luni, 4 martie 2013

Sedinta cu cantec la FRPB

azi s-a intrunit Comitetul Executiv FRPB, format din 5 membri,  la care au participat si Marius Piticariu si Cristi Calagiu.
au hotarat sa respinga candidaturile de la bowling pentru Presedinte si Vicepresedinte, fiindca nu erau semnate declaratiile de acceptare (erau trimise doar in format Word)

Nu se stie pe ce baza cineva poate valida sau invalida candidaturi, cat timp statutul nu prevede asa ceva.
In statut se prevede doar ca Federatia va comunica candidaturile, nu ca le poate invalida (pe ce criterii?)

Secretarul FRPB este la mijloc aici, fiindca nu a avut nimic de obiectat cand au fost trimise, desi i s-a cerut in mod expres confirmarea valabilitatii lor.

Daca o sa fie un proces, va fi foarte interesant, fiindca o sa putem constata cate dintre actele FRPB si ale CCB au fost semnate.

INCLUSIV CONVOCAREA ADUNARII GENERALE DE ALEGERI, PRECUM SI ORDINEA DE ZI ALE AGA AU FOST TRIMISE ELECTRONIC, NESEMNATE SI NESTAMPILATE, TOATE FIIND FORMAT WORD!!!!

PS asta a fost pe 3 si 17 februarie.
pe 31 ianuarie a fost un convocator semnat (scanat)
niciuna dintre metode nu e recunoscuta legal, asa ca si convocarea AG e ilegala dpdv juridic.

UPDATE

luni, 11 martie, cluburile de bowling sunt chemate de Ion Grecu la o Adunare Generala, ca sa punem in discutie calea de urmat, inclusiv posibilitatea crearii rapide a unei federatii independente, incepand cu anul acesta.

UPDATE 2

surpriza este ca invalidarea candidaturilor a fost votata si de Calagiu si Piticariu, vot  bazat pe opinia servicului juridic al ANST,  care a spus ca inscrierile nu pot fi considerate oficiale, doar daca Comitetul executiv trece cu vederea ca nu sunt semnate.
practic au fost bagati la mijloc, ei neavand nicio vina in situatia data

Ce nu stiu cei de la FRPB este ca sedinta respectiva a fost ilegala cu totul, fiindca desfasurarea ei nu a respectat OG 26/2000, referitoare la asociatii si fundatii...

25 de comentarii:

  1. Este o aberatie grosolana, cand am candidat nu am semnat absolut nimic. Trebuie retinut ca Dl. Stamatescu este angajat al Federatiei, platit din banii nostri dar da dovada inca o data de incompetenta si ca habar nu are despre organizare. Constantin Ardeleanu

    RăspundețiȘtergere
  2. Din moment ce Federatia isi foloseste adresa de Mail pentru a trimite mesaje nesemnate si nestampilate,iar cluburile le accepta drept oficiale,deoarece provin din sursa oficiala,De ce aceasta nu ar trebui sa fuctioneze si invers. BONIFERT GÁBOR

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce legatura are OG.26/2000 cu federatia?

    RăspundețiȘtergere
  4. "Federaţiile dobândesc personalitate juridică proprie şi funcţionează în condiţiile prevăzute de prezenta ordonanţa pentru asociaţiile fără scop patrimonial, condiţii care li se aplica în mod corespunzător, cu excepţiile stabilite în prezentul capitol"

    RăspundețiȘtergere
  5. la proces Vali, asta-ti place.
    Ori presedinte , ori lichidare...
    hi hi hi....
    asta esti tu

    RăspundețiȘtergere
  6. proces va fi doar daca cluburile chiar isi doresc sa castigam alegerile, eu nu vreau sa ma razboiesc cu orice pret.

    am avocat specializat pe legislatie sportiva, maine bagam ordonanta presedintiala de suspendare a deciziei Comitetului executiv, peste peste cateva ziile inca una, de anulare a convocarii Adunarii Generale samd.

    se poate, cu timp si bani, iar sansele sunt maxime.

    pe de alta parte, crearea unei federatii separate e un proces extrem de dificil.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si cine va sustine cu bani noua federatie?

    RăspundețiȘtergere
  8. asta discutam la Adunarea generala.
    avand in vedere ca initiativa ii apartine d-lui Ion Grecu, cred ca o va sprijini,nu?

    RăspundețiȘtergere
  9. UPDATE 2
    surpriza este ca invalidarea candidaturilor a fost votata si de Calagiu si Piticariu, vot bazat pe opinia servicului juridic al ANST, care a spus ca inscrierile nu pot fi considerate oficiale, doar daca Comitetul executiv trece cu vederea ca nu sunt semnate.

    Dragi colegi din bowling: Eu si Cristi suntem "impotriva" dezvoltarii bowlingului, "impotriva" lui Piros, Fatu, Dlui Grecu si "impotriva" tuturor celor care doresc sa construiasca ceva...

    Draga Vali, Dna Pana stia exact ca nu au fost indeplinite cerintele legale pentru validarea candidaturilor voastre pt postul de presedinte si vice. Daca pana acum nu s-a cerut "semnatura" pt ca nu exista un contra-candidat, ieri s-au folosit toate mijloacele juridice pentru a nu se schimba nimic in conducerea Federatiei.
    Mai mult, Vali Fatu a primit o confirmare verbala de la Dl Stamatescu (persoana care stie foarte bine statutul si regulamentele FRPB) prin care l-a "sfatuit" sa nu-si trimita acceptul semnat pentru postul de vice deoarece "nu e nevoie". In statul scrie clar ca singurele posturi care necesita acceptul persoanelor in cauza sunt cele de presedinte si vice. In timpul sedintei, Cristi Calagiu l-a sunt pe Fatu si l-a intrebat de ce nu a trimis! Raspunsul lui Vali a fost auzit de toata lumea, Cristi activand la telefon functia "speaker":
    Vali Fatu: "D-l Stamatescu a afirmat ca nu este nevoie sa trimit". Urmarea...Stamatescu a tacut!!!! Premeditat sau lipsa de profesionalism din partea angajatior FRPB?
    Vali Piros a respectat procedura si a trimis tuturor cluburilor toate actele necesare pentru candidatura (accept, CV, prezentarea candidatului). Adevarul este ca in Statut nu scrie ca acele documente trebuie semnate, nici macar ca trebuie trimise Federatiei. Asta inseamna ca a respectat intocmai procedura.

    Ca peste tot unde exista concurenta, normal ca a existat si un "Dar...."
    Prezent la sedinta, reprezentantul Ministerului care se ocupa de FRPB, a spus clar si raspicat: hartiile nesemnate nu sunt valide. Dupa 10 minute de contre cu domnia sa, l-am intrebat daca are ceva impotriva sa cer parerea celor de la Juridic pentru a afla si varianta legala.

    Am coborat la Juridic impreuna cu Stamatescu si le-am expus problema intr-o forma de ajutor pentru a valida candidatura lui Piros. Concluzie: "Conform Codului de procedura civila, un accept nesemnat nu este valabil legal deoarece nu este insusit de persoana in cauza. Daca in acest moment veti semna documentul, fiind depasit termenul limita (28 Feb), veti intra in contradictie cu Statutul. Voi faceti cum credeti, eu va spun cum trebuie"

    App, CFR-ul a fost singurul club care a trimis propunerile ASA CUM TREBUIE: Document scanat, semnat si stampilat. Restul propunerilor au fost declarate invalide, venind pe mail-ri (yahoo, gmail), nesemnate, nestampilate!

    Si ca sa ne intelegem, votul nostru nu a fost pentru INVALIDAREA candidaturilor implicit propunerilor noastre, asa cum a fost scris initial, ci pentru acceptarea celor care respecta statutul FRPB.
    Cat de nebuni trebuia sa fim facand niste propuneri ca apoi sa votam contra lor????


    Semnat:
    Piticariu Marius
    Calagiu Cristian



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce romano-tziganisme ,are semnatura ,n-are semnatura,e valida sau nu.Ale dracului scaun si ciolan ,cat sunt de mici , nu vor sa le scape.....Bine ca vin cu chitantierul .....Astia zici ca sunt numiti pe viata ,prin federatii de orice fel, ca nea miltzica la fotbal etc.
      Incredibil

      Ștergere
  10. Bun, daca CFR-ul a trimis hartiile cum trebuie atunci inseamna CA PIROS POATE CANDIDA! Nu trebuie sa existe propuneri din partea tuturor cluburilor, ci una singura e suficienta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, corect, aveam nevoie de o singura propunere valida, dar ne-am lovim de aceeasi problema...semnatura.
    Pe scurt, in statut scrie asa: cluburile trimit propunerile iar candidatii propusi sunt obligati sa-si trimita acceptul (valabil numai pentru presedinte si vice)
    Aici a fost nebunia. Acceptul a venit dar nesemnat, pentru ca nu era specificat nicaieri ca trebuie semnat.
    Povestea cu semnatura, asumarea acceptului, nu este venita din statut ci din Codul de procedura civila (cuvintele juridicului, aplicabila in orice instanta judecatoreasca din Romania. Daca se facea dovada ca persoana in cauza, din diferite motive plauzibile care il impiedicau sa semneze, era acceptat si in forma in care a venit sau chiar verbal! Asta a fost lacuna care a invalidat candidaturile.
    Contra-candidatul lui Piros stia acest aspect, stia ca va castiga print-un viciu de procedura si a trimis catre FRPB acceptul ca la carte.
    Precedentul era deja creat, in trecut FRPB acceptand si alte documante fara semnaturi sau parafe. In situatia data nu se punea problema "merge si asa" pt ca era o mica lupta pentru postul de presedinte.
    Asta e, o facem separat si gata!
    Pit

    RăspundețiȘtergere
  12. e complicat de facut separat, fiindca depindem de ei.
    tot pe motive de procedura, Prezidiul (recte si Comitetul Executiv) sunt nestatutar constituite, deci ilegale.
    tot pe motive de procedura, Adunarea Generala este ilegal convocata
    iar sedinta Comitetului Executiv s-a desfasurat ilegal, pe motive de fond, nu de procedura.
    daca vor lege aplicat strict, vor avea mari surprize.

    toate duc catre abuz in functie, care e o cauza penala.

    RăspundețiȘtergere
  13. App de juniori: De la buget nu a venit niciun ban pentru nicio deplasare (popice sau bowling).
    La bowling, Camp European de juniori este peste cateva zile si bani ..ioc! De imprumut catre FRPB nu se pune problema deoarece suma de 153.000 lei solicitata pentru acoperirea deplasarilor inca nu a fost aprobata. Nu se stie nimic.

    Exista 2 variante
    1. Sa se faca deplasarea pe cheltuiala proprie si daca se aproba bugetul se va deconta (integral sau nu)
    2. Sponsorizare fara sa mai depindem de nimeni. Se stie de unde poate veni ajutorul pentru juniori, de acolo de unde vine de ani de zile pt deplasarile tuturor Loturilor Nationale:-).
    Dl Grecu..aveti cuvantul :-)

    Pit

    RăspundețiȘtergere
  14. Dar cine e contracandidatul tau la bowling, Vali?

    RăspundețiȘtergere
  15. Dar tu ca un baiat dastept ce esti Vali Piros de ce nu ai facut totul cum trebuie ca sa nu ai parte de asemenea surprize?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. act ratat: am atasat fiserul .doc, in loc de .pdf.
      oricum m-ar fi invalidat, fiidca era pe mail, si nu hard-copy.
      problema nu e forma, ci reaua vointa

      Ștergere
  16. Si acum ce sa intelegem? Ca ,din cauza "invalidarii" candidaturii tale ,singurele candidate raman dnele Pana si Popescu.Dumnealor au avut cererile semnate "in original" ?
    Dupa cum spunea Pit , domnule Ion Grecu aveti cuvantul.Acum as vrea sa va faceti auzit ,intelegeti dvs ce vreau sa spun.
    Succes

    RăspundețiȘtergere
  17. BUNA SEARA!
    Am fost informat de ce s-a intimplat,am tinut legatura si cu Vali Piros,Vali Fatu si Marius.Luni seara ne vedem la IDM.
    Opinia mea este aceasta.
    -Refuz orice polemica,orice "razboi" cu candidatii de la popice.
    -Pentru ca avem viziuni diferite si directii de dezvoltare diferite,i-i rugam frumos pe reprezentantii de la popice si pe cei responsabili de la ministerul de resort,sa ne sprijine in demersul de a forma o federatie separata.
    -Demersul trebuie facut imediat sa cistigam timp.Daca vor fi informati de bunele noastre intentii,cred ca ne vor ajuta.
    -Suport cheltuiala cu infiintarea si dupa un an sper sa ne putem autofinanta.
    -Juniorii trebuie sa plece la campionat,MUSAI,VB ARDELEANULUI,iar dl Fatu in calitatea pe care o are ,sa se ocupe de cele necesare.Deci, sint resurse.
    -Avem lucruri frumoase de construit,o federatie cu 700 de membri cotizanti in primul an si poate mii de membrii in urmatoarea perioada.Au aparut noi arene ,vom avea o liga a jucatorilor amatori.IDMeul are actiuni consistente si generoase,Oxigenul a crescut f frumos si calitativ si cantitativ,M Ciuc are multi juniori,Galatiul are ambitii mari,alte orase apar,prin munca lui Piros,Piticu,Catalin,s.a. Cernavoda va furniza si alte surprize s.a.m.d.
    -Vom produce multi antrenori(instructori)care sa conduca la o adevarata scoala moderna.Avem in tara azi antrenori grozavi la IDM,la ELCOMEX.Vali si Marius s-au dovedit prolifici,iata cite lucruri grozave avem.Depinde de noi sa le valorificam.
    -concluzii;
    a)nu ne razboim cu nimeni
    b)trebuie sa ne ajute la separare
    c)avem resurse financiare
    d)iubesc ca si voi acest sport si sunt dator sa-l sprijin ne conditionat
    noapte buna tuturor,I GRECU

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna dimineata!
    Am o rugaminte,sa putem lucra impreuna pentru realizarea unui proiect,este nevoie de coeziune.Opiniile exprimate trebuie sa vina de la persoane care se identifica si fireste sunt de dorit-opiniile-.Asta arata ca prezinta interes si ca ne pasa.Umorul este de apreciat si trebuie "gustat"(daca este umor!)I.G.

    RăspundețiȘtergere
  19. Am omis sa va spun ,ca avem o varianta si mai buna decit"razboiul"sau sa asteptam bunavointa FRPB si a ministerului. Ne retragem un an din actuala federatie,creem o liga noua nationala cu trei divizii,amatori,div B,si div A, Dupa un an o transformam in fedreatie.Astfel putem sa gindim in liniste structurile noii organizatii.Luni seara ne vedem si dezbatem.O zi buna !
    I.G.

    RăspundețiȘtergere
  20. Voi cotiza cu placere la noua federatie .Imi place asta: "nu ne razboim dar trebuie sa ne ajute".Bravo dle Grecu !!!Aveti dreptate ,avem multe lucruri grozave dar si mai grozav e ca am inceput sa le si vedem,cum ati spus dvs cu ceva timp in urma am inceput sa vedem padurea nu ne mai incurca copacii.Hai sa nu ne lasam incurcati de copaci...

    RăspundețiȘtergere