marți, 14 noiembrie 2023

Eu noaptea nu dorm, dar visez

Visurile mele:
1) Pe 15 decembrie sa avem calendarul competitional definitivat
2) Regulamentele sa nu se schimbe, ci doar sa fie corectate, acolo unde s-a dovedit ca sunt erori/nu functioneaza optim.
3) Maxim pe 20-21 ianuarie sa incepem activitatea.

Sanse de realizare: Zero.

1) din experienta e mai important sa anunti intai calendarul, regulamentul poti sa-l mai perii un pic inainte de inceputul efectiv al competiiilor.
 Chestia cu nu stim cate echipe se inscriu la B nu e un argument impotriva elaborarii intai a calendarului, la A vor fi mereu 8, iar la B intotdeauna mai putin de 8 intr-o grupa, deci poti stabili datele etapelor de echipe, iar numarul exact de etape la B si salile sa le anunti dupa terminarea inscrierilor.  
E un inconvenient mult mai mic sa faci mici corecturi, decat sa afli calendarul dupa inscriere. 
Trebuie sa ai 7 date in calendar pentru echipe si-atat.
2) anul si regulamentul reprezinta cancerul FRB. 
In fiecare an regulamentul e schimbat in cateva puncte fundamentale, iar in timpul sezonului afli ce bombe nucleare s-au bagat sub pres. 
Schimbarea regulamentului in fiecare an e un mare NU, releva un amatorism feroce si actiunea unor interese de grup care-si cauta forme noi.
3) in fiecare an pierdem timpul cu inceperea sezonului, ceea ce duce la criza de timp si suprapuneri de competitii. Nu e de dorit sa suprapunem nimic, ba chiar sa avem cateva weekenduri libere, in caz de modificari. 
La modul ideal, trebuie sa avem acelasi calendar de la an la an. Vise, taica!

Sansele de realizare sunt zero fiindca institutional FRB este lenta si ineficienta.

Argumente:
-Nu avem Regulament de organizare si functionare a federatiei (ROF) la 7 ani de la infiintare;
-Denumirea  autoritatii sportive de stat s-a schimbat de nu stiu cate ori pana acum si noi nu ne-am schimbat statutul corespunzator. 
Noi avem in statut  "Agentia Nationala pentru Sport si Tineret", care nici macar nu se numea asa, se numea "Autoritatea" si s-a desfiintat in 2013, adica era deja istorie cand ne-am facut noi statutul!
- Comisiile nu au (toate) regulamente si decizii scrise. Daca ai ceva de contestat nici n-ai ce, ca informatiile apar pur si simplu pe site, nu stii cine le-a luat, cand samd.
- Modul de lucru al BF este covarsitor prin comunicare pe Whatsapp, ceea ce duce la inundatie informationala si burnout.
Asta face si ca hotararile din sedintele BF sa fie deseori supuse riscului de eroare, multi nici nu mai citesc ce se scrie pe Whatsapp, fiind sute de mesaje, unele kilometrice.  
Sunt decizii ale BF care nici nu apar in procesele verbale, s-au luat pe Whatsapp. 
Asta opacizeaza activitatea BF si o face greu contestabila, daca nu imposibil. Nu mai spun ca nu e statutar.
- cam toata activitatea importanta se sprijina pe secretarul general, care, chiar daca ar fi genial, nu poate face fata. 
-Treneaza convocarea AGE de cateva luni, desi deciziile ei vor avea influente majore asupra  viitorului campionat. Asta face aproape imposibila pregatirea noului sezon in timp util.
-E o situatie critica la competitii, unde Barbu e practic singur,  desi ar fi trebuit sa fie alaturi de Piticu si Ana Maria, dar deh... 
Iar Barbu de-abia asteapta sa termine sezonul, sa ia o pauza.

De situatia financiara a FRB nu mai vorbesc...
Iar eu incerc de pe 1 noiembrie sa-mi vizez carnetul de antrenor, dar s-a inchis la email, nu mai raspunde nimeni. 
#personanongrata
PS: se pregateste ceva frumos AICI

Miercuri seara a fost sedinta BF. Nu va spun nimic, aflați din PV 
Vineri, cu fix 2 săptămâni înainte, s-a anunțat ungerea de la duo- 40 ft Stonehenge.

2 comentarii: