luni, 6 noiembrie 2023

Finalele individuale de juniori si 50+

De la FRB:
"In data de 1 noiembrie 2023 a avut loc sedinta Biroului Federal al Federatiei Romane de Bowling care a avut pe ordinea de zi alegerea locatiei turneelor finale ale Campionatului National Individual Seniori 50+ si Juniori. In urma dezbaterilor despre ofertele facute de catre sali, posibilitatile financiare ale federatiei si zonele din care provin majoritatea sportivilor calificati in finale, Biroul Federal a hotarat in unanimitate ca turneele finale sa se desfasoare pe pistele Centrului de Agremenent si Divertisment din Poiana Brasov, sambata 11.11.2023 (intre orele 9-23) si duminica 12.11.2023 (intre orele 9-14), cu posibilitatea extinderii intervalului.
De asemenea, dupa ce s-a constatat ca nu se poate asigura ungerea cu o masina de uns fara paduri, s-a votat cu unanimitate derogarea de la prevederile reglementare privind ungerea din finale, urmând ca in Comisia de Competitii sa se traga la sorti o ungere specifica masinii de uns a salii (cu paduri). Reprezentantii FRB vor face demersurile necesare pentru asigurarea functionarii adecvate a echipamentelor pistelor si a masinii de uns.
Rugam sportivii si reprezentantii cluburilor, sa confirmati/infirmati de urgenta (in urma verificarii cu sportivii legitimati ai clubulurilor) participarea individuala a sportivilor la turneul final conform informatiilor de mai sus. Solicitam acest lucru deoarece conform reglementarilor 2023, in cazul infirmarii participarii, sportivii clasati dupa pozitia 18 in clasamentul general vor avea dreptul sa participe la turneele finale. De asemenea, va rugam sa aveti in vedere faptul ca la sfarsitul finalelor se va organiza premierea atat pentru categoria Seniori 50+ si Juniori - General, cat si pentru Seniori 65+ si Juniori 1, Juniori 2 si Juniori 3.
Va multumim, va invitam sa participati la turneele finale si va uram succes la joc!"

Deci: a fost sedinta pe 1, dar anuntul e publicat pe 6 noiembrie.
Se anuntase la moment dat o ungere pe FB, pe contul FRB, care era una trasa la sorti din cele din campionat, acum a disparut anuntul.
S-a petrecut ceva intre timp.

PV sedintei BF din 1 noiembrie e AICI, publicat tot pe 6.

Ce e absolut ingrijorator e ca s-a votat in unanimitate, absolut nimeni nu a sesizat vreo problema, iar singurul criteriu de alegere a fost pretul oferit de sali. 
Zici ca 50+ si juniorii sunt niste categorii inferioare, tratate cu dispret.
Cum sa joace pe ungere facuta cu masina cu paduri? 
Voi chiar stiti ce e aia?
Cat ulei pune si cam cum se descurca un 2hander pe asa ceva, in cat timp ramane fara ulei?
Cum sa determini campionii nationali dupa un concurs cu ungere facuta cu masina cu paduri?

Si nu e vorba de masina QubicaAMF Summit-S care a fost la Septimia, e vorba de Kegel EZ touch, care e similara cu Kegel Express. 
E strabunica masinilor de uns, care deobicei pune ulei putin, si mult mai putin pe ultima pista decat pe prima samd. 
E absolut ridicol sa incerci faci o ungere challenge pe masina aia, fiindca e imposibil de determinat raportul transversal.

In regulament se prevede modul de alegere al salilor
Nu s-a respectat acest mod, fiindca:
- tehnic sala din Brasov nu corespunde, ultimele competitii pe care le stiu organizate acolo au fost dezastruoase, instalatiile functioneaza prost, tehnicienii nu au experienta, nu au stoc de piese de schimb, masina de uns e primitiva samd.
- la 50+ ai 8 seniori calificati din jud. Constanta, 5 din Bucuresti si unul din Ploiesti. Nu stiu cum poti alege o solutie care e ce mai scumpa posibil pentru jucatori, e departe de toti si e scumpa.

Nu stiu ce derogare au facut la regulament, ca interzicerea masinilor cu paduri e doar pentru CNE.
La finalele CNI trebuie sa se joace pe una dintre cele 5 ungeri din campionat, e prevedere expresa, deci implicit trebuie sa aiba masina KEGEL cu tehnologie Sanction.
Si mai trebuia anuntata cu 2 saptamani inainte.
Asta inseamna un singur lucru, ca vom juca in conditii neregulamentare, decise de BF cu 5 zile inainte de competitie, prevederi care afecteaza fundamental spiritul si rezultatul competitiei, fiindca conditiile de joc, chiar perfecte, vor fi complet diferite de ce s-a jucat tot anul si vor genera alte ierarhii.

Adica alt BF, acelasi comportament ca ala de dinainte, care modifica conditiile finalei CNI feminin in noaptea de dinaintea concursului. 
Acum sunt 5 zile inainte, asta e singurul progres. 

Oare federatia noastra e pentru sportivi, sau e o agentie de turism deghizata, care sa le asigure oficialilor un weekend pe la Poiana?
Programarea si rezervarea pistelor trebuie sa se faca cu luni inainte, fiindca a inceput sezonul comercial si degeaba te apuci sa suni acum, ca s-ar putea sa nu-ti convina ce o sa-ti raspunda salile, ori n-au locuri libere, ori e foarte scump.
Calendarul CN e cunoscut din februarie, ce-au pazit pana acum????

Cu 2 saptamani inainte trebuia sa se anunte ungerea, iar sedinta BF a fost cu doar 10 zile inainte, deci totul se misca neregulamentar de incet, si extrem de incet spre deloc, din punct de vedere al managementului.

O idee: despre ce diferente de costuri vorbim aici intre sali?
1000, 2000, 3000, 5000 de lei, in total, pentru 36 de jucatori?
Pai nu mai binem punem noi 50, 100, 150 de lei in plus si sa jucam la Lake View, ca pentru noi oricum iese mai ieftin, decat sa mergem la Poiana sa dam bani aiurea pe un hotel scump, sa stam ore intregi prin trafic, sa ne rupa la restaurant samd.
Va asigur ca cei 14 constateni si ploiesteanu-bucurestenii ar fi foarte incantati.
Juniorii ar trebui sa joace la Septimia sau Ciuc, ca oricum cei mai multi sunt de pe-acolo.

BF se gandeste doar la maruntis si deloc la jucatori.
Daca n-aveti idei si ganditi doar la nivel mic, sunati-ma!

Reactiile seniorilor 50+ sunt vehemente, va arat doar una dintre ele. E publicata cu acordul lui.
Toate indiciile directe si indirecte duc inspre o criza financiara severa a FRB si nimeni nu stie daca mai sunt bani in cont sau nu. 
Exista cel putin o sala neplatita, desi competitia s-a desfasurat cu luni in urma.
Federatia traieste de pe o luna pe alta si depinde decisiv de fondurile de la stat, iar daca statul intarzie cu banii, gata cu competitiile.
O parte a problemei este ca echipele platesc la termen, nu la data jocului.
Iar cateva nu au mai  platit sau au platit cu intarziere, si asta a generat probleme de cash flow.

Eu cand am propus ca sa fie 20 lei/joc, ca sa facem rost de ceva bani pentru finalele anuale, ma asteptam sa fie la fel si la echipe.
20 lei/joc pentru orice se joaca la FRB.
Dar se pare ca nu m-am facut bine inteles, sau  poate s-a decis altfel, si echipele platesc la termen, dupa meci, tanda pe manda, se impart cheltuielile, se factureaza si se asteapta incasarea.
Pe langa faptul ca implica o manopera birocratica laborioasa, creeaza intarziere si riscuri, si totul gratis, fiindca nu mai e niciun venit pentru federatie la echipe, care sa poata fi folosit pentru finale.

Iar dupa ultimele hotarari guvernamentale de reducere a deficitului fiscal, exista sanse foarte mari sa vina bani mai putini de la stat, sau deloc, spre sfarsitul anului. 
Iar finalele astea doua ar putea sa fie doar preambulul urgiei care o sa vina.

La finalul procesului verbal al sedintei din 01 noiembrie, avem iarasi o dovada a modului asimetric in care federatia trateaza jucatorii (nu s-a schimbat nimic cu noul BF) : la CNI masculin locatia e deja stabilita, IDM, dar nu stim pretul, o sa ne milogim sa ne dea un discunt mai mare. 
Aici s-a luat in considerare ca majoritatea sunt localnici, dar la juniori si 50+ nu.
Nicio licitatie nimic, concurs de oferte, nimic, nimic?
Cum adica?
Nu vreti sa jucati si voi la Poiana, pe masina cu paduri, ca acolo e cel mai ieftin din Univers?
PS: au aparut ofertele.

La Poiana, pentru seniori 50+ si la juniori va caliciti pentru cateva sute de lei diferenta (am aflat cat e), dar la individuale masculine nici nu conteaza, la IDM sa fie, speram sa fie bine.
Nici la individuale masculine nu se respecta regulamentul, sunt mai putin de 2 saptamani pana la finala si ei n-au anuntat ungerea.
Niciun fel de preocupare pentru respectarea regulamentului, e facultativa pentru BF, suprema putere in FRB. 
Noi de ce-am respecta regulamentul, daca BF-ul nu o face?

Ca o observatie personala: sunt singurul membru activ al FRB care am facut ungeri pentru finale nationale pe masina de tipul ala, finala individualelor masculine si feminine 2010 (impreuna cu Costica Ardeleanu), cu testare prealabila, ajustare a parametrilor samd, si pentru un turneu de selectie pentru Cupa Mondiala, in 2011, unde am facut o ungere lunga speciala, ca sa-i sileasca pe jucatori sa ajunga sa joace din coltul pistei sau sa dea peste sant. A castigat Piticariu, in finala cu Arbanas.
Au avut nevoie de timp de adaptare pe ungere, au dat foarte prost din prima si de-abia ulterior au gasit solutii, lucru pe care nu ni-l dorim deloc intr-o finala nationala la care regulamentul spune ca trebuie sa fie pe-o ungere deja jucata anul asta.
Si s-a dus Piticariu la Cupa Mondiala si surpriza: chiar a constatat ca asa se deschideau pistele.
Adica chiar ma pricep si nu au mai ramas multi in lume care sa poata proiecta asa ceva.

Nu se poate trage la sorti dintre ungerile din EZ touch, fiindca are doar 3 (tipuri de) ungeri in memorie si doar unul ar corespunde scopurilor noastre, dar trebuie customizata, pentru o anumita lungime.
In mod normal, masina trebuie testata si reglata inainte, ca sa fie in parametri, iar astea trebuie facute cu ajutorul unui tehnician experimentat pe acest tip de masina.

Si apoi ungerea trebuie testata, ca sa ramana relativ stabila pe 6 jocuri si sa nu facem experimente crude pe jucatori. Asta se poate face intr-o zi de antrenamente, cu ajutorul catorva jucatori. 
Dupa testare, se mai poate face o ajustare finala.

Adica BF nu stie nimic cand propune tragerea la sorti. 
Asta asa, ca sa distrez un pic pe partea tehnica, daca tot n-avem Comisie tehnica.

Evident ungerea facuta cu o astfel de masina nu e regulamentara, fiindca nu are nicio legatura cu ungerile pe care le folosim in campionat, care sunt imposibil de replicat.

A fost sedinta de BF marti seara, asteptam publicarea deciziilor.
iata:

Informatii CNI Seniori 50+ si CNI Juniori
ADĂUGAT: marţi, 07 noiembrie 2023 22:01:16


In data de 7 noiembrie 2023, in urma primirii unor informatii actualizate din partea unora din salile in care s-a desfasurat CNB 2023, informatii legate de partea tehnica, cat si noi oferte financiare, Biroul Federal s-a intrunit de urgenta si a revenit asupra deciziei initiale, modificând locatia desfasurarii turneelor finale ale CNI Seniori 50+ si Juniori. Astfel, acestea vor avea loc in sala Septimia din Odorheiu Secuiesc, dupa orarul de mai jos. De asemenea, au fost trase la sorti ungerile finalelor pe care le gasiti mai jos. Restul informatiilor anuntate se pastreaza. Multumim administratorilor salii Septimia si celor care au facilitat organizarea in bune conditii a finalelor si invitam pe toti jucatorii sa participe la turneele finale. Succes la joc!

În perioada 11-12 Noiembrie 2023 se va desfăşura Finala CNI pentru categoria 50+ si Juniori, in Odorheiul Secuiesc, sala Septimia.
Vor participa primi 18 jucatoari din clasamentul calificarilor
Ungerea pentru ambele finale este 2021 USBC Junior Gold Youth Open, 41 ft (aia din IDM)

Finala 50+
Pasul 1 (prima zi)
Se vor juca 6 jocuri de către toţi cei 18 jucători, împărţiţi în 2 squad-uri a câte 9 jucători (în squad-ul 1 vor juca cei de pe locurile 10-18 din clasamentul calificărilor, în squad-ul 2 vor juca cei de pe locurile 1-9); în urma rezultatelor obţinute se vor califica în Pasul 2 primii 9 sportivi.

Sambata 11.11 orele Squadul 1 : 09.30-12.00
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1d2COBfupYPbxgfYD4v741gPYw2U4obj1iHq8n4xALYI/edit#gid=536301511
Sambata 11.11 orele Squadul 2 : 12.30-15.00
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1d2COBfupYPbxgfYD4v741gPYw2U4obj1iHq8n4xALYI/edit#gid=799306568
Taxa de participare este conform anexei 1 pentru calificari (pasul1)

Pasul 2 (a doua zi)
Se va face ungere pe toate cele 6 piste, se vor juca 6 jocuri iar rezultatele obţinute se vor cumula cu cele din Pasul 1. Se va face clasamentul general şi se vor califica în Pasul 3 primii 4 sportivi. În caz de egalitate între doi sau mai mulţi sportivi (în Pasul 1 sau 2) se va lua în considerare ultimul joc mai bun, penultimul, şi tot aşa până se va face departajarea. Se va face ungere pe toate cele 6 piste.
Duminica 12.11 orele 09.00-12.00
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1d2COBfupYPbxgfYD4v741gPYw2U4obj1iHq8n4xALYI/edit#gid=1739043087

Pasul 3 (a doua zi)

Semifinale, se va juca 1 joc, locul 1 cu locul 4 (pe primele 2 piste de la stânga, pe care s-a jucat în Pasul 1 şi 2), locul 2 cu locul 3 (pe primele 2 piste de la dreapta, pe care s-a jucat în Pasul 1 şi 2), câştigătorii se vor califica în Pasul 4, învinşii termină pe locurile 3-4 în funcţie de scorul din semifinale.

Duminica 12.11 orele 15:00-16:00

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1d2COBfupYPbxgfYD4v741gPYw2U4obj1iHq8n4xALYI/edit#gid=1906380949

Pasul 4 (a doua zi)
Finala, se va juca 1 joc (pe pistele din mijloc, pe care s-a jucat în Pasul 1 şi 2), câştigătorul primeşte titlul de Campion Naţional iar învinsul de Vicecampion Naţional. În caz de egalitate (în Pasul 3 sau 4) se dă o bilă de roll-off. Pista de start la roll-off o va alege jucătorul mai bine clasat, dacă egalitatea persistă, se va schimba pista până se va face departajarea. Se vor premia cu diplomă, cupă şi medalie primele 4 locuri.

Duminica 12.11 orele 15:00-16:00
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1d2COBfupYPbxgfYD4v741gPYw2U4obj1iHq8n4xALYI/edit#gid=1906380949
Aşezarea pe piste în Pasul 1 şi 2 se va face prin tragere la sorţi de către arbitru, în Pasul 3 pista de start este aleasă de jucătorul mai bine clasat iar în Pasul 4 de jucătorul cu scorul mai mare din pasul anterior. În Pasul 1 şi 2 se acordă 10 minute de încălzire, în Pasul 3 şi 4, câte 5 minute. Stilul de joc va fi în cross, în Pasul 1 şi 2 mutarea se va face după fiecare 2 jocuri, pistele impare la stânga, pistele pare la dreapta. Nu se acordă handicap.
- conform art.3.2.65 "În caz de neprezentare locurile din clasament alunecă, intră următorul dintre necalificaţi ce se poate prezenta la concurs", prin urmare va rugam sa anuntati daca NU doriti participarea competitii@frbowling.ro
- situatie clasament general: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1d2COBfupYPbxgfYD4v741gPYw2U4obj1iHq8n4xALYI/edit#gid=1118979257

Finala Juniori

Pasul 1 (prima zi)

Se vor juca 6 jocuri de către toţi cei 18 jucători, împărţiţi în 2 squad-uri a câte 9 jucători (în squad-ul 1 vor juca cei de pe locurile 10-18 din clasamentul calificărilor, în squad-ul 2 vor juca cei de pe locurile 1-9); în urma rezultatelor obţinute se vor califica în Pasul 2 primii 9 sportivi.
Sambata 11.11 orele Squadul 1 : 15.30-18.00
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1d2COBfupYPbxgfYD4v741gPYw2U4obj1iHq8n4xALYI/edit#gid=365827198
Sambata 11.11 orele Squadul 2 : 18.30-21.00
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1d2COBfupYPbxgfYD4v741gPYw2U4obj1iHq8n4xALYI/edit#gid=1544948760
- taxa de participare este conform anexei 1 pentru calificari (pasul1)

Pasul 2 (a doua zi)
Se va face ungere pe toate cele 6 piste, se vor juca 6 jocuri iar rezultatele obţinute se vor cumula cu cele din Pasul 1. Se va face clasamentul general şi se vor califica în Pasul 3 primii 4 sportivi. În caz de egalitate între doi sau mai mulţi sportivi (în Pasul 1 sau 2) se va lua în considerare ultimul joc mai bun, penultimul, şi tot aşa până se va face departajarea. Se va face ungere pe toate cele 6 piste.

Duminica 12.11 orele 12.30-15.00
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1d2COBfupYPbxgfYD4v741gPYw2U4obj1iHq8n4xALYI/edit#gid=1667781286
Pasul 3 (a doua zi)
Semifinale, se va juca 1 joc, locul 1 cu locul 4 (pe primele 2 piste de la stânga, pe care s-a jucat în Pasul 1 şi 2), locul 2 cu locul 3 (pe primele 2 piste de la dreapta, pe care s-a jucat în Pasul 1 şi 2), câştigătorii se vor califica în Pasul 4, învinşii termină pe locurile 3-4 în funcţie de scorul din semifinale.

Duminica 12.11 orele 15:00-16:00
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1d2COBfupYPbxgfYD4v741gPYw2U4obj1iHq8n4xALYI/edit#gid=310024971
Pasul 4 (a doua zi)
Finala, se va juca 1 joc (pe pistele din mijloc, pe care s-a jucat în Pasul 1 şi 2), câştigătorul primeşte titlul de Campion Naţional iar învinsul de Vicecampion Naţional. În caz de egalitate (în Pasul 3 sau 4) se dă o bilă de roll-off. Pista de start la roll-off o va alege jucătorul mai bine clasat, dacă egalitatea persistă, se va schimba pista până se va face departajarea. Se vor premia cu diplomă, cupă şi medalie primele 4 locuri.

Duminica 12.11 orele 15:00-16:00
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1d2COBfupYPbxgfYD4v741gPYw2U4obj1iHq8n4xALYI/edit#gid=10309345
Aşezarea pe piste în Pasul 1 şi 2 se va face prin tragere la sorţi de către arbitru, în Pasul 3 pista de start este aleasă de jucătorul mai bine clasat iar în Pasul 4 de jucătorul cu scorul mai mare din pasul anterior. În Pasul 1 şi 2 se acordă 10 minute de încălzire, în Pasul 3 şi 4, câte 5 minute. Stilul de joc va fi în cross, în Pasul 1 şi 2 mutarea se va face după fiecare 2 jocuri, pistele impare la stânga, pistele pare la dreapta. Nu se acordă handicap.
conform art.3.2.65 "În caz de neprezentare locurile din clasament alunecă, intră următorul dintre necalificaţi ce se poate prezenta la concurs" prin urmare va rugam sa anuntati daca NU doriti participarea competitii@frbowling.ro
- situatie clasament general:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1d2COBfupYPbxgfYD4v741gPYw2U4obj1iHq8n4xALYI/edit#gid=1062783264

Chestia cu handicapul, subliniata cu galben e gresita, exista handicapuri

Finala masculina a CNI va fi la IDM si ungerea e tot  cea de 41 ft.

Detalii AICI

33 de comentarii:

  1. Aceeași Mărie cu altă pălărie!
    Părerea mea este ca acum avem mai mulți "habarnisti" la BF decât în trecut și mă aștept sa fie mai rău!(sa nu se înțeleagă ca a fost bine🤣)
    Este nasol când nu ai nici cea mai mica experiență ...poți fi bine intenționat dar tot habarnist rămâi!
    Noi i-am ales noi sa suportam,este ca și în politică!
    Sunt curios cine se va ocupa de verificarea condițiilor tehnice înaintea turneului!
    Nu ne spune nimeni nimic în caz ca dorim sa ne antrenam ...când putem merge ..dacă este cineva sa ne ungă pistele....nimic-nada...este soarta pe care o merităm!
    Vreau sa ma antrenez o săptămână în sala aceea ..cu cine vorbesc,ce preturi au .....plus ca la munte scorurile la cazare sunt mari!
    Asa rău parca nu a fost!
    JB

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu de ce a fost ceruta oferta de la Poiana, ca nu corespunde tehnic.
      Dar stiu doi mari fani ai Poienii in BF, au fost si in vechiul BF.

      Ștergere
    2. Nu cred ca mai are relevanță vechiul BF ,trebuie sa treci și tu peste asta,eu speram ca noul BF sa aducă ceva mai bun, se pare ca nu. Poate greșesc dar acum avem la CCompetiții pe unul de care sincer nu am auzit decât când am întrebat cine este și ce sport a practicat pentru a ști ce competente are. Ghici răspunsul interlocutorului meu...😂😂😂
      Pe Romeo îl înjuram ca știam cine este(și credeam ca are anumite orgolii personale când făcea vreo nefacuta) ,pe băiatul asta nu îl cunoaște nimeni ...cum sa-l băgăm în seamă?
      Pote sa-si bata joc de noi cum vrea ca este sub aspectul nevinovăție prin necunoscuta de cauza!
      JB

      Ștergere
    3. Decizia a fost a BF, nu alui Cristi Barbu, care este de buna credinta. El a tras la sorti ungerea si a anuntat-o public apoi a venit aberatia asta cu sala, care n-a fost initiata de el. Postarea cu ungerea a disparut de pe Facebook.

      Ștergere
    4. indifenent de a cui a fost decizia, ea apartine in intregime Biroului Federal ca e majoritate, sau unanima NU conteaza ! ne asumam in echipa ceea ce voteaza ! cu stima si respect! C.Barbu

      Ștergere
    5. Încă e timp sa îndreptați greseala

      Ștergere
    6. Nu am spus ca este rău intenționat ci ca este habarnist și ghidonat de altcineva care este rău intenționat!
      JB

      Ștergere
    7. Citind ce a scris Barbu te întreb și mă întreb cine l-a pus în BF și mai ales în poziția aia,chiar îndrăznesc sa te întreb pe tine(Vali)?!
      Chiar poți sa înghiți asa specimen,ai urlat pe aici ca ăia vechi erau prosti, asta e deștept și are vreo experienta?...acu trebuie sa o înghițit, ca jumătate este opera ta🤣🤣🤣 spala-te pe cap cu ăsta! După ce ca e habarnis mai este și tupeist!
      Cred ca trebuia sa jucam la Iași sa mai vizitam și noi tara😁
      Panorame noi ca acceptam!
      Sunt foc ...dar ăsta este pară(stricată)
      JB

      Ștergere
    8. Barbu a fost propus de Piticariu. E un tip onest, învață repede și e corect. Își asumă raspunderea pentru deciziile pe care le ia, chiar dacă unele sunt proaste
      E la ani lumină mai bine decât ce-a fost inainte.

      Ștergere
    9. Singurul om din bowlingul românesc care este la ani lumină este dl.Mihai Ionescu(exceptandu-te pe tine,tu esti un guru🙃)fără el bowlingul e pustiu....băiatul asta nici nu știe câte bordurile are pista și nici ce program are campionatul...o sa învețe peste câțiva ani când o se sature și o sa își bage picioarele,pana atunci tot noi o sa suferim....ia și joaca acum pe decizia lor...inclusiv a lui asumată! Cred ca ești puțin irealist când ii iei apărarea, sau faci ce am zis :iti asumi răspunderea pentru faptele tale și ii iei apărarea în continuare!
      Tot pe noi pica greutatea de a juca aiurea și neconform și am impresia ca își bat joc de noi în frunte cu șefia FRB《poate aici e buba》
      Si te rog sa nu te mai contrazici ținând în brate aiurea persoane care posibil sa nu merite!
      Acu zici ca e o greșeală mare,acu zici ca e una asumată....mergi și tu drept ca nu cred ca ai băut asa de dimineață!😁

      Ștergere
    10. E foarte simplu: 1. se discuta cu una din salile care au fost in campionat anul asta sau 2. NU SE PREZINTA NIMENI LA FINALA !!!!!
      Poate asa se mai trezeste BF-UL.

      Ștergere
    11. Or sa fie jucatori la finala, vrem sa jucam, dar conform regulamentului. Iar unora li se rupe de conditiile de joc, oricum nu prea conteaza ungerea pentru ei. Dar trebuie respectat regulamentul, ori se schimba sala, ori se amana. BF-ul incalca in mod repetat regulamentul si nimeni nu raspunde, zici ca e mosia lor. Pai nu voi ati facut regulamentul? Nu avem o jurista presedinte? De ce nu-si asuma nimeni raspunderea, de ce nu e nimeni penalizat, regulile sunt doar pentru ceilalti? De ce nu s-au rezervat pistele din vara?

      Ștergere
    12. Mergem,mergem și la Poiană,poate o punem de vreo răscoală acolo ca să fie bine sa nu mai fie rău! Nu putem da cu piciorul unui campionat întreg!
      Jucam pe ce ne pun la dispoziție și după stam la o șuetă bătrânească,de.. este vb de +50, analizăm și vedem ce este de făcut...mai continuam în sistemul ăsta sau nu!Poate ii invitam și pe părinții juniorilor la șueta noastră.
      Ca de d-astea suntem sătui...luați moșilor de-aci că oricum nu contați!
      JB

      Ștergere
    13. Sa vedem, ca e sedinta BF azi, poate se schimba locatia sau se amana.

      Ștergere
    14. Din cate se stie JB-ul e o bautura de calitate. JB -ul asta de pe blog sigur e o posirca!

      Ștergere
    15. Nu stiu cine e. Cineva a sugerat ca vine de la Just Bowling, dar eu nu postez anonim

      Ștergere
  2. Păi e foarte simplu, boicotați turneul și cu asta basta ! Sau organizați-vă propriul turneu la Constanța, respectiv Odorhei sau Ciuc și gata !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Campionatele sunt organizate de FRB, nu sunt pe persoana fizica. Eu cer respectarea regulamentului.

      Ștergere
    2. Daca toata lumea implicata decide sa facă altfel, nu mai e pe persoana fizica. Formal, odată constituita ca structura reprezentativa a jucătorilor, este organizatoare, dar nu uitați ca FRB este o entitate care va reprezinta pe voi. Daca FRB nu își îndeplinește scopul de organizare a unor competiții conform regulamentului agreat de toți jucătorii, iar aceștia își organizează propria competiție respectând regulamentele agreate, mama, mama ce mai speță de drept pentru doamna avocat din fruntea mesei ! Puteti încerca, vedeți ce iese !

      Ștergere
    3. Nu această este soluția! Ne place competiția,dorim sa jucăm dar cu reguli respectate și care se știu din timp! Ce face actualul BF nu cred ca are precedent-treci de la mașini de uns cât de cât bune la una modesta într-o sala în care nu ai mai jucat în ultimul an,fără o comisie tehnica de control( sau cineva cunoscător măcar )
      După cum am spus HABARNISTI
      Am jucat un an de calificări în niste condiții oarecum verificate și controlate și acum la FINALA nu suntem în stare sa menținem nivelul!
      Aaaa...când era strict pe banii noștri nu mai conta cât costa sala...acum contează preturile!
      Hai sa fim sănătoși ca ne-o meritam!
      JB

      Ștergere
  3. Aici ar trebui sa intervină vajnicul admirator al popicăreselor si sa-l pună la punct pe Eugen Itu, care nu e profesionist in orice condiții, adică la munte sau la mare, la plaja sau la umbra, la 12 noaptea sau la 12 ziua, ce mai......! Nu e ce trebuie sa fie !! Bă Eugene, du-te bă la popice 1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce legătură au popicaresele cu subiectul?
      Pune ti ochelarii si citeste bine sau mai bine schimba bautura....
      Se pare ca ti ai băut mințile
      Diacone 😏
      Semnat Anonim!

      Ștergere
  4. Piroshe, că tu ești informat din surse politico-guvernamentale, care e faza cu sala din Poiana Brașov ? Că aia e singura care n-are treabă cu bowlingul, ca sport sic ! A fost o daună always ! Nu și pentru popicarese, care se știe, ziua și noaptea, vara și iarna, profesioniste la sate și orașe !

    RăspundețiȘtergere
  5. Se știe! Invidiosule!
    Daca n ai talent in sport,ai la pahare 😂

    RăspundețiȘtergere
  6. Hai ca de data asta am avut succes!
    Au înțeles și ei ca era o prostie.
    Acu trebuie sa avem bani de benzină și chef de drum!
    Lory venimmmm!!!!😂😂😂(sper sa pui vinul la fiert)
    JB

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faptul ca nu ai curaj sa te semnezi, spune multe despre caracterul tau. E simplu sa-ti dai importanta sub anonimat. Raman anonim, in ton cu tine. Cand iti vei asuma poate vei fi luat in considerare, pana atunci ramai ceea ce esti, un anonim si nu doar cu semnatura.

      Ștergere
    2. Anonimii mai mult fac rau in situatii de-astea, cei care rezolva problemele sunt cei cu nume si prenume

      Ștergere
    3. Si sa nu va faceti nicio iluzie, BF a rezolvat.
      Au fost reactii pe blog si in afara lui, era o situatie de criza, dar astea sunt doar informatii, feedbackuri, critici samd.
      Asta poate duce si a dus la o (re)actiune corectiva a BF.
      Neparticiparea si boicotarea sunt actiunii impotriva ideei de sport, in esenta, ca toti vrem sa jucam, de fapt. Lucrul cel mai important este ca toti au realizat ca nu e ok ce se intampla si ca trebuie sa rupem cercul asta vicios in care deciziile se iau tarziu si neregulamentar, ignorand interesul suprem, care este cel al jucatorilor.
      Lucrurile se pot rezolva usor, daca se apeleaza la comunitate, in ansamblul ei.
      Intre timp s-a reparat si masina de la MGM, cu ajutorul lui Catalin.
      Adica toti au reactionat rapid si bine, in interesul comun.
      In frunte cu BF.

      Ștergere

    4. Eu am vrut sa susțin semnalul de alarma tras de Vali! Se pare ca a funcționat...nu am nimic personal cu nimeni. Vreau ca treaba sa fie bine făcută și sa nu ne afecteze competiția!
      Poate am fost prea dur dar condițiile grele cer masuri dure!
      Ne vedem pe piste!
      Este bine ca ne-am unit...probabil...vedem mâine ce se întâmplă...
      JB

      Ștergere
    5. Numai cine nu munceste nu greseste :)
      Interesul jucatorilor este singurul urmarit in orice decizie pe care o luam.
      Daca o decizie nu este cea mai fericita, e din cauza ca nu vedem mereu cea mai buna solutie sau contextul e de asa natura ca orice ai alege tot rau pica.
      Criticile sunt nu doar binevenite ci si un instrument esential pentru imbunatatirea procesului decizional.
      Apreciez orice critica constructiva, dar in egala masura conteaza si tonul/modul in care este expusa.
      In loc de injurii, jigniri, procese de intentie si altele asemenea, e cu mult mai util un ajutor real si concret in activitatea pe care o facem, pana la urma, voluntar, pe banii si timpul propriu.
      Pe aceasta cale il invit pe colegul JB sa se implice activ in procesul decizional ca parte din Comisia de Competitii, unde din cate stiu eu mai loc pentru inca un coleg sarguincios si corect precum Cristi Barbu.
      Nu stiu altii cum sunt dar eu as intra in pamant de rusine daca mi-ar trece prin minte astfel de ganduri la adresa unor colegi care isi sacrifica timpul personal pentru mine.

      Ștergere
    6. Dragă Andrei Danila,încep prin a-mi arata recunoștință imensa fata de lucrurile făcute de acest preamărit BF și îmi cer scuze dacă am deranjat sau ofensat pe cineva din cadrul acestei congregatii!
      Sper ca v-ati prins ca era la mișto!
      Mai dragilor,eu știu ca atunci când îți asumi un angajament ,fie el și pro-bono, îți asumi și tot pachetul ,problema mea este ca acela care a luat(si-a asumat) CCompetitii este habarnist(Persoană care habar n-are ce spune sau complet neştiutoare, naivă, aflată în necunoştinţă de cauză etc) și de aici vin problemele. Când șeful CC este asa probabil totul o sa iasă prost.
      Sugestie:când se simte depășit sa-l sune pe Vali sau pe Romeo (sau chiar pe amandoi).
      Nu poți sa iei o comisie în mana și sa nu îți asumi o decizie .
      Nu ma poți trage de mânecă ptr. ca nu te-am băgat în seama!
      JB
      P.S. Habar n-am cine ești, Andrei Danila!

      Ștergere