duminică, 10 aprilie 2011

Relatari, comentarii, barfe

- a fost primul turneu individual la care nu am avut o lista detaliata de inscrieri inainte de turneu.
asta a facut ca Bogdan Stoian sa ramana pe dinafara, deoarece ultimul squad era complet.
adica a venit sa joace, s-a cazat si a plecat acasa dimineata, cand a vazut ca nu are unde sa joace!

si Ioan Ionescu nu se regasise pe liste, dar squadul 1 mai avea locuri.

- inscrierile au fost incepute inainte de anuntul oficial al turneului, astfel incat squadul de duminica era deja plin.

- rezultatele le-am obtinut direct, nefiind comunicate dupa fiecare squad, ca la celelalte turnee.

- doua discutii aprinse au avut loc in timpul turneului, una fiind pe punctul sa degenereze:

 1) alegerea ungerilor de catre Costica Ardeleanu, acesta nereusind sa convinga pe nimeni ca a ales corect cele 5 ungeri, sau ca macar a avut o viziune in alegerea ungerilor.
pe alocuri a debitat niste aberatii, cum ca in alegerea ungerilor conteaza si topografia pistelor!

nici macar nu a putut arata ca aceasta ungere e recomandata pentru un anumit tip de piste, ea nefiind decat o varianta standard a ungerii USBC, pentru salile cu masini de 40 uL.
ungerea pe care s-a jucat propriu-zis la USBC e cea de 50uL , celelalte variante comunicate fiind pentru salile care au alte tipuri de masini de uns.

la anul se pare ca vom avea stabilite de la inceput tipurile de ungeri pe care se va juca, nemaifiind atributul exclusiv al Subcomisiei tehnice.
Initial Catalin nici nu a vrut sa joace, in semn de protest, dar nimeni nu a fost de acord, in primul rand dl. Grecu.

2) modul de realizare al clasamentului la juniori, unde criteriul din regulament era total  popice, iar clasamentul era facut pana acum dupa medii.

 la total popice era evident ca sunt luate in considerare intai cele 2 individuale, fiindca sunt cu 6 jocuri  si au un total popice mai mare, si apoi cel mai bun local (doar 4 jocuri).
problema era ca Razvan, de exemplu, a dat foarte prost la individuale (ca medie), dar totalul de popice pe 6 jocuri proaste era mai mare decat pe 4 jocuri bune.
Edi Tanase  daduse destul de bine, dar a lipsit la un individual si nu putea sa aiba un total decat pe 14 jocuri, nu pe 16 samd

In plus Pavel Mihai figura cu un individual in plus(!), la Cernavoda, desi acolo nu se organizase Individual de juniori.

Vali Fatu a facut astfel incat regulamentul sa fie respectat, chiar daca modul de calcul parea usor absurd. Pe de alta parte nu e acceptabil ca titlul sa fie determinat decisiv de locale, acolo fiecare joaca in sala lui pe ungerea lui, nu poti sa-i compari obiectiv.
cele doua metode de calcul dadeau clasamente extrem de diferite, cel cu medii avantajandu-i clar pe Mihai Pavel , Razvan Nitu si Edi Tanase si dezavantajandu-i pe Mike Gabor si Laura Piros.
Norocul a fost ca Mihai a dat extraordinar de bine si si-a castigat titlul fara niciun dubiu, altfel discutiile continuau la nesfarsit.

problema a fost identificata in redactarea regulamentului.
la anul va fi modificat.

- echipa tehnica condusa de Marius Smadu si-a facut treaba excelent, chiar daca cu intarzieri mari sambata. toti sunt foarte saritori la Lake View.

- Tariceanu a primit o medalie de vicecampion de la Calagiu, pentru contributia din tur la ocuparea locului 2 . Marius Balan nu a fost tratat la fel de prietenos, Cristi fiind foarte acid cu el, pe alocuri.

- Viorel Simut a lipsit de la ceremonia de premiere, desi a terminat pe 2.

- podiumul a fost absolut penibil, fiind gandit pentru papusi. nimeni nu s-a putut urca pe el

- Secretarul federatiei ne-a facut din nou de ras, ocupantii locurilor 2 si 3 la individuale neavand cupe, ci doar medalii si diplome. cupele aferente locurilor 1 erau neinscriptionate. tricourile au fost aceleasi tricouri dintotdeauna, de calitate inferioara.

nu cred ca mai exista un sport in Romania in care vicecampionul si bronzul national sa nu aiba macar cupe.

- in schimb Elcomexul a facut pentru jucatorii echipei campioane niste plachete foarte frumoase

- sentimentul predominant este ca sa ai un turneu individual fara finala cu meciuri directe si un campionat la echipe fara play-off e cam ciudat. la anul se va discuta daca, macar la echipe, nu se va schimba sistemul.

- dintre primii 16 la individual masculin, doar 3 jucatori vor juca sezonul urmator in afara Elcomexului si IDM-ului: Marius Piticariu, Ioan Bejan si Costica Ardeleanu.  Sarcina Splitului de a mai baga o echipa in ecuatia titlului pare destul de grea.

- pistele la Lake View par destul de omogene ca si comportament (topografie destul de similara a pistelor).
 - uleiul folosit a fost Infinity, de o calitate mai buna, fiind dedicat masinilor cu "Sanction Technology" , avand viscozitate si tensiune superficiala mai ridicata decat Navigate.
poate ar fi bine daca ar fi adoptat si de IDM si Elcomex, macar la turneele din Campionatul National Individual.
- in sala a fost prea cald, ca peste tot in Romania
- atmosfera a fost un pic ciudata, fara prea mare entuziasm.
la sfarsit Elcomex-ul s-a bucurat din plin, dar parca retinut, ca dupa un maraton, unde nu mai poti sa te bucuri cat de tare ai vrea.
asta poate si fiindca rezultatele erau foarte previzibile.
- prezenta lui Johnny Fatu, a Eugeniei Dumitrascu  si a lui Mike Gabor pe podium trebuiesc salutate in mod special, fiind surprize foarte placute. Bravo!


10 comentarii:

  1. Urat din partea lui Cristi! Bulanu merita si el o medalie!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. el avut-o pe a lui, e inca la Split!

    RăspundețiȘtergere
  3. SPER CA LA DUBLU SI TRIO ULEIEREA SA NU MAI DECIDA TOT ARDELEANU SI SA SPUNEM UNGEREA INAINTE CU O SAPTAMANA MS.

    RăspundețiȘtergere
  4. iti spun eu de acum: medie sau lunga. eventual USBC 2010 pentru Brunswick, care e complet diferita, alta sala, alta masina, alt ulei, alta topografie etc.

    RăspundețiȘtergere
  5. PROPUNERE PENTRU campionatul 2011-2012
    1.PENTRU CAMPIONAT, 3 UNGERI SPORT, UNA SCURTA, UNA MEDIE SI UNA LUNGA PE CARE LE FOLOSESC TOATE ECHIPELE.(ADICA EXEMPLU,UNGEREA SCURTA WTBA SYDNEY 33 FEET,UNGERE MEIDE WTBA ATLANTA 38 FEET,UNGERE LUNGA WTBA LONDON 44 FEET.)UNGEREA SA SE ANUNTE CU O SAPTAMANA INAINTE DE JOC
    2.SA SE JOACE 6 JOCURI IN CROSS.
    3.PENTRU INVIDUALE, 6 TURNEE A CATE 6 JOCURI, 2 PE UNGERE SCURTA,2 PE MEDIE,2 PE LUNGA ,UNGERILE SA FIE ANUNTATE LA INCEPUTUL CAMPIONATULUI SI CHIAR SI PROGRAMUL CU SALILE UNDE SE VOR DESFASURA.
    ASTFEL NU MAI DAM CURS LA DISCUTI SI CINEVA SA DECIDA DE UNUL SINGUR.

    RăspundețiȘtergere
  6. A SI AM UITAT PLAYOFF PRIMELE 4 ECHIPE.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dar de ce a fost Calagiu acid cu Balan? S-au certat sau ce s-a intamplat?

    RăspundețiȘtergere
  8. nu s-au certat, dar e "bucuros" ca pleaca si el la IDM.

    RăspundețiȘtergere
  9. calagiu a venit prietenos in sala si a strigat la balanu cind acesta era in cimpul 10 ca sa se salute. si balanu nu i a raspuns pt k era concentrat si pe o medie buna. calagiu a insistat si balanu l a apostrofat zicind ceva de genul "lasa ma n pace". calagiu fiindca se astepta sa i se raspunda cu zimbete si fericire maxima s a suparat. dupa ce balanul a dat 3 strikeuri in 10 s a intors si a zis ceva de genul " zi acum" si nu s a mai zis nimic. e vb doar de o neintelegere peste care pot trece amindoi. ioionatzy

    RăspundețiȘtergere
  10. s-a anuntat lotul largit,pe blog la catalin.

    RăspundețiȘtergere