duminică, 16 septembrie 2018

Open FRB septembrie- finale

Regulament AICI.
Pagina turneului, cu inscrieri, rezultate samd

Surpriza la turneul feminin, Geo Dascalu castiga calificarile pentru Cupa Mondiala, in fata Dorei Soos!
La masculin Arbi castiga turneul si calificarile QubicaAMF

Acum ramane de vazut cine va participa la Cupa Mondiala, castigatorii nu prea vor.
Au fost destule probleme turneul asta, mai ales  cauza mea, fiindca nu am mai putut fi organizator, datorita unei situatii familiale urgente. 
Am anuntat cu o saptamana inainte de inceperea concursului ca nu pot fi prezent, dar se pare ca nu s-a gasit o solutie fiabila.

Au mai fost si probleme tehnice, intarzieri si altele.
Concursul sportiv a fost foarte reusit si sunt multumit ca toti cei din lot au jucat la un nivel inalt.

10 comentarii:

  1. Buna seara tuturor.
    In primul rand vreau sa felicit castigatorii acestui open si toti participantii. Felicitari!!!
    In al doilea rand vreau sa clarific (clarificăm) ce s-a intamplat cu asa zisele premii. Intrebarile mele, ca un simplu jucator de bowling participant, sunt urmatoarele (toate intrebarile sunt adresate domnului președinte Nitu):
    1. De ce problemele personale se revarsa asupra jucatorilor?
    2. Cum isi permite domnul presedinte sa tina "discursuri" copiilor participanti la open? Ma refer la : Cezar, Cosmin Ilies si Grecu.
    3. Cand vreodata a fost facuta premierea la sfarsitul OPEN-ului (pentru toti participanții castigatori, inclusiv cei care nu erau prezenti la premiere)? A trimis prin serviciul de curierat?
    4. Cati jucatori au fost cazati gratuit de Federatie? (Din banii federatiei)
    5. Cati au ramas la premiere (din cei cazati pe banii federatiei)?
    6. De ce dl. Presedinte nu face cunoscut de la inceput conditiile de participare si de premiere?

    Toate aceste intrebari le pun si astept un raspuns din partea Domniei Sale pentru urmatoarele fapte:
    1. Era foarte revoltat ca a platit din banii federatie cazarile participantilor si nu au stat la premiere.
    2. Era foarte revoltat ca a dat 10 ron pe o insignă si nu sunt de fata jucatorii sa o primeasca.
    3. Era foarte revoltat ca nu stau nici macar cei care au venit pe cont propriu!

    Vreau sa ma fac înțeles:
    1. Eu am platit toate cheltuielile pentru Cezar cat si pentru mine si sotie.
    2. Cei 3 nominalizati mai sus sunt elevi...au scoala...unii au si BAC anul asta !!!! Au venit neinsotiti de familie. Au plecat singuri acasa...cu trenul!!!!
    3. De ce la acest open a trebuit să "comenteze" si sa imi faca copilul sa se simtă vinovat ca pleaca mai devreme de premiere in condițiile in care i-am transmis ca o rezolvam cu diploma, cupa, premiul in bani cand vrea Dansul? În loc să felicite juniorii pentru participare și pentru rezultatele obținute dânsul a făcut tot posibilul să-i indispună.


    Asta e viitorul bowling-ului in Romania?
    Asa trebuiesc tratati juniorii?
    Nu are "tupeu" domnul Presedinte sa fii avut acest discurs cu jucatorii Veterani?

    Sper ca pe viitor aceste reactii de "impotență " sa se faca in public, nu intr-un cerc restrans cum a fost astazi si fiecare să iși asume ceea ce face.

    Multumesc si sper ca întrebările de mai sus sa primimeasca răspuns.

    Lucian Feliu

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,as vrea să menționez că noua ni s-au asigurat atât transportul,cazarea cât și masa din partea federației doar că nu au existat alte metode de a ajunge la acest open .Noi am ales sa venim cu trenul , ne-am asumat acest lucru și am fost susținuți financiar .

    Grecu Alexandru

    RăspundețiȘtergere
  3. raspunsul dl. Nitu de pe FB:
    Raspunsul solicitat mai sus:
    1. Nu au existat "probleme personale" care sa influenteze acest turneu, in afara imposibilitatii prezentarii organizatorului acestuia, dl. Vali Piros. Datorita unor probleme personale grave, dansul nu a putut sa sustina organizarea si atunci FRB a decis sa nu anuleze sau sa amane turneul pentru ca era prea tarziu (cu 6 zile inaintea inceperii acestuia). Administrarea si organizarea turneului au fost preluate in mod oarecum accidental de catre Nitu Ionut Lucian, Viorel Pavel si in final de Alexandru Dragomir, in asa fel incat sa nu fie afectata in mod negativ participarea unora dintre ei la turneu. A mai ajutat organizatoric si Lorant Verzar, facand eforturi deosebite (cu toate ca a participat si el la turneu), aducand o masina de uns din Odorheiu Secuiesc si asigurand efectiv ungerile si setarea programului informatic, sambata dupa ora 19 si duminica. Pe langa ei au mai ajutat la organizare si Mihai Pavel si Nitu Razvan, in masura in care le-a fost solicitat ajutorul.

    RăspundețiȘtergere
  4. partea a 2-a:
    2. Discursul presedintelui Nitu Ionut a fost adresat exclusiv catre cei plecasera de la turneu si care nu au avut respectul de a sustine sportivii ramasi in fazele finale sau de a astepta premierea oficiala a turneului (fara a avea probleme personale deosebite). Intr-adevar, in discurs au fost declarate cateva eforturi facute de FRB privind sustinerea membrilor lotului de juniori si seniori, incercand sa precizeze faptul ca sportul de performanta sustinut cu bani guvernamentali solicita o anumita disciplina si un anumit respect, ceea ce poate fi observat la alte federatii sportive. Bowling-ul a intrat de anul acesta pe acest fagas si trebuie si el sa respecte legea sportului, cutumele sportive si fair-play-ul specific. Discursul nu s-a referit la juniori si nu s-a referit la anumite persoane.
    Dar sa recapitulam: inaintea turneului au fost trimise in repetate randuri email-uri oficiale de invitare a juniorilor din lotul national de participare la turneu, cu precizarea ca li se vor asigura in regim de gratuitate cheltuielile de participare, anume transport, cazare si masa, taxe de inscriere (conform regulamentului realizat de Vali Piros in colaborare cu Nitu Ionut). Majoritatea juniorilor au acceptat conditiile si au beneficiat de ele, insemnand Grecu Alexandru, Ilies Cosmin, Dora Soos, Tamas Verzar, suplimentar juniorul Kacso Balasz. Singurii care nu au beneficiat de aceste conditii au fost Feliu Cezar, al carui parinte a declinat in mod expres oferta explicand ca vor avea cazare familiala separata si Roland Suciu al carui parinte a explicat ca locuiesc aproape si vor face naveta in timpul concursului. Toate conditiile de gratuitate asumate de FRB au fost indeplinite, in acelasi mod in care s-a facut si in celelalte turnee organizate de FRB la Poiana Brasov, in special catre lotul national de juniori (unii alegand transportul feroviar, altii rutier, depinzand de situatie), conform normelor aprobate de Ministerul Tineretului si Sportului.
    Este adevarat, acesti juniori ar fi putut fi ajutati de cluburile la care sunt legitimati sa ajunga la turnee in mod organizat, in special avand in vedere ca poate cluburile detin si mijloace de transport si ca acest cost a fost si este de obicei sustinut de FRB. Alegerea a fost insa a lor si a clubului unde au fost legitimati (Axiopolis, Septimia, IDM, parintii/tutorii acestora, etc.).
    Suplimentar, au beneficiat de aceleasi conditii de gratuitate la cazare si masa membrii lotului national de seniori (anuntat de selectionerul Valentin Piros, vezi anuntul oficial), membrii Biroului Federal al FRB (implicati in mod accidental si in organizare) - Nitu Ionut Lucian, Pavel Viorel, Dragomir Alexandru, conform normelor aprobate de Ministerul Tineretului si Sportului. A fost asigurata cazarea d-lui Lorant Verzar, care a adus masina de uns de la Odorheiu Secuiesc, asigurand ungerea turneului sambata noaptea si duminica. In mod suplimentar, a fost facilitata cazarea celor care au ramas in competitie sambata noaptea tarziu, calificarile terminandu-se duminica la ora 2:00, la hotelul sportivilor, in masura in care au existat camere disponibile (contra cost, la tariful de receptie si achitat de catre ei insisi).

    RăspundețiȘtergere
  5. partea 3-a
    3. Toate turneele Open organizate anul acesta de FRB au avut ceremonii de premiere, anuntate in regulamentul acestora. Nu, FRB nu a trimis nici un premiu prin serviciul de curierat, ci eventual a dat premiul unui coleg de echipa sau de club al sportivului premiat care din motive personale nu a putut participa la premiere.
    In general, ramanerea la premieri este o dovada de respect, de bun-simt, de etica sportiva, vizavi de sportivii premiati sau de colegi, la toate sporturile si la toate federatiile sportive nationale.
    Este adevarat ca anumite formate de competitii, ca de exemplu la tenis, se permite ca premiul financiar sa se disponibilizeze sportivului in momentul in care acesta paraseste turneul, ceremoniile de premiere fiind facute doar pentru finalisti (si semi-finalisti). Restul turneelor FRB de anul acesta (in premiera exclusiva pentru FRB), au avut 2 ceremonii de premiere duminica, pentru Divizia B si ulterior pentru Divizia A, sau impreuna, dupa terminarea finalelor respective. Din pacate, formatul acestui turneu ar fi permis ca premierea sa fie facuta ca la turneele profesioniste de tenis. Faptul ca organizatorul principal nu a fost disponibil (sau a fost disponibil duminica insa nu a putut participa la organizare si premiere din motive personale) a facut ca premierile sa nu fie facute in mod eficient, iar participantii sa plece din Poiana Brasov inainte premierea oficiala finala.
    Presedintele FRB isi cere scuze pentru aceste sincope si pentru neasigurarea lipsei de comunicare interna, a lipsei de experienta in organizarea efectiva a evenimentelor tipice de bowling, care a dus la un mod neeficient de rezolvare a problemei premierii pe masura ce sportivii au parasit competitia. Repetam ca se putea face acest lucru in mod exceptional, datorita formatului nou si specific numai al acestui open, iar premierea finala urmand sa fie facuta doar pentru primii 3 (prin extenso 4) clasati, dupa finala mare si finala mica. Trebuia ca acest lucru sa fie comunicat sau efectiv realizat de organizatorul principal dl. Vali Piros, mai ales ca duminica, dansul a fost prezent in cadrul jocului din finale. Repetam, ne cerem scuze pentru aceasta deficienta de organizare.
    4. Vezi raspunsul detaliat mai sus, privind cei care au fost cazati de FRB, raspunzand invitatiei oficiale repetate a acesteia catre membrii loturilor sau catre angajatii sau conducatorii FRB. 5. Au ramas la premiere sportivii care au dorit sa o faca, indiferent daca au beneficiat sau nu de gratuitate. Mentionam ca au fost pregatite premieri financiare pentru 16 de sportivi (8 categoria A si 8 categoria B) si extinse (la fel ca la celelalte turnee), la 32 de sportivi (diplome, insigne si pregatite si premii suplimentare). Cupele, diplomele, insignele, premiile in bani, au fost oferite de FRB si au avut ca resurse atat taxele de inscriere la competitie cat si resursele financiare proprii ale FRB, care si ele provin si de la si sunt comune tuturor cluburilor membre si legitimatilor acestora (taxe de viza anuala, taxe de participare la CNE/CNI, etc., buget acordat de Guvernul Romaniei prin intermediul MTS, sponsorizari private nete sau prin sconturi la costurile concursurilor, etc.).
    Presedintele Nitu Ionut sustine in continuare ca este revoltat de faptul ca sportivii care nu au avut probleme personale grave si care n-au participat la premieri au dat dovada de lipsa de respect fata de cei care au asteptat si au participat la premieri, dar si fata de eforturile generale facute direct de FRB pentru organizarea turneului sau indirect de celelalte cluburi prin asigurarea resurselor FRB. Aceste resurse au fost investite pentru premieri si nu este normal ca lor sa nu li se acorde respectul cuvenit.

    RăspundețiȘtergere
  6. partea a 4-a
    6. Toate prevederile privind turneul au fost mentionate in regulamentele turneelor, inclusiv cele legate de premieri. La toate celelalte turnee au fost premiate primele 16 locuri categoria A si 16 locuri categoria B. Daca cumva exista nemultumirea privind faptul ca premierile financiare nu s-au facut decat pentru primele 8 locuri, va rugam sa aveti in vedere ca acestea au fost conditionate de participare si de fondul de premiere disponibil, ca la orice al turneu organizat de catre orice alt organizator. In regulamente se precizeaza (art.9 in cel prezent) ca la sfarsitul competitiei se organizeaza ceremonia de premiere.
    Pe de alta parte si numai pentru aceste aspecte, Nitu Ionut isi cere scuze in numele sau personal pentru lipsa de eficienta in organizarea turneului, organizare afectata grav de anumite evenimente accidentale (indisponibilitatea organizatorului principal, defectarea masinii de uns a salii, etc., lipsa de organizare interna a FRB care a permis lipsa de comunicare, etc.). Cu siguranta ca in urma acestui test (organizarea de FRB a unor turnee open) turneele viitoare vor tine cont de aceste sincope si defectiuni, eliminandu-le.
    Raspunzand d-lui Feliu la intrebarile extrem de agresive si de jignitoare, fara "tupeul" pe care-l sustine dl.Feliu ca l-a avut presedintele FRB de a-si face publica dezamagirea fata de lipsa de respect a celor care n-au participat la premiere (nu fata de dansul si nu fata de Cezar Feliu sau fata de ceilalti sportivi care au ales sa ramana pana la final sa urmareasca finalele si sa se organizeze premierea):
    - Dl. Feliu in mod expres a ales sa sustina financiar participarea familiei sale si a lui Cezar la turneu. Totusi, Cezar a beneficiat de reducerea taxelor de inscriere, conform regulamentului si ar fi beneficiat si de masa si/sau cazare, daca ar fi mentionat la receptia FRB faptul ca doreste sa fie cazat sub FRB. Orice a fost posibil si s-a rezolvat cu o simpla solicitare, chiar si intarziata, facuta catre presedintele Nitu Ionut (devenit accidental si organizator). Si acest ajutor a fost dat oricaror celor care au avut nevoie de el, pe tot parcursul turneului, indiferent daca a fost gratuitate sau plata scontata, la hotelul sportivilor (activ al MTS si aflat sub statut special).
    - Dl. Nitu Ionut, ca presedinte al FRB, poate tine orice discursuri oficiale, atat pentru juniori, cat si pentru sportivi cat si pentru oricine ii solicita oficial acest lucru. Si poate face si alte lucruri, are si alte atributii specifice, conform statutului acordat de actele constitutive ale FRB si legea sportului.
    - Dl.Nitu Ionut a tinut acelasi discurs si in fata seniorilor si in fata veteranilor, atat la acest turneu cat si la premierea campionatului national (Miercurea Ciuc, CNB 2017-2018), unde unele echipe si/sau sportivi n-au vrut sa participe la premierea oficiala, acest lucru aratand aceasi lipsa de respect si fair-play sportiv fata de colegi si oficiali ai cluburilor si FRB.

    RăspundețiȘtergere
  7. partea a 5-a!!!!
    In urma acestui "discurs", sportivii, reprezentantii cluburilor si-au schimbat atitudinea si au aratat respectul lor fata de colegi si fata de autoritatea organizatorica a FRB. Deci, un astfel de "discurs" trebuie cateodata tinut pentru a arata ca aceasta federatie, in acest moment, organizeaza si supravegheaza sportul de performanta si de amatori din Romania si ca respecta niste legi, regulamente si cutume nationale si internationale, nefiind doar un simplu divertisment. In special datorita faptului ca este un ordonator de fonduri si resurse care se cheltuie pentru sportivi si pentru Romania, in special pentru juniori si copii. FRB dezvolta acum sportul bowling la nivel national, cheltuie resursele alocate de guvern si de cluburile sale membre si trebuie sa impuna un minim de respect si decenta sportiva, in special la nivelul celor care beneficiaza de aceste resurse. Aceste aprecieri sunt generale, nu s-au referit si se refera la o anumita persoana sau familia acestuia.
    Oricum, aprecierile d-lui Feliu vor fi transmise Biroului Federal si adunarii generale a membrilor FRB, vor fi analizate de catre acestea, iar presedintele va raspunde pentru acestea in mod oficial, in acelasi mod in care facut-o mai sus in urma solicitarii.
    Totusi, ironiile facute prin cuvinte jignitoare, cum ar fi "tupeu", folosirea ironica a cuvantului "discurs", "impotenta", etc., nu ar trebui sa faca parte din limbajul public al unui parinte, in special al unui parinte de sportiv exceptional care are nevoie de echilibru si protectie impotriva dezvoltarii unui mediu conflictual in comunitatea in care exceleaza, indiferent de parerile pro sau contra despre autoritatea institutiei sau persoanele care organizeaza sau supravegheaza acea comunitate.
    Da, dl. Presedinte ar fi vrut sa felicite juniorii intr-un mediu ceremonial, dar nu a mai avut pe cine sa felicite, acestia plecand. Felicitari tuturor juniorilor pentru rezultatele deosebite obtinute in turneu si in alte turnee!
    Ce legatura ar fi intre "viitorul bowling-ului romanesc" si acest eveniment, acest "discurs"? De ce face dl. Feliu aceasta asociere si afirmatie? Viitorul bowling-ului romanesc nu poate fi luat in considerare pentru o anumita persoana ci trebuie extins asupra tuturor celor care au nevoie de sustinere, adica acei juniori si copii care pot excela in performanta. Poate explica public acest lucru si poate ofera o alternativa lucrurilor care s-au materializat in ultimele luni, pe care observam ca o are deja si ar vrea sa ne-o comunice.
    "Asa trebuiesc tratati juniorii?" - este o intrebare retorica de o impertinenta extrema.
    Juniorii au fost tratati preferential tot timpul, inca din anii trecuti, cu atat mai mult anul acesta incepand cu luna aprilie cand a fost acordat ajutorul guvernamental obtinut prin intermediul MTS.
    Juniorii si copii vor fi tratati preferential in continuare, prin diverse mijloace, indiferent de discutiile exterioare responsabilitatii FRB sau parerilor personale aflate in conflict de interese cu activitatea FRB.

    RăspundețiȘtergere
  8. Poate ar trebui sa invatam si noi ceva de la juniorii nostri. Cum ar fi comentarii de bun simt, scurte si la obiect. Bravo, Alexandru! Si poate ar fi bine, pe viitor, ca astfel de discutii sa aiba loc fata in fata, la momentul petrecerii evenimentului. Sau era cumva prea mare linistea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Copiii sunt doar captivii acestei situatii, e o discutie intre adulti.
      Si vezi mai sus cine posteaza raspunsuri kilometrice.

      Ștergere
  9. Buna seara.
    Din pacate nu am avut timp sa urmaresc si sa citesc ce a raspuns Domnul Nitu intrebarilor adresate. Acum 30 min am intrat si am lecturat. Prima reactie a mea a fost urmatoarea: NU a scris dl. Nitu . Este imposibil ! Adica, nu avea cum sa raspunda atat de prost si pe langa subiect. Raspunsurile Dansului imi aduc aminte de celebra replica: “VAI, ACESTE CUVINTE NE DOARE” ( Jean Constantin).
    Pornind de la premisa ca nu aveti 12 clase , coroborata cu raspunsurile dumneavoastra, va rog sa cititi cele de mai jos (ca sa intelegeti sensul cuvintelor adresate dumneavoastra, in context):
    DEX (“explicatie” pentru domnul Nitu ….DICTIONAR EXPLICATIV AL LIMBII ROMANE)

    1. TUPÉU s. n. Îndrăzneală, cutezanță care întrece limita cuvenită; obrăznicie, impertinență.
    2. impotență sf [At: BIANU, D. S. / V: ~put~ / Pl: ~țe / E: fr impotence, lat impotentia, it impotenza] 1 Lipsă de putere Si: neputință. 2 (Med) Incapacitate a unui mascul de a îndeplini actul sexual.
    3. comenta vt [At: GHICA, S. 173 / Pzi: ~téz / E: fr commenter, lat commentari] 1 A interpreta critic textul unei opere literare, istorice, un articol de lege etc.pentru a-l face mai accesibil. 2 A face (într-o societate de presă) observații (personale) asupra unei chestiuni, întâmplări, știri etc. 3 A-și exprima părerea. 4 A face observații tendențioase asupra unui lucru. 5 A urmări un joc sportiv explicând desfășurarea acestuia.

    Era de bun simt sa intrati putin pe DEX online (adica pe PC, LAPTOP, TABLETA, TELEFON cu acces la internet) pentru a intelege !!!! Iar ma duce gandul la emisiunea “Vreau sa fiu milliardar” si optiunea SUNA UN PRIETEN !!!!! (daca nu stii raspunsul)

    Deci, unde sunt cuvintele jignitoare adresate dumneavoastra ?

    Lasand la o parte gluma, este rusinos ce se intampla. Ba mai mult, este de neconceput ca un asa mare presedinte de federatie sa stea cateva ore ca sa dea un raspuns pe langa subiect in loc sa isi faca treaba cu care se mandreste si anume sa dezvolte sportul numit bowling si sa isi ceara scuze in public persoanelor implicate.

    Vreau doar sa ii transmit urmatoarele (cateva reguli de bun simt…cei 7 ani de acasa pe care dansul nu prea ii are):

    1. Cand suni o doamna nu tipi la ea si nu ii inchizi telefonul in nas (daca iti permiti cu sotia ta …. e treaba ta…..dar nu cu sotia mea). Ai dat dovada ca esti un mare nesimtit. Nici scuze nu ti-ai cerut. Tipic persoanelor cu ceva deficienta la cerebel….daca stii ce este ala…daca nu…DEX online)
    2. Daca tot m-ai deranjat de 3 ori si eu te-am sunat inapoi macar aveai bunul simt sa imi spui de ce ai sunat. Nu sa imi inchizi telefonul.
    3. Cand faci acuzatii ai grija sa ai la baza ceva concret …..NU MAI FACE ACUZATII GRATUITE.

    Alte discutii o sa le avem fata in fata, cand o sa faci un gest frumos si o sa premiezi jucatorii pentru rezultatele obtinute.

    Atat am avut de spus.



    Referitor la postarea Doamnei Dana
    Dana18 septembrie 2018, 10:53
    Poate ar trebui sa invatam si noi ceva de la juniorii nostri. Cum ar fi comentarii de bun simt, scurte si la obiect. Bravo, Alexandru! Si poate ar fi bine, pe viitor, ca astfel de discutii sa aiba loc fata in fata, la momentul petrecerii evenimentului. Sau era cumva prea mare linistea?
    , 2-3-4 comentarii:

    1. Incercati sa observati linia continua si linia intrerupta:
    ___________________________________
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Intrebare: care este mai lunga ?

    2. Discutii fata in fata ? si continuam sa ne mintim ? Nu este mai bine sa afle toti jucatorii ce s-a intamplat?
    3. Nu mi-am permis la momentul respectiv sa dau nastere la un scandal in conditiile in care se jucau calificarile finale. Dumneavoastra asa ati fii facut ? Scandal ?
    4. Dumneavoastra de ce nu ati stat la premiera ? Si cum va permiteti sa comentati situatia daca nu ati fost acolo ?
    5. Dumneavoastra cand ati plecat din sala ati trecut pe la Nitu sa va certe ca nu stati la premiere ?

    O seara buna tuturor.

    Lucian Feliu




    RăspundețiȘtergere