miercuri, 26 februarie 2020

Sedinta BF din 14.02

Procesul verbal il gasiti AICI
Sedinta s-a desfasurat in perioada 14-18 februarie, de fapt, iar publicarea procesului verbal nu stiu cand a fost facuta, ca n-am urmarit.

Apar tot felul de ciudatenii pe acolo, care par plata unor polite.
De exemplu, Pavel este demis din pozitia de selectioner 50+, fiindca (printre altele) la ESBC participarea e voluntara si nu e nevoie de selectioner.
Se ignora total faptul ca exista un campionat oficial pt. 50+ organizat de ETBF: ESC, cu echipe de 4, unde este necesar un selectioner/antrenor.
Prima editie a avut loc in ianurie 2020, unde noi n-am participat.

Se pare ca ESC nu exista pentru FRB, important e doar festivalul ESBC, unde poate sa participe oricine are varsta potrivita.
Si Pavel l-a mai si suparat pe Dragomir, ca s-a dat drept oficial.
Ce orgolii marunte!
A fost ras, in unanimitate, dupa o participare romaneasca la ESBC 2019 de succes!

La Cupa Romaniei  i s-a dat aprobare lui Nitu sa i se deconteze cheltuieli suplimentare, desi in regulament era trecut clar ca premiile se impart dupa scaderea cheltuielilor, inclusiv cupe, diplome samd. Omul asta e o catastrofa financiara.

Problema ungerii din etapa a treia a div. A e incredintata Comisiei de disciplina, ceea ce e oarecum discutabil, fiind o problema tehnica.

Romania s-a inscris la europenele masculine fara antrenor, desi e si concurs de calificare pentru mondiale.
Prostia aia cu antrenor jucator nu e fezabila, cine a fost pe acolo stie ca nu face nimeni fata la asa ceva.
Asta denota incompetenta celor din BF, care nu stiu exact ce are de facut un antrenor, desi multi au participat pe la diverse competitii internationale, iar Catalin e selectionerul nationalei feminine(!).

S-ar putea, totusi, sa avem un pic de noroc, fiindca anul asta participarea e la un minim istoric pentru calificarea la mondiale: 29 de echipe.
In 2012 au fost 33, in 2016, 36, iar noi am lasat in urma cate 14 echipe, de fiecare data, la concursul pe echipe, terminand pe 19 si pe 22.
Asta ar insemna acum locul 15, adica o buna sansa pentru calificarea la mondiale.

Cel mai tare ma distreaza chestia cu informatiile din BF, cum  ca sedintele nu sunt publice.
Se pare ca nimeni de pe acolo nu stie diferenta intre sedinta care nu e publica si una care e secreta.
La cea care nu e publica, nu e prezent nimeni din afara Biroului, dar oricine poate povesti orice.
Sa fie interzis sa povestesti inseamna ca sedinta e secreta.
Iar secretizarea discutiilor BF, care e boardul unei asociatii publice, arata viziunea aroganta si dictatoriala a celor din BF.

Ca sa nu spun ca art. 58, punctul 6 din statut anuleaza toate pretentiile lor de secretizare:"la fiecare reuniune se întocmeşte un proces-verbal de şedinţă, în care se înscriu obligatoriu problemele dezbătute şi hotărârile adoptate"
Asadar, toate informatiile trebuie sa fie prezente in procesul verbal.

Biroul federal nu e doar pentru membrii lui, ci e pentru toti sportivii din FRB, care trebuie sa aiba acces la informatii in mod transparent,  si nu "pe surse".
Oricum, am progresat din perioada "Nitu centreaza, Nitu da cu capul", ca din perioada aia exista PV-uri nepublicate.

Iar ultimul paragraf din PV e din noaptea mintii:
"S-a hotarat in unanimitate ca regulamentele romanesti sa fie aliniate la cele internationale, in special privind prevederile legate de ungerile din turnee. Urmeaza ca ele sa fie detaliate si analizate in mod corespuzator in sedintele de BF viitoare."

Nu exista regulamente internationale universal valabile pentru ungeri, fiecare competitie are propriul ei regulament, iar niciunul dintre regulamentele alea nu se aplica competitiilor nationale.

La mondiale, ungerile sunt din catalogul WB, la europene sunt ungeri sport facute custom, la openurile omologate ETBF/WB fiecare pune ce vrea, in PBA exista un catalog propriu samd.

Banuiesc eu in ce parte trage o parte din BF: vrea ungeri sport
(daca "alinierea" se refera doar la clasificarea ungerilor, mea culpa, bat campii!).

Am mai avut doar ungeri sport acum cativa ani, si frustrarea a fost maxima, fiindca cam 85% dintre legitimati sunt jucatori de hobby si s-au saturat repede sa tot dea 130-170 media.

Plus ca popicarii/echipele de popicari incepusera sa vina in fata foarte puternic si se deforma complet caracterul campionatului.
Cu 180-190 media esti guru, pe ungere sport, in Romania, iar un popicar de elita face usor mediile astea.
Uitati-va la ultimul open IDM, pe ungere sport: campion la B un popicar de 70 de ani, in fata unei popicarese mult mai tinere, si o popicareasa de lot intre ultimii 8 la A.(Ii cer scuze lui Flori "Belmonte", nu e nimic de rau aici!)

De cand am trecut pe challenge in sezonul regulat si s-a premiat si cat. B, numarul de jucatori a crescut de la an la an si raporturile s-au reasezat intre jucatorii cu roatie si cei fara, au inceput si popicarii sa dea cu rotatie samd, mergem in directia normala.

Daca vreti sa faceti reguli pentru 20-30 de jucatori si sa vedeti iar popicari campioni nationali, va doresc mult noroc!

PS: pseudojurnalistul de mine a anuntat o sedinta BF pe 13 seara si ea a avut loc pe 14.
Am fost facut de cacao, ca am anuntat sedinta aiurea, ca sunt prost informat!
Ma declar vinovat, am gresit monstruos!
Scuipati aici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu