dupa care joaca, inrautatind foarte tare posibilitatea de dezvoltare.

      pe partea cealata, eu doream dezvoltare puternica, cu formate prietenoase la B, astfel incat sa se poata juca si pe 2 piste si pe 4 piste (lucru posibil cu 4 jucatori in echipa), cu campionate regionale samd

      viziune vs orgolii!



      Ștergere
    4. Vali, te rog sa nu mai faci presupuneri. Nu am luat niciodata legatura cu cei de la IDM sau Split pentru vreun vot. Mi-am exercitat dreptul de vot al clubului cum am considerat eu de cuviinta. Singura persoana care mi-a recomandat si a avut intentia de a imi influenta votul sau participarea la vot ai fost tu. Cum ziceam, daca nu iese ca tine incepi sa "arunci cu pietre". Te-as ruga sa folosesti cat mai putin numele meu, mai ales cand nu exprimi adevarul. Zi buna

      Ștergere
    5. "Cum m ai rugat tu, m au rugat si altii...am ales ceea ce au vrut majoritatea"

      Ștergere
    6. da Vali, dar nu am zis nimic de Split, IDM..... si nu ma refeream aici la cluburi, ci jucatori. Tot timpul iti place sa denaturezi. Refuz sa mai intru in discutii cu tine. Esti genul care nu se axeaza decat pe afirmatiile care ii convin. Raluca

      Ștergere
    7. E mai greu sa vorbesti cu un club

      Ștergere
    8. te-as ruga frumos sa incetezi sa faci pe inteligentul si cu ironiile...ai inteles ideea, dar cand nu ai argumente, decat ipocrite si personale trebuie sa gasesti ceva de care sa te iei... nu ti-am vanat greselile si nici nu am de gand sa o fac...... ar trebui sa te gandesti sau sa explici mai bine cu ce drept ti-ai permis tu sa ceri sa se voteze sau nu? si lasa vrajeala ca pentru a nu iesi un haos...pt ca, haosul l-ai creat tu dupa... si ca idee, mai repede as purta o discutie care sa fie productiva cu un "club" decat cu tine....daca tot vrei sa fim ironici...Zi buna

      Ștergere
    9. probabil ca furia iti inunda vederea, eu am vorbit de "prietenii de la IDM si Split", adica fix jucatori, nu cluburi.

      cateodata se intampla, intr-o mare de indiferenti, sa fie suficent unul care sa faca opozitie, ca adevarul sa iasa la suprafata si ca drumul sa se schimbe.

      iar daca tu, ca jurist, te bazezi pe un vot absurd, fara cvorum, permite-mi sa cred ca a fi ironic este o optiune decenta.

      Ștergere
    10. furia este departe de mine..... stiu ca ai spus prieteni de la IDM si Split si tocmai daia am si mentionat mai sus ca nu am luat legatura cu nimeni de la IDM si Split, cum ai vrea sa ma exprim ca sa intelegi!?!?! NICIUN JUCATOR DE LA IDM SAU SPLIT NU MI-A FACUT VREO REFERIRE LA MODUL DE DESFASURARE A CAMPIONATULUI!!! E destul de clar acum.... eu nu ma bazez pe niciun vot... nu sunt implicata in organizarea campionatului, pe care l-ai distrus...in ceea ce priveste cu sau fara cvorum nu sunt decat sustinerile tale, nedovedite....si cu asta am incheiat polemica cu tine!! P.S. De fapt, nu stiu tu la ce Club mai esti... daca esti la idm sau split tu mi-ai propus sa nu votez.

      Ștergere
    11. Iti reamintesc ca votul nu a fost validat.
      totul se bazeaza pe vorbele Geaninei, ca doar ea stie ce a facut acolo.
      cand o sa vedem mailurile, o sa ai si dovezile

      Ștergere
  6. De ce nu isi asuma toate cluburile de bowling responsabilitatea / obligatia de a participa la luarea de decizii cat si implicarea in sarcinile organizatorice?

    Situatia era alta daca fiecare club isi indeplinea indatoririle si vota, atunci se putea decide, fara alte interpretari, care e formatul pe care trebuia sa se joace in campionatul 2015-2016 ;

    Structura CCB a aratat inca odata ca nu functioneaza fara comisii si oameni care sa se implice si sa isi aloce timp pentru a face ceva. Ce s-a intamplat cu aprobarea regulamentului propus, nu a fost un vot, a fost o consultare cu cluburile de bowling si aceasta consultare se face in etapa de creare a unui regulament si nu cand e nevoie de aprobare....aprobarea trebuie sa ramana simpla da/nu sau varianta 1 / 2 / 3.

    RăspundețiȘtergere
  7. 1.voatantii sunt, in general, ezitanti in Roamnia, la orice nivel.
    40-50% este cam standardul de participare.
    2. ca sa ai comisii functionale, ai nevoie de oameni care sa lucreze pentru ele, ceea ce presupune competenta si voluntariat.
    eu nu cred ca au fost VREODATA mai mult de 3 oameni care sa faca treaba asta simultan. si asta pe perioade nu prea lungi.
    ca sa ai mai multi oaemni de genul acesta, ar trebui sa ai mai multi oameni implicati in bowling, mai multi sportivi, mai multe cluburi, ca sa ai de unde extrage acei membri dedicati comisiilor.
    sau sa ai o federatie puternica, bogata, care sa-si angajeze oamenii.

    pentru asta trebuie sa aduci sportivi noi, prin eforturi individuale si printr-un cadru organizatoric adecvat.

    deoarece puterea este exercitata de oameni de varsta a doua si a treia, care sunt, de fapt, jucatori de hobby, perspectiva dezvoltarii este, de fapt, foarte indepartata.

    ce s-a intamplat zilele astea reflecta exact acesta "viziunea" acestui grup conducator: s-au blazat si vor sa joace mai putin si mai scump.
    adica exact invers de ce avem nevoie pentru performanta si pentru dezvoltare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Hai sa facem asa
    Fara taxe ( oricum mergeau la federatie )
    Fiecare club platestr pt meciul de acasa si un grup condus de o persoana nepartizana ( e buna propunerea cu Beata sau cineva din zona ) sa inregistreze transferurile sa organizeze etapele si arbitri si sa stabileasca ierarhiile
    Asa putem incepe
    Cand o fi gata federatia terminam ce-am inceput si vedem si cu taxele ( inclusiv cele deja date )
    Cu prietenie
    Bebe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce descrieti acolo, e o liga amicala de bowling. Ca sa te pregatesti de o federatie va trebui sa promovezi sportul si performanta.

      Ștergere
  9. Si daca sunt 8 echipe care joaca simultan fata adversar e sport si performanta
    Hai sa fim corecti aici, cu o exceptie , e vorba de o confruntare a intereselor celor din Buc ( tot respectul pentru ei )cele ale jucatorilor din provincie ( si pentru ei tot respectul )
    Sau un oras ba mare contra 5 da mici
    Bebe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu respect pentru toata lumea mentionez ca am facut un comentariu fata de propunerea de organizare care suna ca un compromis total, seamana cu modul in care se organizau pe vremuri meciurile de fotbal din curtea scolii.

      Ca sa clarific lucrurile nu sunt adeptul nici unei forme de organizare atat timp cat nu isi stabileste obiective scrise mai mari decat acela de a stabili cine cu cine joaca, cand si unde.

      Ștergere
    2. Nu este vorba de niciun interes, Bebe.
      Unii chiar cred cu tarie ca formatul acesta propus este mai atractiv.
      Pana la urma cineva trebuie sa spuna si adevarul si acesta este ca acest format (cel vechi) este considerat perimat. O gramada de jocuri sunt cu rezultat dinainte stiut. Nu mai este nicio placere sa faci o deplasare
      si sa joci intr-un anonimat total , fara nicio placere, la 10 dimineata. IDM castiga 80-90 % din meciuri, Elcomex la fel.
      Ideea este ca 50-70 jucatori aflati in acelasi timp in aceeasi sala ar fi ceva, poate mai atractiv.
      Pana la urma problema se reduce la ceva extrem de simplu :
      - Domnilor , am jucat pana acum pe acest format. De ce parerea celor din Bucuresti este de neluat in seama iar parerea celorlalti e sfanta ? Cine va da acest drept de a va considera fara de prihana ?

      Ștergere
  10. Pentru ultimul necunoscut
    Nu vb de perimat sau nu , ficare are argumentele sale, vb de ce vrea Buc + si ce doresc celelalte 5 orase
    Despre asta e vorba
    Ia faceti o simulare si ve- ti vedea ca un meci dureaza peste 4 ore iar un jucator vine la pista la mai mult de 15 min, antrenant nu?
    Dar ce conteaza, se vor face sedinte pana se va aproba.
    Fara sa va suparat eu tot propun o superliga cu cei care castiga mereu si un campionat regulat cu cei care vor sa pastreze formatul. Eventual cu o promovare in super si cu cel putin o selectionata a Buc ( sau cate echipe vor )
    E o propunere si am dreptul sa cred ca asta ar mpaca ambele tabere
    Bebe singurul injurat care semneaza
    Cu simpatie
    O zi buna

    RăspundețiȘtergere
  11. Si ca amuzament
    Barca si Real castiga peste 90% din meciuri si nu propune nimeni sa joace altfel .....
    BB

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru "Anonimul din 17 septembrie 2015, 22:43"
    Crezi ca daca jucam toti in aceeasi sala nu se-ntampla la fel??? rezultatele nu se schimba, IDM si Elcomex si atunci o sa castige ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se intampla mai rau
      Daca poti castiga un campionat invingand acasa IDM si Elc cate o data cine crede ca poate castiga din opt jocuri consecutive impotriva celor doua
      Pentru mine suna ca si cum la fiecare deplasare ma duc sa vad cu cate popice ma bate Elc sau/si IDM ( nu ca n-au valoare dar nu toti pot aduna valorile deja formate la alte echipe)
      Bebe

      Ștergere
  13. Noi vrem si etape in care sa ne bucuram de victorie nu doar tinem companie intelegeti.
    Vrem si noi micile noastre victorii va rugam intelegeti
    BB

    RăspundețiȘtergere
  14. Uite Bebe, in liga de darts de amatori exista o cutuma sfanta, anume ca echipa castigatoare sa dea de baut echipei pierzatoare. Eventual putem introduce si o ciorba. Asa toata lumea are ceva de castigat.
    Gabi D
    P.S. Sper ca totusi tineti la glume, fie ele si proaste

    RăspundețiȘtergere