sâmbătă, 10 august 2013

Propunere de regulament pentru CN duo si trio, 2013-2014

Sunt cateva mici schimbari:
- apare duo+50
- la duo masculin, duo feminin si trio pot participa inclusiv juniorii (fara handicap)

REGULAMENTUL CAMPIONATULUI NAŢIONAL DE BOWLING
LA DUO SI TRIO, sezonul 2013-2014
(propunere)


CAP. 1-SCOPUL

1.1         Desemnarea campionilor naţionali pentru anul competitional 2013, la urmatoarele 5 categorii:
-duo masculin
-duo feminin
-duo juniori open        
-duo+50 open
-trio open
1.2       Testarea sportivilor de performanta in timpul competitiilor, competitia fiind criteriu de selectie pentru loturile nationale.

CAP. 2-ORGANIZARE

2.1       Campionatul naţional duo si trio, denumit în continuare CNDT, este organizat de Federaţia Română de Popice-Bowling, denumită în continuare FRPB, prin Comisia Centrală de Bowling, denumită în continuare CCB, cu sprijinul cluburilor sportive afiliate FRPB
2.2       La CNDT se respectă regulamentul FRPB si regulamentul tehnic al USBC. Acolo unde există neconcordanţe între ele, prevederile prezentului regulament sunt cele valide. Pentru cazuri în care nu sunt prevăzute reguli clare, sunt contradictorii sau confuze, CCB va lua decizia finală în urma sesizărilor făcute de sportivi sau structuri sportive. Acestea vor fi anunţate în scris prin adăugiri la prezentul regulament;
2.3       FRPB, prin CCB, va organiza sapte turnee individuale pe următoarele arene: IDM – Bucureşti, MGM – Cernavodă, Oxygen – Bucureşti, Bowling 300 – Miercurea Ciuc, Lake View – Constanţa, Bobowling Sfantu Gheorghe, Five Stars Galati. Aceste turnee reprezinta si turnee de calificare pentru CNDT
2.4       CNDT se termina cu un turneu final
2.5       Ungerea va fi comunicată de CCB cu 5 zile înaintea fiecărui turneu

CAP. 3-DATE DE DESFĂŞURARE

3.1       Turneele CNI si turneul final al CNDT se vor desfăşura conform calendarului competiţional 2013-2014.

CAP. 4-PARTICIPANŢI

4.1       La turnee pot participa sportivii care prezintă legitimaţia tip FRPB vizată la zi şi viza medicală valabilă. Este răspunderea sportivilor, echipelor şi a cluburilor pentru valabilitatea şi autenticitatea vizei medicale precum şi pentru achitarea unei taxe de participare conform taxelor FRPB. Viza medicală va fi valabilă maxim 6 luni pentru jucătorii cu vârsta de până la 60 de ani şi 3 luni pentru jucătorii ce au depăşit vârsta de 60 de ani. Este obligatoriu ca viza medicală să fie aplicată de un medic sau instituţie medicală cu specialitate de medicină sportivă;
4.2       „Seniori 50+” sunt sportivii nascuti înainte de data de 01.01.1964.
4.3       Juniorii sunt sportivii încadraţi în următoarele categorii de vârstă :
            a) Junior 1 (intre 14 si 18 ani): născuţi între pe 01.09.1995-30.08.1999
            b) Junior 2 (intre 10 si 14 ani): născuţi între 01.09.1999 şi 30.08.2003
c) Junior 3 (intre 7 si 10 ani): născuţi între 1.09.2003 şi 30.08.2006
4.4       Componenta duo-urilor si trio-urilor:
            - jucatori de sex masculin, indiferent de vasta, pentru duo masculin
            - jucatori de sex feminin, indiferent de varsta, pentru duo feminin
            - jucatori 50+, indiferent de sex, pentru duo 50+ open
            - jucatori juniori, indiferent de sex sau categorie de varsta
            - toate categoriile de jucatori, pentru trio open
4.5       Echipele de duo si trio trebuie sa se inscrie in CNDT inainte de inceperea celui de-al doilea turneu individual. Inscrierile ulterioare nu vor fi luate in consideratie.
4.6       Echipamentul sportivilor trebuie să se supună regulilor ETBF. Pantalon lung sau trei sferturi (nu mai scurt de limita genunchiului) din stofă sau fustă- pentru fete, tricou tip polo, cămaşă sau bluză. Pe tricourile, cămăşile, bluzele sportivilor trebuie să fie inscripţionate numele echipei sau clubului din care fac parte şi cel puţin prenumele sportivului. Echipamentul trebuie să se încadreze în limitele general acceptate ca decente. Nu se acceptă pantaloni de tip jeans sau pantaloni de trening, îmbrăcăminte ruptă, murdară, indecentă sau cu imagini şi/sau inscripţii ofensatoare;
4.7       Nerespectarea regulilor art. 4.5 din prezentul regulament se penalizează cu amendă şi avertisment nu cu interzicerea participării la joc. Amenda, în valoare de 50 de lei, se achită pe loc la arbitru (arbitrul virează contravaloarea amenzii în contul FRPB în termen de 72 de ore de la data aplicării acesteia) altfel, sportivul respectiv nu are drept de joc. În cazul în care arbitrul nu aplică această regulă şi acordă sportivului drept de joc, sancţiunea se va aplica arbitrului;
4.8       Handicapuri pentru clasamentele juniorilor:
            a) 8 puncte/joc pentru junior 2;     
            b) 16 puncte/joc pentru junior 3;
            c) junioarele vor primi suplimentar 8 puncte/joc indiferent de categorie;
4.9       Handicapuri pentru campionatul mixt de seniori 50+
a) 1 an=1 punct/joc pentru seniorii +50, pentru cei care implinesc mai mult de 50 de ani in anul 2013.
Exemplu: 50 ani=0 puncte/joc; 51 ani=1 punct/joc,…şamd…, max. 15 puncte/joc.
b) jucatoarele primesc 8 puncte suplimentare

CAP. 5-MODUL DE ORGANIZARE SI DE DESFĂŞURARE A TURNEELOR

5.1         Turneele individuale sunt organizate de catre Cluburile sportive rezidente in arenele de mai sus. Turneul final al CNDT este organizat de clubul rezident in sala selectata pentru a fi gazda.
5.2         Participarea sportivilor la turnee se face contra unei taxe de minim 60 de lei/sportiv/turneu, dintre care cel mult 50 de lei sunt incasati de clubul sportiv organizator, pentru plata pistelor si arbitrilor, iar minim 10 de lei sunt virati catre FRPB, pentru constituirea unui fond anual de premiere si pentru asigurarea participarii reprezentarii Romaniei la Cupa Mondiala Qubica-AMF.
5.3         Este în sarcina şi răspunderea fiecărui club gazdă să asigure rezervarea pistelor de joc, delimitarea fizică a spaţiului de joc pe. Dacă arena de bowling este intr-un spatiu public, clubul gazda trebuie sa asigure conditiile necesare astfel incat spatiul de joc sa nu fie afectat de fumul de tigara, recomandandu-se o distanta de minim 5 metri intre suprafata de joc si zona in care se fumeaza, sau zone de fumate dedicate, amenajate conform legilor in vigoare. În cazul în care arbitrul observă nu s-au asigurat conditiile necesare, arbitrul sancţionează cu avertisment echipa gazdă la prima abatere şi cu amendă de 1.000 de lei la a doua abatere.
5.4         Meciurile sunt conduse de un arbitru delegat de către CCB- Subcomisia de Arbitraj, cu legitimaţie vizată la zi, care are drept incontestabil de decizie în timpul meciului.
5.5         Arbitrul trebuie să se prezinte la meci cu 30 de minute înainte de ora oficială a disputării meciului. Trebuie să aibă asupra lui:

a) legitimaţia de arbitru (vizată la zi)

b) foi de arbitraj şi foi de scor

5.6         Arbitrul are şi atribuţia constatării îndeplinirii conformităţilor tehnice (delimitarea spaţiului de joc, verificarea functionalitatii instalatiilor,verificarea ungerii, verificarea echipamentului de joc) pentru desfăşurarea în condiţii regulamentare a jocului. Dacă CCB-ul deleaga la meci un membru al Subcomisiei tehnice, acesta  preia de la arbitru atribuţiile tehnice.

5.7         Un reprezentant al jucatorilor poate inspecta, doar cu acordul arbitrului, indeplinirea conditiilor tehnice. Este interzisa inspectarea neautorizata de catre jucatori a conditiilor tehnice fara acordul arbitrului, care ii poate sanctiona pe cei in culpa cu cartonas galben.

5.8         Dacă arbitrul nu se prezintă la meci, reprezentatul clubului organizator contactează Preşedintele subcomisiei de arbitri a CCB care decide modul de desfasurare al meciurilor.

5.9         Este strict interzis consumul de băuturi alcoolice sau droguri în timpul meciurilor pentru sportivi, oficiali şi arbitri.

5.10      Este strict interzisă prezentarea la meci sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor sportivilor, oficialilor echipei sau arbitrului.

5.11      Este strict interzis fumatul în timpul meciurilor atât jucătorilor, cât şi arbitrilor.

5.12      Încălcarea regulilor art. 5.9, 5.10 şi 5.11 din prezentul regulament se sancţionează cu cartonaş roşu disciplinar, excepţie făcând arbitrul care va fi sancţionat de către Comisia de Disciplină a FRPB, în urma unei contestaţii.

5.13      Arbitrul este suveran în decizia sa din timpul meciului, inclusiv în ceea ce priveşte constatarea că o persoană se află sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor. În cazul în care constatarea arbitrului că un sportiv sau oficial se află sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor este contestată de cel în cauză, acesta este obligat să prezinte către CCB, un certificat de la IML (Institutul de Medicină Legală). Dacă IML va constata că respectivul nu s-a aflat în starea respectivă, atunci CCB va lua măsurile de rigoare inclusiv cea de rejucare a meciului şi de pedepsirea arbitrului care a greşit.

5.14      Rezultatele jocurilor dintr-un meci vor fi consemnate de către arbitru pe foaia de arbitraj.

5.15      Clubul organizator trebuie să asigure posibilitatea printării rezultatelor. De asemenea, trebuie să-i asigure arbitrului un computer, dacă acesta nu are, pentru a înregistra şi transmite rezultatele în format electronic. Dacă arena nu dispune de posibilitatea printării rezultatelor individuale, atunci clubul gazdă este obligat să asigure prezenţa a minim doi înregistratori de scoruri (câte unul pentru fiecare patru piste), care vor consemna rezultatele individuale si care pe parcursul meciului vor fi sub directa îndrumare a arbitrului.

5.16      Rezultatele vor fi transmise imediat pe e-mail sau telefonic către CCB- Subcomisia de Competiţii. Rezultatele pe hârtie vor fi trimise către CCB- Subcomisia de Competiţii în termen de maximum şapte zile de la data desfăşurării jocurilor.

5.17      Sportivii si sportivele vor disputa 6 jocuri/turneu, joc în „cross”, 4 sportivi/o pereche de piste, cu mutare la dreapta o pereche de piste după două  jocuri. Se acorda timp de incalzire10 minute.
Clasamentul fiecarui  turneu va fi realizat după criteriul  total popice/jucător.
In caz de egalitate la totalul popicelor, se va folosi un singur criteriu de departajare: cel mai bun ultim joc, ce la mai bun penultim etc.
In functie de pozitia ocupata in clasamentul fiecarui turneu, se acorda un numar de puncte, astfel:
                      
No. 1               50 puncte
No. 2               40 puncte
No. 3               35 puncte
No. 4               30 puncte
No. 5               25 puncte
No. 6               24 puncte
No. 7               23 puncte
No. 8               22 puncte
No. 9               21 puncte
No. 10             20 puncte
No. 11-12       15 puncte
No. 13-14       14 puncte
No. 15-16       13 puncte
No. 17-18       12 puncte
No. 19-20       11 puncte
No. 21-25         8 puncte
No. 26-30         6 puncte
No. 31-35         4 puncte
No. 36-40         3 puncte
No. 41-45         2 puncte
No. 46-50         1 punct
                                                           
Se realizeaza cate un clasament individual separat pentru categoriile: open, masculin, feminin, juniori, +50, open categoria B, masculin categoria B si feminin categoria B
Clasamentul individual final, pentru toate categoriile,va fi alcătuit din cele mai bune patru rezultate însumate, dintre cele sapte turnee, după criteriul numarului total de puncte.
5.18    În caz de egalitate în clasamentele individuale, criteriile de departajare sunt:
      a) sportivul cu cele mai multe puncte obtinute intr-un turneu,cu cel de-al
          doilea  cel mai bun rezultat, al treilea, al patrulea.
      b) sportivul cu cele mai multe turnee jucate;     
      c) sportivul cel mai bine clasat in turneul cu numarul 7,6,5 şamd
5.19      Clasamentele calificarilor pentru CNDT se realizeaza astfel:
-  se aduna punctele celor 2 componenti ai duo-urilor din clasamentele individuale finale corespunzatoare categoriei- masculin, feminin, juniori, 50+
-  se aduna punctele celor 3 componenti ai trio-urilor din clasamentul individual final open
-  in caz de egalitate in clasament se aplica aceleasi criterii ca la clasamentele individuale, dar pentru suma punctelor celor 2, respectiv 3 componenti
-  primele 8 duo-uri si trio-uri se califica in finala CNDT.
-  Daca la vreuna din categorii se inscriu mai putin de 8, atunci se califica in finala doar primele 4.
5.20      Desfasurarea turneului final al CNDT:
-  duo-urile joaca 6 jocuri total popice, cate un duo pe pista, sistem in cross, cu mutare 2 piste dupa 2 jocuri
-  triourile joaca 4 jocuri total popice, cate un trio pe pista, sistem in cross, cu mutare 2 piste dupa 2 jocuri
-  la duo masculin si duo feminin nu sunt handicapuri
-  la duo juniori se aplica handicapurile de la art 4.8
-  la duo +50 se aplica handicapurile de la art. 4.9
-  la trio exista doar handicapul de 8 popice/joc pentru jucatoare
-  se efectueaza clasamentul dupa total popice
-  in caz de egalitate, se aplica criteriul cel mai bun ultim joc, cel mai bun penultim etc
-  clasamentul rezultat este final.

                                                                                    
CAP. 6-TITLURI ŞI PREMII

            Castigatorii celor 5 categorii de la art 1.1 vor primi titlul de campion national, diplome, cupe si tricouri de campion.Cei clasati pe locurile 2 si trei vor primi diplome si medalii.
                                    
CAP. 7-DISPOZIŢII FINALE

            Dispoziţiile prezentului regulament se completează cu prevederile statutului FRPB, ale regulamentului jocului de bowling, regulamentul antidoping, regulamentul de transferări şi ale regulamentului tehnic USBC.
                                

COMISIA CENTRALĂ DE BOWLING

PREŞEDINTE                                                                      PIROS VALENTIN
VICEPREŞEDINTE                                                            CADINOIU MIHAI
SUBCOMISIA DE COMPETIŢII                                         ANDREEA VINTILA
SUBCOMISIA TEHNICĂ                                                    SMADA MARIUS
SUBCOMISIA DE ARBITRAJ                                            BIANU FELICIA
SUBCOMISIA DE DISCIPLINĂ                                         IOANCEA ION
SUBCOMISIA DE PROMOVARE MEDIA
ŞI MARKETING                                                                    ARCUSI SEBASTIAN
                                            
PREŞEDINTE FRPB                                             SECRETAR GENERAL FRPB
                              
POPESCU MARIA                                                  STAMATESCU CONSTANTIN


Prezentul regulament a fost întocmit şi aprobat de Comisia Centrală de Bowling, cuprinde 7 capitole în 5 pagini.

14 comentarii:

  1. o propunere daca se poate lua in calcul:

    - triourile joaca 4 jocuri total popice, cate un trio pe pista, sistem in cross, cu mutare 2 piste dupa 2 jocuri

    cu

    - triourile joaca 4 jocuri total popice, cate un trio pe pista, sistem in cross, cu mutare 2 piste dupa fiecare joc

    mai mult ca sigur finala se disputa intr-o arena cu 8 piste
    consider mai oportun sa acoperi toata sala decat sa joci doar pe jumatate din ea

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca vrem sa ne antrenam pentru europene,mondiale,etc.Eu propun sa jucam cate un joc pe o pereche de piste cum se joca si la europene,mondiale,etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu propusesem asta la sedinta, dar nu au fost acord.
      nu mai stiu care fusese argumentul contra, parca acela ca dureaza mult mai mult.

      Ștergere
  3. Am urmatoarele propuneri :

    Regulament unic valabil pentru Individual ,Juniori , Duo si Trio cu urmatoarele puncte comune :

    1.Calificari pentru finala

    2.Ungeri sport(poate chiar flat)

    3.Jucatori activi in CNE(A sau B;club cu taxele zi)

    4.Taxa unica de participare(media celor de anul acesta plus 10/juc pentru arbitri).Aceasta se stabileste si de comun accord cu proprietarii de sali.

    5.Finalele se vor juca in sali neutre(eliminand asa zisul avantaj de a juca acasa)

    6.Mutare la dr 2 piste dupa fiecare joc



    Pentru Individual (A si B impreuna)

    1.Finala cu round robin intre cei 8 calificati

    2.Puncte de calificare = puncte din CNE(A sau B)+puncte din CNI(acest lucru presupune bineinteles clasament pe fiecare etapa in parte)

    3.Aceleasi handicapuri aplicate si in CNE



    Pentru CNDT

    1.Finalele in sali diferite de cele din CNI si cea din finala CNI

    2.Puncte de calificare = puncte din CNE+puncte din calificare CNDT

    3.Un turneu de calificare intr-o arena trasa la sorti din cele 7 inscrise in calendarul CNI(o arena nu poate gazdui ambele turnee)

    4.Daca se inscriu min 8 echipe sa califica 4

    5.Se joaca la total popice cu handicapurile

    6.Echipele se inscriu la mijlocul CNE



    Pentru CNJuniori

    1.5 etape impreuna cu cele din CNI

    2.Calificari cu puncte in ordinea clasamentului

    3.Minim 3 turnee sustinute

    4.Puncte calificare = 0.3*(puncte din CNE(A,B))+puncte din calificari(cele mai bune 3 turnee)



    Pentru CN50+

    1. Finala round robin

    2.Un turneu de calificare

    3.Jucatori legitimati

    4.Puncte de calificare = 0.3*(puncte din CNE)+puncte din turneul de calificare

    5.Ungere de raport minim 6:1

    6.Se va desfasura de preferat in judetul cu ponderea majoritara a inscrisilor
    Marius Smada

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. - nu poti sa faci calificari din CNE, fiindca se joaca in sali diferite, nu pot sa compara ce se da la Sf Gheorghe, cu ce se da la Galati si cu ce se da in Oxygen
      - nu ai cum sa prinzi rezervele in acest clasament
      - nu e niciun motiv ca jucatorii care nu sunt activi la echipe sa nu poata juca la individuale, duo si trio. sunt competitii separate.

      nu stiu ce tot va arde pe voi cu echipele astea, de le tot legati de individual si de criterii de selectie.
      in SUA nu avem campionat pe echipe, iar acolo sunt cei mai buni jucatori din lume.

      deja s-a votat de catre cluburi pastrarea sistemelor, nu inventam nimic nou, eu am propus doar sistemul de puncte(preluat de la ETBF) si largirea bazei de participare cu includerea juniorilor.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  4. Aloooo. Iar sustii niste lucruri neadevarate discutate la cele doua sedinte. Chiar trebuie sa-ti dau stenogramele de la cele doua sedinte ca sa-ti aduci aminte ce s-a votat? Cand ai propus sa se voteze ceva referitor la CNI si CNDT? Poate la o alta sedinta cand ai auzit ca in CNE (prima sedinta) se va juca Play-Off. Si atunci si acum spui ca asa au votat cluburile. Chiar eu am adus in discutie despre Turneu final pt CNI calificari si Turneu final pt CNDT dar nu s-a votat nimic despre formatul CNI si CNDT.
    Dupa ce s-a votat formatul CNE si numarul de turnee la individual, multi participanti la sedinta au parasit sala. Asa s-a incheiat ultima sedinta.
    De ce mai intrebi parerea cluburilor si a jucatorilor daca au ceva de completat la regulamentele CNE, CNI si CNDT daca numai ce scrii tu e bine?
    Clubul Constructorul doreste sa aiba un CNE cu un regulament care nu trebuie sa-l mai modificam pe viitor.
    Un CNI si CNDT cu mai multi participanti ca in trecut cu calificari si turneu final.
    La criteriile de selectie pt loturile nationale trebuie sa luam in calcul si rezultatele din CNE macar in procent de 30% in sistemul de punctaj ca la CNI.
    Daca esti rezerva la o echipa nu ai pretentii de lot national, iar exemplul din PBA, nu compara profesionistii cu amatorii :-).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai retinut ideea de baza, ca s-a votat ca formatele de anul trecut sa fie pastrate, dar in loc de popicaveraj sa folosim puncte, ca sa nu mai fie importanta sala, care determina niveluri diferite de scor?

      nimic din propui tu nu s-a discutat, sunt ideile tale proprii.

      individualele sunt pentru toata lumea, nu numai pentru cei care joaca la echipe.

      deasemenea. nationalele trebuie sa fie accesibile tuturor, nu numai celor care joaca titulari la echipe

      IDM-ul va avea echipa tanara cu multi juniori, dar la individuale vin toti.
      la fel si pe la alte echipe, sunt cluburi afiliate care nici nu au echipe, iar multi nu sunt interesati de concursul pe echipe, dar vor sa arate ce pot la individual.

      tot nu intelegi ca scorurile la echipe sunt determinate de sala proprie?
      ca titularii sunt decisi de capitanii de echipe si de patroni, nu neaparat de valoarea jucatorilor?

      oare cat o sa dureze pana intelegi ca bowlingul e un sport individual?
      care se mai joaca si pe echipe, printre alte formule...

      la nationala se califica indivizii, nu echipele...

      fa o simulare si vezi daca Farkas Luminita si Cornel Antimirescu ar mai fi facut vreo nationala anul asta, fiindca nu au destule jocuri la echipe.

      Nea Cornel are fix 1.30 jocuri si medie 149 in tot campionatul si acum face minuni pe la mondiale.

      ce ma tot freci la creier cu mediile la echipe?






      Ștergere
  5. Gresit. Nu s-a votat sa se pastreze formatele de anul trecut ci numai numarul turneelor individuale.
    Nu s-a votat clar formatul CNI si CNDT.(punct) La regulamentul CNE susrii ca nu trebuie sa fii explicit ( ECHIPELE CARE NU SUNT DE DIVIZIA A) ,ca sa interpretezi tu regulamentul dupa cum bate vantul (nu am vrut sa zic de interese de grup sau interese personale).
    Daca nu ai reusit sa satisfaci interesele unor cluburi la CNE, le-ai promis (poate) ca o sa faci regulamentele la CNI si CNDT in favoarea unora sau altora.
    Am dreptul sa propun amendamente la propunerile de regulamente CNE, CNI si CNDT.
    Si tu ai dreptul sa comentezi ce propunem noi.
    Noi nu inventam.
    Tu nu ai dreptul sa minti si sa dezinformezi chiar daca este blogul tau - CUSCRE.
    Nu am inventat eu apa calda, dar tu ai minti si dezimformat pe toata lumea - vezi Play-Off, voturi inexistente, formate de campionate etc.

    Propuneri pentru regulamentele CNI si CNDT.

    1) Se organizeaza 7 turnee in diferite sali din judete unde indeplinesc conditiile de organizare impuse de CCB (minim 6 piste fara sfori, masina de uns si disponibilitate la un pret de maxim 60 lei/jucator/turneu-individual-duo-trio)

    2) Cele sapte turnee se impart astfel :
    a) cinci turnee individual 6 jocuri/2 jucatori pe o pista/joc in cross/mutare la dreapta o pereche de piste dupa doua jocuri
    b) un turneu de calificare pentru duo 6 jocuri/echipa duo pe o pista/joc in cross/mutare la dreapta o pereche de piste dupa doua jocuri
    c) un turneu de calificare pentru trio 4 jocuri/echipa trio pe o pista/joc in cross/mutare la dreapta o pereche de piste dupa fiecare joc (sala trebuie sa aiba minim 8 piste fara sfori)

    2.1) Se organizeaza turneu final pentru fiecare proba de concurs- individual-duo-trio

    3) La fiecare turneu se face un clasament individual si se acorda puncte (vezi tabelul propus de Piros)

    3.1) La turneul de calificare duo se face un clasament si se acorda puncte / echipa (vezi tabelul propus de Piros)

    3.2) La turneul de calificare trio se face un clasament si se acorda puncte / echipa (vezi tabelul propus de Piros)

    4) Se califica la turneul final individual primii 8 jucatori in ordinea punctajului insumat din minim 4 turnee din cele 7 (sapte)

    4.1) Se califica la turneul final duo primele 8 echipe duo in ordinea punctajului /echipa duo din turneul de calificare

    4.2) Se califica la turneul final trio primele 8 echipe trio in ordinea punctajului /echipa trio din turneul de calificare

    Nota. Pentru organizarea turneelor finale CCB va organiza licitatie cu proprietarii de sali de bowling din Romania cu respectarea punctelor 1) si 2) litera c)
    La CNIDT pot participa sportivi ce fac parte din cluburi de bowling active afiliate la FRPB.

    Propunerile mele se anexeaza la draftul de regulament referitoare la categoriile de jucatori- masculin, feminin, juniori, 50+, cele doua categorii A si B, punctajul in loc de medie.

    O seara placuta Cuscre

    RăspundețiȘtergere
  6. Astea sunt niste propuneri clare si logice. Puteai sa sari peste aberatiile introductive.

    RăspundețiȘtergere
  7. Fiind ora tarzie (am fost online cu Las Vegas) am omis la punctul 4) se joaca in sistem Round Robin 4.1) si 4.2) sistemul de joc este ca in calificari.
    Am fost provocat pentru introducere. ScuZ

    Hai moshetzii. Hai Romania

    RăspundețiȘtergere
  8. putem incerca mutarea spre stanga pentru pistele impare ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere