marți, 22 martie 2011

PROPUNEREA DE REGULAMENT A LUI FLORIN POPESCU

PROIECT

Expunere de motive :
A) avand in vedere mai multe constatari cu privire la desfasurarea campionatelor actuale de bowling
B) luand in considerare modul de desfasurare a Campionatelor Europene si Mondiale
C) cresterea performantelor individuale si ale echipelor
D) asigurarea unui climat de amicitie, sportivitate, si echitate a sanselor de victorie
prezentam aici un proiect de desfasurare a campionatului viitor.
Desigur, toti iubitorii acestui sport, echipele , cluburile pot sa fie sau nu de acord cu principiile prezentate , sa le completeze sau sa propuna modificarea unora.
1) Campionatele pot fi organizate asemanator Campionatelor Europene si Mondiale, pe echipe de DUO, TRIO si echipe de CINCI
2) Am identificat minim 16 weekend- uri in perioada 01.10.2011 – 15.04.2012 care pot constitui 16 etape ale campionatelor, lasand loc suficient si pentru organizarea de Open-uri.
3) Se pot organiza 8 etape pentru Campionatul de CINCI, 4 etape pentru cel de DUO si 4 etape pentru cel de TRIO.
4) Fiecare weekend ar fi dedicat uneia din cele trei forme si s-ar juca in acelasi centru de bowling (ca la individualele din prezent).
5) Se stabilesc la inceput de campionat un nr. de ungeri , trase la sorti inainte de fiecare etapa, toata lumea jucand in fiecare etapa pe aceeasi ungere.
6) Se stabilesc salile pretabile care, probabil, ar putea fi IDM, OXIGEN, UNIREA, CERNAVODA, LAKE WIEW, MIERCUREA CIUC urmand a fi trase la sorti etapele, pe sali, asigurandu-se egalitate de sanse pentru toate lumea.
7) In fiecare etapa (weekend) pot fi organizate aproximativ 7 squad-uri care pot ajunge pentru toata lumea, programarile tinand cont de toate aspectele (echipele nerezidente avand intaietate)
8) Echipele de DUO si TRIO se stabilesc si se declara la inceputul campionatului. Se pot face schimbari numai cu jucatori neangrenati de la inceput, si numai in cazuri de forta majora sau cauze extreme (operatii chirurgicale, boli grave, deces, etc.). Echipele de CINCI joaca la fel ca pana acum, fiind permise schimbari inclusiv in timpul jocului , cu jucatori apartinand aceluiasi club.
9) La DUO si TRIO jucatorii echipei joaca pe aceeasi pista. La echipele de CINCI se joaca cinci pe o pereche de piste. Se joaca cate doua jocuri pe o pereche de piste cu mutare dupa doua jocuri.
10) Nr. de jocuri difera de la o etapa la alta in functie de sala. Astfel, la Cernavoda (ex.) se joaca sase jocuri, la Oxigen sau IDM (ex) se joaca opt jocuri, asigurandu-se jocul pe toate pistele si egalitatea de sanse.
11) Singurul criteriu este Total Popice.
12) La sfarsitul campionatului regulat se face clasamentul final luandu-se in considerare cele mai bune trei rezultate/din patru la DUO si TRIO si cele mai bune sase (sau sapte) /din opt , la echipe de CINCI.
13) Primele opt echipe de DUO si TRIO si primele patru de CINCI joaca Play-off dupa aceleasi reguli ca la Europene (Mondiale) , o partida de sase(opt) jocuri pe ungere scurta si o partida pe ungere lunga.
14) Echipele de DUO pot fi formate din SENIOR – SENIOR , SENIOARE – SENIOARE, SENIOR-JUNIOR sau SENIOARE – JUNIOARE fara niciun fel de handicap. Echipele de Trio pot fi formate oricum , cu handicap de maxim 5 puncte/joc pentru SENIOARE sau JUNIORI/JUNIOARE

Acestea ar fi in linii mari propunerea. Detaliile si eventualelele modificari fiind hotarate daca prezentul Proiect va fi aprobat, de catre CCB.
Eu vad urmatoarele avantaje certe :
• Toata lumea joaca pe aceleasi ungeri eliminandu-se orice fel de discutii
• Echipele joaca pe aceleasi piste , incurajandu-se si corectandu-se reciproc, reliefandu-se cu adevarat spiritul de echipa.
• Concentrarea se va pune pe scor mare si joc bun , si, mai putin ca in prezent, pe bataia adversarului
• Coagularea in acelasi centru de bowling a tuturor, in acelasi weekend poate genera o atmosfera mai buna intre noi
• O pregatire mai buna si adecvata pentru cei indreptatiti sa faca parte din loturile nationale.

16 comentarii:

  1. mie varianta cu toti jucand indirect, contra scor, mi se pare cea mai plictisitoare solutie posibila pentru jocul pe echipe...

    nu poti copia sistemul de la competitile de o saptamana, la cele cu durata anuala.

    iar obsesia asta cu lotul se poate rezolva o data pentru totdeauna mult mai simplu: lot nominalizat la inceputul anului/sau cu sase luni inainte - pregatire speciala nu de foarte lunga durata- 2 saptamani sunt ultrasuficiente si cateva competitii puternice de verificare.
    plus cateva zile de antrenament in locatia concursului

    ce legatura are campionatul nostru cu pregatirea pentru mondiale, nu inteleg.

    in loturi trebuie sa fie jucatori puternici, capabil sa reuseasca in competitile puternice pe bani.
    si se presupune ca astfel de jucatori au nevoie de o pregatire minima.

    pregatirile lungi si dese, cheia marilor insuccese- vezi Suedia si Grecia.

    la polul opus, SUA.

    ne trebuie profesionisti care sa intre in cicuitele europene/mondiale pe bani.

    si asa se rezolva si echipa nationala.

    RăspundețiȘtergere
  2. plus cosmarul logistic, ai idee ce inseamna sa faci competitii cu peste 100 de jucatori?
    unde ii cazezi, cum se antreneaza samd.
    ocupi salile cel putin tot week-end-ul,iar ele sunt comerciale, oamenii trebuie a-si piarda 2-3 zile in deplasare din saptamana de cateva ori pe an etc etc.
    o utopie totala.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu ungerile sunt de acord,chiar nu s-ar mai gasi nod in papura,cu nr. de jocuri functie de nr. de piste din fiecare sala,de acordProgramul imi pare cam incarcat,cred ca e de ajuns cu echipa de cinci.Avand in vedere ca si asa week-end de week-end destui dintre noi isi "rup" cateva ore cu greu, daca ar fi vorba de o zi sau doua, n-as putea participa constant.Dau un ex:la echipe daca nu poate participa un mebru il inlocuiesti, la duo si trio,conform propunerii nu poate fi inlocuit si atunci ce se va intmpla?probabil echipa de trio nu va putea juca sau cu siguranta va pierde.Iar climatul de amicitie nu-l poate impune niciun regulament,tine doar de noi.E strict punctul de vedere personal.

    Vali P.V1

    RăspundețiȘtergere
  4. comentariile cu uleiul numai moartea le inchide.
    si asta nu e numai la noi, e cam peste to.
    cea mai buna dovada a fost la play-off-ul de anul trecut, cand ungerea era ba prea uscata fata de ce anuntase, ba prea uleioasa, ba diferita dimineata fata de pranz etc
    cat timp nu pot juca toti simultan pe aceeasi pista discutii vor exista cat lumea.
    niciun format nu va rezolva problema asta.
    la echipe acum nu e rost de nicio discutie RATIONALA cu ungerile, cele 2 echipe joaca simultan in aceleasi conditii, deci egale.
    in formatul de mai sus unele vor juca dimineata, unele dupa amiaza etc
    deci nu in conditii identice.
    si e un format in care Liverpool si Chelsea ar juca independent contra scor si nu una impotriva alteia.

    asta e tot farmecul la echipe, confruntarea, acolo e spectacolul.

    dar "batranilor" nu le place asta, ei vor un soi de bingo cu numere, nu dezlantuirea de energie si entuziasm, ca acolo poti sa te arzi...

    dar sportul e dominat de tineri, peste tot.
    vine vremea si la noi, stati linistiti

    RăspundețiȘtergere
  5. Promit ca nu voi comenta nicio parere. Asa este drept sa spuna fiecare ce vrea.
    Logistic nu este nicio problema. Nu trebuie sa stai doua zile nicaieri. Te programezi ca echipa la ce squad poti, te duci, dai si gata. A! ca vrei tu sa stai pe acolo, e treaba fiecaruia.
    Despre confruntare, parerea mea este ca sistemul cu punct luat de fiecare la victorie era mai "bataios". Asa tot la scor se joaca si acum. Si nu stiu daca scandal=confruntare.
    Si daca ar fi asa , de ce Europenele, Mondialele, campionatele din Franta, din Italia, etc, sunt organizate tot pe sistemul 2, 3, 5. Intrati pe site-urile federatiilor loe si vedeti singuri cum e la ei.
    Si mai presus de orice , am propus acest proiect, asa cum am spus, spre dezbatere, nu cu pretentii ca sa jucam asa.
    Stiam , si mi-au spus toti ieri la sala, ca daca nu este propunerea "nu stiu cui" si mai ales daca este a mea, n-are nicio sansa.
    Nu-i nimic ! Va ramane acolo... Am mai spus, nu vreau nimic pentru mine, nu sunt un potential pericol pentru nimeni din conducerile actuale :)
    Florin Popescu

    RăspundețiȘtergere
  6. Italia, Franta?
    cred ca ar trebui sa-si schimbe sistemele, ca nu dau rezultat pe nicaieri, italienii se bat cu noi la echipe si tu vrem sa-i copiem?

    copiati si voi niste sisteme ale invingatorilor, uitati-va la americani, la nordici, la coreeni, la englezi.

    ma repet: o competitie gen campionat anual nu are nicio legatura cu una de o saptamana-10 zile, formatul e impus de numarul mare de participanti si de cele 6(deobicei) competitii simultane.

    eu te cred ca ai vrea ca echipele sa vina sa dea direct, dar ce fel de sport de performanta mai e asta?

    echipele serioase trebuie sa se antreneze inainte, ca si jucatorii care vor sa realizeze ceva, ca doar asta e scopul, sa creezi valori noi.
    cum creezi valori daca nu se antreneaza pe ungerea de concurs?

    si cum se antreneaza si joaca TOTI macar o data fara sa ocupi minim trei zile?
    fa tu un calcul si vezi daca-ti iese.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cam putine pareri,poate e prea devreme si lumea n-a citit.Dar judecand dupa vechile tipare ,in conditiile in care se vor vota cateva din propunerile de mai sus sa vedeti "bombardament" de pareri da'...................ANONIME .

    Vali P.V1

    RăspundețiȘtergere
  8. Echipele (oricare) se pot antrena fara probleme, ungerile se pot sti macar cu 1 saptamana inainte.
    Da, pot da toti intr-un weekend, fara problema.
    Pentru 1 weekend cand ar juca echipele de 5 ar fi necesare 3 maxim 4 squad-uri, socotind ca intr-o sala de 8 piste joaca 4 echipe intr-un squad.
    La individuale cel mai mult au dat 70 de oameni.
    7 squad-uri organizate intr-un weekend pentru Duo sau Trio inseamna 102 oameni. Adica 50 de Dubluri sau 34 de echipe de Trio. Deci s-ar putea fara probleme.
    Florin Popescu

    RăspundețiȘtergere
  9. asa merge, daca le separi.
    dar ajungi cam la acelasi numar de week-end-uri ocupate ca si pina acum. oricum blochezi complet minim 2 zile salile, daca nu mai mult, fiindca squadul de 8 cu 5 jucatori pe percehe iti ia minim 4 ore.

    RăspundețiȘtergere
  10. Asta cu total popice eu o inteleg asa:nu mai joaca nimeni impotriva nimanui ca in formatul actual.Weekend de weekend se fac squaduri pt echipele de cinci si la final de campionat echipa care are popic average cel mai mare e declarata campioana!Urmatoarea e locul doi samd.Am inteles bine?Daca nu, il rog pe Florin Popescu sa detalieze un pic aspectul asta.

    Cu multumiri
    Vali P.V1

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu Vali, n-ai inteles bine. De-a lungul anului competitional s-ar organiza 8 intalniri pentru echipe de 5 , 4 pentru Duo si 4 pentru Trio.
    Intr-un weekend se joaca o singura formula ori 5, ori Duo , ori Trio.
    La sfarsit se trage linie si primele 4 echipe de 5, primele 8 echipe de Duo si primele 8 echipe de Trio, fac Play-Off. De asemenea din clasamentul general se pot extrage si rezultate pentru Individual , 16 sau 20 care sa joace un Play-Off (master) final.
    Iar propunerea era sa se ia in calcul 3/4 la Duo si Trio si 6 sau 7/8 la echipele de 5.
    In felul acesta s-ar rezolva si problema ca , daca din motive oarecare. o echipa nu se poate prezenta sa aiba sansa de a recupera. Si oricum sa se ia in calcul cele mai bune rezultate.
    Si nu weekend de weekend. Ar fi 16 weekend-uri in perioada 01.10 - 15.04. Iar dupa 15.04 probabil doua weekend-uri pentru Play-off.
    Retine ca intre 01.10 si 15.04 sunt 31 de weekend-uri ! Sigur , mai sunt Open-uri, 6 la numar intre Octombrie si Martie, un International, Craciun, Revelion, probabil Paste, dar oricum este loc.
    Gandeste-te ca acum se joaca 14 campionat + 5 Individuale (cel putin la A). Deci nu vad aici o problema.
    Apropos de A ! Se pot mentine si in acest sistem Diviziile ! Cel putin la echipele de 5.
    Florin Popescu

    RăspundețiȘtergere
  12. Acum e clar.In mare, intelesesem dar nu m-am exprimat nici eu foarte clar in commentul de mai sus.Sincer,in afara ca nu va exista confruntare directa pt ca se vor juca squaduri nu vad nicio problema in a juca in formatul propus.Pana la urma nici la openuri nu e confrunatare directa e doar finala de primii patru care e echivalenta cu play off-ul .Problema cu posibilele discutii vis-a-vis de ora,ca unii joaca dimineata sau altii dupa amiaza se poate rezolva cu alternarea orelor de joc ,adica etapa 1 o echipa joaca de la 10 urmatoarea etapa il va juca de la 12 samd...
    In alta ordine de idei n-am putea aplica retroactiv propunerea?Vinci ar fi fost in play-off!!!!Dupa IDM are cel mai mare popic average!!

    Va multumesc pt timpul acordat in a ma lamuri

    Vali P.V1

    RăspundețiȘtergere
  13. Intaplator am avut sansa sa vad ce inseamna un "format"ca cel propus, te rupe, e un turneu final. Aia cu cinci pe pista si opt echipe ar putea dura intre 5 si 7 ore, in conditiile tehnice din Romania.
    Dar nu asta e problema, atunci cand puteri mari in bowling au un sistem asemanator cu cel pe care-l practicam noi nu stim cum sa facem sa schimbam anual, si daca se poate in timpul jocului, regula concursului.
    E jenant. Nimeni nu poate explica formatul si regula jocului decat prin prisma puterii detinute in federatia asta care nu prea aplica prevederile legate de campionate din legea spotului.
    Pai anul trecut federatia s-a tinut tare si a trimis in B echipe cu jucatori care puteau incerca o clasificare pe podium , acum ,vine un reprezentant ( scuze Florin dar esti folosit ) si inventeaza iar apa calda. Noi suntem Romani noi nu suportam reguli, noi le schimbam...
    Daca nici acum nu se vede manipularea sa-i dam bataie, sa joace doar rasatii"" intre ei, prostimea sa faca galerie, cred ca asta vreti.
    Cu respect si scuze pentru cei ce se simnt jigniti!
    Bebe

    RăspundețiȘtergere
  14. Da' simt nevoia sa ma repet:nu mai are nimeni nicio parere despre asta!.Nu-i nimic lasa c-o sa jucam doar eu si Florin Popescu pe formatul asta fiindca avem cele mai multe puncte comune ,Vali Piros ne arbitreaza pt ca inteleg ca nici el nu prea e de acord, restu' vad ca nu ziceti nimic.Noi fiind doar doi vom putea sa ne alegem ce squad vrem, restu' inghesuiti-va in weekenduri ,pe puncte!luati-le voi pe toate!!

    Sper ca mai stim si de gluma,....

    Vali P.V1

    RăspundețiȘtergere
  15. in sistemul asta ar fi mai simplu sa luam total popicele de la individuale si am avea rezultatul. numai incurajarea coechipierului ar mai face diferenta. si asa il facem pe domnul bowling sport olimpic. pai nu o sa fie niciodata!!! pentru ca spiritul lui e de hartza si cistigat curcani la un pariu si cu o bautura irlandeza, mai degraba in zilele noastre bere, in fatza. love
    ioionatzy

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu exista niciun 5 pe pista. Bebe, citeste cu atentie ! Sunt 5 pe 2 piste (o pereche).
    Despre cine ma foloseste pe mine !!!
    A fost si este un simplu pct. de vedere.
    Si ce regula in timpul jocului ? Despre ce vorbesti ? Era vorba despre un campionat viitor ! Atat !
    Puteri mari in bowling cu sistem ca cel actual al nostru ? Unde ai vazut asa ceva ?
    Te rog insistent sa ne spui adresa de web unde o sa vedem un campionat asemanator .
    Florin Popescu

    RăspundețiȘtergere