luni, 23 mai 2011

Un clasament al adevarului

intotdeauna am sustinut ca potentialul unui jucator de manifesta din plin la concursurile open, unde fiecare concureaza individual, potentat de dorinta de glorie si de castiguri financiare...

ce face Marius Piticariu este o prima tentativa de clasament al valorii jucatorilor, cu datele pe care le are la dispozitie, in lipsa unui soft adecvat, cu unele greseli si unele lipsuri-inerente, evident.

mai jos aveti un clasament al mediilor din Oxygen.

un sistem complet ar presupune rezultatele din toate concursurile la care a participat un jucator in anul respectiv, echipe, campionate nationale, openuri etc.
asta ar da tabloul valoric adevarat.

ca o cheie de interpretare, medii anuale peste 220 are un jucator cu potential international, peste 210- unul care promite sa ajunga in prima categorie, iar peste 200 un jucator profesionist, care poate furniza suprize celor 2 categorii de mai sus.

inca o data, mai jos este doar un exemplu incomplet, cei din provincie au participat sporadic la Oxygen, uneori dand un singur squad, chiar si unii din Bucuresti: Catalin Gheorghe e peste 210, Bogdan Piciu e cert peste 200, Luminita Farkas n-a participat deloc, acum estimez ca e in zona 210-220 etc

nu e nicio surpriza, desigur, ca printe jucatorii cu multe prezente, in frunte sunt Romeo si Piticariu, pe care ii stim cat de ambitiosi sunt.

sisteme complete de statistica au toate marile puteri din bowling, SUA si Suedia, printre altii. Ca medii anuale, pot sa va spun ca Dobondi, Karetsos si Costica Ardeleanu erau/sunt frecvent in zona 210-220.

Puteti vedea fisa statistica anuala (din Suedia) a lui Bogdan Dobondi AICI, iar clasamentul anual suedez AICI (selectati 1000 de rezultate, clasificare dupa "snitt"), unde Bogdan, cu 208 media, este pe locurile 348-349!
ei iau in considerarea jocurile din campionatul pe echipe si cele din openuri (medii de calificare).

sper ca pentru sezonul urmator sa fac rost de un soft complet, de care sa putem beneficia toti.

Enjoy!


9 comentarii:

  1. Nu mi se pare corect! Sa joci o singura data si sa fii pe primul loc, ar trebuii sa ai minim 3 jucate si apoi sa intri in clasament.....zic si eu....gresesc?

    RăspundețiȘtergere
  2. rationament fals, mediile astea au , uneori, multe incercari in spate.
    Corect e in meci dai odata si aia e media, da tu speri sa compensezi prin numarul de inscrieri, asta e , treaba voastra.
    bebe

    RăspundețiȘtergere
  3. @ anonim - e doar o statistica.
    ai putea sa bagi o cheie de care spui tu, sa aiba minim 3 turnee.

    si la suedezi, primul la medii e unul care a jucat numai in divizii inferioare, doar pe ungeri house.

    de aceea am apreciat ca primii sunt, de fapt, Gagenoiu si Piticariu.

    @ Bebe - daca dai de multe ori, nu inseamna ca-ti creste media.

    iar daca ajungi sa dai 220 media pe tot anul, inseamna ca esti foarte bun.

    si n-o sa-ti vina sa crezi, dar aia din fata au dat foarte putine squaduri, dau media maxima din primele 2 incercari, deobicei.

    si eu am o medie cam de 3 squaduri/open. (la ultimul IDM am dat doar 1, ca si la unul dintre Oxygenuri, la Lake View 2 samd), iar scorul il fac deobicei din primele 2.

    Laura da un singur squad, deobicei, iar singura data cand a dat 3, a fost cand a intrat si pe tabloul de A, si m-a batut pe mine, fiind 11 popice sub Karetsos, in finala.

    iar numarul de incercari e in linie cu ce se intampla si la openurile internationale.

    e o corelatie intre valoarea jucatorului si capacitatea de a da scor mare din prima.

    ce spui tu e valabil pentru jucatorii mediocri, de 160-180, care se chinuie sa faca 200, incercand de nenumarate ori, cum faceam si eu acum 3 ani.

    lucrurile s-au schimbat, jucatorii sunt mai buni si au inceput sa apara unii foarte buni.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca media din campionat, in care dai odata si aia este, pe ungeri sport la A, si in care ai un clasament practic al tuturor jucatorilor, este mai adecvata pentru valoarea reala.
    Cu factorul psihologic (presiune)inclus.
    Pot fi incluse si individualele (cine a fost).
    Parca Dl Antimirescu a pus un astfel de clasament.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu neaparat, fiindca in conditiile alea, antrenamentele sunt strict limitate pe ungerea repsectiva si in sala respectiva - deobicei unul singur.

    la toate competitiile care conteaza in lumea asta, poti studia ungerea mult mai mult. si acolo jucatorii isi ating potentialul, la concursurile profesioniste, europene, mondiale etc.
    peste tot ai mai multe zile in sala respectiva, iar openurile sunt singurele care simuleaza aceste conditii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Locul meu in clasamentul din Suedia n-are nici o legatura cu media. Ranking-ul in Suedia este făcut după cum te-ai clasat in turnee și meciuri. Cel care dă cel mai mare scor al meciului primeste 40 de puncte daca meciul este in prima divizie si mai putin in diviziile inferioare. La fel sunt si open-urile; unele open-uri sunt mai mari și dau mai multe puncte decât altele.

    Media este doar o curiositate pentru jucător și n-are, așa cum am mai spus, nici o legătură cu locul în clasamentul ranking-ului suedez.

    Sper că informația a fost de folos.

    Spor la joc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bogdane, in clasamentul pe puncte, de care vorbesti tu, esti pe 370, in ala pe medii, de care vorbesc eu, esti pe 347.

    aici discutam numai de medii.

    si dupa cum poti vedea singur, cele doua clasamente dau rezultate destul de apropiate.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anul trecut, top 100 pe puncte au fost calificati intr-o finala.

    Despre top 100 pe medii n-a vorbit nimeni pe aici. De fapt, nimeni nu vorbeste despre medii pe aici si, cu tot respectul, nu inteleg de ce voi insistati sa faceti asta.

    Comparatiile facute cu ajutorul mediilor sunt foarte inselatoare. Sunt insa sigur ca va urma un raspuns si impotriva acestui argument asa nu ma mai bag in aceasta discutie.

    Vroiam doar sa subliniez ca media nu inseamna nimic. Absolut nimic.

    RăspundețiȘtergere
  9. asa e !! media nu inseamna nimic !importante sunt..........impresia artistica,culoarea bilelor si altele ,media e ultimul criteriu.E ca si cum ai sustine ca timpul scos pe un tur la formula 1 nu inseamna absolut nimic in departajarea pilotilor.de fapt la aia conteaza cate gagici ii tin umbrela

    RăspundețiȘtergere