Situatie inscrieri
Rezultate
Ungere
Din punctul meu de vedere, este o mare inconsistenta a regulamentului organizarea unui singur turneu de calificari duo-trio.
Este cel mai usor mod de iesi campion: joci un turneu de calificare si apoi o finala.
La individual joci 4 turnee si o finala, la echipe 8 turnee si playoff.
Acum vreo 10 ani, cand era un singur turneu la individuale si ieseai campion, toata lumea era ofuscata ca era decis campionul in una-doua zile, bune sau proaste, asa ca a devenit campionatul individual un campionat autentic, si nu un singur turneu.
La duo-trio vad ca nu mai e o asa mare-problema, si asta doar fiindca orgoliile sunt mai mici decat la individual sau la echipe.
Anul trecut si pe CNDT l-am transformat in tip turneu, ca sa fim consistenti in viziunile noastre, ca toata lumea sa iasa campioana dupa un efort de lunga durata, care sa cearna valorile mai atent.
Ca sa filtram si mai bine valorile, cred ca ar fi bine si ca turneele de calificare sa fie cu 2 pasi, calificari si finala, ca la europene/mondiale.
Asta fiindca unii dau bine doar in calificari, care nu presupun confruntarea cu adversar, care e alta mancare de peste.
Proiectarea unui campionat presupune viziune, dar la noi concureaza traditiile, nostalgiile, pulsiunile, ambitiile samd.
M-as mira ca acum sa nu fie unii nemultumiti ca n-au facut finalele CNDT, mai ales ca sunt avantajati cei din Constanta, care vor avea zile multe de antrenament in plus, in sala de concurs, pe ungerea din concurs.
Iar actualul format face si ca participarea locala sa fie foooooarte mare!
Si e doar o singura incercare.
Sambata duo
Mici surprize azi.
Una, deosebit de pozitiva, este Sergiu Cojocar, care da 1193, mai bine decat 3 jucatori de lot national: Nae, Popav si Victor Dumitrascu (campionul en-titre)
Acest rezultat , combinat cu o zi foarte buna a lui Piticu, ii urca pe primul loc provizoriu la duo, cu 209 media, urmati de Romeo cu Popav, cu 207.
Remarcabil si Mihai Tufan, cu 1178, la un nivel foarte ridicat in ultimul an.
In afara de Mao, nu cred ca-l mai considera nimeni de B!
La fete, Raluca Piciu Gindac a dat 1197, fara handicap, fiind la ani lumina de orice alta fata.
Ea si Oana Vlad sunt pe primul loc la duo feminin.
La polul opus, multe jucatoare cu medii sub 150!!!
Pare ca media de calificare in finala la duo masculin va fi 180 si ceva, iar la feminin 160 +/- ceva...
La trio mediile sunt mai mici.
In primul squad, Piticu iar face 220 media si, alaturi de cei doi frati Gheorghiu in forma buna, 202 media de trio.
Onu, Tufan, Flori fac 186 media, Onu fiind liderul azi.
Din primul squad nu stiu daca mai are cineva sanse la finala, fiindca locul 3 are 169 media.
In al doilea squad Catalin incepe cu 278, iar Romeo cu 176.
M-as mira sa nu aud iara: "si-a facut Catalin ungere".
Dar sunt destui peste 200 in primul joc, asa ca nu ungerea cred ca e problema.
Ce mise pare ciudat e ca Splitul nu are niciun trio!
In jocul doi Romeo 237, Catalin 184.
Constantenii il cara pe Vali Fatu si idemistii pe Obada.
Tavi Craciun da de exceptie azi - 894, 223 medie, si-si cara viitoarea sotie si viitoarea lor nasa in finala de 8.
Catalin Gheorghe da 908, adica 227 medie, si-si califca trioul de pe locul 2, cu 198 medie.
Pe 3 sunt idemistii, cu 193, unde Popav si Romeo au dat aproape identic, 203 medie, iar Obada 175.
Se califica 4 triouri din Constanta in finala de 8.
Asta se intampla cand ai un singur turneu de calificare, avantajezi jucatorii locali, pe trei cai: participa mai multi, fiindca costurile sunt minime, isi cunoasc sala mai bine si se pot antrena mai mult pe ungerea de concurs.
Iar asta e inacceptabil, din punctul meu de vedere, cand e vorba de un campionat national.
Luni intra in finala duo masculin Catalin Gheorghe- Vali Fatu si Antimirescu-Clinton Foster, care au fix acelasi total ca Geanta- Fleseriu, dar ultimul joc mai slab.
La feminin intra ambele duo-uri de azi.
Marti mai intra un duo la feminin , doua la masculin si unul la 50+.
Asta duce totalul calificatilor din Constanta la 15 /32,adica aproape jumatate, dominand total concursul de calificari, asa cum am preconizat de la inceput.
De fapt 15 1/2 , fiindca la 50+ e un duo jumate-jumate Constanta-Bucuresti.
Salut! Pertinent comentariul, fara nicio gluma, pana la treaba cu 4 trio-uri din Constanta s-au calificat... adica prosti, dar multi!!!! Pai sunt eu de vina ca participarea jucatorilor de certa valoare a fost redusa? Este vreun jucator de valoare care nu s-a calificat??? Si da, ai dreptate, am participat la duo/trio pentru ca este un singur turneu de calificare, dar nu pentru ca a fost la Constanta. Asa este, bowling-ul e hobby pentru 99% dintre noi, campioni mondiali nu iesim, nu ne plateste nimeni si ne facem fiecare socotelile...
RăspundețiȘtergereAdica jucatorii nu au venit la un singur turneu si tu spui ca te trebuiau mai multe. Interesanta optica, adevarata la baza, dar care nu tine cont de absolut nicio realitate.
Asa ca draga mea adunatura constanteana, zic sa mergem sa jucam totusi finala asta plina de nonvaloari!
Succes tuturor!
Mircea
exagerezi, eu n-am zis asta: "prosti dar multi"
Ștergeredaca turneul era la Odorhei, jumatate din constanteni nu veneau, dar veneau din Harghita si se calificau ei.
the same shit.
un singur concurs selecteaza zonal.
Asa mi s-a parut ca ai lasat sa se inteleaga. Daca nu-i asa, imi cer scuze pentru ca m-am gandit la asta.
RăspundețiȘtergereNu zic ca n-ai dreptate in ceea ce priveste selectia zonala, dar daca solutia este 3-4 turnee de duo, 3-4 de trio, 3-4 de cupa romaniei, 4 de individual si 8 etape nationale, finala duo, finala trio, finala cupa romaniei, finala CNE, baraj calificare, playoff suntem taaaare stufosi in calendar. putem face un calendar fara pauza competitionala si totul va fi in regula. si participarea tot redusa o sa fie la multe dintre ele pentru ca nu sunt bani si timp. Realitatea ca interes este pentru CNE si CNI si cam atat. Si la CNI incet incet interesul scade, e greu sa duci ritmul asta.
Daca tot am deschis discutia, poate ma lamuresti tu de ce avem nevoie de 4 etape din CNE la IDM si 2 etape la Septimia. Ca ma mine nu ma duce mintea. Si asa nu avem locuri in calendar. Daca nu-ti ajung 4 etape de CNE, ca sa joci in sali diferite, si ti se pare ca inca cine poate castiga campionatul cu noroc, si mai vrei 4, de ce nu inca 4 in aceleasi 4 sali? Scuze pentru off topic
Mircea
Eu am combinat calificarile CNI cu CNDT si erau 6 turnee toate.
ȘtergereLa echipe poti face doar 5 turnee, in cele 5 sali acceptabile.
Apoi finalele/play-off/ baraj.
Asa poti reduce calendarul foarte mult.
Intotdeauna sunt unii care vor sa joace mult, iar altii care vor sa cheltuiasca putin.
Eu sunt adeptul restrangerii numarului de week-end-uri competitive, iar cine vrea sa joace mai mult, sa se duca pe la openuri, in tara sau afara, fiindca acolo se testeaza valoarea, de fapt, nu in tara.
In tara ne mintim singuri, sunt vreo 10-15 jucatori buni si atat, nu e o masa critica, care sa genereze progres fabulos.
Chestia asta cu Cupa Romaniei e inca cruda, pare ca e facuta doar de dragul de a fi facuta si mi se pare moarta din fasa.
Datele libere pot fi folosite pentru proiecte de promovare/dezvoltare, copii, juniori, pentru cantonamente, concursuri de selectie pentru nationale, pentru cursuri de perfectionare (ce-or fi alea) samd
Aici nu te pot combate, ba chiar te sustin, ideile par bune doar ca eu nu ma incadrez nici la jucat mult si nici la cheltuit putin. Timp nu am, de aceea mai putine weekend-uri competitionale ar fi de bun augur. Si asta tocmai pentru ca acei 10-15 jucatori de care vorbeai sunt concentrati toti intr-un singur loc, ma rog, in doua, si poti sa faci 25 de turnee, ca nu se schimba nimic, tot ei castiga si noi ceilalti nu evoluam in niciun fel
RăspundețiȘtergereTimpul trebuie folosit la altceva, nu la jucat aiurea de 4 ori in IDM. Spuneai ceva de cursuri, dezvoltare, promovare?? Sa ma uit in DEX, sa vad daca le gasesc.
Seara buna va doresc!
Mircea