luni, 11 martie 2013

Rezultatele calificarilor pentru mondialele de seniori 50+


concursul a prilejuit (pentru mine) si posibilitatea observarii lui Juha Maja in timpul unui concurs.
are un stil modern de "coaching", care se bazeaza pe sugestii date jucatorilor, in locul unor indicatii foarte precise, lasand loc analizelor si deciziilor  proprii ale jucatorilor.
in toate cazurile, ascultarea sugestiilor sale s-a lasat cu scoruri mari - vedeti ultimul joc- cu 3 jucatori peste 248 pe aceeasi pereche de piste.

uneori deciziile jucatorilor au fost diferite de cele sugerate, cu rezultate impartite.

exercitiul analizei si deciziei proprii este esential in activitatea jucatorului debowling , fiindca el este, pana la urma, singur pe pista si trebuie sa-si antreneze mai ales creierul.

Viorel Simut a dominat fara drept de apel calificarile, dand peste 200 media, atat la Cernavoda, cat si la Bucuresti.
Pelicanu a ramas acelasi jucator constant, de (aproape) 200, dar cu un stil mult schimbat, cu rotatie si reactie in bila, cu mutare semnificativa spre stanga, cand e cazul, cu viteza mult coborata samd.

Ion Grecu realizeaza o performanta remarcabila, reusind sa se califice intr-un lot national prin puterea rezultatului de pe pista.
S-a  dovedit a fi un elev foarte ascultator, micile schimabri de tehnica si maleabilitatea lui in manutzele lui Juha ducand la acest rezultat.
iar deciziile proprii pe pista au mai mereu un inalt nivel de competenta.
214 media azi, pe o ungere challenge, e foarte bine.
singura necunoscuta ramane conditia lui  fizica, care uneori poate fi precara, datorita problemelor de coloana.
azi  nu a avut niciun fel de probleme, iar IQ Tour Pearl si-a facut treaba excelent ("the Gold Ball" )

nea Cornel este un caz admirabil de jucator foarte stabil, iar varsta ii permite un handicap generos, care-l face foarte util intr-un astfel de concurs.

in alta ordine de idei, Marius Piticariu s-a decis sa urmeze filiera ETBF pentru antrenori, iar la toamna e posibil sa avem 3 antrenori level 3 ETBF  in Romania- alaturi de mine si Vali Fatu.
asta e o veste excelenta, putem forma o scoala adevarata de bowling aici, care sa vorbeasca acelasi limbaj si sa duca spre un stil modern in joc, cu notiuni unitare si similar explicate.

Un comentariu: