joi, 7 aprilie 2011

O poveste cu Cenusareasa. La bowling

3 stiluri complet diferite.
un singur stilist printre ei, Tommy TJ Jones, prototipul crancker-ului modern.
desi accidentat la sold, lucreaza incredibil de frumos cu umerii si cu bratul stang, iar releasul este practic la nivelul pistei.
Ryan Shaffer arunca cu bila, trage de ea, nu ramane la linie, face orice doctorul sau antrenorul nu ti-ar recomanda.
iar Randy Weiss e un amator talentat, la care mai totul e improvizat, impinge bila, lasa incheietura excesiv de moale la eliberare, tine ochii inchisi pe approach etc
ghiciti cine castiga?

Enjoy!


6 comentarii:

  1. cred ca dl amator foloseste sistemul de targhetare pe care ni l a descris pik. nu l am inteles pe deplin, dar era ceva de genul : iti alegi punctul de iesire de pe ulei si punctul de la sageti, tragi o linie si vezi unde pica pe popice, dupa care inainte sa pleci te mai uiti odata la punctul de iesire ca sa vizualizezi pe unde dai si... bagi pe targhet. cred ca e cam asa.... nu bag mina in foc. corectati ma. ioionatzy

    RăspundețiȘtergere
  2. sistemul e descris de Slowinsky, cu targhetare in 3 puncte, dintre cele 4 posibile: la linie, la sageti, la iesirea de pe ulei (sau break-point, dupa alti antrenori) si la sageti.
    Weiss foloseste linia si sagetile, dupa cate observ eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. la 6.20 se vede cel mai bine. inaunte sa plece ce uita la linie, apoi la trasa vizualizata (cu targhet si iesire ulei ) si dupa aia, plecind, la linie iar, urcind ochii la targhet. evident, lectia cu "quiet eyes" este proaspata, dar bine asumata :)) rezultind o fata de om blind care incercind sa si taie emotiile si sa devina impasibil ( instinctul de criminal de care vorbea kretzos ) si sfirseste prin a mima fara sa vrea somnolenta :) ioionatzy

    RăspundețiȘtergere
  4. nu e nimic nou sub soare, e aceeasi poveste cu trasarea unei linii imaginare, pe care poti s-o "agati" in cate puncte vrei tu, chiar si doar unul (la sageti e locul cel mai comun).

    initial Slowinski sustinea teoria cu 4 puncte, acum cea cu 3.

    in realitate e aproape imposibil sa urmaresti 3 puncte succesiv, deoarece trebuie sa-si muti privirea aproape continuu si asta duce la ratari.

    de aia se si foloseste rar targhetarea la linie, fiindca miscarea ochilor e ata de pronuntata, incat nu se poate face fara miscarea capului, daca vrei sa mai urmaresti si un al doilea punct.

    dar a inceput sa fie recomandata, mai ales pe la antrenamente, fiindca poti controla directia si driftul deplasarii pe approach, ceea ce pentru unii jucatori e o problema.

    americanii simt nevoia sa exprime conceptual foarte clar unele lucruri care sunt aproape evidente.
    dar nu e nimic diferit fata de ce stiai deja.

    ca sa nu te intreb unde e sfarsitul uleiului, ca sa-ti poti pune targhet pe el.
    fiindca:

    1) uleiul e practic invizibil
    2) lungimea uleiului e necunoscuta, chiar daca stii ungerea, pot sa apara diferente de plus/minus 1 picior, ceea ce inseamna o marja de 2 picioare
    3) tu nu sesizezi iesirea din ulei, ci inceputul fazei de hook, care e deobicei dupa ce s-a terminat uleiul la o anumita distanta, variabila cu viteza si reactia bilei.
    4) la pistele fara markeri pe ele in zona de hook (in afara de Brunswick nu stiu niciuna), e aproape imposibil sa-ti pui targhet pe o pista alb-galbuie, fara repere.

    si fiindca esti mare iubitor de stiinte exacte, sa-ti mai pun o intrebare: de cate puncte e definita o linie?

    RăspundețiȘtergere
  5. De o infinitate de puncte

    RăspundețiȘtergere
  6. corect.
    si e determinata univoc de oricare doua.

    RăspundețiȘtergere