luni, 4 aprilie 2011

Raspuns de la dl. Ardeleanu


De ce de fiecare data cand afisez o ungere sunt comentarii de genul ca nu este corecta ungerea,ca daca anunt nu stiu ce ungere favorizez pe nu stiu ce jucator sau grup de jucatori. Sa o lasam balta si sa fim realisti, unii jucatori din Romania se cred ca au ajuns la cel mai inalt nivel de joc si vezi Doamne ca daca anunt o ungere nu este corecta, ca defapt ei sunt jucatori de 300 medie iar in cazul in care propun o alta ungere vor face 299! sau au memoria miscarilor f. bine dezvoltata incat le influientez jocul radical.
Un vechi prieten instuctor de bowling, Jose Torchio compara jucatorul de bowling cu pestele, "cu cat este mai vechi cu atat incepe sa puta"
Mult mai bine ar fi daca voi, fenomenii din bowlingul romanesc demonstrati ca sunteti f. buni jucatori ca concursurile internationale tari,nu cele ale vecinilor nostri, Bulgaria,Ukraina,Turcia etc. Vreau sa va intreb: la Openurile din Romania, cate squaduri jucati pana reusiti sa obtineti o medie decenta? Nu va imbatati cu apa rece sa sunteti mari jucatori de bowling.

De ungeri ma ocup din 1994, ungerea aleasa de 40 ul este diferita fata de cea de 50ul. Va veti convinge singuri de asta, suprafata pistelor este diferita, opaca-abraziva Brunswick si foarte lucioasa cea Switch, nu are cum sa se comporte identic. Lungimea de 40 feet pe Switch poate fi comparata cu 43-44 feet pe Brunswick.

Constantin Ardeleanu

16 comentarii:

  1. e clar ca ma iei de prost sau pur si simplu nu te pricepi.

    suna si tu la prietenii tai de la Kegel si intreaba-i pe ei.

    in rest ce sa spun, ai ales de 2 ori aceeasi ungere.

    puteai sa o pui pe aceeasi de 5 ori, ca oricum conditiile sunt diferite in sali diferite.

    as vrea sa stiu numai ce debit are masina voastra.

    ca pe Brunswick oricum parea de 42-44, daca o sa fie "mai lunga" si eventual sa aveti si masina 45-50 uL, ce sa mai zic...

    RăspundețiȘtergere
  2. si la cele 5 turnee avem:

    - o ungere medie de 40 ft care face carry- se comporta ca una lunga- de 2 ori
    - o ungere lunga de 43 ft
    - o ungere medie de 39 ft care face carry
    - o ungere scurta de 36 ft care face carry- se comporta ca o medie

    adica 4 lungi si o medie.

    cool!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si scopul acestor turnee a fost,sa jucam pe 5 ungeri in 5 sali diferite sa nu favorizam pe nimeni.Dar ce sa vrut si ce a iesit,o tampenie specifica romaneste.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu are cineva vreo vina in mod special. si asta cu " timpenie romaneasca " nu sunt de acord. atita viziune exista in momentul de fata. invatam si la anul mai ne ajustam. ioionatzy

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu "atata viziune exista in momentul asta" as putea fi de acord dar cu :"Nu va imbatati cu apa rece sa sunteti mari jucatori de bowling."sau "Sa o lasam balta si sa fim realisti, unii jucatori din Romania se cred ca au ajuns la cel mai inalt nivel de joc " n-am cum sa fiu de acord.In primul rand ca vine din partea unui oficial al Federatiei ,care din cate stiu eu ar trebui sa raspunda obiectiv si nu subiectiv ,dar in niciun caz sa jigneasca!!
    Ideal ar fi ca orice comment sa nu il luati la modul personal!Eu ma indoiesc ca are cineva ceva personal cu dvs.Fiti sigur ca daca pe responsabilul tehnic al Federatie il chema Ionescu sau Popescu aceleasi commenturi erau dar probabil alte raspunsuri.Majoritatea sustine ca pe ungerea asta s-a mai jucat, asadar, comentariul tehnic era arhisuficient ca raspuns la toate commenturile.

    Vali P.V1

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce uita unii si altii nu stiu este ca dl. Ardeleanu este seful suprem al bowlingului, fiind Vicepresedintele Federatiei(sectia bowling).
    iar o astfel de reactie otzarita si aroganta, cand TOATA LUMEA ii spune ca a ales gresit si incorect, nu face decat sa-l discrediteze complet.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ar trebui sa va cereti scuze dl Ardeleanu,nu asa se vb cu iubitori bowlingului.Sa va fie rusine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnu' Costica,iesi bre pe post si spune ca iti asumi raspunderea si gata cu discutiile!!nu mai ai nevoie de cvorum, prezidiu, membri, etc.Oricum ai o atitudine de stapan si nu de conducator.Ai functia pe persoana fizica,de ce sa te intereseze vointa majoritatii?ca de,esti puternic!Pana la urma ai dreptate!ce tot cer astia ungeri? ca oricum sunt praf!sa joace pe ce vreau eu!sefu are intotdeauna dreptate.Saru' mana patroane!

    RăspundețiȘtergere
  9. Apropo,vechimea in munca(De ungeri ma ocup din 1994) nu denota obligatoriu profesionalism sau stiinta. Ca idee, daca ai permis de conducere de 30 de ani nu inseamna ca esti pilot de curse.

    RăspundețiȘtergere
  10. Intrebari retorice degajate din atmosfera fumoarului.
    1) Cand suntem consecventi ? Cand cerem respectarea ad-litteram al regulamentului cu privire la clasamente (de ex.) sau acum ? A se vedea regulamentul de la Individual cu privire la ungeri si eventualele incalcari.
    2) Unde este consecventa cand am citit pagini intregi si am inteles de acolo ca suntem jucatori mari daca ne pregatim tehnic si mental (mai ales) sa jucam in orice conditii ?
    3) Citim si deducem ca Ardeleanu nu este bun, Viorel Pavel nici pe departe, Vali nu e bun ca este "prea bun" ? O singura concluzie se desprinde : sa numim o singura persoana si in Prezidiu si in Com.Executiv si Vicepresedinte pe bowling si sef la CCB si la tehnic si la competitii.

    PRECIZARE (pentru ca stiu ca voi incasa instant niste replici) : nu am niciun interes in povestea asta iar la ce am putut sa joc anul acesta , 35,28,67,5 picioare, USBC, Roma, Istanbul sau Botosani... mi-este egal :)
    Ma doare in schimb ca sunt atacati oamenii astia care, VOLUNTAR si GRATUIT, s-au chinuit sa duca un campionat , bun sau rau, cu plusurile sau minusurile lui. Iar comentariile rautacioase (cu exceptia lui Vali Piros pe care-l inteleg..) ar trebui sa le faca cei care macar o zi din viata lor au facut ceva GRATUIT pentru comunitatea jucatorilor de bowling.
    ATENTIE ! Am spus "rautacioase" ! Pentru ca cele pur critice , pe mine personal, nu ma deranjeaza.

    P.S. Respect opinia lui Ioan : asa este, regulamentele sunt perfectibile si an de an (de 7-8 ani incoace) s-a mers pe imbunatatirea lor. Nu avem de unde sa avem experienta competitionala a altora. Din pacate !
    Florin Popescu

    RăspundețiȘtergere
  11. Cand "iesi " public si spui tot felul de lucruri din care si rautacioase (nu mai dau copy -paste de la art. lui C.Ardeleanu) de ce te astepti sa primesti altceva?

    RăspundețiȘtergere
  12. Domnu Popescu mai scuteste-ne cu VOLUNTAR SI GRATUIT.Nu inseamna ca poti face ce vrei daca te oferi voluntar si gratis.voluntar sau nu ,faci treaba prost esti criticat!voluntar si responsabil e una, voluntar si la sictir e alta!

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnului Anonim de la 17:07.
    De ce nu va "voluntariati" Dvs. si va oferiti serviciile ?
    Atunci o sa vedeti cat de usor este sa multumesti o suta si ceva de oameni care la inceput de campionat nu spun, nu propun si in general nu fac nimic iar apoi lanseaza anonime pe Net si injura pe toti. Cate regulamente (de orice natura si in orice profesie) au trecut prin mana Dvs ?
    Am spus si repet, pe Vali Piros macar pot sa-l inteleg. N-are importanta motivatia lui, nici cea spusa de el nici cea inteleasa in diferite moduri de ceilalti, dar cel putin stie ce inseamna sa (nu) impaci atatia oameni cu interesele , parerile, complexele si cutumele lor.
    Si chiar daca am facut trimitere clara la regulament ca sa vedeti cine hotaraste ungerea , voi tot tinte punctuale vedeti.
    Sigur, Net-ul suporta multe si aveti dreptul sa spuneti orice, chiar si sub protectia anonimatului. Da ! Dar doar sa spuneti , nu sa va ia cineva in serios.
    Si ca o "propunere" pt. Dvs. : ori "Ba Popescu , scuteste-ne" ori "Domnu (`) Popescu scutiti-ne"
    Cu netarmurit respect !
    Florin Popescu

    RăspundețiȘtergere
  14. Vlad a lu Mihail de ce nu te semnezi cand scrii ceva? :))))) Valabil si pentru Piticu'!

    RăspundețiȘtergere
  15. si asta din urma...a lu' 19:42...semnatura!!! :)) hai ca o dam in goange. ioionatzy

    RăspundețiȘtergere