joi, 21 ianuarie 2021

Adunarea Generala Extraordinara

 CONVOCARE ADUNARE GENERALA EXTRAORDINARA A FRB - 25.01.2021 ORA 18:00 CU RECONVOCARE ORA 19:00

VA RUGAM SA ANUNTATI PANA PE 21.01.2021 DELEGATII LA AGE, pe canalele uzuale de comunicare, email-urile secretar@frbowling si presedinte@frbowling.ro ! MULTUMIM PENTRU UN RASPUNS PROMPT !

Biroul Federal (“BF”) al Federatiei Romane de Bowling (“FRB”), in urma sedintei din data de 18.01.2021, in temeiul Art.37 al Statutului FRB (“Statutul”) si la solicitarea membrilor ACS Elcomex&Delfinii, ACS Sport's Palace, ACS Septimia, ACS North Star, ACS Pro Venus, ACS Bobowling Sfantu-Gheorghe, ACS Bowling Miercurea-Ciuc, ACS Euro Master One, ACS Vinci si ACS Lake View, convoaca Adunarea Generala Extraordinara a membrilor FRB (“AGE”) in data de 25.01.2021, incepand cu ora 18:00. Avand in vedere situatia epidemiologica determinata de pandemia cu virusul SARS-CoV-2 la nivel national si mondial, Adunarea Generala se va desfasura in mediul virtual, exclusiv in regim online, prin videoconferinta, folosind platforma Zoom. Inscrierea ca participant in cadrul AGE se face pana in data de 25.01.2020 ora 17:30 (conform procedurii speciale). In cazul neintrunirii cvorum-ului de 2/3 din numarul delegatilor cu drept de vot desemnati , AGE este reconvocata pentru data de 25.017.2021, ora 19:00, in acelasi mod in care s-a realizat si prima convocare, cu aceeasi ordine de zi. Ordinea de zi propusa pentru AGE este:

1. Hotarare privind rezolvarea situatiei determinate de faptul ca pe rolul Tribunalului Bucuresti, Sectia a II a - Contencios Administrativ si Fiscal, a fost inregistrat dosarul cu nr. 34539/3/2020, avand ca obiect actiunea formulata de Asociatia Clubul Sportiv Bowling Miercurea Ciuc prin care solicita anularea Deciziei Biroului Federal din data de 17.11.2020.

Biroul Federal al Federatiei Romane de Bowling

ACCESUL LA VIDEOCONFERINTA SI DESFASURAREA ACESTEIA

1. Inregistrarea de participare efectiva la videoconferinta AG se va face, pentru prima convocare, in data de 25.01.2021 incepand cu ora 17:30, pe baza adreselor de email indicate in delegatii sau in adresele de comunicare (care pot fi materiale, email sau orice alta metoda de comunicare la distanta).

2. Inregistrarea de participare la videoconferinta pentru a doua convocare, se va face dupa aceeasi procedura de la pct.1, in data de 25.01.2021, incepand cu ora 18:30.

3. Fiecare delegat desemnat de membrii FRB, inscris ca participant la AG, cu drept de vot sau fara drept de vot trebuie, ca inaintea participarii, sa-si deschida un cont pe platforma de videoconferinta Zoom, prin accesarea www.zoom.us si urmarea pasilor indicati de platforma de comunicare la distanta.

4. Accesul online va fi acordat participantilor inregistrati incepand cu ora 17:30 prin comunicarea catre acestia a invitatiei specifice Zoom, pe adresa de email indicata de fiecare delegat participant la sedinta. Invitatia Zoom va avea in cadrul ei o adresa electronica tip „link”. Fiecare delegat participant care va receptiona invitatia va da click pe acea adresa electronica, putand fi astfel luat in evidenta de FRB.

5. Fiecare delegat care va avea acces de participare acordat de FRB va trebui sa isi confirme identitatea prin prezentarea actului de identitate, acelasi cu cel indicat in delegatiile comunicate anterior FRB.

6. Dupa verificarea identitatii delegatilor participanti la videoconferinta, Presedintele va considera sedinta statutara sau nestatutara. In cazul in care este statutara, Presedintele va citi ordinea de zi si se va putea incepe desfasurarea sedintei. In cazul in care sedinta este nestatutara sedinta primei convocari a AG va fi suspendata si comunicatia va fi intrerupta, urmand sa se reia procedura specifica pentru a doua convocare.

7. FRB va relua sedinta AG pentru a doua convocare, la ora 18:30, urmand aceeasi procedura de invitare, confirmare si acordare a accesului delegatilor participanti, folosita in cadrul primei convocari. Astfel, fiecare delegat participant va primi, pe adresa sa de email indicata in delegatie, o invitatie Zoom. Invitatia Zoom va avea in cadrul ei o noua adresa electronica de „link”. Fiecare delegat participant care va receptiona invitatia va da click pe acel „link”, putand fi astfel luat in evidenta de FRB.

8. Dupa verificarea identitatii delegatilor participanti la videoconferinta, Presedintele va declara sedinta ca statutara sau nestatutara. In cazul in care sedinta este declarata statutara, Presedintele va citi ordinea de zi si va incepe desfasurarea acesteia.

9. Deoarece Art.34 al Statutului FRB mentioneaza ca „Adunarea Generală poate fi publică numai cu acordul membrilor cu drept de vot prezenţi (jumătate plus unul).”, AG va vota caracterul public al sedintei, ceea ce va permite automat posibilitatea participarii si altor persoane decat delegatii membrilor FRB inregistrati ca participanti. Aceste persoane se pot inscrie si ei in prealabil urmand aceeasi procedura de acces la videoconferinta, inregistrandu-se ca participanti in prealabil la FRB, deschizandu-si conturi de Zoom si indicand adresele lor de email.

10. Sedinta va fi condusa de Presedinte sau de catre o alta persoana desemnata de el. Presedintele va prezenta fiecare subiect de pe ordinea de zi si va putea sa raspunda fiecarei intrebari adresate de vorbitori.

11. Delegatii participanti, cu drept sau fara drept de vot, se pot inscrie ca vorbitori la fiecare subiect de pe ordinea de zi.

12. Vorbitorii vor putea analiza/dezbate (si adresa intrebari) subiectul de pe ordinea de zi pentru care s-au inregistrat, precum si privind documentele corespuzatoare primite si in legatura cu respectivul subiect.

13. In vederea desfasurarii eficiente a sedintei, fiecare vorbitor are la dispozitie maxim 5 minute pentru dezbatere/analiza si adresare de intrebari. Vorbitorii isi vor putea exprima parerile sau intrebarile fara a fi interpelati de catre ceilalti participanti (in momentul cuvantarii unui vorbitor, ceilalti participanti vor avea microfonul inchis).

14. Presedintele sau o alta persoana desemnata de el va putea raspunde fiecarui vorbitor imediat dupa terminarea cuvantarii acestuia.

15. Votul trebuie sa fie personal. In acest sens, fiecare delegat participant si declarat ca votant de Comisia de Validare isi exprima in mod deschis votul. Procesul de vot se va desfasura pentru toate punctele de pe ordinea de zi, pana cand vor fi votat toti delegatii participanti la videoconferinta si considerati votanti de Comisia de Validare.

16. Lucrarile sedintei AG sunt inregistrate video si audio prin intermediul platformei online Zoom.

17. Dupa dezbaterea si votarea subiectelor de pe ordinea de zi a AG, Presedintele poate declara inchiderea sedintei oprindu-se accesul tuturor la sedinta.

18. La sfarsitul sedintei AG se va intocmi un proces verbal care va fi aprobat de catre membrii care si-au exprimat votul in cadrul sedintei.

Pe mine m-a surprins termenul scurt de convocare, de 5 zile de la comunicare.

Statutul FRB are o lacuna, fiindca prevede o perioada maxima de convocare, de 15 zile de la data la care s-a hotarat (regulamentar) convocarea AGE, dar nu si o perioada minima. 
Adica poate fi convocata si peste noapte, cu jumatate dintre voturile BF sau ale membrilor FRB. 
La fel si pentru reconvocare, cand nu se intruneste cvorumul.

Asta deschide portita ca AGE sa ia hotarari cu un numar mic de voturi, peste noapte. 
E o portita pentru o "lovitura de stat la federatie"

Cred ca ar trebui sa existe si un numar minim de zile pentru convocare, cum e la AG ordinara. 
Acolo e de 20 de zile, aici cred ca ar fi normal sa fie minim 7 si maxim 15.

Cand se va hotara rescrierea statutului (cand?), trebuie inchisa si portita asta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu