vineri, 14 iunie 2013

Criza la orizont

Planul Federatiei Romane de Bowling, asa cum a fost discutat si votat la ultima intalnire a cluburilor a esuat.

Proiectul initial, cu federatia garantata financiar de Ion Grecu a intrat int-un impas, partial datorita manevrelor electorale de la FRPB, care ne-a impiedicat sa obtinem Presedintia FRPB.

A  mai fost o intalnire la Cernavoda, cu Ion Grecu, Juha Maja, Marius Piticariu, Vali Fatu, intreaga echipa Elcomex si cu mine, am stabilit un plan, dar si acela a raposat.

Datorita problemelor de sanatate,dl. Grecu nu mai joaca si si-a pierdut interesul fata de marea majoritate a proiectelor legate de bowling, asa ca implicarea sa in noua federatie nu mai e de actualitate.

in formula actuala, fara sponsor si fara o federatie proprie suntem condamnati la stagnare, in cel mai bun caz.
Eu cred ca e necesar sa ne facem o federatie cu orice pret, cu sau fara sponsori, fiind singura sansa sa ne putem dezvolta mai departe.
O federatie bazata pe voluntariat, pana cand resursele ne vor permite sa avem angajat(i).
adica ceea ce face CCB-ul acum.

putem sa colectam singuri cotizatiile si sa accesam sume de la MTS, desi nu in primul an.
putem sa strangem suficient pentru cotizatiile la ETBF/WTBA si pentru participarea la un turneu international pe an.
putem sa creeam dezvoltare, prin integrarea tuturor competitiilor de bowling sub un singur acoperis.

eu sunt dispus sa pun pe picioare federatia, alaturi de tot cei care vor sa se implice.
va trebui sa facem o adunare generala de constituire, unde sa semnam si sa stampilam actele.
clubul IDM mi-a promis mai  de mult  un sediu temporar (o camera), ale caror costuri vor fi modice.
implicarea financiara a cluburilor, pentru constituirea FRB, va fi modica, spre 0.
Inainte de asta, vreau sa stiu opiniile voastre legate de acest subiect, daca merita sa pornim acest proiect si daca sunteti de acord.

e nevoie de cluburi din 5 judete, asadar trebuie sa fim cam toti implicati.
astept raspunsurile voastre

9 comentarii:

  1. Eu ca membru cotizant, îmi ofer suportul.
    Rămîne totuși de văzut dacă numai din cotizații este sustenabila o federație.
    Totodată mi-ar plăcea ca aceasta (posibila) federație sa nu fie doar cu numele ci sa se implice și în "pepiniere" - sunt multe săli comerciale în Romania, ar fi binevenit sa fie turnee organizate și în alte părți, nu numai Cernavodă/Constanta/București - asta ar putea atrage o masa mai mare de oameni către un bowling mai spre "semipro" în loc de un joc de recreație de vineri seara.
    O idee ar fi organizarea de acțiuni gen 2-3-5 oameni experimentați și cu rezultate și capabili d.p.d.v tehnic(cei care joaca în prima liga de exemplu) sa se deplaseze la acele săli unde sa facă un joc demonstrativ urmat de un Q&A/coaching/prezentare de echipament/etc.
    Bineînțeles toate astea presupun efort, bani și timp investit, însa poate în cîțiva ani se va ajunge la niște ligi regionale competitive și la dezvoltarea sportului în toată tara (nu doar cele 7-8 orașe).

    Imre Csoma

    RăspundețiȘtergere
  2. o federatie care e activa are nevoie de bani. pentru inceput ar fi un plus, fiindca am avea banii nostri si cheltuielei minime.
    eu as face-o si la mine acasa, ca sa nu ne coste nimic, pentru inceput (mai putin cele absolut necesare- un contabil, taxe internationale de afiliere etc).
    numai daca 10% dintre bowleri si firmele implicate in bowling ar dona cei 2% federatiei, s-ar strange niste bani foarte frumosi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu 2% din pacate e deja tarziu pentru anul aceasta din cate stiu, dar pentru la anul daca se face un formular gata completat - numai sa-l descarci si sa-ti pui datele personale, cred ca multi o sa redirectioneze...

    Imre

    RăspundețiȘtergere
  4. Problema cu 2 % este ca termenul pentru anul acesta a trecut, iar pana in 2014 mai e jumatate de an... banii aia se pot lua in calcul numai anul viitor...Sunt de acord cu Imre, cred ca exista multi practicanti/ iubitori de bowling care joaca prin tara, insa sunt departe de Bucuresti si nu ajung sau poate nici nu afla de competitii si altele. Pentru a fi o federatie adevarata ar trebui implicate cat mai multe sali si orase....
    Si da, ai si suportul meu Vali,
    Sz.Kinga

    RăspundețiȘtergere
  5. sunteti suparati pe FRPB. si eu care ma imbracasem frumos azi....credeam ca vine cineva sa dea medaliile la duo si trio. pacat. eu chiar ii asteptam .

    :((

    RăspundețiȘtergere
  6. In primul rand vreau sa felicit sincer pe castigatorii atat la duo cat si la trio. au jucat mai bine si s-a vazut lipsa de antrenament si bile noi (cel putin la noi).
    In al doilea rand as dori sa intreb care sunt costurile pentru infiintarea acestei federatii cu toate costurile aferente?

    Imre, ma bucur ca esti unul dintre oamenii care gandesc constructiv, si eu sunt unul dintre cei care sustin aceasta idee. eu cred ca in vra asta, se pot organiza cateva turnee locale unde vor veni cativa jucatori cu experienta. eu unul sunt dispus sa invat mai multe si .........bineinteles sa bem si cateva beri

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. federatia costa cat vrem noi: poti zbura la Bruxelles si cu first class si cu low cost.
      pentru minima rezistenta nu depasim un buget de 5.000 de euro pe an, pt. o functionare normala, cam 20.000, iar ca sa putem avea proiecte de dezvoltare, sa sustinem loturi, cursuri de pregatire pentru antrenori, arbitri, tehnicieni, programe pentru juniori, programe pentru dezvoltarea sportului amator - de la 50.000 in sus.

      Ștergere
  7. care au fost manevrele electorale de care tot pomenesti? spune-ne si noua sa stim ce s-a intamplat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. fosta presedinta a FRPB a descalificat mai multe candidaturi, pe motive formale, inclusiv candidatii bowlingului la Presedinte si Vicepresedinte, care aveau si sustinerea unei parti din cei de la popice.

      motivele au fost dicerse: ca au fost trimise candidaturile pe mail si nu pe hartie, ca nu erau semnate acceptarile candidaturilor sau ca nu era un accept separat semnat.

      daca nu exista aceasta opozitie prosteasca, acum eram in pozitia in care puteam utiliza FRPB si ca o federatie a bowlingului, nu numai a popicelor.

      Ștergere