miercuri, 12 mai 2010

Clinica Brian Voss

A avut loc ieri si a fost un eveniment exceptional.
In primul rand datorita talentului iesit din comun a lui Brian, atat ca sportiv cat si ca pedagog,
a fost ca un film artistic, ecranizarea unei carti pe care multi am citit-o, dar interpretarea actorului principal e geniala.
foarte amabil, simplu si sugestiv in exprimari, iar teoria a ilustrat-o mod care ne-a uimit pe toti.
bowlingul parea cel mai simplu si mai natural lucru din lume privindu-l.
Continutul clinicii a fost urmatorul:
- analiza video personalizata pentru toti participantii - 11 la numar - la inceput si la sfarsit
- prezentarea si modificarea timingului tuturor de la timingul cu primii 3 pasi relativ egali (deobicei al treilea mai lung) la timing competitional cu power-step- 2 pasi pormali si al treilea scurt (pas 1/2), precum si mutare pozitiei bilei pe pasul doi de la "in fata corpului" la "in spatele lui".
timigul a fost modificat prin efectuarea de exercitii pe ultimii 1-2-3-4 pasi, corectarea push-out-ului spre "in jos" nu in sus, cum era la marea majoritate etc
- notiuni de release
- notiuni de "citire" a pistei
- adaptarea loviturii in functie de rezultatele testarii pistei - aici a facut o chestie fenomenala: dupa ce a vazut ca se uscase teribil in jumatatea dreapta a pistei s-a mutat extrem stanga, intai la -3, in fata aparatului (fata de imbinarea placilor dintre pista si placa din fata aparatului), apoi pe pista din stanga la +2, peste sant (fata de acelasi reper, dar pe pista cealalta). ambele lovituri au fost strike. viteza a fost modificata de la 30 km/h - in mod normal- la 24, respectiv 19 km/h
- notiuni de control mental in competitii
- trick shots
- turneu intre cursanti, iar invingatorul- Ioan Ionescu - a jucat cu Brian (170 vs. 200), de unde Ioan ne uscase in cele 2 jocuri ale turneului cu medie 210 (Brian 170).
foto si video in cursul zilei de azi












2 comentarii:

  1. a fost excelent
    ioionatzy

    RăspundețiȘtergere
  2. I see that you are an avid bowler and I would like to invite you to check out LongLiveBowling.com where you can ask all your bowling related questions and get them answered by a former US Team Coach Sean Klug.

    RăspundețiȘtergere