duminică, 22 mai 2016

Concluzii dulci-amare, dupa finala CNI

Campionii se numesc Catalin Gheorghe (a treia oara succesiv) si Manuela Bacila.
Despre primul nu e mare lucru de povestit, are deja performante nenumarate.
Manuela e un caz special, are o tehnica complet iesita din comun, cu ramanere la linie pe piciorul drept si cu aruncare dreapta.

tehnic, nu arunca chiar drept, are cam 60-80 rpm.

da, nu radeti! bila ei se invarte cam jumatate de tura, ceea ce o diferentiaza de Georgiana Dascalu, de exemplu, care o proiecteaza ca pe un bolid...

datorita back-endului relativ uscat, avea si reactie vreo 2-3 boarduri, pe care a gestionat-o extrem de bine.
plus ca inchide tot.

o jucatoare foarte-foarte buna, de "drept", care n-a facut popice.
talent pur!




In ceea ce priveste debutul meu, ca tehnic, am niste concluzii foarte amare:

1) aproape toate salile performante din tara nu stiu sa-si prepare cleanerul.
toti folosesc dilutia capacele vs litri.

etichetele sunt in capacele vs. galoane, iar standardele internationale de competitie sunt cu proportii, 4:1 fiind uzual. proportia e valabila cand folosim aceeasi masura, litri, galoane, capacele, ce-or fi ele.

aproape nimeni nu foloseste acest mod de evaluare a cantitatilor, mai ales fiindca folosesc CX4, care e de 4 ori mai concentrat.

culmea e ca, la masinile mai simple, unde nu au detergent concentrat, acolo e cu litri vs litri,  o fac bine, dar ei au alte probleme...

hai sa lamurim "problema": proportia 4: 1 inseamna 4 litri apa+ 1 litru cleaner
daca cleanerul e CX4 sau CX4S,  acesta e de 4 ori mai concentrat, deci, in loc de 1 litru, folosim un sfert de litru.

4:1 inseamna 4 litri apa + 0,250 litri CX4

acum cum masuram  concentratul in litri, cand n-avem decat nenorocitele alea de capacele?

1) folosim pentru concentrat o sticla de suc de 0,25 l sau una de 0,5 l, daca vrem sa facem 4, respectiv 8 litri apa+ 0,25/0,5 litri concentrat
2) etalonam capacelul de CX4: modelul vechi(de 3 oz) are 100 ml daca e full, cele noi au marcaje pe interior, inclusiv in ml-100, 115- iar 125 e undeva la mijlocul distantei intre 115 si marginea capacelului, pe care o marcam, prin zgariere, sau cu marker rezistent la detergent, sau pe exterior etc.

acum folosim regula de 3 simpla: vrem sa facem 2X litri cu raport 4 la 1, inmultim cu X cantitatea de 125 de ml si rezulta: 2 litri apa+ 125 ml CX4, 4 litri+ 250 ml, 6 litri+375 ml, 8 litri+ 500 ml.
 a fost greu?

daca vrem sa face alte proportii, mai slabe, ca de exemplu 5 la 1, asta inseama, cu CX4, 5 litri apa+ 250 ml cleaner, 6 la 1 inseama 6 litri apa +250 ml cleaner samd.
aritmetica!

2) tehnicienii de la MGM nu-si cunosc masina, nu stiu s-o foloseasca, testeze si s-o intretina (incl. Cata)
nu intru in amanunte, dar pot sa va spun ca am avut mult noroc si sigurante de rezerva de la IDM, ca altfel turneul nu stiu daca se mai putea tine....
masinile sunt extrem de sofisticate si au nevoie de intretinere sistematica, lucru nu prea bine constientizat cand e cumparata sau cand e utilizata.

3) masina de la MGM se pare ca nu are drop-brush sistem, deci nu poate face corect ungerile unde drop-brush distance e diferita fata de lungimea ungerii

concluzii dulci:

- Catalin si MGM au facut maxim ca acest turneu sa aiba loc in conditii bune, au reglat masinile automate de pozitionare, au luat popice noi au chemat un inspector tehnic bun (me- hahahhah!).
rezultatul a fost ca, exceptand 2 intarzieri: ieri la fete, de 30 min, si azi, la baieti, de 45, nu au fost probleme sesizabile cu ochiul liber (sau cu mana) si nu au fost plangeri de la jucatori.

Concluzii referiroare la jucatori/joc:

Amare:

- nivelul fetelor e slabutz, cele de la care eu ma asteptam sa vina mai in fata, nu au confirmat: Geanina nu era in stare psihica prea buna, din motive personale, iar Ibolya a fost  depasita  de conditiile de joc si de echipamentul neadecvat

- o parte dintre baieti au luat-o razna, sub presiune: David (ca de obicei, cand da de ungeri foarte grele, la care nu exista o solutie usor de identificat; la fel ca saptamana trecuta, pe o ungere similara), Lucian (care a spart carcasa unui monitor, de a ramas atarnand in fire, suparat ca ia bataie de la Romeo, colegul lui de echipa si de trio; Romeo, care in ultimele 3-4 jocuri comenta doar de Round Robin, ca-l avantajeaza pe Cata, creind o atmosfera ostila, plecand de la premiere si luand-o razna complet pe Facebook, facandu-i hoti pe cei de la federatie samd.
A incercat si sa ma convinga sa-i spun ceva lui Calagiu, in timpul meciului cu Catalin, ca e praf.
doar-doar l-o invinge Cristi pe Catalin, am tradus eu...
- Arbi, in a doua zi

- ca rezultat al protestelor lui Romeo, atmosfera in sanul selectionatei largite e actualmente compromisa.

Dulci

- 4 medii de peste 200 pe 6 jocuri si medie generala de peste 200 pentru primii 6, pe o ungere extrem de grea
- Nae (i-a invins pe primii doi), foarte constant
- Piticu ( foarte cerebral si controlat, desi a jucat infim anul asta si deloc in ultima luna)
- Arbi (in prima zi)
- Marian Popescu- jucator de spirit, cu tehnica in permanenta imbunatatire

Arbitraj si organizare:

-n-am inteles de ce Lucian a luat rosu, regulamentul prevede doar galben (dar arbitrul e suveran)
- Round Robin e gresit intocmit, cu primii doi clasati jucand primul meci si cu Manuela jucand 3 jocuri din 3 pe aceeasi pereche.

Desi asa a fost si in ultimii ani, e clar ca trebuie imbunantatit, evitand, poate, si jocul cu coechipierii in ultimul joc (n-a influentat rezultatul in niciun fel acum, Catalin a dat mai bine, diferenta a fost mare- 88 de popice, luindu-i 110 in ultimele 2 jocuri, iar Romeo nu a fost pe 1 decat pe durata unui  singur joc din Round Robin, in rest au fost Lucian sau Catalin).

3 comentarii:

  1. "4 medii de peste 200 pe 6 jocuri si medie generala de peste 200 pentru primii 6"

    In realitate fara bonusurile de 30 popice/victorie , ramai cu o singura medie de peste 200 pe 13 jocuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. adevarat, dar vorbeam doar de prima zi

    RăspundețiȘtergere
  3. Un link catre rezultatele de la open idm?

    RăspundețiȘtergere