joi, 16 iunie 2011

PROBLEMA MAJORA LA EMC 2011, INCLUSIV PENTRU ROMANIA

3 jucatori au punctaj zero in ultimul joc: finlandezul Timo Salonen, slovenul Ziga Kalan si Catalin Gheorghe.
cauzele posibile pot fi tehnice sau disciplinare.

nu stiu amanunte, cum aflu, vi le comunic.
in clasamentul oficial suntem penultimii, pe 32.

N-am aflat decat ca decizia e definitiva si ca va fi publicat un comunicat oficial pe site-ul competitiei, unde o sa aflati si motivele.

finlandezii vor sa depuna un protest, dar sansele sunt nule.

maine Catalin va fi rezerva.

raspunsul prin mail al organizatorilor:

Dear Vali,

I'm sorry, but this is not a mistake as there was a penalty for this player having been caught smoking (pinfall in the next game = zero).

Best regards
Florian


adica toti au fost prinsi fumand...

Domnului Grecu i s-a infipt practic un cutit in inima, intr-un punct in care nu ceda practic niciodata.
oricat de tare am fost impotriva dansului anul trecut, imi vine sa plang cand ma gandesc prin ce trece.

Catalin a picat la mijloc, fiindca nemtii il cautau pe Salonen, despre care se stie ca fumeaza foarte mult.
Si in zilele anterioare s-a tot fumat in pauze, in exterior.

e o greseala mica, totusi, sper sa nu aiba repercursiuni grave pentru el, e un jucator si un om minunat.

15 comentarii:

  1. Nu poate fi adevarat :((

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta se numeste nesimtire fata de colegii de echipa, fata de culorile Romaniei.Rusineeeeeeeeeeeeee.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceeeeeeee??? Spuneti-mi ca este o gluma!!! Cat de nesimtit
    poti fi???

    RăspundețiȘtergere
  4. hai ca ai sarit calu
    ce atata eeeeeee
    s-a intunecat luna ca a fumat Catalin pe ascuns ca in scoala.

    RăspundețiȘtergere
  5. Se numeste prostia din capul tau ,"patriot anonim"!Ma,cum te-ai gasit tu repede sa ne spui cum se cheama!cunoscatorule!
    Ia zi-ne, ce fapte marete ai facut tu vizavi de culorile Romaniei?
    Crezi ca lui ii pare bine.....""rusineee"",moralistule si..... ar mai fi ceva cu acelasi sufix da' nu l publica admin-ul

    RăspundețiȘtergere
  6. Ti-ai dreaq de simpatici,la incurajari, va numar pe degete,acum ,cand e de calcat in picioare un om ,ce sa mai,nu va mai dati rand.

    "ceee?eeee;ehehehe..."

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca ar trebui sa apreciem in primul rand ce a facut Catalin pentru Romania. Nu suntem in masura sa dam lectii de morala. In plus, cred ca fumatorii stiu ce inseamna ore in sir fara fum...Si ei asta au facut. Au tras ore in sir. Indiferent de ce s-a intamplat, ramane faptul ca au facut o figura frumoasa. Sper ca maine sa fie o zi excelenta pentru ei! Fiti tari pana la capat! Hai Romania!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nimeni decat Catalin, dl Grecul si restul din lot au vreun drept sa-l judece pe Catalin. A gresit, da, insa aratatul cu degetul nu mai are nici un rost decat pentru cei care nu-si doresc succesul bowlingului romanesc.

    Noi din lot am discutat si am trecut peste acest incident regretabil si Catalin are maine toata sustinerea noastra! Iar daca noi am trecut peste ma gandesc ca, cel putin teoretic, ar fi mai usor anonimiilor de pe aici sa treaca peste greseala lui Catalin.

    Catalin este un om minunat, un coleg de echipa foarte valoros si un prieten apreciat. Maine, sau azi, depinde cand este postat acest mesaj, jucam pe lung, iar Romania are trei partide de jucat asa cum a jucat pana acum; cu mare bucurie si cu un joc care ne-a adus mie si lui Stefan felicitarile sincere de la toate tarile scandinave chiar si azi, cand s-a aflat despre "afumaturi".

    La trio, Marius a jucat peste santul din stanga spre final squad-ului. Cuvantul "uscat" este insuficient pentru a descrie seceta de pe piste dupa vreo sapte sau opt partide pe ungerea lunga. Caterinca parca prinde esenta situatie mai bine. Iar acuma ganditi-va ca la trio au jucat noua partide. La echipe se va juca 15...

    Nu exagerez cand spun ca maine, din partida sapte incolo, probabil vor fi cele mai grele conditii de joc pe care a jucat vreun lot national roman de bowling in ultimii ani.

    Echipa are din acest motiv nevoie de sustinera voastra, asa ca propun sa mergem inainte si sa facem cat se poate de mult in situatia in care ne aflam. Suntem o suta si ceva de jucatori de bowling in Romania, chiar in halul asta suntem ca nu putem sa trecem peste o greseala si sa sustinem echipa nationala?

    Eu vreau sa cred ca putem sa ramanem uniti si sa aratam restul europei ca ce au vazut in aceasta saptamana nu este o intamplare. Este un inceput. De aia va invit sa le trimiteti mesaje de incurajare tuturor baietiilor din lot.

    Hai Romania!

    (Imi cer scuze de greselile gramaticale din acest mesaj, sunt sigur ca sunt multe si geniale... mai bine legati-va de ele decat de Catalin!)

    Cu tot respectul din Germania

    Bogdan Dobondi

    RăspundețiȘtergere
  9. eu tin minte ca am fost singurul acum 2-3 ani care in urma deciziei de a se interzice fumatul la jocurile oficiale am avut o tentativa de vreo 6 luni de lasat de fumat. a fost inceputul. caci acum pot spune ca de 2 ani am mai fumat doar la filmari ( si nu a fost usor nici sa fumez, nici sa nu ma reapuc ). dar fumatul e ceva ce nu toata lumea intelege si poate sa l controleze. DAR !!!! exista plasturi, exista guma... etc, care pret de 2-3 ore te ajuta la greu. sa nu mai vb de tigare electrica. DAR UNDE NU I CAP...vai-vai. asta e, mestere catalin. din greseli, fie ele si copilaresti, invatam. love. ioionatzy...departe de a fi perfect, dar perfectibil...inca

    RăspundețiȘtergere
  10. nu cred ca or sa fie conditii comparabile cu conditiile de la trio, deobicei e foarte uscat doar seara.

    "juniorii" n-au prins asa uscat dupa amiaza- ei au jucat mult mai pe mijloc, si nici la dublu, tot dupa amiaza (unde au fost 12 jocuri).

    iar maine se joaca dimineata cand e mai rece.

    peste sant s-a jucat si anul trecut la mondiale si n-a zis nimeni nimic.

    nu cred ca e cazul sa dramatizezi prea mult, e o ungere special gandita pentru asta, nu e nicio caterinca, ca si prin PBA se tin de "caterinci" de-astea.

    in plus, scorurile lui Catalin si Marius din ultimele jocuri pe lung au fost foarte mari:

    - 234 si 203 la trio
    - 235, 235 respectiv 210, 213

    Catalin a avut tot timpul probleme la inceput, iar Marius pe jocul de tranzitie, adica exact situatiile in care ai nevoie de expertiza unui antrenor.
    la sfarsit, cand dai "in uscat" e cel mai simplu, nu trebuie sa fii prea ingrijorat pentru asta, o medie peste 220 pe ultimele jocuri e acceptabila...

    iar juniorii, cu 216 media, nu par a fi avut probleme...

    "Nimeni decat Catalin, dl Grecul si restul din lot au vreun drept sa-l judece pe Catalin."

    eu si majoritatea ne-anonimilor de acasa il sustinem pe Catalin, dar lotul nu e totusi o chestie privata, intre voi si domnul Grecu.

    cu tot respectul...

    RăspundețiȘtergere
  11. Se pare ca mentalitatea romanului e damblagita rau.Lasati atacul sau apararea unei tertze persoane,aici vorbim clar de imbecilitatea romanului care ,nici dupa 20 de ani si 2000 de iesiri prin civilizatie nu a invatat ca "acolo" nu e la noi.Trebuia sa stie ,ca peste tot in afara de romanica, legea e lege frate ,indiferent cine si de unde esti.Pacat de performanta obtinuta .

    RăspundețiȘtergere
  12. Vali, draga, cu toata stima si respectul pentru tot ce ai facut pentru bowlingul romandesc si pentru acest site, dar ai fost aici la Munchen?

    Ai stat de vorba cu tipul de la Kegel care a spus ca-n viata lui n-a vazut jucatori atat de valorosi jucand atat de gresit pe ungerea lunga...? Sau doar simti nevoia de a contrazice o afirmatie facuta de catre cineva din lot pentru a arata tutoror ca stii si tu?

    Sincer, nu-i nevoie deoarece chiar stii si tu unele si altele despre bowling. Nu insa si cum au fost conditiile de joc la Munchen.

    Daca ma intrebi pe mine - insa cine-s eu pana urma? doar un amarat care nici macar n-are o diploma USBC si care de abia supravietuieste cand arunca cu bila in cherestea - toti inafara de Tore Torgerssen, Marius Piticariu si Catalin Gheorghe au jucat pe unde trebuie pe ungerea lunga la trio.... Cu tot respectul pentru restul jucatorilor din Europoa, insa de data asta au citit pista aiurea...

    Tu faci afirmatia ca doar la trio s-a intamplat sa fie uscat si ca nu ar fi fost vorba de caterinca...

    Treaba ta Vali, insa nu ai fost in bowling aici in Germania si, nu in ultimul rand, nu ai avut posibilitatea sa discuti si tu cu antrenorul suedeziilor, cu Martin Larsen sau cu Oskuu Palerma despre piste...

    Eu am avut acest privilegiu si ma gandeam ca poate ar fi bine daca te-ai abtine de afirmatii despre cum au fost pistele la Munchen avand in vedere ca au fost cativa oameni pe aici care stiu cate ceva despre bowling....

    De exemplu, nu ai vazut cum cate cinci jucatori pe fiecaren pista, pe vreo 30 de piste, se luptau sa arunce cat mai tare si cu bile cat mai lungi undeva din campul cinci din prima partida. Tu poti sa zici ce vrei avand in vedere ca este blogul tau, insa nu ai fost aici si, cu tot respectul, nu ai cunostiintele necesare pentru a face unele din afirmatiile pe care le faci.

    Dar subliniez ca asta nu inseamna ca nu te respect pentru ce ai facut in b0wling... sau ca nu ai stii cate ceva despre bowlig... ca stii si chiar ai facut multe pentru bowlingul din Romania. Dar lasa-o si tu mai moale cu descrieriile detaliate despre ce s-a intamplat cu ungerile la 3000 km distanta...

    Citind blogul tau, ma gandesc cum de nu te-am vazut prin sala saptamna asta... Atat de detaliat descrii ungerile si cum s-au schimbat pistele...

    Nu am nimic cu tine insa sa spui ca nu a fost nimic special cu ungerea lunga fara ca macar sa fii fost prezent in sala, nu mai vorbesc despre a juca pe acea ungere intr-un squad in care toti, sau aproape toti, sunt in stanga ta. Asta este... cum sa spun si sa raman diplomat?... hmmm, un pic pripit...?

    In rest, as vrea sa te multumesc pentru rezumatele tale de la europene. Se vede clar ca te pasioneaza bowlig-ul. Mi-au placut foarte mult rezumatele tale pentru ca au fost echilibrate si cu gandul la binele echipei. Bravo tie.

    Sper ca vei continua chiar daca uneori nu pot sa fiu de acord cu tine si sa fiu conectat cu realitatea in acelasi timp.

    Hai Romania!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ca sa analizezi ungerea, videoul si un cronometru sunt suficiente, e suficient sa vezi pe unde joaca, cu ce bile, cu ce rotatie si cu ce viteza.
    incearca sa gandesti cu mintea ta, cum faci deobicei, nu mai cita din altii, fie ei si de la Kegel.
    Kegel are doar cativa ingineri, dar cu siguranta nu cei care erau prin sala.

    in plus au reputatia de a face ungeri foarte variabile (inclusiv dimineata- seara), de aia au si pierdut contractulo cu PBA.
    daca nimeni n-a aruncat cu bila prin sala vineri dimineata, inseamna ca asa se juca si ca nu era asa uscata ca la trio.

    daca in PBA toti joaca aruncand cu bila, inseamna ca pista aia chiar e uscata.

    standardele difera, ce e uscat pentru europeni, poate sa fie o gluma in 2011 pentru americani, care au descoperit cum e sa joci aproape fara ulei, pe anumite ungeri.

    De ce a iesit Koivuniemi jucatorul anului si a castigat 300.000 de dolari?
    fiindca tehnica lui cu loft a fost dezvoltata special pentru astfel de piste, de pe cand era junior.

    la Munchen a fost o ungere lunga relativ dificila, dar pe care nordicii au citit-o si jucat-o foarte bine.

    iar faptul ca s-a jucat cu viteza, nu e nimic nou sau extraordinar.
    viteza mica e o prejudecata "old school" care spune ca in stanga, pe ungeri lungi, trebuie sa scazi viteza , ca sa-ti intoarca bila.

    asta nu e mai e valabil demult, datorita bilelor agresive si a ungerilor cu buffer foarte subtire.

    e normal sa joci tare, peste 30 km /h, in stanga si cu bile din ce in ce mai "moi"

    iar, daca la trio a fost foarte uscat, vineri dimineata nu a mai fost, exact asa cum am prezis.

    iar niciunul dintre cei trei de care zici tu n-a dat nimic semnificativ vineri dimineata, tocmai fiindca conditiile erau diferite - Tore 200 media, a pierdut si Masters-ul din cauza asta.

    era bine sa vorbesti cu Leandersson vineri dimineata, sa-l intrebi ce parere are,
    dar ma indoiesc ca ti-ar fi spus ceva util, fiindca el avea solutia si nu cred ca ti-ar fi spus-o tie.
    dupa cum s-a vazut in primul joc, ei au facut 250 media de echipa.

    credeam ca Stefan e antrenorul nostru, dar mi se pare ca nu a intervenit in momente cheie, care ar fi putut face diferenta.
    la duo i-a spus lui Marius, dupa lung, ca a jucat bine, dar jocurile 2 si 3 (169, 170) a jucat cu bila gresita- prea agresiva

    a ales sa antreneze ca la suedezi, presupunand ca jucatorii simt mai bine ce au de facut. sau nu.
    vineri dimineata s-a vazut ca n-ati venit cu lectiile bine facute, toti erau prea in stanga si pana nu s-a uscat suficient, nimeni n-a dat strike.

    in alta ordine de idei, expertiza tehnica e diferita de performanta ca jucator.

    prima presupune mii de ore de studiu si activitate cerebrala, a doua presupune mii de ora de pista si activitate mai mult fizica.

    uneori asta se imbina fericit, ca la Tomas Leandersson, antrenorul suedez, care si-a caftit anul asta toti "elevii" de la nationala prin SuperSixx.

    dar sunt cazuri rare si remarcabile.

    eu sunt roman, nu suedez, si sunt un jucator mediocru, care s-a apucat de bowling la 39 de ani.

    ca expertiza tehnica poti sa ai incredere ca stiu ce vorbesc, sunt inginer si antrenor (cu diplomele aferente, desigur)

    dar in Romania, ca sa fii expert, trebuie sa fii cetatean strain...

    Cand am criticat masinile Kegel, ca nu fac uscat pe boardul 1, s-au chinuit vreme lunga sa inteleaga, cu experti de la Kegel etc.

    a ramas cum am stabilit: Kegel zice ca face uscat pe 1, ulei "0", si de fapt e ulei garla.

    gandeste cu mintea ta, studiaza (diplomele sunt de ajutor, mereu inveti ceva nou) si asculta-i si pe cei "neimportanti"...

    antrenorii si expertii vorbesc cu tine intotdeauna dupa concurs, cand nu mai sunt lucruri sensibile sau strategii secrete.

    eu am spus asta inainte, fiindca nu sunt implicat direct.

    si nu ma poti combate cu nimic, lucrurile au fost exact asa cum am prezis...

    decat ca tu ai fost acolo si vorbit cu diversi.

    asta nu schimba adevarul- vineri nu a fost asa uscat cum credeati voi.

    RăspundețiȘtergere
  14. corectura: Tore a dat 200 vineri, dar a facut Masters-ul. m-am uitat pe un clasament neactualizat..

    RăspundețiȘtergere