marți, 1 aprilie 2014

Adunarea Generala a FRPB

        Are loc azi, pe fondul unor tensiuni incredibile, generate de Presedintele Maria Popescu, care a adus in incapacitate de plata federatia, in momentul actual neavand platite taxele anuale la federatiile internationale, practic nemaiputand participa la nicio competitie internationala (termenul scadent era ieri). Neavand taxele platite suntem practic suspendati din FIQ/WTBA/ETBF

          Aceasta debandada financiara fost provocata de cheltuieli nejustificate, statul de plata s-a umflat peste masura, inclusiv Presedinta s-a angajat singura, cu norma intreaga (desi nu calca pe acolo decat rar, fiind si Presedinta sectiei de sah a CSM Bucuresti),  lotul de popice avut parte de un joc amical cu doar 2 saptamani inainte, cu cantonamente platite si diurne pentru toata lumea (inclusiv secretarul Federatiei, lotul de seniori etc).
         Problema ca nu a fost niciun meci de seniori, cheltuielile fiind absolut aberante in conditiile date, cand se stia ca pe 31 e termen scadent pentru plati esentiale, iar ei au cheltuit mii de lei pe un amical.

         In plus, Maria Popescu a avut o atitudine complet jignitoare fata de bowling in permanenta, isterizand pe toata lumea

          Pe de alta parte, exista o vendeta personala pornita de dl. Grecu impotriva mea, care face ca Elcomexul si cluburile satelit - Imperial, Constructorul, CFR si Directia Municipala de bowling Constanta sa fie impotriva tuturor celorlalte cluburi de bowling si sa-i ia apararea Presedintei.

           Asta genereaza foarte multi nervi si scandal, ultima rabufnire a lui Catalin Gheorghe pe tema cu ungerile fiind cauzata de situatia de mai sus, nu de alegerea ungerii, care a fost facuta si comunicata fix la fel ca la celelalte 4 turnee, fara sa deranjeze pe nimeni.

            La CFR e o situatie speciala, clubul fiind reprezentat de Catalin Remus Antimirescu, care este antrenorul federal al FRPB  si principalul aliat al Mariei Popescu.

           Culmea e ca multe cluburi de popice sunt furioase pe activitatea federatiei si a conducerii ei, dar cluburile de bowling de mai sus sunt pro.

           O sa fie o zi cu scandal, cu voturi care se schimba, cu delegatii venite in ultimele minute pe fax, ca sa iasa la socoteala, si cine stie cu mai ce.

           Un lucru e cert: nu putem sa mai vorbim de o Federatie Romana de bowling, cat timp cluburile nu sunt unite.
Iar cat timp Grecu va fi in bowling, asta nu se va intampla niciodata.
Din pacate!

Asa ca, indiferent daca demiterea de azi reuseste sau nu, misiunea mea se apropie de sfarsit.

Dragoste si federatie cu forta nu se poate!

         Despre participarile noastre la europenele de juniori, feminine, mondialele de tineret, nici nu stiu ce sa va spun, ca deocamdata totul e in aer.
Iar primele incep peste 11 zile!

Despre mondialele masculine, in schimb, e clar: azi vine Juha Maja sa antreneze Elcomexul!

UPDATE

Grecu a iesit la cumparaturi azi noapte, s-au inlocuit 2 delegatii de la cluburile de popice din Galati, s-au schimbat niste voturi, Oxygenul n-a mai venit etc
asa ca ne-am umplut de promisiuni, s-au platit taxele WTBA/ETBF si or sa se plateasca si celelate samd.

Fondul de salarii al federatiei s-a majorat pe 2014 cu 50% , ajungand la jumatate din subventia venita de la MTS, care e practic identica cu cea de anul trecut.
adica delegatii au votat ca s-o plateasca pe Madam Popescu si pe cei angajati de ea 166.000 de lei anual, ceea ce pentru 4 persoane inseamna cam 770 de euro pe luna (brut). Trai nenica, pe spinarea cluburilor sarace!

totul a fost intr-o atmosfera de manipulare totala, (Adunarea Generala cica nu poate dezbate si vota decat ce e pe ordinea de zi), cu oameni de o calitate extrem de joasa ...
Remus Antimirescu o facea pe Elena Pana "domnisoara", mai spunea cate unuia "taci si calca apa" si cate si mai cate ...

va fi convocata o Adunare Generala extraordinara, la care sa se alega Vicepresedintele FRPB pe bowling si inca 3 membri ai Prezidiului, desi conducerea actuala a FRPB, sustinuta fervent de Viorel Pavel, ar fi vrut sa nominalizeze ei direct 3 membri, dar s-a opus delegatul Ministerului si jurista.

Mergem inainte, ca noua ne place bowlingul  si nu politica!

Iar federatie de bowling???
uitati de ea, poate cand vom avea 30 de cluburi de bowling si Grecu o sa se piarda in multime....

8 comentarii:

  1. Am decis sa scriu si eu parerea.
    Razboiul puterilor? Sau razboiul intereselor? De fapt nici nu conteaza. Un fapt e cert, asa nu se poate sustine si construi nimic. Din perspectiva mea nu conteaza cum se numeste presedintele federatiei. Deoarece functia de presedinte nu este, nu pote sa fie una atotputernica. Si daca nu-si indeplineste sarcinile, daca nu reprezinta interesele cluburilor aderate, atunci ori va fi suspendat din functie ori cluburile se vor retrage din federatie.
    Pentru mine faptul de a fi parte din federatie e bine daca constat ca sunt parte dintr-o comunitate unde sunt respectat si sunt tratat ca pertener, daca vad progres in ceea ce facem. Nu in nici un caz din motive economice. Din simplul motiv ca imi place sa concurez, sa particip la concursuri si ca imi place acest sport si vroiam sa fie si in orasul nostru mai mult acest sport decat un hobby, un joc de a petrece timpul liber.
    Nici nu vreau sa vorbesc prea mult despre faptul ca nici un club bowling nu a primit nici un leu dela federatie nici in timpul D-nei Popescu nici mai devreme, dar aici repede vreau sa clarific ca nici nu asteptam bani dela federatie.
    Dar asteptam sa se ocupe de promovarea acestui sport, dar asteptam sa sustina sportivii care au rezultate (bine inteles pe scara noastra) deoarece degeaba comparam sportivii nostrii cu Brian Voss sau cu altii. Nici "copilul" nu a inceput la primul pas sa castiga campinate mondiale la maraton doar cu ani grele de antrenamente, cu concursuri castigate si pierdute. Avem jucatorii nostrii si din ele trebuie sa formam jucatori competitivi. s.a.m.d.p Dar D-na Popescu nu s-a laudat nici o data ca am progresat, am ajuns la anumite rezultate, doar prostii am auzit dela dansa (si aici ma refer la cele doua ocazii cand m-am intalnit cu Dansa, cand ne-a promis ca daca alegem pe ea atunci construieste 10 centre de Popice si Bowling in tara cu cate 24 de piste de bowling si nu stiu cate piste de popice si a doua oara la Gala Campionilor cand dadea exemplu cu "un american") Vorbe multe si fapte ...?
    Si haideti sa revenim la tema...
    Va concurati si va bateti din anumite motive (indiferent din ce motive) si ce faceti. Omorati sportul.
    Credeti ca pe noi ne intereseaza ca cine a vorbit urat cu cine sau ... Va spun clar NU.
    Pe mine ca presedinte de club, ca capitan de echipa in spatele cui sunt cativa jucatori, mai buni si mai slabi, ma intereseaza daca pot sa le ofer sanse sa se dezvolte. Vreau sa le ofer posibilitate de a participa la concursuri.
    Ceea ce vad eu din prizma mea ca D-na Popescu nu ne a ajutat sub nici o forma nici pe noi, jucatorii din Odorheiu Secuiesc, nici pe nimeni din comunitatea de bowling din nici un oras. Si daca nu am dreptate va rog sa ma contraziceti, deoarece poate nu am toate informatiile la indemana. In consecinta cred eu ca nu are ce cauta la presedentia Federatiei de Popice si Bowling. Nu reprezinta interesele cluburilor aderate la Federatie.
    Urmatoarea intrebare este, cine sa se ocupe de aceasta functie:
    - Trebuie sa cautam pe cineva care are tangenta cu sportul, cuneva care are afectiunea si dorinta de a se ocupa de acesta, cineva care are timpul necesar. (Daca nu am dreptate va rog sa ma contraziceti)
    Eu am ananlizat situatia actuala si am ajuns la concluzia ca: Eu nu am nimic cu D-ul Vali Piros. Nici nu-mi e prieten nici ruda, nici nu primesc bani dela el, dar este un om care se ocupa de acest sport. Oneori poate mai bine, uneori poate mai putin bine, dar se ocupa si foarte important ca VREA sa se ocupe.
    Mai este D-ul Ion Grecu cine a investit foarte multi bani in acest sport si multumesc in numele tutror pentru eforturile lui. Si sigur este D-ul Marius Piticariu care ne-a sustinut, ne-a ajutat de multe ori, este Catalin Gheorghe, Vali Fatu si etc. Intrebarea este, Cine vrea sa fie presedintele, cine vrea se ofere timpul si energia pentru comunitate in aceasta postura.
    ...(to be continued) Verzar Lorant

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rind sa ma prezint ,Elisabeta Badea ,Campioana Mondiala si Maestra Emerita la popice . Am participat si eu ieri la adunarea generala a federatiei si am ramas profund neplacut impresionata ,de desfasurarea acestei sedinte . Am constatat ca asist la o conducere pe stil MAFIOT in care aprox.10-12 persoane conduc destinele acestei federatii Lasind la o parte impresia mea generala ,sa trec un pic la lucruri concrete . Conducerea federatiei trebuie sa conduca ,fara sa faca diferenta intre cele doua discipline care au un numitor comun .Daca in Romania popicele sint pe cale de disparitie , nu acelas lucru putem spune despre bowling .In timp ce ''DOAMNA ''Popescu arunca cu vorbe ca va construi CAI VERZI PE PERETI ,bowlingul deja are multe sali ultramoderne unde isi pot sustine activitatea. Ar trebui sa fiti constienti ca voi sinteti cei care faceti posibila supravietuirea acestei federatii si nu invers .Pe plan international voi cei de la bowlig aveti o deschidere nu numai in Europa ci pe toate continentele .In legatura cu ISTERIA ''doamnei presedinta ,este starea ei normala . Mi-a fost colega de echipa da club , nu axcelat niciodata ca sportiva ci ca tipatoare . Am avut ocazia sa-i citesc CURICULUM VITAE ,si m-am prapadit de ris de cite mastere si-a trecut in palmares .Ei ii lipseste un singur MASTER ,educatia si bunul simt .De fapt ce poti pretinde de la o TRASEISTA POLITIC ??? Lucruri mai grave din punct de vedere legal ,pot fi luate in considerare si reclamate la minister .De ex. Antimirescu nu poate ocupa functia de antrenor federal ,fara studii superioare ,sau Stamatescu nu poate fi si antrenor secund la echipa nationala de senioare .Presedinta nu poate fi metodist si sa ia premiere de la campionatul mondial de anul trecut ,la fix o luna dupa ce a fost aleasa ???!!!! Sint multe aspecte care trebuiesc analizate si reclamate .Eu voi fi alaturi intotdeauna de partea celui drept .Sper sa reusiti sa constientizati ca voi cei de la Bowling aveti dreptatea de partea voastra ,si nu va lasati indusi in eroare de o mina de GOLANEI IEFTINI !!!!!! SA AUZIM DE BINE !!!!

      Ștergere
  2. ...
    Si aceasta functie este o functie si nu mai mult. Si acest om trebuie sa indeplineasca anumite sarcini. Vedeti ca D-na Popescu a fost aleasa si se poate demite. Oriceine sa fie in functie, daca nu face treaba atunci nu are ce cauta in functia respectiva.
    Pentru mine este indiferent cine va ocupa functia de presedinte, ca cum se va numii, ma intereseaza sa-si faca datoria, si jucatorii, pentru care raspund, care investesc multa energie, suflet si bani (sa nu uitam, ca ei autosustin, foarte putini sunt cei care sunt platiti pentru aceasta) sa-si atinga scopul, sa ajunga la competitii si sa primeasca respect pentru eforturile depuse.

    Am auzit dela diverse surse ca Piros nu este potrivit. Nu contrazic parerea lor, dar sa vina cu alternativa daca stiu unii mai potriviti. Eu cunosc pe Piros ca un om cu care ori de cate ori m-am intalnit era un om de ajutor si nici o data nu mi-a cerut o rasplata pentru mana de ajutor. Ca parerile noastre nu au fost in totdeauna asemanatoare, asta nu inseamna ca unul este mai rau ca celalalt. Voturile se numara si castiga votul mai mare. Asa este corect si dupa vot ne conformam.

    Din comportamentul pe care ne prezinta "Factorii de decizie" din bowling eu pot sa concluzionez ca daca aceasta este drumul pe care vreti sa urmariti, eu nu pot sa ma duc cu voi. Si cred ca mai sunt si altii asa. Din perspectiva mea nu renteaza sa platesc cotizatiile la federatie si sa particip la aceste activitati incorecte, nefolositoare, distrugatoare. Mai bine vom organiza competitii locale, competitii regionale, pe care organizam noi cluburile fara federatie si vom participa la openuri organizate de altii daca vom avea chef, bani si timp. Vom juca din initiativa proprie cum si pana acum, de palcere si fara nervi.

    Am pierdut mult timp sa scriu aceste ganduri, sper sa fie macar citit de cati mai multi si sper ca vreau sa indrepte putin lucrurile intr-o directie care intradevar sprijina bowlingul si ajuta jucatorii.

    Va multumesc pentru atentie, cu respect
    Verzar Lorant - Club Sportiv Septimia

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca eu am fost mai select in exprimare decat tine atunci cand m-ai facut prost ,cam asta trebuia sa scrii sau ca ai platit cu disperare taxa celor de la Galati si cum l-ai disperat pe Cornel Antimirescu sa ia stampila de la Tarase ca sa -i platesti si Imperialului taxa ca sa nu mai spun de telefoanele interminabile la Sport's Palace.Astept cu nerabdare sa publici si aceste aspecte ca lumea sa iasa putin din intoxicarea maxima la care o supui.Daca vrei sa te lupti cu cineva anume,sa stii ca nu eu sunt problema ta.te saluta cu drag al tau prieten Catalin sau Remus si las la aprecierea ta daca poti sa-ti recunosti toate aceste lucruri sau asta e limbajul tau asupra celor cu numele Catalin(l-ai facut si pe Gheorghe PROST pe Facebook)...numa bine iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  4. nu te-am facut prost, ci mitocan.
    iar eu n-am avut nicio disperare, disperarea a fost a voastra, cand ati aflat, de ati lucrat schimbul 3 luni seara.

    RăspundețiȘtergere
  5. trebuia sa fi in sala cand Domnul Balaj mi-a dat dreptate si a recunoscut ca Pana spune neadevaruri la adresa mea.iar eu am dormit foarte bine in noaptea de luni sa nu ai nici o grija pentru eu nu am banii tai sa cumpar voturi.eu nu cred ca asa reusesti sa construiesti ceva.pune si creste niste copii la valoare maxima si asteapta sa te laude altii.e un sfat prietenesc si sper ca asa se va intampla spre binele bowlingului.este timpul sa mai accepti si pareri nu sa faci pe atotstiutorul pentru ca nimeni nu s-a nascut cu harul asta pe pamant. Catalin toate cele bune si spor la treaba!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am trecut de faza cu "crescut copiii", iar un antrenor care se lauda cu jucatorii crescuti de el e un biet amator. Jucatorul reprezinta 99 % din reteta succesului.

    RăspundețiȘtergere
  7. Iti multumesc, Lori, pentru comentarii.
    Daca toti oamenii implicati in bowling ar fi ca tine, am trai intr-o lume mult mai buna.

    RăspundețiȘtergere