duminică, 2 iunie 2019

Finalele campionatelor nationale individuale

Au avut loc sambata si duminica la MGM, Cernavoda, o gazda primitoare, aproape ireprosabila din punctul meu de vedere.
Singurul lucru perfectibil este temperatura din sala.

La masculin a castigat Victor Dumitrascu, talonat indeaproape de Tavi Craciun, iar pe 3 Nae.
Finala masculina a avut cateva surprize, in primul rand necalificarea intre primii 8 a lui Romeo si Popav, apoi parcursul foarte slab al lui Piticariu din ziua a doua (cica ar fi avut probleme cu largimea thumb-ului)

La feminin a castigat Dora, pe 2 Ibolya si pe 3 Patrisia.
La juniori, pe 1 tot Dora, pe 2 Cezar si pe 3 Alex Grecu.

Competitia a fost animata, fiindca ungerea a fost grea si a solicitat mult si bine jucatorii.



Organizarea a fost absolut catastrofala!

In primul rand, nu a a existat regulament particular pentru niciuna dintre competitii, nimeni nu stia cate jocuri se joaca  in round robin, daca exista carry-over, care sunt criteriile de departajare samd.

Arbitrul turneului a fost Pavel Viorel, care a ignorat cererile jucatorilor, dand vina ori pe Zoltan, ori pe mine.

La fete si juniori a fost un haos total, care a afectat rezultatul final (nu stiu in ce sens).
Am avut si o premiera mondiala: round robin in care un jucator joaca simultan impotriva altor doi, din finale diferite, unul dintre ei jucand pe alta pereche de piste.

Sa va explic cum a fost: Dora Soos s-a calificat si in finala de la feminin si in cea de la juniori (previzibil, nu?) si trebuiau decalate, ca sa fie jucate succesiv.
Dar competitiile (?) au decis asa: Dora da un singur joc si se pune de doua ori, o data impotriva unui junior, o data impotriva unei jucatoare adulte.

Evident ca ea juca doar cu unul dintre ei pe perechea de piste, jucatoarea adulta jucand singura pe alta pereche.
Si ca sa fie aberatia completa, Eugenia si Patricia au jucat cate 3 jocuri din 6 pe aceeasi pereche, dintre cele 4.
Despre ce corectiudine putem vorbi, cand o jucatoare de pe pistele 1-2 joaca meci direct impotriva uneia de pe 7-8, aia fiind singura pe pista?
Ce sport mai e asta in care meciul direct se joaca la distanta?

Au fost ceva discutii aprinse pe la sfarsit, Ibolya si Patrisia avand multe de reprosat (si eu), da nimeni n-a facut nicio hartie.

Clasamentele nu au putut fi facute online de catre arbitru, fiind blocate de Zoli, asa ca fiecare se chinuia dupa fiecare joc sa afle  pe ce loc e, la cate puncte samd.
Rezultatele  la masculin au fost ierarhizate online la mult timp dupa terminarea concursului .

Premiile pentru locurile 3 au fost absolut penibile, cate o micro-cupa de 20 de cm inaltime si 6 cm diametru, un soi de rememorare a penibilitatilor de pe la federatia de popice si bowling.
La categoriile B s-a premiat cu o mini cupa doar castigatorul, locul 2 si 3 neprimind nimic, nici macar o diploma.
Locul 2 si 3 nu au prevazut in regulament nimic (nici ca se da, nici ca nu se da), asta fiind o modificare facuta de Pavel anii trecuti, care are un dinte impotriva cat. B (categorie introdusa de mine, cu mult timp in urma).
La Sofia nu l-a deranjat multa vreme cat. B, cand le lua alora banii.

Adica ai o competitie la B, cu 85 de jucatori in CNI, si tu premiezi doar cei 2 castigatori, cu niste cupite penibile???

In ce competitie din lumea asta se premiaza doar castigatorul?
O sa va dau eu 200 de lei, saracilor, sa le dati si lor ceva, la anul.
Sunati-ma!

Ca finalul sa fie apoteotic, premierea fost ca la parastas, fara podium, fara steag, fara imn!!!!
Nici macar la ligi n-am vazut asa ceva!!!
Premiere de federatie nationala, sprijinita si recunoscuta de minister???
Un sportiv care iese campionul acestei tari nu are parte de podium si de imn?

De Pavel ce sa zic?
Habar n-are ca popicele doborate prin ricosarea altor popice din perie sunt regulamentare (sa caute legal pin fall, reg CN 2018-2019, 2.4.6, pct.c), a incurcat scorurile la round-robin intre Geza si Craciun, care aveau meci direct, samd.
A fost in nota incompetentei lui obisnuite, cu accente de maxima aroganta.

Mai era si presedintele pe acolo, care inca incerca sa obtina chitante de la jucatori, de prin 2017 incoace, care saluta si premia doar pe cine simpatizeaza el samd.
Halal federatie, sa vedem cine i-o mai propune si vota pe-astia!

Eu de-abia astept sa joc si finalele de duo si trio si sa scap de orice interactiune cu federatia!

16 comentarii:

  1. ceea ce se intampla este o rezolutie a ceea ce s-a lucrat acum cateva luni, asupra regulamentului. toti cei care au participat si au validat regulamentul sunt vinovati. ai dreptate in tot ceea ce scri, dar te rog sa-i enumeri pe toti cei care au lasat loc de discutii in regulament. nu doar pavel si presedintele sunt vinovati. ei urmeaza mizeria validata. sunt sigur ca s-au lasat intentionat cateva portite, care se deschid cand este nevoie/ are cineva nevoie. la anul o sa fie acelasi gunoi cu careva virgule in plus sau in minus. prosti sunt cei care joaca in sistem si se "oftica", nu cei care il creeaza. cine joaca doar pentru a vedea meleagurile tarii, ignora mizeriile si se bucura de vremea frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  2. eu am facut un regulament care lasa unele lucruri relaxate si deschise, tocmai ca sa te poti adapta. pentru asta ai nevoie de oameni cu intelegere a fenomenului, cu cunostinte si expertiza si, nu in ultimul rand, cu aplecare catre sportivi. fiindca federatia slujeste sportivii si nu invers. in momemtul de fata toti sunt rigizi in necunoastere si sportivii sunt ultimii pe lista. Presedintele trebuie doar sa bifeze obiective, nu sa asigure un climat competitiv corect , care sa genereze entuziasm. Faptul ca refuza in mod constant cererile Septimia, care e cam singurul rezervor de jucatori tineri e datorat antipatiei fata le Lorant, care e un critic constant al FRB si al presedintelui. cum sa pui finalele duo-trio in perioada in Constanta e Neversea si in Septima are loc Cupa Septimia, un festival sportiv de amploare, multisport, anuntat din primavara?

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunteți într-o eroare totala sau o manipulare voita! Și tu și Lorant! Septimia e singura echipa care a jucat când a vrut! Din 10 etape a respectat calendarul de maximum 4 ori! Ori a schimbat ora, ori sala, ori a amânat etapa! Deasemeni, prin acea schema de programare a etapelor, au amânat prima etapa sa joace în Ungaria! Cam multe concesii și numai ptr Septimia! Chiar si ptr Miercurea Ciuc și Sf Gheorghe (cu amânarea primei etape ptr ajuca în Ungaria)! Asa ca, hai sa nu mai batem câmpii ca nu se tine cont de Septimia!
    Despre Regulament, l-ai făcut varza! Ca și calendarul împreună cu Competițiile! Nimic clar ceea ce a dus la haos și la situația de fata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ihi!
      campionatul s-a pornit foarte tarziu din vointa onor presedintelui si la prima etapa multi erau nepregatiti, inclusiv Septimia si Miercurea Ciuc,c are aveau meciuri in Ungaria, care isi incepuse deja campionatul.
      Septimia si-a mai amanat niste etape, ca sa se mearga la mondialele/europenele de juniori. Amanarile sunt tot timpul de comun acord,a sa ca nu stiu pe cine supara, in afara de anonimi.
      referitor la calendar, se stia de la inceput ca se suprapune peste europenele masculine, dar s-a amanat prea mult solutia si acum s-a ales una proasta.
      e singura data cand campionatul incepe dupa jumatatea lui noiembrie, ceea ce a creat o criza de weekeenduri pentru toate campionatele.
      acolo e sursa tuturor problemelor, ca presedintele n-a fost in stare sa faca adunarea generala pana la sfarsitul lui aprilie, cum era legal, ci la sfarsitul lui octombrie.
      ar fi vrut chiar sa incepem in ianuarie, dar a picat la vot la AG.
      nici anul asta AG nu e conform regulamentului si legii, trebuie sa fie inainte de depunerea bilantului, care are termen sfarsitul lui aprilie. in statut e in prima parte a anului
      in rest, numai de bine!

      Ștergere
  4. S-a mai început campionatul în noiembrie și nu au fost probleme cu calendarul. Septimia a avut doar 2 evenimente cu juniorii, de înțeles dealtfel! Dar restul amanarilor și schimbărilor? Ai fost departe de informații asa ca nu trebuie sa le găsești scuze. Iar Competițiile sunt creația ta, ca ai plătit ptr munca lor! Asa ca nu mai arunca pe președinte! În concluzie nu se poate sa joci și în Ungaria, și în România, sa organizezi și Cupa de Craciun, și evenimentul din iulie, sa iei și play-off-ul de la B, sa schimbi orele de joc (07:00), sa îți alegi ungerea, sa joci acasă sa nu cheltui cu deplasarea, etc... Chiar nu se observa? Tot el nemulțumit! Și ii susții nemulțumirea! Și interesul, bineînțeles! Ca pe spatele FRB a luat o grămadă de bani, inclusiv de la județ, de la el! Deci, ușurel cu manipularea! Se vede de departe! În rest, cum ai zis, numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in ce an s-a inceput campionatul dupa jumatatea lui noiembrie???

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. nu, a inceput pe 7 noiembrie, dar in anul ala nu am avut mondiale.
      adica suntem 3 weekenduri short, prin comparatie.
      2015-2016 a avut 21 de weekeenduri competitionale, 2018-2019 a avut doar 20, dar programarea e cu 2 sapt mai tarziu, si s-a ajuns langa europene
      nu s-a suprapus, puteau sa plece luni cu avionul, dar ei s-au hotarat sa plece cu masina, si nu mai puteau pleca luni.
      ca deh, buget mic, dupa abilitatile presedintelui de a-l micsora de la un an la altul...

      si ca sa nu enervez de pomana, o sa decid daca public anonimi sau nu, ca n-am chef sa ma cert cu unii care au avut functii si cred ca se pricep

      Ștergere
    2. daca tot vrei sa pari atotstiutor, macar sa o faci pana la capat!
      campionatul 2015-2016 a inceput pe 7 noiembrie dar mentioneaza si ca a avut 4 turnee in plus: turneu echipe 8, turneu individual 7 + 8, turneu calificare duo + trio, ceea ce inseamna inca 4 weekenduri in calendar!

      Ștergere
    3. stiam ca esti tu, ca ti=a, recunoscut stilul.
      ti-am spus ca a avut 21 de weekenduri vs 20 sezonul asta, dar nu te-ai obosit sa verifici.
      ia de aici:https://bowlingromanesc.blogspot.com/2015/11/program-cne-2015-2016.html
      ignori ca divizia B a avut 10 etape anul asta.
      si ca am avut si playoff div B. mai invata sa numeri!

      Ștergere
    4. si te contrezi cu cine nu trebuie, calendarul a fost facut de Zoli si aprobat de BF.
      eu ti-am spus doar cat de dificil a fost de programat.
      contributia mea a fost minora, am gasit solutia cu etape de B in weekendurile openului IDM.

      datorita mondialelor si inceputului tardiv record nu am avut disponibile decat 2 weekenduri in 2018, fata de 6 in 2015, asa ca am trebuit sa avem 18 weekenduri in 2019, fata de 15 in 2016.
      adica alea 3 saptamani mai multe, de care ti-am zis.
      dar deja cred ca te-am pierdut, e cam complex calculul...

      candva, prin decembrie, cred, am observat ca playofful de la A se suprapunea peste europene, iar Zoli a zis ca o sa reprogrameze.
      datorita faptului ca lotul a decis sa plece cu masina au trebuit reprogramate 2 weekenduri.
      si uite asa am ajuns aici.

      Ștergere
    5. :)))))))
      daca m-ai recunoscut pe mine in comenturile de mai sus, esti pilaf!!!!!!

      nu ma obosesc sa verific nimic din ce spui, am alte treburi mult mai importante.
      vroiam doar sa-ti amintesc ca nu e cazul sa te lauzi cu ce ai facut tu, ca ai dat pamantul peste cap de enspe ori si vezi doamne nu a reusit nimeni sa faca asta niciodata!


      si pentru cultura ta "din" generala, eu scriu doar cu semnatura!

      Ștergere
    6. si divizia B a avut 10 etape pentru ca asa ati vrut voi in BF, fara sa tineti cont ca erau 10 echipe si trebuiau organizate la fel ca divizi A, ati inceput sa trimiteti mail-uri sa propuneti varianta de 2 grupe si meciuri tur-retur! pe vremea aia erai acolo si ai participat la asta.
      poate v-ati convins ca a fost o varza totala, echipele jucand meciuri tur-retur, cu acelasi adversar in aceeasi sala, de 2 ori.....

      Ștergere
    7. in primul rand nu au fost meciuri tur-retur, ci tip turneu, echipele jucau meciuri directe pe unde le venea randul, nu acasa.

      in al doilea rand, formatul cu 2 grupe a fost votat si agreat de echipe, deoarece au fost 2 grupe pe criterii geografice, iar cheltuielile s-au redus foarte mult.

      10 etape vs 9 etape nu rezolva problema pe care o aveam acum.
      nu am cunostinta de nemultumiri despre formatul diviziei B.

      discutii au aparut doar la playoff, datorita locatiei.
      daca a fost scandal o data, la playoff, ca au trebuit sa se deplaseze, iti dai seama daca erau intr-o singura grupa, ce ar fi fost...

      astept ca divizia B sa fie intr-un format pe placul tau, anul viitor!

      Ștergere
  6. Nu pare sa fi avut un mare success aceasta editie de Campionat National. Au fost cateva etape stricate din cauza ungerii/masinilor de uns(strict vina salilor), a fost o mare aglomerare de etape din cauza inceputului tarziu. Lipsa povestilor scrise/relatate pe paginile oficiale si-a spus cuvantul cand singurul care mai scria cate ceva s-a "lasat". Sfarsitul a fost si este trist. Din 16 jucatori la masculin, in finala, nu s-au prezentat 3. Cativa dupa finala au zis ca nu mai participa la alte editii. Festivitatea de premiere a fost jenanta, fara tam-tam-ul cuvenit totusi unor oameni care au facut podium la cel mai important titlu national. La divizia B, unde este grosul de oameni, s-a premiat numai un loc. Fara live-feed la finale. In 2019. Serios?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, au fost multe probleme, dar numarul participantilor a fost in crestere.
      cred ca un sezon gestionat normal, cu multa atentie si aplecare spre jucatori va avea un succes in crestere.
      iar la finale mereu lipsesc participanti.
      ideea e sa existe un progres, si numeric si calitativ.
      asta depinde si de jucatori, dar mai ales de organizatori.
      si sa nu uitam ca suntem prizonierii salilor si a patronilor/managerilor lor, iar aici este cel mai dificil de gestionat.
      uitandu-ma in spate, cred ca suntem pe o panta pozitiva, nu cu multi ani in urma jucam pe piste cu sfori si in conditii inacceptabile.
      au mai fost si anul asta cazuri catastrofale, dar nu e nimic de nerezolvat.
      profesionalizarea organizatorilor, a tehnicienilor,a arbitrilor samd va schimba mult in bine situatia.

      Ștergere