joi, 16 august 2018

Schimbare esentiala in regulamentul tehnic USBC

USBC este sursa primara a certificarii echipamenteleor de bowling pe plan mondial.

Incepand cu 1 august 2020 gaurile de echilibrare nu mai sunt permise, deocarese s-a constatat prin studii ca utilizarea lor in scop de "tuning" poate face ca bilele sa iasa cu mult din caracteristicile impuse bilelor omologate, principalul pericol fiind marirea diferentialului mult peste limite.
Diferentialul- diff, in documentatie, da masura agresivitatii back-end-ului, find responsabil de marirea unghiurilor de intrare in pocket, crescand astfel scorul.

dar, incepand cu 8 august 2018, bilele pot indeplini unul dintre cele 2 standarde, cel trecut, cu gauri de echilibrare si cu dezechilibru static de 1/1/3 uncii intre jumatatile bilei, sau fara gaura de echilibrare si cu limite 3/3/3. asta limiteaza si adancimea gaurilor pentru degete, printre altele.

deasemenea, jucatorii de 2 degete nu mai pot avea o gaura suplimentara, consecinta fiind ca nu mai pot da si cu 2 si cu 3 degete, trebuie sa aleaga doar un singur tip de aruncare.
deasemenea trebuie sa marcheze sensul de aruncare cu un +, nemaiputand schimba priza cu 180 de grade.
gaurirea in triunghi va fi interzisa(asa zisul 6 layout driling)

asadar, incepand cu 8 august, gaurile de echilibrare nu mai sunt necesare, iar incepand cu 1 august 2020 vor trebui umplute!!!
regulamentul tehnic este AICI (in engleza), paginile 8-11.
si print screenuri:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu