luni, 11 martie 2013

Clasamente CNE la zi

o sa constatati ca s-a intors Andra, iar departajarile se fac iarasi la popicaverajul general...
Update: s-a corectat clasamentul la B, aparuse o mica greseala.



14 comentarii:

  1. Apropos de punctaveraj . Daca in tabelul clasamentului este afisata o coloana cu puncte si una cu punctaveraj , de ce oare ati gasit de cuviinta sa calculati dupa altceva clasamentul ? ( intrebare pentru cei ce au hotarat asa ) Cum se poate sa nu tii cont de totalul pe un an intreg in favoarea unui scor de la un moment dat ? De acord , daca exista egalitate la puncte si punctaveraj se poate lua in consideratie si rezultatul infruntarii directe . Parerea mea . Poate nu e cea mai buna . Lucrez uneori la sondaje si se iau in considerare numai acele criterii ce nu le anuleaza pe celelalte . In cazul nostru victoria directa cu un punct poate anula munca unui an intreg ce poate avea un plus 1000 puncte . De asemenea , un esantion mai mare e mai relevant decat unul mai mic . Un campionat e mai relevant decat o zi .
    Consider ca Andra a urmat logica , nu regulamentul .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. logica ta e gresita.
      exista sali in care scorurile sunt mici, Galati si Miercurea Ciuc, iar altele in care sunt mari- Oxygen.
      echipele joaca jumatate din etape acasa, deci cele din salile high-scoring vor avea punctaveraj mai mare.
      asadar: punctaveraj mai mare la sfarsitul campionatului nu inseamana nimic.

      Ștergere
  2. E si asta un punct de vedere . E totusi un comunism aceasta uniformizare fortata de regulament . Fiecare joaca cu ce are si cat are . Altfel eu am sa cer 4 puncte handicap, pentru ca nu joc la cei de la Elcomex care au 2 sali . Sa nu uitam insa ca aceste sali de care vorbesti tu , sunt "groapa cu lei " pentru echipele oaspete . ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am explicat de ce popicaverajul total nu prea are relevanta. victoriile directe au relevanta.

      Ștergere
  3. După o jumătate de campionat, fiecare echipa joaca un singur meci direct si in functie de tragerea la sorti, acasă (avantajat) sau in deplasare (dezavantajat), astfel ca întâlnirile directe la jumătatea campionatului nu sunt chiar relevante.
    Un punctaj general, (o medie), reflecta poate mai bine capacitatea echipei, desi meciurile nu sunt fix juma-juma, acasă-deplasare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tati ! Du-te la sondaje si lasa-ne. Ai vazut in general un clasament la SPORT (nu la bowling, nu la sondaje.... la sport) ?
      In imensa lor majoritate, la toate sporturile , in caz de egalitate se iau in considerare rezultatele directe si...punct. Toti sunt tampiti in toata lumea, numai tu te-ai trezit acum si esti destept... Hm..
      Daca nu intelegi logica asta in sport...lasa-te... nu ai ce cauta ca nu intelegi nimic.

      Ștergere
  4. Si eu cred ca o media realizata la urma urmei dataorita popicaverajului , inseamna distilatul unui intreg campionat . Asta e si logica unui campionat tur-retur . Altfel ar fi doar turneu , unde victoriile directe au un procentaj mai mare in relevanta . Cand victoria directa are relevanta maxima inseamna ca ne aflam la un joc eliminatoriu intr-un turneu . La polul opus se afla campionatul cu meciuri tur-retur .

    RăspundețiȘtergere
  5. Salutare,
    iata mai jos un exemplu din fotbal, respectiv criteriile de departajare din Campionatul National:
    - ierarhia valorica a echipelor participante se stabileste prin cumularea punctelor pe toata durata desfasurarii competitiei.

    - echipa care, dupa disputarea tuturor jocurilor prevazute in program , a obtinut cel mai mare numar de puncte, este clasata pe primul loc in campionatul respectiv, sau al seriei, daca sunt mai multe serii.
    - daca doua echipe acumuleaza acelasi numar de puncte dupa ce au jucat toate meciurile programate, clasamentul se va stabili pe baza aplicarii, in ordine, a urmatoarelor criterii:
    > numarul mai mare de puncte obtinute in jocurile directe disputate intre echipele aflate la egalitate de puncte;
    > golaverajul mai bun in jocurile directe;
    > numarul mai mare de goluri marcate in jocurile directe;
    > golaverajul general mai bun (diferenta intre golurile marcate si primite in toate jocurile din campionat)
    > numarul mai mare de goluri marcate in toate jocurile de campionat.
    In cazul in care trei sau mai multe echipe se afla la egalitate de puncte, se va intocmi clasamentul acestora pe baza criteriilor aratate mai sus.
    - daca si dupa aplicarea acestor criterii, egalitatea se mentine, se vor disputa jocuri de baraj cand este necesar sa se stabileasca castigatoarea titlului, promovarea, retrogradarea sau participarea in cupele europene.
    - in clasamentele inetrmediare departajarea echipelor aflate la egalitate de puncte se face pe baza golaverajului general si, respectiv, a numarului mai mare de goluri marcate.

    Urasc sa folosesc copy-paste dar mi se pare relevant.
    Sebi Arcusi

    RăspundețiȘtergere
  6. In fotbal si nu numai, poate din copy-paste-ul tau vor intelege si restul ca asta e logica in SPORT!

    RăspundețiȘtergere
  7. Calculele sunt cat se poate de simple si n-au nimic de-a face cu alte sporturi. Iata.

    Intr-un campionat joc 5 meciuri acasa si 5 in deplasare. Sa zicem ca acasa am 200 media si in deplasare am 180 media. Insa, si e un foarte mare insa, in acele cinci meciuri din deplasare dau rezultatele 750 (150 media in centrul cel mai low scor), doua de 875 (175 media) si doua de 975 (195 media). Atunci media mea in campionat dupa cinci meciuri acasa si cinci in deplasare este 189. Pana aici nimic nu este greu de inteles.

    Acum, ganditiva ca in acel centru in care eu am dat 150 media, este un jucator care de ani de zile cand vine la mine acasa da 220 media (unde eu am 200 media). Asa ca-i mai bun decat mine la mine acasa si foarte probabil m-ar bate pe orice pista. Acest jucator joaca toate jocurile de acasa din campionat pe cele mai lowscore piste din tara. Bun.

    In calculele de mai sus, daca schimbam media mea de acasa cu media lui de acasa, sa zicem ca are 175 media acasa in centrul lui de "c....t" asa cum am behait pe net dupa ce dadusem acea medie. Apoi mai schimbam si unul dintre meciurile mele din deplasare, cel in care eu am dat 150 media, cu meciul lui la mine acasa in care da 220. Media jucatorului este atunci 183.5. Adica are o medie mai mica decat mine desi e mai bun decat mine.

    Deci. Iata o explicatie de ce popicaverajul poate este cea mai proasta masura a valorii unui jucator. Acest este motivul ca in campionatul in care eu joc de 25 de ani (cu mici intreruperi) de mult timp nu se mai ia in considerare popicaverajul.

    Ceea ce poate fi o masura mai buna sunt punctele acumulate daca ai castigat sau pierdut in meciuri directe. Ca atunci, punctajul nu tine cont de centre highscore sau low score, deoarece ambii adversari joaca pe aceleasi piste in meciul direct (evident!).

    Iertati-mi greselile gramaticale. Am scris in graba si n-am timp sa corectez.

    RăspundețiȘtergere
  8. http://www.gsp.ro/fotbal/nationala/atentie-mare-la-golaveraj-meciurile-directe-sint-doar-al-treilea-criteriu-de-calificare-la-cm-2014-358897.html

    Si in fotbal se trece la departajare primara prin golaveraj , victoria directa va fi al treilea criteriu . In toate sporturile se urmareste spectacolul ce atrage mai multi spectatori si implicit SPONSORII.

    P.S. Baiatul cu "SPORTUL" , trebuie sa intelegi ca noi aici analizam principii si nu oameni . Acesta e rostul comentariilor . Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si unde am analizat eu oameni amice? Vad ca vrei sa pari foarte pertinent, ai multa scoala sau ai facut foarte mult sport la viata ta si acum ne impartasesti si noua din vastele tale cunostinte?

      Ștergere
  9. Salutare,

    Este foarte interesant exemplul cu nationala pentru calificarea la CM2014. Este clar...viziunea este diferita, in competitii diferite, chiar si in acelasi sport. Eu unul sustin rezultatele din confruntarile directe ca fiind criteriu mai "greu" decat popicaverajul, fara absolut nici o lipsa de respect fata de munca celui invins. Confruntarea directa este dupa parerea mea esenta oricarei competitii.

    Seara buna!
    Sebi Arcusi

    RăspundețiȘtergere
  10. Ca sa castigi un meci pe echipa , nu este important media/popicaverajul,echipei sau al jucatorului.
    Trebuie sa bati adversarul cu un popic in Tur , si sa faci egalitate la Retur, ca sa fii mai in fata in clasamentul final . Nu inteleg ce este asa de greu . Individualele sunt pentru calculat medii.

    Vass

    RăspundețiȘtergere