luni, 4 ianuarie 2016

O finala PBA = o mare lectie de bowling

sezonul PBA s-a terminat cu WSOB, adica World series of Bowling, unde s-a jucat pe 4 ungeri diferite, plus o finala, unde s-au insumat scorurile din calificarile de pe cele 4 ungeri: PBA World Championship= campionatul mondial PBA.
aici avem finala turneului de pe Chameleon, 43 ft.
Ungere lunga, carevasazica.
daca intrebati un jucator/ antrenor obisnuit cam cum se joaca ungerea lunga, o sa primiti cam genul asta de raspuns: o bila agresiva, cat mai aproape de pocket.

unii mai simpluti or sa va spuna de teoria cu punctul de iesire de pe ungere trebuie sa fie cam pe la L-31, adica lungimea ungerii - 31, 12 in cazul de fata (la 43 ft, adica la sfarsitul celui de-al doilea marker maro)

jucatorii/antrenori cu cu ceva experienta or sa va spuna ca exista cam doua solutii, cu break-pointul aproape de pocket, si din dreapta, pe uscat cu trasa dreapta, uneori diagonala.

jucatorii/antrenorii de elita or sa va sugereze sa va gasiti o zona cu frictie, care sa fie oarecum permisiva, ramanand la latitudinea voastra sa alegeti bila, suprafata si viteza/release-ul.

In acesta finala vedem ca toti aleg sa joace foarte la dreapta, cu BP intre 4 si 10 (o singura lovitura pe 10), zona preferata fiind in jur de 7-8.
teoria L-31 se dovedeste a fi complet gresita (pentru a cata oara?).
la fel si calificari, toti joaca la dreapta, avem un intermezzo pe la mijlocul primului joc, unde avem ceva imagini.

cel care este absolut iesit din comun este Svenssson, care castiga turneul, dupa ce a fost primul si in calificari, si care foloseste uretanul, iar trasa lui este cea mai la exterior.

avantajul de a juca cu o bila slaba este acela ca trasa se conserva mai mult timp, el fiind singurul care nu are probleme cu tranzitia.
dintre dreptaci doar Winterheimer se adapteaza corespunzator.

viteza si rotatia jucatorului de 2 maini este un atu important, dar nu atat de mare pe cat pare.
am vazut la un campionat mondial cum un coreean stangaci(a luat argintul) juca lunga cu BP 1-3, cu uretanul, si era jucator de 1 mana.

asta inseamna ca ai o solutie adecvata ungerii si stilului propriu de joc, ignorand "teoriile"

si o ciudatenie, finala se joaca cross, dar pe piste nepereche, isi muta singuri bilele, fiindca nu exista ball return intre ele.

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu