luni, 12 septembrie 2016

Incepe campionatul 2016-2017

Cu individualele de la Ploiesti, care se vor desfasura in week-end.
Regulamentele CN le gasiti in permanenta AICI
Ungerile CNE le gasiti AICI

Ungerea de la Ploiesti este asta:
Inscrierile se fac la competitii@frbowling.ro, iar situatia inscrierilor e AICI
Tot astazi incepe si Openul IDM
Regulamentul este AICI
Ungerea este AICI
Rezultatele sunt AICI

regulamentul CN are mai multe aberatii prin el, pe langa faptul ca e agramat si in romana si in engleza....

1) In regulament scrie ca nu poti participa daca nu ai taxele platite la zi, dar in preambul scrie ca: "sumele sa fie virate integral în contul FRB Imediat ce FRB va fi legal constituita"

ma intreb cum se va rezolva cu taxele pentru turneele echipelor:
3.1.6 : FRB va incasa “Taxa participare Turneu Echipe” in cuantum de 330 lei / echipa

nu inteleg cum unele sume se pot incasa, iar altele nu.
taxa de apel se incaseaza, taxele de participare da, dar cele mai importante, cele de legitimare si de participare in campionat, nu.
exista o totala lipsa de viziune in BF

2) Articole cu dedicatie, pentru cluburile cu mai multe echipe in DIV B, care nu reusesc sa promoveze:
3.1.26 numai in cazuri exceptionale cu aprobarea BF trecerea jucatorilor intre echipe inscrise in Divizia B, apartinand aceluiasi club, este permisa in limita a 2 treceri  intr-un singur an competitional, fara revenirea jucatorilor la echipa din care facea parte initial.
3.1.18 Daca doua echipe ale aceluiasi club se califica in turneul Play-inn, clubul in cauza participa cu o singura echipa, avand dreptul de a folosi toti jucatorii legitimate la club. In acest caz turneul Play-Inn se va desfasura cu 3 echipe.

(nu stiu ce in inseamna play-inn, probabil s-a dorit a fi play-in, dar acesta numeste un alt concept, care nu e echivalent cu turneu de calificare/promovare)

3) 3.1.37  In CNE imperecherea echipelor se va face conform grilei BERGER, pentru primele 9 turnee. Nu exista grila Berger pentru 8 echipe si 9 turnee, numarul de echipe si de etape trebuie sa fie egale

4) utilizarea unei bile "neconforma" se pedepseste cu atentionare:
Daca se constata ca un jucator foloseste o bila neconforma cu regulile WORLD BOWLING, atunci acea bila va fi retrasa din competiţie, iar jucatorul atentionat.
sau cu anularea unui frame (nu e cam mult????) :
3.1.87  Daca se incalca oricare din prevederile paragrafului 2.11 (jocul cu bila de bowling neomologata, modificarea suprafetei bilei de bowling) atunci jucatorul in cauza este sancionat de catre arbitru cu cartonas galben. Bila este scoasa din joc, iar ultimul frame este notat cu 0.

samd
n-am timp sa iau la puricat toate aberatiile de prin regulament, pare facut de amatori

2 comentarii:

  1. Amatori inchisi si la minte! Au aglomerat peste masura programul, l-au facut si votat ei, cluburile nu au avut nici un cuvante de spus samd...

    RăspundețiȘtergere
  2. Regulamentul a fost publicat intr-o varianta temporara, fiind completat cu alte propuneri analizate si hotarate intre timp. Publicarea temporara a fost aleasa pentru ca echipele si sportivii sa-si poata face un buget si sa cunoasca modul de desfasurare a competitiilor, din punct de vedere al organizarii si al responsabilitatii administrarii. Deasemenea, era necesara publicarea lui impreuna cu ungerea primului turneu individual, care a inceput mai devreme cu o zi decat s-a prevazut, pentru ca negocierea cu arena gazda si solicitarile sportivilor au permis acest lucru.
    In legatura cu parerea sportivilor si a echipelor/cluburilor privind regulamentul, a fost realizat un sondaj acum aproape 2 luni de zile, sondaj in care s-a solicitat si acest lucru. Din pacate, nici o propunere de modificare nu a fost sugerata de nici un sportiv si de nici o echipa/club in aceasta perioada. Ca urmare, pe structura regulamentului de anul trecut au fost propuse diverse modificari, atat de corectare, dar si de completare si strategizare a noului campionat. Acestea sunt atributiile Biroului Federal, conform Statutului FRB. Oricum, aglomerarea programului nu atrage obligativitatea participarii la toate turneele ci acorda doar o mai mare elasticitate de participare tuturor sportivilor. In plus, s-a introdus o noua competitie care permite si rezervelor echipelor sa participe la o competitie nationala.
    In legatura cu modalitatea de plata a taxelor, ea va fi hotarata in aceste zile, in functie de organizarea FRB, care depinde la randul ei de promptitudinea publicarii materiale a hotararilor Tribunalului Bucuresti. FRB are hotarata constituirea, care este publicata si pe portalul specific, insa judecatorul nu a redactat hotararea in forma materiala, acest lucru nepermitand FRB sa se inregistreze fiscal, sa-si deschida cont si sa-si achizitioneze documentele contabile primare. Cu toate acestea, echipele/cluburile, sportivii, arbitrii, isi pot face bugetele de cheltuieli pentru anul 2016-2017 si vor putea plati taxele imediat ce modalitatea de incasare a lor va fi stabilita de FRB.

    RăspundețiȘtergere