joi, 22 august 2013

Campionatele mondiale WTBA 2013- duo feminin

Transmisie LIVE
SCORURI

astazi vedem cum "fetele sunt mai bune decat baietii" (Laura Piros)

primul dublu reuseste sa faca 240 media- surorile venezuelene Marcano.
al doilea dublu, americancele O'Keefe si Stephanie Nation au facut, cu chiu cu vai, 236 media, adica cu 4 popice mai bine decat cel mai bun duo masculin
si s-a jucat doar un squad, tot pe ungerea house, pardon sport, Seoul 39 ft.

cred ca specialistii de la USBC or sa inceapa sa-si reconsidere criteriile de analiza a ungerilor, fiindca ceea ce era pe hartie foarte greu, in practica era foarte usor- un soi de Montreal in clubul Oxygen, care era mai usor decat ungerea house de la liga.

acelasi fenomen s-a intamplat si la mondialele de fete din 2011, cand aveam medii individuale de 260 aproape in fiecare zi  si tot pe ungeri sport, cica.
una din explicatii ar  fi ca frecarea bate orice, inclusiv raportul transversal si  unitatile"two by two" samd.
iar coeficientii de frecare sunt niste mari necunoscute pentru tehnicienii WTBA, care masoara toate prostiile, numai asta nu.
se merge pe experienta si  pe datele fabricantului: daca am piste Brunswick de 7 ani, care sunt jucate intens, e de presupus ca au un coeficent de frecare majorat si pot alege ungeri cu mai mult ulei.
dar realitatea poate bate teoria mai mereu, exsta piste noi care intorc ca dracu si unele vechi pe care se duce ata.
poti sa vezi si ciudatenii tip: ungerea scurta intorce mai putin pe langa sant decat cea medie.
pe 33 ft scoruri de le cauti cu lupa, iar pe 39 ft avem medie de 208 pentru un squad cu peste 100 de jucatori.
premiantii iti dau 250 media, sau un total de 569 pentru un duo, in finala.

in plus gradientii longitudinali ai ungerilor par a fi ignorati de proiectantii de ungeri, fiindca ungerile care au un gradient mare,dar relativ uniform (cantitatea de ulei descreste cu o rata mare, relativ constanta, inspre popice) au tendinta de a deveni foarte previzibile in zona de intoarcere, generand scoruri mari.
iar Seoul pare a fi o astfel de ungere

in alta ordine de idei, azi s-au realizat primele ungeri pentru sezonul de la echipe, Stockholm 34 ft si Atena 40 ft, in club la IDM si a rezultat ca sunt foarte grele, mai ales a doua.

finala o castiga americancele O'Keefe si Nation, care le inving in semifinala pe australiencele Gianotti si Putney si in finala pe  Kulick si  Missy Parkin. Bronz au luat si surorile venezuelence Marcano.\
Kulick a dat 300 in semifinale.
mai jos semifinalele si finala, comentate de Chris Barnes

Enjoy!

 PS: Chris Barnes spune la min 10.43, ca sunt bune si graficele cu topografie, ca sa-ti faci o idee, dar nu-ti spun cum sunt :from "front to back",adica exact ce comentam eu mai sus, cu raportul logitudinal.
si ca nimic nu poate spune ce sinti tu cu bila!
e un mare expert, cu certitudine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu